- LordOLOG Szféra
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
zetecR
addikt
válasz
Oliverda #1151 üzenetére
Magyarul, ha nekem a Giga lapomban működő USB3 és AHCI mellett stabil 150MHz a FSB, akkor örüljek, mert a Giga megoldotta?
De miért nem látja 150-en a DVD írómat? (csak IDE módban (persze ez még nem katasztrófa))
Most akkor fix, vagy sem?Azt nem tudod, hogy milyen programmal lehet kiolvastatni a PCIe értéket?
-
-
zetecR
addikt
válasz
audi100td #1134 üzenetére
Na, nem olyan rossz az.
Milyen feszültségek mellett?
USB3, AHCI kikapcsolva?
Szerintem a Samu 470 nem hal bele a TRIM hiányába...Annyit tudok, hogy a Tomsharware-es teszt szerint az UD2H nagyon jó, én za UD4H-t vettem, az annyival "jobb", hogy 8+2 fázisú a feszszabályzása, de lehet, hogy nem sok gyakorlati haszna van...
-
zetecR
addikt
-
zetecR
addikt
3234MHz-re van most húzva a procim és azt vettem észre, hogy se az All CPU Meter gadget, se a CPU-Z nem mutatja, hogy idle-ben vissza venné a sebességét.
Cool&Quiet be van kapcsolva, a korábbi felálláshoz képest elvileg nincs változtatás.
Végülis a hűtőn a venti ugyanúgy nem pörög, mint a default értékeken, csak jó lenne tudni, hogy ténylegesen mi a helyzet. -
zetecR
addikt
Egy Gigabyte-os emberke Llano OC leírása, némi Corsair reklámmal fűszerezve.
-
zetecR
addikt
Az A6-nál ugyanez a helyzet.
Default 100MHz az FSB, a CPU szorzója 26, a GPU 4.44, a memória pedig attól függ, hogy milyen a modul.Mivel fix a szorzó, csak a FSB emelésével tudsz tuningolni, amit nagyban behatárol az alaplap képessége, a Gigabyte-ok 150 fölé is el tudnak menni, az Asrockok pl. "csak" 125 környékéig.
Az FSB növelésnél probléma lehet, hogy a PCIe nincs fixálva, az is emelkedik, emiatt van olyan lap, amelyiknél problémák lehetnem az AHCI móddal és az USB3-mal.
Valamint D-SUB-on csatlakoztatott monitorral.Ha a 125-ből indulunk ki, akkor a GPU 125x444=550-en fog menni (ennek fix a szorzója, csökkenteni sem tudod), a CPU 3250-en, a memória a szorzótól függően 1333/1666/2000/stb.
Ezekhez az értékekhez szinte biztos, hogy kell egy kis plusz fesz, az NB-t 1.3V-ig, a CPU-t 1.5-ig érdemes feszelni.Ha az FSB-t nagyon magasra tudod emelni (mondjuk 150MHz), akkor szükség lehet a CPU szorzójának csökkentésére, mert 3900MHz-et már nem biztos, hogy bír, akár 1.5V-on sem.
echterion: 1066? Az effektív 2132-t jelentene?
-
zetecR
addikt
válasz
Oliverda #1016 üzenetére
1.7V-ot ír, ha erről a moulról van szó.
-
-
zetecR
addikt
Azért a gyári hűtő finoman szólva is elég egyszerű darab...
Most játszottam egy kicsit a Dirt3-mal, és néma csendben hűtötte a Brocken; a gyári ilyenkor már visított, és vagy 10 fokkal melegebb volt.
Az E4300-hoz kapott gyári Intel, rézmagos hűtő sokkal komolyabb és csendesebb volt, mint a Llano hűtője, bár egy olyan kvalitásút is lecseréltem volna.
-
zetecR
addikt
válasz
csaba.apagyi #966 üzenetére
Ár/teljesítményben nem biztos, hogy a legoptimálisabb utat választottad...
A topic indító cikket olvastad?
Elég részletesen tesztelte Oliverda a Dual Graphics-et is. -
zetecR
addikt
válasz
azigazimoris #959 üzenetére
Nekem a Brocken idle-ben passzívan hűti.
Minimális terhelés mellett 330-at forg a venti (nincs hangja), terhelés közben egy picit felpörög, aztán vissza áll gyakorlatilag hallhatatlanra.De szerintem bármelyik, ilyen kategóriás hűtő ezt produkálja vele.
-
zetecR
addikt
válasz
atti_2010 #929 üzenetére
És a maradék 38%???
Azon kik osztoznak?balkoger: önállóan az IGP-t nem tudod tuningolni, az FSB emelésével a fix 6x-os szórzón keresztül "nő" a frekvencia.
Ehhez szükség lesz a NB fesz emelésére, de szvsz ezt neked kell kitapasztalnod, hogy mennyit bír alapfeszen.Nekem most a ramok miatt csak 148MHz a FSB, de az ajánlott 1.3V-ról már visszavettem 1.275-re és így is stabil. Majd megyek lejjebb, amíg csak lehet.
-
zetecR
addikt
válasz
Skynet258 #902 üzenetére
Akkor kb ennyi a vége.
A Tomshardware LLano mobo tesztjében is 127-et értek el az Asrockkal, igaz az UD2H is "csak" 144-et, ahhoz képes a 152 nem rossz, bár UD4H-val volt már 161-néhány is.
-
zetecR
addikt
Akkor közelítsük meg a dolgot onnan, hogy ha nem játékra kell, de számít a CPU erő, akkor mire kell?
Képszerkesztésre, videovágásra inkább az Intelek a jobbak, bár a húzott Llanok megint csak ott vannak a nyakukon.
Mindentől függetlenül az összes review azzal zárul, hogy ha nem használod ki az IGP-t, akkor inkább az i3. Viszont azzal még véletlenül sincs játék, ill. hosszabb távon: "az OpenCL folyamatos terjedésével már akár szélesebb körű általános számításokhoz is felhasználható lesz az integrált grafikus mag ereje". by Oliverda
-
zetecR
addikt
válasz
audi100td #828 üzenetére
Pontosan.
Amikor én vettem, az A8 28 körül volt, de mire elvitték az LGA775-ös gépemet, már csak A6-os lehetett kapni (A8 senkinek nem volt készleten, vagy csak 36-38 körül).
Viszont én tényleg nagyon keveset játszok (amivel igen, azt kielégítően viszi), viszont a gyors memória jól jön a munkánál és az sem mellékes, hogy az alapfeszen 3120-ra húzott A6-ot passzívan hűti a Brocken. A VGA-t meg nem kell külön hűteni. -
zetecR
addikt
-
zetecR
addikt
válasz
Skynet258 #719 üzenetére
Persze, jó lesz az, alkalmankénti játékra tökéletes; ha annyira játszani akarsz, akkor raksz bele egy diszkrét VGA-t.
Esetleg el lehet indítani egy vállalkozást, ami betöm egy újonnan megnyílt piaci rést: VGA kölcsönző.
Arra a pár napra, amíg végigtolsz egy lövöldözőst, minek venni... -
zetecR
addikt
válasz
Skynet258 #712 üzenetére
Így van, ahogy VaniliásRönk írja, tehát el lehet kezdeni költeni gyorsabb és alacsonyabb késleltetésű memóriákra.
Sajna valóban 1.65V-os a memóriád, így a húzáshoz már nem nagyon tudsz feszt emelni, de próbálkozni azért lehet. Először 1.65-ön, esetleg minimális emeléssel, de én azért utána érdeklődnék a RAM-os topciban, hogy meddig lehet egészséges a plusz kakaó.Az AHCI-t és az USB3-at az UEFI-ben, igen.
-
zetecR
addikt
válasz
Skynet258 #684 üzenetére
A passzívat úgy értem, hogy a felső tápos házamban a Modu87 ventije pörög kemény 300 fordulaton teljes csendben, így az alatta lévő Brockenen áll a venti.
Ha elkezdek játszani a Mafia-val, akkor 5-10 perc után, nagy lustán beindul az Arctic Cooling venti is, szintén 3-400-as fordulaton, úgyhogy az is marha nagy zajt csap.Nyilván nyáron izgalmasabb lesz a dolog, de szerintem a nyitott ablakon beszűrődő madárcsicsergés akkor is hangosabb lesz...
-
zetecR
addikt
válasz
VaniliásRönk #704 üzenetére
"(SEGKoeknel nagyon rakattantak erre a PCIE-re, mindenhol elokerul, persze egyik helyen sincs ertelme...)"
Ezt segítenél értelmezni?
-
zetecR
addikt
válasz
Skynet258 #702 üzenetére
Welcome to the digital world.
De hogy még jobban a lelkedbe gázoljak: vettél volna lenézett Gigabyte lapot, az 119-ig simán hajtja analógon. Sőt, az AHCI és az USB3 is megy!
SZERK:
Lehet, hogy rosszul gondolom, de D-SUB-on érkező analóg jelet úgyis digitalizálja a monitor.
Nem lehetne valahogy megmoddolni, hogy az ADC után valahova betápláljuk a DVI jelét? -
zetecR
addikt
válasz
Skynet258 #700 üzenetére
Ebben én is beleszaladtam, azt hittem, hogy kicselezem a jó öreg 9500-höz kapott átalakítóval, de az a gond, hogy az alaplapon DVI-D-van, abból pedig nem csinálsz analóg jelet semmilyen kábellel vagy dugasszal, mert nincs kiosztás az analóg lábakhoz.
Szóval a linkelt kábel felejtős.
-
zetecR
addikt
-
zetecR
addikt
válasz
Taifa Díaz #679 üzenetére
Az OC-os profilok használatával (1866 és felette) nekem is 1.65-öt akar adni az 1.25-ös RAMnak, mert alapvetően 1.5V-os modulokra van felkészítve.
-
zetecR
addikt
válasz
Oliverda #298 üzenetére
Nekem az MS-féle Standard AHCI vezérlő van fent, USB3 bekapcsolva és 119-ig bírja.
Felette nincs kép a montoron, mert átmenetileg egy D-subos HP-t nézek...Így alapfeszen a CPU 3094MHz-en, a GPU 900-on, a RAMok pedig 1906-on mennek.
Tegnap este volt egy kis idő játszani a gyerekekkel, kb 3-4 órát ment a gép Mafia2-vel és Portállal, (és közben 2500 kb/s-os, 8-10 szálon feltöltéssel) hiba nélkül, NÉMA csendben.
A Brockenen alig forog az Arctic Cooling venti, idle-ben szinte mindig áll.
A Modu87 meg szimplán csendes. -
zetecR
addikt
válasz
Taifa Díaz #676 üzenetére
Neem, mint írtam idle-ben tizenpárfokot, terhelés mellett harmincpárfokot ír.
A BIOS jól mutatja, de valamiért a Core temp nem jól olvassa ki.
Viszont a Brockenen alig pörög a venti, úgyhogy gondolom nagy gáz nem lehet alatta.
Annyira csendes a Modu87-tel a rendszer, mintha passzív lenne. -
zetecR
addikt
875MHz-en is szépen megy az IGP.
Az APU hőmérsékletét mivel méritek?
A Core Temp 1.0 és a GPU Observer gadget is olyan hülye értékeket ír, amiken semmi köze a valósághoz.
Terhelés nélkül, idleben 13-18 fokokat, ez nyilván marhaság, terhelve, 33-negyvenpárat.
Ez is elég kevés... -
zetecR
addikt
válasz
VaniliásRönk #646 üzenetére
2000-ig 1MHz-es lépésekben.
-
zetecR
addikt
OK, rendben.
-
zetecR
addikt
válasz
easy...rider #625 üzenetére
Na, akkor mégegyszer nekirugaszkodok:
a CPU-tól távolodva, az alaplap széléhez közeledve a következő a memória slotok jelölése:
DDR3_4, DDR3_3, DDR3_2 és DDR3_1.
Dual channel esetén az ajánlott felállás: a DDR3_4 és DDR3_2 vagy a DDR3_3 és DDR3_1, de ha lehetőség van, akkor az utóbbit kell válaszatni, csak azt nem értem, hogy miért nem a CPU-hoz közelebbi (DDR3_4 és DDR3_2) foglalatok az ajánlottak.Most 2x4GB 1600-som van, de azon gondolkozok, hogy lecserélem 4x2GB CL9 2000MHz-esre, kérdés, hogy a 4db modul használatából származna-e hátrány.
Külön a memóriákat tuningolni nem szeretném, tehát a gyári CL9@2000MHz szvsz tökéletesen megfelelne.Egyébként kíváncsiságból felhúztam az A6 GPU-ját a 444-ről 550-re és szépen megy, majd holnap megpróbálom feljebb is tornázni.
-
zetecR
addikt
Az alaplap leírása miért a procitól távolabb eső két foglalatba ajánlja a két modulos felállást, nem a közelebbi lenne az ideálisabb?
Látom a tesztel Asus lapba is a távolabb esőkben vannak a memóriák.Ha 4db 2000MHz-es, 1.65V-os CL9-es RAM-mal terhelném meg a lapot, nem lenne stabilitási problémám?
Szintén a leírás inkább a két modulos variációt favorizálja, de a gyárilag 2000MHz-et tudó moduloknak tökéletesen kellene futniuk, nem? -
zetecR
addikt
válasz
Taifa Díaz #554 üzenetére
Ott valami más gond van (volt/lesz), mert én ugyanazt a monitort hajtom a Llanoval, mint a 4830-cal és az ég világon semmi különbség.
-
zetecR
addikt
Fagyogat a gépem.
Semmi tuning, minden alapon vagy auto-n.
Terhelés se kell neki, böngészés vagy vektografikus szerkesztés közben egyszercsak kimerevedik a kép, színes vízszines csíkok és kakukk.
(Mafia 2-vel akár fél órát is tudok játszani, egyszer csak kimered...)Gondolom memória probléma.
Nem szeretné a lovo (1.25V-os) G.Skill Snipereket?
-
zetecR
addikt
válasz
Taifa Díaz #527 üzenetére
A többi fesz. is érintetlen?
-
zetecR
addikt
válasz
VaniliásRönk #464 üzenetére
Tuningnál milyen feszültségeket használsz?
Gondolok itt CPU, NB, RAM, stb.Oliverdáék a cikkben at NB-t 1.3V-ra emelték 1.1V-ról, kérdés hogy mi alapján?
Sima próbálgatás, vagy AMD ajánlás? -
zetecR
addikt
válasz
Taifa Díaz #502 üzenetére
Köszi.
Közben újra húztam a Wint, és szépen felment minden a telepítő DVD-ről, az Eszközkezelő is perfekt.
-
zetecR
addikt
válasz
VaniliásRönk #499 üzenetére
1. Mitől lehet, hogy a mobohoz kapott AMD Fusion Utility DVD állandóan kifagy???
2. Az AMD-től honnan lehet letölteni friss, komplett driver packot?
Sehol sem találok, vagy csak béna vagyok? -
zetecR
addikt
Sziasztok,
komplett Win7 x64 telepítés után az eszközkezelőben egy SM Bus és két USB vezérlő sárga felkiáltójeles...
Mivel tudnám eltüntetni őket?
Szerintem az összes drivert feltettem. -
zetecR
addikt
Ha a kiszemelt alaplapban a memória feszültségét 1.025V-tól 2.135V-ig lehet állítani, akkor az azt jelenti, hogy annak ellenére bátran betehetek 1.35V-os memóriát, hogy az specifikációban azt írja, hogy "4 x 1.5V DDR3 DIMM socket"?
Vagy nem lesz stabil?
-
zetecR
addikt
Holnap akartam megrendelni a Llanomat, de pont most találtam rá erre a cikkre, amiben elég lehangoló az integrált SATA3 vezérlő teljesítménye.
A szerző szerint nem nagy tragédia, mert úgyis csak SSD-nél lehet észrevehető... Pff, nekem egy Corsair Force GT csücsülne rajta.
Szóval kissé elbizonytalanodtam, lehet, hogy az i3 jobb lenne helyette?
Mondjuk abban harmat gyenge az IGP, de azt még mindig egyszerűbb orvosolni, mint pl a fent nevezett problémát...
Ráadásul az A8 most rohadt drága, A6 lenne kedvező árban elérhető. -
zetecR
addikt
válasz
Plazmacucci #363 üzenetére
Köszi.
-
zetecR
addikt
válasz
Taifa Díaz #328 üzenetére
Az UD2H viszont Tomsharware tesztgyőztes, a legjobb tuninglap FM1-re.
A SATA3 hogy muzsikál rajta?
SSD-vel használja valaki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Setup! Kamatmentes rèszletre is!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest