- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- skoda12: Webshopos átverések
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
seederking
őstag
válasz
kockaharcos #9190 üzenetére
Tudom de engem valamiért foglalkoztad
/ment hsz/asdxv:hát tényleg kár
-
seederking
őstag
Valaki erre ?
-
seederking
őstag
válasz
tasakos #9180 üzenetére
Ezt most több oldalról meg lehetne közelíteni.Pl nekem volt 7850 oc-m.Nekem sem ment a tuning,mégsem a gyártót hibáztattam.Elfogadtam,hogy ilyen példányt fogtam ki.eladtam/tovább léptem.(csak is azért mert jó üzlet volt láthatáron)
Megértem,hogy idegesítő nézni azt,hogy kis pista ugyan azon kártyát már szénné húzta és a "harmadik" szériát "alázza" vele,neked pedig zero tuning.De ettől nem a gyártó a sz@r.
Ez magán vélemény!Ja
ekem pl azt mondták,hogy én vok a b@lfasz,mert nem jól csináltam.Amit nem tudok 100%-ig cáfolni.
-
seederking
őstag
válasz
tasakos #9174 üzenetére
"Fesz állítás, órajel emelés megy rendesen stb" és kiderült,hogy ennek hiánya teljes mértékben a Sapphire hibája?
Chapel :Eddig azt bizonyították a fórum társak,hogy a hynix ramos példányok jobban,sokkal jobban húzhatóak mint elpidás társaik.De ez gyártón belül is lehet eltérő.mármint,hogy hynix-es vagy elpidás legyen.Pl Sapphir-nál az első szériásak voltak hynix-esek.De Asuséknál még mindig "divat" eme ram tipus használata.Viszont ahogy elnézem sokan vadásznak rá,szóval nem tudom adott gyártón belül mennyi esélyed lesz ilyet találni.
Fisherhun :Mi a szenvedés tárgya?
-
seederking
őstag
Gtx 660 pariban van a 7870-el vagy van köztük teljesítménybeli különbség?
Van fönt aprón egy csere kisebbre hirdetés.Peace: 12.11b4-et próbáltad?Mert nekem az van fönt de ha a 11b6 még több pluszt hoz akkor lehet én is cserélném.
-
seederking
őstag
válasz
csucsbicep #9133 üzenetére
Köszönöm,próbáltam.Pont tegnap akadt meg eme "módszeren" a szemem.
Remélem lesz valami tapasz hozzá mert ez igy elég,hogy is mondjam sz@r.
Azt nem tudom ha a 680-on is akad akkor a fejlesztők mivel tesztelik,hogy senkinek nem tűnik föl... -
seederking
őstag
Szerintem elég nagy szerepe van a cpudnak,no meg az ssd sem elhanyagolható.(gondolom arról fut a win+heaven)
Igazából nekem kellemes meglepetés az eredmény a phenom-tól.Főleg,hogy tegnap toltam egy kis Sleeping Dos-ot meg Medal W-t.
Az előbbinél elmondható,hogy stabil 60fps-en ment.Néha ugrott le de akkor is 1-2 másodpercre és 45alá nem ment.A 7850-el volt,hogy a 25-28 fps-t nyaldosta.A Medal is jobb lett nem kicsit.Szintén 60 fps-en ácsorgott és itt ha le is esett még 50 alá sem ment.Az új NFS viszont nagyon gyatra.Ugyan úgy ugrál az fps mint az 50-es kártyával.Nem értem...
-
seederking
őstag
7870-ről érdeklődnék.
Tegnap adtam ccc-ben 100mhz pluszt és szeretném megnézni 1-2 teszt erejéig milyen kártyát sikerült kifognom.Így rendben lefutott a heaven.De ha tovább emeltem befigyelt egy kékhalál.Lehet már fesz kellene neki?
Szóval a kérdés az lenne,hogy első körben milyen feszel,gpu és mem órajelekkel próbálkozzam?
-
seederking
őstag
No csináltam heavent
1. Sapphire7850 "Oc" Phenom II X4 955 3.6Ghz 8Gb 1600 ram:
2.Sapphire 7870 Phenom II X4 955 3.6Ghz 8Gb 1600 ram:
Mondjuk a min fps-t nem értem.De a 7850-nél is több teszt után dobott ki ilyen "jó" eredményt.
Szerintem ehez a procihoz viszonyítva jónak mondható a "pont többlet"
Most pedig tolok valami gammátKíváncsi vagyok fraps mester mit mutat.
-
seederking
őstag
Melyik drivert rakjam föl most a 7870-hez?
-
seederking
őstag
Csak bennem van a félsz,hogy mi lesz később.Nem-e fog helikopter üzemmódban működni.
Azt hittem a Dual x pont az ilyen hibák kiküszöbölése végett készült,,,és tessék.
No meg ez pont az a széria ami "hangtalan"-nak kellene,hogy legyen.A 7850-em hűtése nagyon faja volt no sound.DeathAdder : Na asus lesz a hynixes 7850?Azt hittem már meg is vetted,vagyis mailben úgy írtad tegnap,hogy úgy néz ki egyenesben van a dolog
-
seederking
őstag
Na megérkeztem a 7870-el együtt.
Nem volt egy egyszerű menet.2 és fél óra utazás.
De van egy kis,,,nagy gond.Lehet most azt fogjátok mondani,hogy hülye vagyok hogy elhoztam de 50k-ért nem tudtam ott hagyni.Azért is mert 1 hónapos de a legjobb hogy 1 hetet ment Win használattal.Tudom sokan azt mondjátok persze.De én tudom miért szóval ennyi.Viszont most jön a fekete leves.
Gyári dobozos kivitelként volt hirdetve de a külső színes doboz nem lett meg.Ami nekem elég negatív.Pl eladásnál jól jön stb.
De ez csak egy kis szösszenet.A valós probléma teszt közben jött elő.
Lefuttattam egy heavent semmi gond,ment egy vramtester,semmi gond,ment BF3 fraps-al.Tök jól.Végezetül a catalystban piszkálgattam a ventiket mert olvastam,hogy volt olyan akinek gázos volt.
48-52%-nál hallom a műanyag rezgését.De csak ezen a skálán........Gondolkodtam.......gondolkodtam...... mit tegyek de végül elhoztam.
Gari van rá de nem tudom lenne-e értelme,vagy egyáltalán hogy állnának hozzá.
Pl Bf alatt nem volt hangja.
Szerintetek hülyeséget csináltam?
/Sapphire Dual X/ -
seederking
őstag
Mielőtt okoskodnál,kérdezz.
Ennyit írtak róla + lentebb,hogy nem látnak hibát "A GPU felett hibás valami forrasztás asszem és szemmel is látható"
Ebből adódóan gondoltam valaki pontosabb leírást ad vagy egy képet linkel a hiba pontos helyét illetően.
"Katasztrófa",hogy egyesek elolvasnak 1-2 sort és belepofáznak ,miközben azt sem tudják míért ír az ember.
-
seederking
őstag
A 13k azért meggondolós.De ha van keret + tervezted is akkor hajrá.
Szerk:Ja hogy 1 giga vram..mondjuk nem is értem,hogy ha 7850-et vettél akkor miért nem 2Gb-os példányt.Nagyon sokat számít.Zsébernardo : Egy 7870-hez szerinted mennyire lenne elég egy 955?Ahogy írtad sok javulást nem hozott a tuning.Arra hajazok,hogy inkább vga ami számít FHD-ban.
-
seederking
őstag
válasz
csucsbicep #8856 üzenetére
Nem a Sapphire volt a befutód?Vagy változott a felállás?
-
seederking
őstag
No erre mondtam,hogy lehet én voltam a balf
kovsol : Még a 8120 tuning alternatívának oké de hogy az új fx8xxx-at megvenni.Mi pénz lesz az..
Az i5 lenne jó tudom csak drága is meg a lapomat is cserélhetném.Szóval egyenlőre marad a jó öreg phenom ii x4 955.olymind1 : Itt vetted aprón?Mennyiért sikerült hozzá jutni ha nem vok indiszkrét.
Valaki linkelne egy furmarkot ami "illik" a 7870 teszthez.Neten találtam egy rakatot de nem tudom melyiket töltsem.egyáltalán 3dmark,furmark tök mind1?
-
seederking
őstag
Igen ez oké de még az 1050 sem ment.Nem,hogy 1200.sok fesz-t megpróbáltam vele de Heaven 1 percen belül kidobott.Nem mondom,lehet én voltam a balsz@sz
A driver dolgot nem tudom,lehet igazad lesz.De akkor nem azt rakom föl.
Megmondom őszintén az 5870 után 7870-et szerettem vna de nem volt rá keret.De most hogy lenne egy ilyen lehetőség,nem hagynám ki.2 okból sem,1 egy jó ideig nem kell a vga-n gondolkodni 2 kezdhetek cpu-ra + lapra gyűjteniMert majd valamikor jó lenne alá egy i52500k vagy talán lap miatt olcsóbb alternatíva lenne majd egy fx8150.
-
seederking
őstag
Úgy tudom a 7850-nek be lehet nézni a hűtője alá de a 70-esnek nem mert eltakarja a memóriákat.
Talán sorozatszámból utána tudsz nézni.De lehet van aki okosabbat tud mondani.Alpachino: Szerinted FHD-ban a Phenom 955 mire lesz képes a 7870-el.Lesz azért javulás a 7850-hez képest?
kovsol : Valaki írta talán itt nem rég,hogy hűtő levétellel tudja csak megnézni.A 7850 alá belátsz ez igaz,írtam is de a 70 alá nem.
asdxv : Rajta is leszek a teszten,ezért is kérdeztem mivel csináljam.
-
seederking
őstag
Próbáltam tuningolni de nem ment.Megnéztem és elpidás volt,pedig májusi vétel.Idegesített is,hogy egyszerűen nem megy semmit az órajel.Igazából nem váltam volna meg tőle de elég jó bussines van kilátásban.
6k-ba lesz a csere,ebből 2 az utiköltség.No igen annak idején meg 60k-ért vettem az 50-est.
Dealer95 :
ne már Mondjuk ha 3.4 az alap órajel,akkor én 4.0ig feszegetném.
-
seederking
őstag
F1-et monitoroztam régebben.akkor startnál 85% volt de ahogy "beindult az akció" volt,hogy 98-99ig is fölment.
Már nem tudom monitorozni,ma vitték el a 7850-et.Holnap pedig megyek a 7870-ért.
Arra hajazok,hogy megpróbálom meghúzni vagy 3.8-ig a procimat.elvégre a 7850-em is 920mhz-en ketyegett.A 7870 meg 1ghz.Nem nagy eltérés.Vagy szerinted megszivhatom a váltást?FullHD-ban fogom használni,remélem igaz az,hogy inkább a vga kerül előtérbeValszeg az lesz,hogy tolok egy heaven-t egy vram testert meg bf alatt fraps-al meglesem.Mert kb tudom nekem hogy alakult a 7850. Mármint ezt a megvásárolandó vga-ra értem,hogy kibukjon ha gáz van.
-
seederking
őstag
válasz
->Raizen<- #8830 üzenetére
Vga-t tesztelnék vele mielőtt megveszem az eladótól(nem bolt).Miért kell nekem a gameplay videó? -
seederking
őstag
BF3-ban van Bench?Vagy teszt képpen az is elég ha tolom vele kicsit?
Használt vga helyszini tesztre gondolok,megvétel előtt. -
seederking
őstag
-
seederking
őstag
Lehet hülyeséget kérdezek de létezik,hogy az új Dual x-es Sapphire 7870 ugyan akkora méretü lenne mint a 7850.?
Szerk:Jelent ez valamilyen előnyt (helytakarékosságon kívül) vagy hátrányt.Teljesítményben ugyan olyan mint az elődje?
-
seederking
őstag
Az érdekelne még,hogy eddig egy phenom ii 955-el hajtottam a 7850-et.3.6-on ment a phenom.
F1-ben volt 99% is a gpu kihasználtság.
Ha váltok 70-re akkor ha pl kevés is lenne a cpu az nem jelentene vissza esést a 7850-hez képest?Vagy FHD-ban elég lesz a cpu és lesz javulás? -
seederking
őstag
Üdv
Szerintetek mennyi + kp-t ér meg egy Elpidás 7850 cseréje Dualx-es 7870-re? Tuningot most ne nézzük.
Másik kérdés:Használt vga-t mivel érdemes tesztelni megvétel előtt.Mi dobja ki a hibáját ha van neki?
(mind2 zafírr) -
seederking
őstag
Üdv
2 kérdésem lenne.
1 eléggé be van épitve a gépem és ha van rá lehetőség nem szedném szét ha máshogy is meglehet tudni,hogy milyen tipusu ram van rajta.gpu-z vagy valami alapján?2 használt vga vásárlásnál milyen programokat érdemes lefuttatni amivel "kilehet hozni" a hibáját,persze ha van.
pl ennél a szériánál írták páran a vibrálást.Azt hogyan lehet lechekkolni,ha le lehet.köszi
-
seederking
őstag
válasz
DroiDMester #8062 üzenetére
Ezt a cpu-gpu monitorozást mivel csináltad?
-
seederking
őstag
válasz
tasakos #7724 üzenetére
Figyelj,egy telefonodba kerül az NFH felé (csak kitartónak kell lenni,mert jó sokáig csörög a telefonjuk mire meghallják)
.Segítőkészek és elmondják milyen lehetőségeid vannak.Nekem is rémlik valami 8 napos dolog,de már nem emlékszem.
Ne aggódj simán kijössz belőle,úgy,hogy ne érjen károd.
Volt már pár malőröm és mindíg "én nyertem". -
seederking
őstag
válasz
tasakos #7717 üzenetére
Vissza kérheted igen!Ez tuti,ne hagyd magad ha nemleges választ kapnál.
Múltkor rendeltem egy egérpadot 2 ezerért x boltból (tudom nem nagy összeg) és nem működött rendesen nagy felbontásu egérrel(pedig rékérdeztem telefonon,hogy jó lesz-e hozzá).Informálódtam az FH-nál mert úgy voltam vele újat kell vennem és az a 2k is pénz.Mondták,hogy nyugodtan vigyem vissza.A boltban velem nem is sz@rakodtak egyből kaptam vissza a pénzt.Szóval mérlegelj és dönts,,ja és sok sikert.odorgg:
Alpachino : nem,hogy "csere gari" lehetőség,hanem sztornó a vásárlás ergó pénz vissza.
-
seederking
őstag
válasz
DroiDMester #7687 üzenetére
Valóban kérdéses,hogy egyező tipusoknál miért bukik ki ilyen sűrün a hiba.Mert 1-2 kékhalál még a win számlájára is írható.De elég sok a negatív tapasztalat.
Az + csak hab a tortán,hogy neked tuninggal vígan működikasdxv:Lehet vannak olyanok akik valóban túl sokat várnak az OC jelzéstől (mondjuk én még itt nem olvastam ilyen jellegü hsz-t,de lehet csak átsiklottam fölötte)
Nekem a fesz különbségeken akadt meg a szemem,és értetlenkedtem.De mint írtad is 920 kevés ahoz,hogy jelentős különbségek legyenek gyári és oc fesz között.
Tudom szinte 0 a különbség az én oc-m és a gyári órajel/teljesítmény között(szinte null árkülönbözettel szereztem be oc-t,így számomra nem volt kérdés).De nem is ezt akartam ebből kihozni.Hanem azt,hogy pl egy (és most ne maradjunk a 7xxx szériánál) anti tuningos vga-nál vagy egy olyan felhasználónál akinek fingja sincs a tuningról,"biztonságosabb" alternatíva lehet egy oc ha akar egy kis plusszt.De ezt mindenki maga dönti el.Nem lesz attól senki barom mert oc-t vesz,miközben maga is tuningolhatja a kártyáját.odorgg:Minimum-tól kicsit többet vártam,,,,vagy telhetetlen vagyok ?
-
seederking
őstag
Szerintem nem helytálló az az állitás,hogy valaki azért sirna mert oc-t vett de nem tudja/nem sikerül az elvárt órajelet elérnie.De ha emiatt,ezzel az indokkal rinyál vki az olvasson kicsit.Sehol nem irnak olyat,hogy egy oc garantáltan tuningolható.Személyszerint örülök is neki hogy oc-t vettem mert legalább meg van az a kis tuti plusz amit a gyártó beállitott.Nem kell azon agyalni,hogy vajon tuning barát karit fog-e ki az ember.
-
seederking
őstag
7645 hsz-el kapcs. tapasztalatok?
-
seederking
őstag
válasz
Malibutomi #7643 üzenetére
Ajjaj,nem hangzik tul jól ez a bluedeath.Igaz még csak kb 2 órát ment 12.11b-vel.Medal,Cod MW 3,Sleeping Dogs de eddig stimt.Nem tudom megállapitani javitott-e a vga-n.Nem csináltam tesztet az előzővel.
Az alábbi adatokat is csak szemrevételezés alapján osztom meg.Cod MW3 Multyban 80-90fpst nyugiba folyamatos 90-et hoz alapon (920mhz) a 7850.
Tudom nem egy gépigényes game.
Medal átl. 40-50fps
Durva harc közben 35-45fps.
Sleeping Dogs 40-55fps de van,hogy leesik 35-45 közé.
Cod full graf,a többi hajszál híjján (élsímítás "csak" high) szintén.
Valakinek hasonló adatok? -
seederking
őstag
Ha jó az elgondolásom azt figylelembe véve,hogy "csak 3D alkalmazások " futtatása közben kapcsol föl a vga magas órajelre így szerintem a tulhajtás is csak ekkor "aktiválódik".Netezés közben pl 300/150-en megy.Mondjuk én nem tuningoltam (csak próbálkoztam vele).
Szóval szerintem nem úgy műxik,hogy ha felhúzod akkor pl folyamatosan 1200-on megy.Ahogy egy cpu sem mindig húzott órajelen pörög.De majd a srácok megmondják jól gondolom-e. -
seederking
őstag
válasz
kockaharcos #7490 üzenetére
Azt a kva....Jó kis buli lesz....
asdxv:Tudnám ajánlani akkor a hűtő tisztitását.Munkatársam gépét javitottam és bekapcskor helikopter üzemmódban ment 80x fokos cpu-val.Szétkaptam a hűtőt és kajak öntöttem és csomókban szedtem ki a poros cuccot...Nagyon tré volt.
De utána bekapcsoltam,semmi hang és hőfok 50-60 körül mozgott.
Annyi,hogy ez 1 jó pár éves P4-es volt. -
seederking
őstag
válasz
synthattik #7462 üzenetére
Kilátásban van már az 5 kiadási időpontja vagy csak annyit lehet tudni,hogy lesz?Van esetleg valami oldal ahol téma?
Mondjuk ha a Max P. 3-ra hajazna egy nyitott világú játék,nem tudom milyen vas kellene alá és hány 100Gb tárhely -
seederking
őstag
Kevésnek gondoltam a Phenomot én is.De msi ab-vel csináltam egy tesztet F1 alatt és elég jó eredményt mutatott.90x% gpu kihasználtság is meg volt.Tudom ez változhat más játékok alatt de optimista vagyok és amugy sincs lóvé új cpu-ra.Annyi hogy húztam 3.6-ig.
A vga tuningot pedig később megpróbálom újra.Hátha nagyobb sikerrel járok. -
seederking
őstag
Jaja,az elég "zavaros" (drive)
De pl a bunyó az hatalmas.+ sokkal "részletesebbek" a küldetések.Sajnálom nagyon a gta 4-et.Mert szerettem mindet.De fölb@szott,hogy ótvar laggolós grafikát kaptam patch-ek hada után is.Volt,hogy egy patch után el sem indult.
A SA volt a legjobb mind közül -
seederking
őstag
Hetekig nekem is csak fönt volt a gépen mert nem volt szimpi.De ahogy elkezdtem belefolyni egyre jobban átjött az egész.Most pedig ha van időm csak ezzel játszok.Nekem azt adja amit a Gta 4-nek kellett volna.Saját vélemény,nem kérem az off-okat.
A zenék pedig illenek a játékhoz sztem.Úgy ahogy annak idején az általad kedveltek a Gta SA világához. -
seederking
őstag
Próbáld ki a Sleeping Dogs-ot.
Nagyon bejövős,,,vissza adja a "régi" Gta feelinget.
Vannak itt is flash zenék
Ui:ide már kell a kraft,nem lesz 0% gpu7426-ra : Nekem föntebb azt irták arra a kérdésemre,hogy 10k ráfizetéssel megérné-e a 7850-70re cserélése.Hogy nem...
Az viszont más tészta,ha újat vesz az ember. -
seederking
őstag
válasz
csucsbicep #6850 üzenetére
Erre én is kiváncsi leszek.Mivel a 955-el is reménykedve szálltam be a "buliba" ,hogy egy kis húzással elég lesz-e ezen vga mellé.
-
seederking
őstag
Ez így nem igaz.Pont,hogy a te tanácsaid voltak mérvadóak.Az általad belinkelt képen látható eredményeket próbáltam először.Utána jött a többi beállítás amit tőled,Droidmestertől kaptam.
Szóval nem értem miért reagálsz így.
Inkább ez az állításod lehet valós "Mert rosszul próbáltad"
Mivel nem vagyok biztos benne,hogy mindent 100% jól csináltam.Viszont a leírtak alapján nem találom a problémát.Az igaz,hogy az utolsó fesz-t amit írtál azt még nem próbáltam és a Droidmester által ajánlott 12.9b drivert sem pakoltam föl.(azért látom pl neked is 12.8-al muzsikál)De elég nagy skálán mozgott a tuning beállítás, ezért is nem értem,hogy nem sikerült egy akár alacsonyabb pl 1050-et elérnem. -
seederking
őstag
válasz
Alpachino #6758 üzenetére
Mindkettő Sapphire,7850 oc - Flex 7870.A tuning igazából (sajnos) számomra nem mérvadó.Az oka annyi,hogy próbálkoztam húzni a 7850-et de sehogy sem sikerült,így föladtam.
Igazából 5870-et cseréltem és mindíg is 7870-et szerettem vna.Úgy gondoltam a 70 a "méltó" utódja.
De csere idején nem volt 85-90k-m rá.
Elgondolkodtató...Pala:Igaz nem írtam,hogy 10 ezer ft vagy 10 juró de ha az utóbbi lenne,nem gondolkodnék azon a 3 ezer ft-on
-
seederking
őstag
Üdv
Szerintetek 8-10 ráfizetéssel megérné cserélni a 7850-et 70-re?
-
seederking
őstag
válasz
Tomix24 #6698 üzenetére
Állítólag (ami ugyebár el is várható némiképp) kevesebb energiaforrásra van/lesz szüksége a 7-el szemben.Tehát így a játékok és tesztek is jobb eredményt fognak mutatni.A 7-et szerintem nehéz lesz túlszárnyalni (felhasználó barát és stbilitás téren) de ki tudja.Ez (teljesítménynövekedés) viszont elég jó pont a 8-nak,.,
-
seederking
őstag
válasz
Malibutomi #6687 üzenetére
Nekem sem volt bajom vele.
Sikertelen tuning próbálkozásaim után világított rá Droidmester,hogy 12.9-et pakoljak föl.
De még nem jutottam el odáig,hogy kipróbáljam valóban segít-e.Ha "helyrehozza a vga tuning-hoz való hozzáállását",,, akkor mindenképp jelzem.
Szerintetek elég egy 12.8 uninstall/12.9 install vagy driver sweeper és társai használatát is vessem be?
-
seederking
őstag
válasz
kucseranor #6684 üzenetére
12.8-at használok 7850-el win-7 64 mellett.
No problem...
Gippo : Élsimítás tekintetében szerintem a 4x-es az ideális,általában minden játékban elég.Rengeteget javít a grafikán viszont,,zabálja is a vramot.Off : Nem tudjátok a Resi 6 mikorra várható pc-re?
-
seederking
őstag
válasz
Alpachino #6227 üzenetére
Tudom,hogy rövidebb (ezek szerintem alap dolgok annál aki ide ír).Furcsa volt számomra,hogy lelóg a hűtő a nyákról.Olyan mint ha a 70-es hűtése lenne rajta egy az egyben.Nem pedig egy rövidebbre "szabott" hozzá illő méretü.Annyi volt a kérdésem,hogy vajon dettó megegyezik-e a 2 hűtés felépitése.Félre érted az embert utána meg hülyének nézed.
Furcsa mód akinek feltettem a kérdést csak simán passzolta mert értette elsőre mire gondoltam.No mind1 -
seederking
őstag
Először így : 1.214V 1200Mhz gpu 5200mem. Utána : 1,185.v al és 1175.MHz
és az általad linkelt asus gpu tweak képen beállított paraméterekkel is(arra hirtelen nem emlékszem mennyi volt. ja és az egyik beállításnál power targetnek adtam + 30%-ot.
De mindíg ugyan úgy kidobott a heaven,még a teszt kezdete előtt.
Milyen drivert használtok a tuning alatt?
Droidmester írta a 12.9-et.Lehet megpróbálom én is azt fölpakolni.(Más lehetőséget egyenlőre nem látok) -
seederking
őstag
Próbáltam 1-2 tuning beállitást mire a heaven hibával kidobott/el sem indult.Addig jutottam hogy " betölti a sárkány szobrot" De itt arra lettem figyelmes,azért is irtam a sárkány betöltést,hogy alap oc 920mhz-en gyorsabban végzett a betöltéssel.Lehet ebből következtetni valamire?
-
seederking
őstag
Átlagot próbáltam írni,(amit "nyugott szívvel" 24/7-ben bárki használna)nem a plafont!Ami tudom egyes esetekben lehet több is.
Mert szerintem egy tuning kedvelő is tisztában van vele,hogy hosszú távon nem biztos,hogy kifizetődő ha ekkora húzásnak tesz ki egy vga-t.
De persze lehet ezt másként is kezelni,a határokat feszegetve és a "következményeket" semmibe véve.Itt inkább a fesz-emelésre gondolok nem az órajelre. -
seederking
őstag
válasz
Dark KillerX #6142 üzenetére
No ezt a beállítást én is kipróbálom,mert nekem eddig nem sikerült belőnöm semennyire
-
seederking
őstag
válasz
Alpachino #6086 üzenetére
Ha a 7850 tulajok tuning eredményeit tekintjük valóban gond nélkül használható 1280-on 24/7-ben.Mivel vannak itt olyanok akik közel 30%-os túlhajtással tolják a "kis tesót".Ha pedig az 1ghz-hez viszonyítunk,nincs akkora órajel túlhajtási különbség.
Viszont bennem ott motoszkál a kérdés hogy akár alapon is elégnek kellene lennie mindenhez egy 7870-nek,,vagy nem?Az a + 8-10 fps mit jelent?
Mert gondolom nem 30 helyett 38-at45-60 fps felett pedig ugyebár nem igazán érezhető az a "kis" plussz.
-
seederking
őstag
válasz
DroiDMester #6027 üzenetére
12.9 beta install után mehet megint az 1200/5200 pl 1.8V-al?
Vagy kezdjem inkább lentről pl 1050-ről? -
seederking
őstag
válasz
DroiDMester #6024 üzenetére
-
-
seederking
őstag
válasz
kisza25 #5975 üzenetére
Az 1.075 eredményt nem tudom mire irtam.Mert terhelés alatt nem néztem még a feszt.Csak 2d-s asztali használatkor monitoroztam.Ami0.825 és nekem is 300/150-el.Akkor ez normális.Mert nem a terhelt használatkor jött ki a 0,825.Először is akkor megnézem.Az ugy elegendő ha elinditok egy játékot és leteszem tálcára a gpu-z fesz eredményt sasolva?Mennyinek kellene lennie terhelve?
Viszont ha normális lesz az érték akkor nem tudom miért nem megy a magasabb órajel. -
seederking
őstag
Van olyan akinek 0,825V az alapfesz 7850 vagy 7850 oc esetében és húzott rajta?
Mert ha valóban "nagy a mag szivárgása" és emiatt van ez az alacsony fesz kicsit tartok a húzástól.
Tapasztalatra lennék kiváncsi. -
seederking
őstag
válasz
kisza25 #5957 üzenetére
Akkor most egy tuning téren "selejtes" karit vettem?
Nem igazán értettem miért ilyen alacsony egy oc-n.
Az 1.21V-ot folyamatosan lehet használni?Nem lehet baj belőle a melegedésen kivül?
Driveren belül huzzam föl apply és kész?
Most gyári fesz-en nagyon baráti a hőmérséklete.
Milyen eltérés ami elfogadható pl 1050magòrajel mellett?Vramot 1300-ig elég húzni?
Nem tudom egyáltalán merjem-e ilyen "tulajdonság" mellett. -
seederking
őstag
Üdv
Föntebb/régebben írtam,hogy próbálkoztam Sapphire 7850 oc tuning-al de pl ha 1050re vettem a gpu-t játék alatt megállt a kép (menüből való belépés után)
A feszt még nem néztem játék alatt.De furcsának tartom,hogy oc és 920-on megy de az 1050 már "sok" neki.Miközben itt sokan alap fesszel hajtják 1xxx-on.Májusi vétel szóval még a "régi" felépítésü vga.
Mi lehet a gond,nincs ötletetek?
Fesszel,nem igazán merek "játszani" de látva,hogy milyen órajeleket érnek el egyesek kicst "irígykedem" és "bosszankodom".
Mitévő legyek? -
seederking
őstag
válasz
zolika010 #5850 üzenetére
Azt kellene tudni hogy 1 nap alatt pontosan hány kwh-át fogyaszt.Mert az hogy 300w-os táp van benne sok adattal nem szolgál.Pl nekem 500w-os tápom van de max 250-260 amit felvesz.De ez csak a maximális áramfelvétel.A fogyasztása pedig átlag 4-5-6 óra használattal 0.8kwh. Szóval egy fogy.mérővel kellene méregetni ha pontos adatokat szeretnél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic6 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- UTOLSÓ DARABOK - REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest