- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Változások a Prohardveren
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
echterion
nagyúr
-
echterion
nagyúr
Sokat akar a szarka, de nem bírja a farka.
Más platformokon már akkor kikapcsolja ezeket, mikor a feszhez vagy a szorzóhoz nyúlsz. Szóval, szerintem elégedj meg azzal a 150-nel, vagy ne tarts igényt az energiatakarékos dolgokra. Én az előbbit tenném, és örülnék, mint majom annak a bizonyosnak.
-
echterion
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1305 üzenetére
-
echterion
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1301 üzenetére
Tuti nem ismeri, telepítés után ki is írta, hogy küldhet-e riportot a lapról, mert nem ismeri. Mindegy, bios-ban szabad a pálya (már amikor enged belépni), így nem különösebben zavar.
-
echterion
nagyúr
Na, mivel analóg monitor miatt tuningolni nem tudok, kipróbáltam az alulfeszelést: egyelőre -0,1 V-tal is stabil a cucc. Alapból 1,41 V a fesz.
(#1265) F.B.I.: Szívesen. Amúgy szerintem is maradj az inteles cuccnál akkor.
-
echterion
nagyúr
Szia!
Tuning az mindig kérdés. Ha tuningolni akarsz, akkor Giga lap, meg DVI/HDMI csatlakozású monitor. Ezzel a kombinációval szép eredmények érhetőek el. Esetleg az AHCI-móddal lehet még baj, bár nálam 130-as alapfrekiig nem volt gond vele, fentebb meg nem próbáltam.U.I.: Az inteles mellég milyen kari menne?
Üdv.
-
echterion
nagyúr
Valaki korábban kérdezte, hogy hogy megy a Skyrim a Llano-n. Kipróbáltam, medium beállításon, AA-AF kikapcsolva: 36-os átlaggal ment. Sehol sem esett a játszhatósági szint alá, a legkisebb mért érték 23 volt.
-
echterion
nagyúr
válasz
Taifa Díaz #1199 üzenetére
Hm, ezt a speedfant én is ki fogom este próbálni, hátha nálam is megfelelően fog működni.
-
echterion
nagyúr
válasz
Auratech #1189 üzenetére
Egy akár több száz ezret érő motort összehasonlítani egy annak töredékét érő cuccal balgaság. Az, hogy elmegy a kép a VGA kimeneten nekem nem nagy áldozat. Mivel a sata portok és egyéb dolgok maradnak eredeti állapotukban, ez nekem nem gáz. Én is a stabilitásra törekszem, nem is feltétlen kell a tuning, de ha ott van, megnézem, hogy lehet előhozni. Azért vettem ezt a konfigot, mert kíváncsi vagyok rá, illetve a neten elég érdekes dolgokat olvastam róla, amiket szeretnék én is látni.
Amúgy a korábbi tuningok alkalmával a frekit rögzítettem 100-on, mert nem volt értelme emelni, nem növekedett a tuningpotenciál érezhető módon. -
echterion
nagyúr
Ettől tartottam én is. Mindenesetre már meghirdettem a mosta moncsimat, ha elmegy, akkor veszek dvi-osat. Lehet, valami ips-esbe is beleugrom, még nem tudom. Igazából nem akarok fullHD-s cuccot a mostani rendszerem alá.
A procit nem tezsteltem, mert első körben csak arra voltam kíváncsi, mennyit megy a lap. Majd ha lesz idevaló monitorom...
Ha a tied 119-ig bírta, lehet, az enyém is. Majd valamelyik nap megnézem. -
echterion
nagyúr
Az NB-nek adtam +0.25 V-ot, máshoz nem nyúltam. Nem tudom, kell-e neki ehhez ennyi, ezzel csak úgy megkínáltam, azon az alapon, hogy ennél többet úgyse fog kapni nálam.
Most viszont alapon megy,majd ha tudok valami megoldást arra, hogy az analóg csatlakozós monitort a dvi-ra kössem, még finomhangolok. Esetleg valakinek valami ötlet? A neten eddig csak olyan átalakítót találtam, ami nem megy rá az alaplap dvi portjára. -
echterion
nagyúr
Na, beraktam a Giga lapot, ezzel flottul megy a tuning, AHCI mód megy, csak az analóg kijelző kaki. 130-nál még stabil, tovább nem próbáltam, ha csak ennyi a vége, nekem már az is bőven jó lesz. Majd akkor kitesztelem, ha lesz egy digitális kimenetű monitorom.
Nem kell véletlenül valakinek egy ECS A75F-A Black Deluxe lap? Még ropogós, olyan új.
-
echterion
nagyúr
Na, úgy tűnik ez az ECS lap nem valami tuningbarát. Már 105-ön sem jön be a Windows.
-
echterion
nagyúr
Az fura. Talán azzal lehet összefüggésben, hogy a kevesebb ahci port kisebb terhelést jelent a sata-vezérlőnek.
A kérdésedre a válaszom: passz. Én olyat se találtam, amivel azt ki tudom olvasni, hogy mennyit ad a lap a ram-nak, mert az ecs lapom csak annyit ír, hogy normal. Hogy ez most 1,5 V-ot vagy 1,65-öt jelent, azt nem tudom, erre lennék kíváncsi. -
echterion
nagyúr
válasz
audi100td #1141 üzenetére
Hm, lehet, hogy mégis a Gigánál maradok? PEdig eredetileg nem terveztem a Giga lapom kipróbálását, mert most az ECS-sel van összeszerelve a gép. Viszont ennek tükrében meggondolandó, hogy tegyek-e egy próbát.
Az meg egy másik kérdés, hogy hogy lehet az, hogy egy alaplapgyártó ezt meg tudja oldani, a többiek meg nem? Ez vajon kinek a felelőssége?
-
echterion
nagyúr
Igen, reggel kipróbáltam meló előtt az új ramjaimmal. Feltoltam bios-ban 1600-ra, belőttem manuálisan az időzítéseket, majd egy fél óra játék után sem fagyott a cucc, egylőre az ECS lappal. Ha minden jó megy, hétvégén lesz egy kis időm kipróbálni, hogy mennyire tuningbarát így nálam a konfig, ha nekem megfelel majd a dolog, akkor a Giga lapom megy az apróba.
(#1128) audi100td: Esetleg neked is érdekes lehet, ha nem ragaszkodsz az USB3 meg SATA 3 dolgokhoz.
-
echterion
nagyúr
válasz
audi100td #1108 üzenetére
Ezért kell alaposan körbejárni a témát. Én kb. minden cikket elolvastam, mielőtt úgy döntöttem, kipróbálom ezt a platformot. Ezért is került annyiba a procim, amennyibe. Mikor először gondoltam erre, még 30ezer alatt volt valamivel a 3850-es, sőt, még kapni is lehetett. Aztán, mire döntés született, minden megváltozott ezen a téren. De így, másfél hónap múlva elmondhatom, hogy minden adott, működik a cucc.
-
echterion
nagyúr
Nah, meguntam a ramkeresést, vettem egy pár 1600-as Geil Black Dragont. A hétvégén majd kitesztelem, hogy így mit tud az új konfigom.
-
echterion
nagyúr
válasz
csaba.apagyi #1090 üzenetére
Ennyi a lényeg.
-
echterion
nagyúr
Oké, köszi mindenkienk. Szóval itt is nyerészkednek a gyíkok.
Mondtam már, hogy rühellem ezt a kapitalista rendszert? Mindegy, ez van.
Ja, és egy érdekesség. Most, hogy nézegetem a ramokat, feltűnt, hogy itt az aprón mindenki bolti áron akar megszabadulni a papír nélküli, elvileg élettartamaris (számla nélkül nem is érvényesíthető a legtöbb gyártónál) cuccától. Aztán mikor írok neki, hogy boltba ennyi, meg ennyi, még meg van sértődve, meg hisztizik nekem.
-
echterion
nagyúr
Kinéztem egy 2x4 GB-os kitet a cuccaimhoz, a gond, hogy 1,25 V-os ramok. Ezekkel lehet valami gondom? Egy pár G.Skill ramról van szó. Tudja majd az alaplap automatán az 1,25 V-ot adni neki, vagy simán megkínálja az 1,5-tel? Van B-tervem is, erre csak kíváncsi vagyok igazából és ha mégis megvenném, nem akarok úgy járni vele, mint a mostaniakkal.
-
echterion
nagyúr
-
echterion
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1041 üzenetére
Tudom, azzal csak azt akartam mondani, hogy a modulok jók, csak nem túl kompatibilisek ezzel a cuccal.
-
echterion
nagyúr
-
echterion
nagyúr
válasz
audi100td #1032 üzenetére
Jaja, ha ezek nem kellenek, akkor tök8, mit veszel.
Viszont próbálgatás közben találtam egy stabil beállítást nálam: 1,7 V és 1066 MHz CL7-en stabil, nem fagy. Most megyek fentebb, hátha...Még egy kérdés: Aida64 játék közben 38 fokos CPU-t ír, az reális lehet gyári hűtővel egy eléggé szellős házban?
-
echterion
nagyúr
Mert azt hittem, hogy az ECS lap a rossz, és Gianni szerint karácsonyig nem valószínűsíthető a garanciáztatás. Ezért kellett egy lap, ami addig szolgál, amíg megjön az új. A lényeg, hogy olcsó legyen és működjön. Amúgy meg nem használok olyan dolgokat, amikhez A75-ös lap kellene, ez a lap is megfelelne bőven. Ráadásul számomra sokkal egyszerűbb a bios-a, mint a másik UEFI-je. Még nem tudom, melyik marad, majd meglátom.
De most ha minden igaz, hétfőn visszakapom az ECS-t is, szóltam neki, hogy az szerintem jó lesz.(#1024) audi100td: Ha jól emlékszem, usb3-at meg sata3-at nem tud.
-
echterion
nagyúr
Történt némi előrelépés a gépem ügyében. Miután leadtam Gianninál gariba a lapot, nem bírtam ki és vettem egy másikat: egy Giga A55M S2HP lapot, ugyanis azt mondta, talán meglesz karácsony előtt, nekem meg már tele a sapkám a várakozással.
Összeszerelés után hidegzuhany, ugyanolyan szar a masina.Viszont már nem egyből kapcsol le, van, hogy 1-2 percig is ment. Gondoltam, már csak a táp maradt, így átmentem ismerőshöz, kipróbálni az övével. Ott pedig nem volt hiba, így tápcsere. Vettem egy 350-es Bluestormot, azzal megjavult. Legalábbis ez a része, mert amikor elindítok egy játékot, a játék betöltődése után, 2-3 mp múlva színes kockák mellett kifagy a gép, csak a reset segít. Úgyhogy most ezen dolgozom.
Úgy látszik, nekem nehezen megy az APU-vá válás. -
echterion
nagyúr
válasz
csaba.apagyi #964 üzenetére
Ha komolyabban akarod nyomni a játékokat, akkor nem ez a te platformod. Röviden ennyi, egyéb dolgokról mindent elmondtak az előttem nyilatkozók.
-
echterion
nagyúr
Ez nem tuningplatform. Itt nem fogsz csúcsokat döngetni, némi pluszt ki lehet sajtolni, de ennyi. Azzal a lappal meg itteni tapasztalat szerint minimáltuning lehet csak, mert nem bír ki sokat.
Ha tuningolni akarsz, akkor inkább AM3 kellett volna, vagy egy 1156-os platform. A mostani konfig úgy jó, ahogy van. Esetleg a ramokon húzhatsz egy kicsit, de 1600 felett az sem ad akkora pluszt, hogy túl sok időt kelljen belefeccölni. -
echterion
nagyúr
válasz
atti_2010 #931 üzenetére
Nem kell, de ez így csak üres pufogtatás. Véleményed lehet, de releváns bizonyíték nélkül nem állíthatod be tényként. Hitelesen semmiképp sem.
Gigabyte 41% MSI 14%, EVGA 3%, Dell 2%, Asus 2%, úgyhogy csókolom. Szerinted ez így tény? Csak mert valaki ideírta egy fórumba? Na, a te beírásod is kb. ennyire hiteles most még.
-
echterion
nagyúr
válasz
atti_2010 #925 üzenetére
Nálam működik. De például van imageshack is. Csak azért mondom, mert tényleg kíváncsi vagyok.
-
echterion
nagyúr
válasz
echterion #887 üzenetére
Ma bevittem egy szervízbe a gépem, ott ki lett próbálva a proci egy másik lapban. Abban rendesen működött, így kizárásos alapon csak a lap lehet a ludas. Megy vissza Gianni-hoz, remélem, gyorsan dűlőre tudok vele jutni a gyors rendezésről. Nincs kedven heteket várni egy rma-ra, az más nekem is sok lenne a procira várakozással együtt.
-
echterion
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #856 üzenetére
Lehetnek, de akkor miért mennek hiba nélkül, ha diszkrét vga van benne?
De azért kipróbáltam a fentebb említett tanácsokat, de a helyzet ugyanaz.(#857) Oliverda: Csak arra próbáltam célozni, hogy pl. hyperPi alatt a magok között nagyon soknak találom a 3-4 mp-es különbséget, mikor pl. 2M-et számoltatok vele. Persze, lehet, ez jól van így, és lehet hülyeség, csak megjegyeztem.
-
echterion
nagyúr
válasz
Oliverda #853 üzenetére
Bios frissítés, reset megvolt. Ramok a szürkében vannak, és az előző, G6950-es konfignál nem volt velük gondom.
Amúgy a processzor része hibátlanul működik, de eléggé nagy szórással. A tesztek alatt nem teljesítenek közel azonosan a magok, ekkora szórást még négymagos procin nem láttam.
-
echterion
nagyúr
válasz
Oliverda #851 üzenetére
Tetszettek a leírások a neten, amik bemutatták ezt a lapot. Miért jártam volna jobban egy Asrock-kal? Az is lehet hibás, nem csak ez. De majd hétfőn, ha minden igaz, kiderül, akkor viszem vissza a cuccokat a boltba. Persze, ha lenne valaki, akinél ki tudnám próbálni a procit vagy a lapot, az még jobb lenne.
-
echterion
nagyúr
Na, úgy néz ki, kaptam egy rossz igp-s 3850-est.
Beraktam egy 4550-es vga-t, azzal nincs semmi gond, nincs újraindulgatás, semmi. Ennyi jutott az egy hónapos várakozásomért cserébe. Kíváncsi vagyok, tudnak-e adni másikat, vagy megint egy hónap lesz a várakozási idő.
-
echterion
nagyúr
válasz
Skynet258 #814 üzenetére
Na, első probléma: felrakom a chipset drivert, majd a 11.11-es drivert win7 64biten, újraindul, majd mikor bejönne a desktop, ismét, majd ugyanott ismét. Ha benne van a driver cd, akkor addig nem restartol, míg forgatja. Mikor megáll, gép restart. Display driver nélkül nincs restart. Ez vajon mi lehet?
-
echterion
nagyúr
Na, végre megvan a 3850-es procim. Most megy a telepítés, majd később jövök egy beszámolóval is.
-
echterion
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- BESZÁMÍTÁS! HP EliteDesk 800 G1 TWR brand számítógép garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus Gaming 16-S0017NH 16 notebook - R5 7640HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4050 6GB WIN1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest