Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- sziku69: Szólánc.
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
palfitom
félisten
válasz
todyor #31473 üzenetére
"Nem bántanám a szervizt emiatt." - Pedig igazán lehetne!
Alapvető, hogy a helyes ram-slot kiosztást is ellenőrizni kell, márpedig a lapodban 2 modult az A2-B2 foglalatokba kell tenni, ott van a helyén.
Ennek ellenőrzése (internetes ellenőrzéssel együtt is) kb 1 perc lett volna... -
hokuszpk
nagyúr
válasz
todyor #31473 üzenetére
lehet, hogy a szervizben kapott egy bios resetet. nemelyik lapnal csodakra kepes.
nekem pl. a Tomahawkom most hetvegen csinalt olyat, hogy a 2700X -et kivancsisagbol beallitottam 65W cTdp -re. na utana mar az volt a teteje, nem engedte fel 105 -ig, ahogy elotte. 65W max vagy auto. mondjuk auton megvolt minden, de epp azert kezdtem el probalgatni, hogy lassam mikent reagal, ha piszkalom. bios reset utan megint lehetett 105W maxot allitani. // megjegyzem, 105W limitnel IBT/avx maxteszttel hajtva a hwinfo szerint 108 -bol meg is all a proci reszleg. es azt is erdekesnek talaltam, hogy 65W mellett is van amikor felugrik 4.3 -as csucsra friss levegot szivni. //
Memory training is tud erdekesen viselkedni, bios resettel az is meggyozheto, hogy eddig rossz iranyban tapogatozott.ami a corsairt illeti, orulok ha neked megy, nalamis voltak pillanatok, amikor ugytunt tenyleg stabil, amikor meg mar kezdtem elhinni, akkor elhasalt az egesz.
-
updog
őstag
válasz
todyor #31458 üzenetére
Akkor csókoltatom az Asust a saját kitaláció miatt, miért ne jelentsen mást a sípolás mint mindenhol máshol... ja és az említett alátámasztás hiánya miatt én is gratulálok nekik, nem tudom mit nyertek azon a 7 mm-en amivel ha szélesebb a lap, akkor a szabvány ATX távtartók pont alátámasztanák
Így meg lehet kínlódni a 24 pines táp bekötésekor hogy el ne törjön az alaplap...
Amúgy ezek a memóriák (legalábbis amit írtam, a tieidet nem írtad hogy konkrétan milyenek) rajta vannak a QVL-en tehát konkrét kompatibilitási baj nem lehetne, nekem is mentek mióta megvettem, ráadásul húzva, most valószínűleg tényleg kimozdultak, mert szereltem a gépet.
Azóta megint nincs gond, hogy megigazítottam őket (ja, ismét gratulálok az Asusnak hogy az alsó memóriarögzítő is fix, csak a felsőt lehet nyitni).
-
updog
őstag
válasz
todyor #31454 üzenetére
Nagyon érdekes egybeesés, nekem az Asus B350 Prime Plus (nem arra gondoltál?
) csinálta ugyanezekkel ( F4-3000C16D-16GISB? ugye ez ami nemrég 20 körülért lehetett kapni?
) a RAM-okkal (csak nekem 1600X proci van) pontosan ugyanezt a sípolást a napokban (ami egyébként minden fórum és leírás szerint videókártya hiba), miután átraktam az új gépházba az egész konfigomat. Két napig szívtam a videókártyákat cserélgetve, mire végső elkeseredésben kiszedtem és visszaraktam a memóriamodulokat, és láss csodát, nincs már gond. A procitól számolva 2.-4. slotba raktad őket?
-
válasz
todyor #31383 üzenetére
Én azt nem értem, hogy ha itt mondták neked higy rossz, akkor mégis miért mész falnak...
Léteznek Aegis, Ripjaws, HyperX típusok ahol nagyon ritka esetben volt csak gebasz.
Húgom is Vengance RAM-ot választott a tanácsom ellenére, 1 hét kékhalálozás után (2133 MHz-en) ment is cserélni. -
-
Pakmara
őstag
válasz
todyor #31373 üzenetére
Érem, ilyet sajna nem tudok ill. nem hiszem hogy segítene. Ryzen első szériánál 2666 Mhz a gyári max memória sebesség. E felett minden OC. Vagy összejön a magasabb vagy nem. Nem garantált hogy neked a lent vázolt ugyanilyen setupban meglesz a 3200. Erre legnagyobb esélyed Samsung B die ramokkal van, de nem 100%-ott sem. Előző RAM kitemet sokat állítgattam (ha rákeresel itt fórumon látni fogod) mire ment 3200-őn. Átkerült egy másik gépbe 1600X mellé, betettem xmp beállít azóta is minden gond nélkül megy 3200-on. Semmit nem kellett állítani. Másik setup ennyi.
Szvsz nincs akkora árkülönbség a 3200 (3000) és a 2666-os ramok között hogy megérje nem 3200-est venni és bízni abba, hogy talán összejön. 3200-vel se 100% hogy menni fog. Mint mondtam legjobb esélyeid páros időzítésű samsung B die rammal van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- PlayStation 5
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Horgász topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nők, nőügyek (18+)
- Witcher topik
- További aktív témák...
- i7-12700KF újszerű/új CPU-k: 89,999-91,999 Ft! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 10500 - 4.5 GHz - 6mag/12szál - Eladó!
- Intel Core i5 14500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
- 8.-9. generációs processzorok különböző árak Beszámitok!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad Gaming 3 Garancia: 2026.07 // R7 5800H / GTX 1650 4GB
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti / 1TB SSD / 32GB DDR4
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest