Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
juve600
nagyúr
-
B-L-A-C-K
titán
Na ez igazán meggyőző volt kettőtöktől...
ricshard444: Húzva semmiképpen sem lenne...
[ Szerkesztve ]
-
ricshard444
veterán
válasz juve600 #35152 üzenetére
Jó, de az 4 mag szvsz az i3 meg 2, közük nincs egymáshoz.
Nem tudom mit kell vitázni, de ha szerinted elég 2 mag neki akkor áldásom adom a vásárlásra, csak nehogy csalódás érje szegény megtévesztett fórumozót
A CPU és VGA limit témával meg éveket foglalkoztam, nem kell bemutatni.[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
juve600
nagyúr
válasz ricshard444 #35155 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
juve600, ricshard444:
Megmondom őszintén én 3-4 éve nem foglalkoztam PC-vel, laptopokkal foglalkozom csak. Azt tudom hogy noti fronton egy új generációs i3-as kihajt egy középkategóriájú vga-t, viszont vannak olyan játékok amelyek már igénylik a 4 magot, viszont ugye az asztali proci/vga kombó össze se hasonlítható a notebook proci/vga kombójával...Így azért is írtam ide hogy legyen valami rálátásom mit lenne érdemesebb venni. Sajnos az illetőnek akinek csinálom ennyi a kerete rá, így jobbakat nem tudok venni.
Viszont így nem akarok igazságot tenni kinek lenne igaza ebben, így akkor más véleményeket is várnék...
[ Szerkesztve ]
-
ricshard444
veterán
válasz juve600 #35156 üzenetére
Szerintem ne fárasszuk egymást, akkor vegye a 2 magost aztán majd beszámol, hogy a min fps mennyire drasztikusan kevés és egy BF3 Multi vagy Crysis 3 füves Map vagy Hitman Absolution stb. mit fog összeszenvedni 2 magon.
B-L-A-C-K: Jobban is teszed ha vársz még másra
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
juve600
nagyúr
válasz ricshard444 #35154 üzenetére
http://logout.hu/blog/ricshard444/index.html
akkor ezek is "r..." tesztek vagy mi........
B-L-A-C-K
viszont a két proci más foglalat azt észrevetted ???[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz juve600 #35159 üzenetére
Igen persze, még alaplap sincs...A lényeg hogy vga adott az alaplap/proci/memória kombóra lenne ~50K...
2x4GB memóriát akartam az illetőnek, de akkor lehet elég lesz 4gb, és prociba többet fektetek. Alaplap egy 13K-s elég vagyis többre nem lesz keret úgyse...
Mindenkinek:
Így ennek tudatában ha van valakinek ötlete hogy Lec kollégánál mit lenne legjobb ebből az összegből kihozni jöhet...
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz ricshard444 #35154 üzenetére
Én a 3570k-val tuning nélkül remekül elvagyok a 7970-emmel is. Egy 7850 alá szvsz elég egy olcsóbb IB négymagos I5 is. A 2 magot én se nagyon erőltetném már manapság....
[ Szerkesztve ]
-
őstag
A remekül elvagy vele az azt jelenti ki van hajtva, vagy az igényeidnek megfelel? Egyáltalán nem mindegy. Valaki megelégszik a 25 fps-el is, és szerinte nem akad, másnak meg a 70 sem elég.
Proci-VGA kihajtás témában még mindig nem jutottam előrébb, de én is úgy vagyok vele, hogy megfelel bőven.A LED-es témát meg kiderítettem:
Windows 8 alatt sajnos a gép nem kapcsol ki teljesen. (Én ezt mondjuk eddig is tudtam, de nem gondoltam volna, hogy a ledeket égve hagyja... ) Energiagazdálkodás menüpontban be lehet állítani a régi leállítást, amivel lassabb lesz a bekapcsolás, de legalább nem égeti a ledeket feleslegesen. Sajnos át kell térnem az elosztó kapcsolgatására. -
-
őstag
válasz M@rdel #35169 üzenetére
Ahogy nekem is elhiheted. Sokat dolgoztam érte, és ennél jobbat nagyon nem tudnék, és nem is lennék hajlandó venni. Viszont az kiborít, hogy az i5 4.3GHz-en mondom 80-85%-ra beejti a VGA kihasználtságot.
Azért azt hozzá tenném, hogy az esetek körülbelül 70-75%-ban végig 99%-on pörgeti a vidkarit. Az érdekesség még az, hogy mikor lemegy a VGA kihasználtság, a procié nem ugrik fel 100%-ra, de még csak 90%-re sem. 80% körül is nagyon ritkán jár. Persze ez csak nagy 64 fős pályákon van BF3-ba, meg egy két másik játékban, de akkor is.
Ennek ellenére tökéletesen megfelel így is. Ha nem látnám a számokat, nem is izgatna egyáltalán a dolog. Gond nélkül fut rajta bármi.[ Szerkesztve ]
-
Freiherr
őstag
i5 760-am volt 3.6-ra húzva 7870 mellett.Bf3 single 99%,viszont multiban 80% körül poroszkált,szóval nehogy már 2 magost ajánljon valaki alá.
XXX
-
juve600
nagyúr
válasz Freiherr #35174 üzenetére
senki nem mondta hogy bf3-ra használja a srác
bár ezek a tesztek tényleg nem sokat érnek....
a sniper elite v2 saját bencmarkja szerint nekem az átlag fps 95 holott ha játszom MULTI-ban sosem esik az fps 130 alá,ilyenkor mennyit ér a teszt ??
van aki 30fps mellet tud vele játszani a kánunkban nekem biztos furcsa lenne...[ Szerkesztve ]
-
kungzi
veterán
hali
hd 7850 2GB CF-nek van értelme? most nagyon jó áron jutnék hozzá egy asus 7850-hez
-
M@rdel
őstag
Ez a beesés nem a 1680x1050 felbontás miatt van?
Egyébként évenként kap el a "benchmark láz", tavaly a vga miatt, most a Z77-s lap miatt.
Máskor nem használok, fraps-t így nem is idegesít. Ha szemmel jó, akkor jó.BF3-ban nekem nem a grafika a problémám, hanem, hogy gyorsan szétlövik a seggem.
-
Ipadipad
tag
látom vannak itt proci tesztek
csak hogy tisztán lássak az én I5 2400s proceszorom meik 2 processzor közé sorolnátok ?L26bKz
-
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #35157 üzenetére
a 35158-ban van a lényeg - attól függ, mivel akar a tulaj játszani. átlagos sebességben hasonló lehet egymáshoz a két CPU, viszont lesz olyan helyzet, ahol a 2 mag + HT kevés, és olyan is, ahol a régebbi architektúra 2.66GHz-en küszködni fog.
én amúgy Nehalem architektúrás CPU-t már nem vennék - ha fontos a multi, akkor lehet, hogy érdemes egy kicsit többet rááldozni, és venni egy 4 magos Sandy Bridge-et.
[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
B-L-A-C-K
titán
Értem köszi a válaszod, már teljesen össze zavarodtam, az a baj ugye a keret necces, vga-ból meg nem akarok engedni mivel csak az az alapja a játéknak, ha jobb procit veszek gyengébb vga-t akkor megint kisebb játékteljesítményt kapok...Memóriából tudok csak engedni egyedül azaz nem 8 gb-ot rakok neki bele hanem 4-et....
-
HSM
félisten
"A remekül elvagy vele az azt jelenti ki van hajtva, vagy az igényeidnek megfelel?"
Ez azt jelenti, hogy az általam kipróbált jópár címben remekül kihajtotta, tehát az igényeimnek megfelelt. Nyilván vannak, főleg MMO játékok, ahová kevés a proci, pl. Planetside 2, ahol jó, ha 70-80% az átlagos GPU-használat, de ott általában elég az FPS, hiába a masszív CPU-limit. No, meg mivel nem hajt meg 2 vagy 3 szálnál többet a játék, nem is nagyon létezik proci, amivel ki lehetne hajtani a 70-esem... Még tuninggal lehetne 20-25% plusszba, de nem lenne tőle sokkal jobb a helyzet.
"Single player" címekben pedig bőven pariban volt anno a finoman húzott 7950-emmel is, szóval ezért írtam, hogy egy kisebb I5 IB elég kéne legyen egy költséghatékony gamer gépbe egy 7850 mellé. Igazából szerintem a 700-as I5 is még a vállalható kategória, ha elég olcsó. A kétmagos HT-s szörnyedelmeket viszont kerülném, amennyire csak lehet, az árukat megkérik, de a teljesítményük ahhoz képest elég vérszegény.
Ja, és az élsimításból is mindig csak annyit rakok rá, amennyi kel, 2X-es SSAA, vagy SMAA, vagy MSAA-t. FXAA esetén inkább noAA nálam, felbontás full-hd, minden mást szeretek maxra húzni.
[ Szerkesztve ]
-
-
MZsoltee
veterán
válasz B-L-A-C-K #35189 üzenetére
P67/Z67-es garis lap(15k) és egy 2500k 35k körül apróról és meg is vagy 4,2-4,5ghz-et röhögve mennek. Egy éve én ezt még egy 10-essel drágábban hoztam ki. 2*4GB ddr 1333mhz-es ramot is kicsivel 10k fölött megtudsz úszni. Ez jó alap és kihajtja FULLHDban a 7970/GTX780-at is.
[ Szerkesztve ]
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #35186 üzenetére
én akkor így döntenék:
1. ha a multi fontos, akkor 4 magos sandy vagy ivy + 4GB RAM
2. ha nem érdekes, akkor a 3220, és mehet a 8GB RAMigazából mindkettő bővíthető a másik irányába - a 2. esetben persze el kell adni a 3220-at.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz marcusa #35168 üzenetére
Csak az a probléma ezekkel, hogy mindig elfelejtik átírni az UQ felíratott LQ-ra. Maxon gyakorlatilag nincs semmi skálázódás a Battlefield 3-ban. Single-ben még lowon sincs.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
kungzi
veterán
-
Apollo_21
addikt
Sziasztok..vki találkozott már olyannal h gpu tweak..2.4.3.1es verizóba nincs disable 2d-re?
Eddig fölémentem..már tolta is h disable 2d? most semmi..max órajelet állíthatok.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Foxmulder89
senior tag
válasz juve600 #35159 üzenetére
Kevés ennyire részletes és jól összerakott teszt van a neten mint a kollégáé amit fikázol. Nagyjából ez elmondható az összes prohardveres tesztre is.
De ha te az általad linkelt oldalról akarsz "tájékozódni" akkor egészségedre.[ Szerkesztve ]
A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel. by Totalcar
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest