Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
Új hozzászólás Aktív témák
-
V.Dave
senior tag
még érdekesebb, hogy most lefutott 1280/1600mhz-en max feszültségen (1,3mV-ot adtam a pofájának) , és MSI AB szerint egy pillanatig sem volt 1,3mV-on hanem maradt a gyári 1,256-on. És így végig 98-100%-os kihasználtságon futott le a valley.
(#25481) joni55
Ebbe azért kötnék bele hogy hülyeség, mert miért ajánlgat 2gb memóriás kártyákat utána meg odaírja hogy ajánlott 1gb video memória, akkor mit keres ott a HD7950 meg a GTX 660ti? -
V.Dave
senior tag
gyerekek, ezt nemértem mi okozza heaven valley alatt, hogy 3féle módban leteszteltem a vga-t (alap, 1200mhz, 1245mhz) és mindhárom eredménynél azt vettem észre hogy a vga kihasználtság kb 30mp-ig 64-100-64-100 így ugrándozik fel le, az órajel úgyszintén(1200-975-1200-975), és a feszültség is 1,188-1255mV. A teljesítmény vezérlőt +20%-ra raktam és nemértem miért történik ez.

itt egy példa miről beszélek:
[link] -
V.Dave
senior tag
én ezt a hasznos kis gagyit használom már régóta ha azt akarom hogy ne menjem feleslegesen a monitor csak rákattintok és leállnak a ventik is. Vagy régebben amikor csak 200kb-al töltöttem és éjszaka ment a gép olyankor ezzel kapcsoltam ki a kártyán a ventiket és így csendesebb lett a gép
-
V.Dave
senior tag
nálam sem volt, ezt a neten találtam talán az új driverekben átrakták máshová, mindenesetre ha a regeditben rámész hogy szerkesztés---->következő keresése: "EnableUlps" mikor kiadja<----erre ha kétszer rákattolsz és 1-et ír ki akkor bevan kapcsolva a zero core
-
V.Dave
senior tag
válasz
RyanGiggs
üzenetére
de lehet szoftveres gond is ezt találtam ha belenézel a registry-be meglehet nézni hogy bevan-e kapcsolva szoftveresen:
you can edit this setting from windows registry, and for me the key is
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Class\{4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0003\EnableUlps
set 1 to enable ULPS
set 0 to disable ULPS -
V.Dave
senior tag
válasz
RyanGiggs
üzenetére
nálam működik de nagyon lutri az egész, én úgy vettem észre ha azt akarod hogy kikapcsoljon a ventillátor nem lehet aktív ablak az asztalon, msi afterburner (vagy egyéb monitorozó szolgáltatás) programfutás a háttérben, a windowsos buborékos értesítés is felébreszti, vagy éppen az utorrent letöltés értesítője, vagy ha a háttérképed automatikusan változik az is felkapcsolja a ventiket.
Sőt én arra gyanakszom a vírusírtó is felkapcsolhatja ha valamit elkezd babrálni...
-
V.Dave
senior tag
válasz
Kean_Sorbo
üzenetére
igen is lehet hogy joggal szarozzák az asus alaplapokat amiért jópárat úgy hirdetnek hogy digitális áramellátó rendszere van közben meg analóg..
Vagy például az asus alaplapok 10-15wattal többet fogyasztanak üresjáratban mint pl egy msi vagy asrock. Én személy szerint utálom az asus alaplapokat amiért túlárazottak, a magasabb fogyasztás miatt jobban melegednek és fals dolgokat állítanak néhányon.
-
V.Dave
senior tag
hogy húztad fel 5,1ghz-re?? Alaszkában élsz?

-
V.Dave
senior tag
válasz
- = Zk = -
üzenetére
ez nekem is feltűnt már régebben, hát a PH! nagyúrnál biztos magasabb (és lehet menőbb is)

-
V.Dave
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Az az erdekes, hogy a trixxben (fixalva a feszt, különben nem veszi vissza a tetü terheleskor, hanem tolja az 1,256V-ot ) 1,037V, gpuz szerint (terhelve ) kerek 1,0V; a HW monitor szerint viszont marad minden eredetiben, tehat 1,256V. Viszont a höfok lejjebb ment 8-10 fokkal (58). Tehat ugy erzem a gpuz-nek van igaza...
bocsi ezt leírnád magyarul is, most akkor sikerült feszt állítani vagy nem?

-
V.Dave
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
ha sikerül feszültséget állítani oszd már meg velem is please
de addig próbáld ki mennyit megy alapon ha már tuningolni szeretnéd

-
V.Dave
senior tag
válasz
gyuribácsi88
üzenetére
nekem meg 1250/1650 ja és nem asus
-
V.Dave
senior tag
nálam giga gtx 460 windforce minden elindulásnál és leállításnál kb 3mp-ig kerregett, meg néha terhelés alatt is.
-
V.Dave
senior tag
ezt találtam az AMD oldalán:
AMD Radeon™ HD 7870 GHz Edition Graphics Cards
DisplayPort 1.2
Max resolution: 4096x2160 per display
Multi-Stream Transport
21.6 Gbps bandwidth
High bit-rate audio
Quad HD/4k video supportDP 1.2 csak, viszont ez a high bit rate audio egész jónak hangzik, vajon mennyit veszek észre belőle az alaplapi hangkártyával szemben?
-
V.Dave
senior tag
értem, displayporton vagy DL DVI-on ugye nem lehet hangot átvinni, az a hdmi erénye csak?
-
V.Dave
senior tag
melyik csatlakozón lenne a legélesebb kép az alábbi monitoron? Dell U2312HM 1920x1080
Lehetőség van Dual link DVI-ra (ez van most)
vagy pedig videokártya: mini displayport --->átalakítva rendes displayporttá -
V.Dave
senior tag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
ja de nem lesz baja hosszútávon ha ekkkora melegség éri?
-
V.Dave
senior tag
na elkezdtem ezt a crysis 3 csodát, első vélemény húh bazze ez ritka szép, második blikkre meg azon kapom magam hogy üvölt a gép olyan hangos a vga és már 83fokon szánkázik very high-on, ez normális?

-
V.Dave
senior tag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
ezt a gigabyte hater szöveget nem igazán értem, úgy látszik gond van a szövegértéseddel mert én a windforce ra mondtam hogy nálam nem jött be. Amúgy meg az hogy azt mondod halk kábé annyira releváns mintha azt mondanám hogy van lekötésben 1millió euróm a bankban. Vagy elhiszik, vagy nem. Én személy szerint inkább hiszek ennek, mint neked öcsi.
-
V.Dave
senior tag
nekem csak a windforce hűtéssel van bajom, régen a gtx 460-on olyan hangja volt mintha egy egyfolytában fújna a szél. És az csak 2 ventis volt ez meg 3

ja meg fix volt a fordulatszám állandóan 1400-on pörgött azért volt hangos, gondolom ez a 7870 esetében sem változott. Mondjuk én használtan vettem az enyémet (gtx 460) de egy idő után kopogott benne a csapágy szóval én soha többet gigát.
-
V.Dave
senior tag
-
V.Dave
senior tag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
a valleyban nincs is olyan

-
V.Dave
senior tag
most akkor milyen beállításokkal futtassam le a heavent hogy még összehasonlítható is legyen?
-
V.Dave
senior tag
akinek 7870 xt-je van mennyit megy alapfeszültségen?
Memóriát meddig lehet feltolni? -
V.Dave
senior tag
akit érdekel készítettem egy tesztet powercolor 7870 myst-el az előbb említett sniper benchmark. Amúgy eléggé tetszik ez a program meg hogy nem kell várni fél órát mint a 3d mark esetén, és szép a grafikája is.
Nekem idle 27-28 fokos a kártya zárt házban amiben ráadásul csak egy 600-at forgó venti van szóval nem vészes a melegedés, játék közben simán felmegy 70fokig max.
-
V.Dave
senior tag
válasz
gyuribácsi88
üzenetére
nem azért játszok vele mert rosszul optimalizált hanem mert sokkal jobban leköt mint az új far cry

