Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zack

nagyúr

válasz lowzor #18714 üzenetére

Fogod magad, átnézel a Maxwell topikba és azt fogod látni, MSI-vel van a legtöbb gond.
    Senki sem írt olyat, és még csak nem is utaltam rá, hogy az MSi gyengébb chipeket kapna. :U
    Azon kívül olyan dolgokat csinálnak ami ezen a szinten nem megengedhető. Gond van venti szabályzással Maxwelleknél, kiadtak egy BIOS-t ami pár napig elérhető volt, gondolom sokan leszedték, felrakták, de pár nap után levette az MSi, gondolom azért mert valami abban sem kerek.
    Biztos itt is van olyan MSi tulaj aki elégedett a 290-el, de magamból kiindulva, és a 290-ből amit kaptam, eszem ágába se jutott X-es verziót venni belőle.
    Maxwellek esetében a Giga G1 kapta a legnagyobb TDP limitet, és akinek nem a fogyasztás és a kártya mérete a lényeg, annak a Giga a legjobb választás az eddigi tapasztalatok alapján, ami persze még változhat.
    Leírtam 100x, hogy nem volt lehetőségem ránézésre dönteni, mert garanciában kaptam, illetve sírtam ki, ugyanis több hónapnyi huza-vona után. a 3. rossz Lightning után is, 280X csere lehetőséget ajánlottak fel az anyacégtől, amit nem fogadtam el. Tehát nem választhattam, bár X-es kártyát akartam első körben, amire ők 280X-et ajánlottak, így lett a köztes 290.
    Nem vártam hőfokrekordokat, de nekem auto ventivel sok volt a 90 fok. Leírtam többször is, ezeknél a kártyáknál amik befelé ontják a meleget, különösen fontos a hőmérséklet, míg ref kártyák esetében kevésbé, mivel a házon kívülre távozik a meleg levegő. Mindenem 5 fokkal melegebb lett terhelésen, pedig mint már többször is utaltam rá, ennél jobb léghűtéses rendszer nem nagyon van, mint ami a házamban található, nem spóroltam semmin, és meg is van az eredménye. A hőfok emelkedés, és alapvetően a GPU hőmérséklete is belefért volna, de engem zavart, főleg az, hogy az 50k SoundBlaster Zx hangkártyám hátoldal is jóval melegebb volt. Persze lehet ez sem lett volna gond hosszútávon, de nem tetszett. Most viszont nyugodt vagyok, mert olyan VGA került bele, ami a házamba való. Minőségben, hűtésben, teljesítményben egyaránt.

Új hozzászólás Aktív témák