-
V.Dave
senior tag
ha GTAIV-ben minden fullon van és nem megy 60%fölé a vga kihasználtság az cpu limitre utal? Hány magot kezel a gta?
-
V.Dave
senior tag
válasz
viperabácsi
üzenetére
terhelve szerintem minden kártya hangos
-
-
V.Dave
senior tag
valaki tudna pár tippet adni mivel lehet elérni azt hogy tartósan zero core- állapotban maradjon a kari ha lekapcsol a monitor? Azt már tudom hogy nem lehet megnyitott ablak, és afterburner meg ilyenek sem mehetnek a háttérben.
-
V.Dave
senior tag
azt tudja valaki miért van az, hogy este bezárok minden programot, csak a letöltés megy meg a minialkalmazások, és 1-2 óráig működik a zero core, aztán az éjszaka közepén bekapcsol a kártya és bár nem túl hangos, de azért lehet hallani? Nem nyitódik meg semmi, csak úgy idegesítő hogy nem bír visszaaludni a kártya és gyakran én sem..
jah igen talán annyi hogy változó hátterek vannak beállítva 30percenként de ha nincs bekapcsolva a monitor akkor is változtatja a winfos és lehet azért van ez?
-
V.Dave
senior tag
olvastam itt valakinek gondja volt a gpu gagyival (GPU OBSERVER) nálam is probléma jelenleg azt írja hogy vga nem található ez miért van?
13.02 van fennt -
V.Dave
senior tag
minden alapon, Tahiti le
-
V.Dave
senior tag
Az lenne a kérdésem hogy aki esetleg rendelkezik Dell U2312HM vagy hasonló monitorral kapott hozzá annak idején display port csatlakozót? És ha igen akkor mini display port átalakítóval lehet használni a videokártya hangot? És ha használja miért és mennyivel jobb mint pl az alaplapi hangkártya?

-
V.Dave
senior tag
amúgy catalystból nem lehet feszültséget állítani ugye?
-
V.Dave
senior tag
válasz
kovsol
üzenetére
Szerintem azért - bár érthetetlne számomra miért - de mintha szintetikus teszteknél alig lenne erősebb egy mezei 7870-nél [link]
Az túlzás hogy jobban örülnék, de normálisabb név lett volna mindenképp pl HD7890 mint annak idején a 4890 is ilyen volt, mint sok röhejes utótaggal teleaggatni. A HD7930 sztem hülyén hangzik

-
V.Dave
senior tag
Sapphire 7870XT Tahiti LE Boost edition
a név választást nem aprózták el bevetettek mindent

+300mhz-es gpu tuning a catalystból!!!
-
V.Dave
senior tag
Én a helyedben vagy PCS-t vennék vagy PCS+-t én is azt néztem ki magamnak, ráadásul az ára sem annyira vészes múlt héten egy 5-össel olcsóbb volt csak már nem emlékszem melyik boltban

A sapphire agyon olcsósított darabja főleg a az DualX nekem nem nagyon jön be
-
V.Dave
senior tag
EVGA, HIS, XFX
-
V.Dave
senior tag
válasz
seederking
üzenetére
már megint a kihajcsáe

-
V.Dave
senior tag
Ha már a topik név szóba került egy olyan észrevételem van ha pl a keresőbe beírom hogy "7870" vagy "HD7870" akkor nem dobja ki ezt a fórumot lehet többen is mondtátok már de kicsit zavaró.
-
V.Dave
senior tag
Szerintetek melyik a jobb választás?
HIS Radeon HD 7870 IceQ X - 2 GB GDDR5 - PCI-Express 3.0:
********************************************************************************
HIS Radeon HD 7870 IceQ Turbo - 2 GB GDDR5 - PCI-Express 3.0:

Nekem a 2. a turbós jobban tetszik és tesztek alapján 1-2fokkal hűvösebb mint a másik viszont kevésbé tuningolható nekem úgy jött le. Árban kb nincs különbség.
-
V.Dave
senior tag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
akkor mondhatjuk azt hogy ez a Sapphire Dual-X egy gyakran leselejtezett lapkákból álló márkanév lehet?0
Meg ha jól értem ez a Dual-X ilyen olcsósított vakítás lehet, mint pl az hogy mind elpida chipet kap, és a kártya hosszából lecsípnek hogy olcsbban gyárthassák viszont így tuningolni is kevésbé lehet.

-
V.Dave
senior tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
a garancia nem veszik el ha lecseréled a hűtőt a kártyán?
-
V.Dave
senior tag
Tehát akkor tegyük fel veszek sapphire 7870-et, és alapfeszem siralmas lesz a tuningja akkkor 3nap alatt bármikor szó nélkül kicserélik nekem egy másikra?
-
V.Dave
senior tag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Szerintem a Sapphire nyert. Csakhogy innen PH-ról csemegézzek egyet:
ja és új nem használt.Sapphire ATi Radeon HD7870 2Gb GHZ Edition (11199-00-20G): 56.500,-
Jah most látom megint fáziskésésben vagyok, mindegy mostmár nem törlöm a hsz-t.

ha bemegy 55.000 alá a 7870 ára, akkor végre rászánom magam egyre.
-
V.Dave
senior tag
Fractal Design Define R4 kuckót szerettem volna venni 23.000Ft-ért ~10k-val olcsóbban mint máshol
Sapphire 7870 1000mhz-et szerettem volna venni 52.000Ft-ért ~10k-val olcsóbbanhát szép ábrándok voltak
Egyébként nálam is ugyanez volt a termékek nem beszerezhetőek. Megnéztem újra az árakat és akkor egy csapásra megváltoztatták az összes ilyen "akcióst" normál árúra. Ez volt kb 23.00-kor. Az én véleményem az hogy nem biztos hogy csalók voltak lehet csak valamit csúnyán elnéztek az árakkal kapcsolatban. 
-
V.Dave
senior tag
Eddig akkor az a tapasztalat hogy a Sapphire 7870-ek kevésbé bírják a tuningot alapfeszültségen? Én is ilyen kártyát tervezgetek és eddig ez jött le a hsz-ekből
(#8010) CJ3
Nagyon jó az a táp nekem is olyan van csak kisebb szériából
-
V.Dave
senior tag
Sziasztok ez a vga (ASUS HD 7870 -DC2-2GD5) az újabb asus már? Mennyire jól tuningolható?
-
V.Dave
senior tag
Igen ha 100.000Ft fölött fizetsz utalással akkor a legtöbb webshopban nincs kiszállítási díj...
De itt 50ezer környékéről van szó ráadásul mellette még röpke 10ezerrel olcsóbb is mint a konkurencia! Hol éri ez meg a DPDnek?(#7838) sakal83
Arra én is emlékszem
Volt egy fórumozó aki komáromban lakott és kiment a címre és nem volt más mint búzamező meg egy elhagyatott raktárépület.. -
V.Dave
senior tag
Ugye nem utaltál előre?
"Előre utalással (Nincs szállítási költség.)
A terméket előreutalással kifizeti, és csak azután kapja meg a megrendelt terméket!
Ebben az esetben nincs szállítási költség.
Az utaláshoz díjbekérő számlát küld rendszerünk e-mailben."ezt a gagyi dumát hogy nincs szállítási költség, lehet a DPD felcsapott újabban ingyenes szeretetszolgálatba.

-
V.Dave
senior tag
válasz
olymind1
üzenetére
"Cím: Pest, 1064 Budapest, Podmaniczky utca 57. II/14 (JELENLEG NINCS ÜGYFÉLFOGADÁS, CSAK SZÉKHELY!)
Személyes átvétel itt: Jelenleg nincs személyes átvételre lehetőség, kérem érdeklődjön email-ben."hát ez nekem elég gyanúsnak tűnik szerintem felejtős lesz. Még arra lettem volna kiváncsi hogy ezek nettó vagy bruttó árak de nem találtam rá utalást.
-
V.Dave
senior tag
válasz
seederking
üzenetére
igen ez így van de vannak kivételek mint mikor pl a böngésző hardveres gyorsítást használ akkor felpöröghetnek a dolgok hiába 2D
-
V.Dave
senior tag
mi ez a hynix ram buzulás miért ekkora para ha elpida és nem pedig hynix ramos a kártya?
-
V.Dave
senior tag
Nem tudom volt-e már, de találtam egy okos ám de egyszerű kis gadgetet. Gombnyomásra lekapcsolja a monitort és leálll a vga ventilátor.

Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Linux haladóknak
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- 3D nyomtatás
- Tényleg nem változik semmit a Samsung Galaxy S26+?
- Vicces képek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Google Pixel Buds 2a és Pixel Buds Pro 2 összehasonlító gyorsteszt
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA A-Data 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L530 - i5-3G I 8GB I 500GB +16SSD I 15,6" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G8 - i5-1135G7 I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Volt egy fórumozó aki komáromban lakott és kiment a címre és nem volt más mint búzamező meg egy elhagyatott raktárépület..