- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- moongoose: Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- GoodSpeed: Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Keychron B6 Pro billentyűzet az iPad mellé
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zetecR
addikt
-
varga911
senior tag
válasz
audi100td #1298 üzenetére
Megnéztem a ram kompatibilitási PDF-et a giga honlapján, és ez a Kingmax benne van (modellszám minden karakterre egyezik), ez nem hinném hogy probléma lenne.
Használom a gépet pár napig, meg feltettem furmarkot meg pár játékot hátha azok jobban megfektetik stabilitás szempontjából.
@VaniliásRönk:
Ne is mondd.
A legjobb rendszerem egy Giga 965P-DS3, E6300@3206MHz, 2x1GB Micron D9DQW, X800XT konfig volt, az soha semmitől nem halt szét. 2 évet ment szinte 24/7. Volt hogy vízhűtés eresztett és csuron víz volt az egész, de száradás után akkoris egyből indult. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
audi100td #1298 üzenetére
Ezt en is mindig mondom, hibas RAM-ra jo a Memtest, inkompatibilitasra sajnos nem.
#1300 echterion: Nem hiszem, hogy nem ismeri az AIDA a lapot, szerintem inkabb a lap nem tamogatja ezt a funkciot. Mivel olcsobb lap szerintem inkabb errol van szo. Sokat nem vesztesz vele, amig a BIOS-ban tudsz vele babralni tulajdonkeppen mindegy.
#1297 varga911: Lehet, hogy nem artana ujrahuzni a rendszert ilyen beallitasokkal. Egyebkent meg ilyen rohadt haklis platformot meg nem lattam.
Remelem legalabb az FM2 normalisabb lesz.
-
audi100td
nagyúr
válasz
audi100td #1223 üzenetére
picit játszottam még a lappal, 158-as ref. clockig sikerült eljutni: [link]
a procinak meg itt van vége: [link]
2,1GHz-ről nem rossz
Természetesen ezek nem stabil eredmények, csak kíváncsi voltam mennyi a max amit ki lehet belőle hozni, az NB biztonság kedvéért 1,4V-ot kapott, a proci +0,15V-öt, azaz összesen 1,6V-ot, de ebből szépen droppolt a lap. Több feszt nem akartam adni semminek, főleg, hogy léghűtésről van szó.
-
varga911
senior tag
válasz
audi100td #1282 üzenetére
Még nyáron raktam össze, először 1600-as Kingston HyperX volt benne, de azzal elég durván artifactolt, még 2D alatt is.
Garancia alatt rögtön cseréltem erre a Kingmaxra, és még adtak is vissza pénzt mellé, ezzel egész idáig jó volt, nem értem hogy lehet hirtelen ilyen?!?Köszönöm a tippeket, cserélgetek és próbálgatok.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
audi100td #1220 üzenetére
Ha Boinc-es @Home dolgokat futtatsz, es akarod, hogy a GPU is golgozzon, akkor kell a DP FP, kulonben csak disznek van az OpenCL tamogatas.
#1223 audi100td: Nekem is kijott kb. ugyanaz az update. Azt mondod ezzel nem szall el az AHCI tuningnal?
-
-
echterion
nagyúr
válasz
audi100td #1141 üzenetére
Hm, lehet, hogy mégis a Gigánál maradok? PEdig eredetileg nem terveztem a Giga lapom kipróbálását, mert most az ECS-sel van összeszerelve a gép. Viszont ennek tükrében meggondolandó, hogy tegyek-e egy próbát.
Az meg egy másik kérdés, hogy hogy lehet az, hogy egy alaplapgyártó ezt meg tudja oldani, a többiek meg nem? Ez vajon kinek a felelőssége?
-
zetecR
addikt
válasz
audi100td #1134 üzenetére
Na, nem olyan rossz az.
Milyen feszültségek mellett?
USB3, AHCI kikapcsolva?
Szerintem a Samu 470 nem hal bele a TRIM hiányába...Annyit tudok, hogy a Tomsharware-es teszt szerint az UD2H nagyon jó, én za UD4H-t vettem, az annyival "jobb", hogy 8+2 fázisú a feszszabályzása, de lehet, hogy nem sok gyakorlati haszna van...
-
audi100td
nagyúr
válasz
audi100td #1132 üzenetére
úgy néz ki 142-nél van vége és ezt a RAM-ok is szépen tudják követni, az persze kérdéses, hogy mennyire stabil
zetecR: vajon az mATX-es Gigák is ilyen jól bírják? pl. A75M-D2H
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
audi100td #1124 üzenetére
Mivel USB 3.0-s eszkozom nincs, siman tiltottam. De jo tudni, hogy az sem mukodik.
Pusztan a teljesseg kedveert, a Pro-n van egy ASMedia SATA-vezerlo, az sem mukodik tuning mellett. Gondoltam igy hatba tamadom az AMD szutyok chipsetjet, de vakvaganyra futottam.
Meg probalkozhatsz egy PCI-E SATA-vezerlovel.#1127 audi100td: Csak egy otlet volt.
Ha nem regisztraltam volna egy Win7 OEM kulcsot erre az ipari hulladekra, akkor lehet, hogy mar reg ritualisan elegettem volna...
-
echterion
nagyúr
válasz
audi100td #1108 üzenetére
Ezért kell alaposan körbejárni a témát. Én kb. minden cikket elolvastam, mielőtt úgy döntöttem, kipróbálom ezt a platformot. Ezért is került annyiba a procim, amennyibe. Mikor először gondoltam erre, még 30ezer alatt volt valamivel a 3850-es, sőt, még kapni is lehetett. Aztán, mire döntés született, minden megváltozott ezen a téren. De így, másfél hónap múlva elmondhatom, hogy minden adott, működik a cucc.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
audi100td #1113 üzenetére
Isten hozott az ANUS alaplaptulajok klubjaban. Szuk barati kor ez.
A SATA csak IDE modban fog 107MHz fole menni. Adj feszt a chipsetnek meg az NB-nek is, aztan kitartoan resetelgess, nekem is vagy tucatszor kellett ujrainditanom, mire nem dobott BSOD+reset kombot, pedig IDE modban volt. Azota nem makacskodik.
Szerintem a 24-es szorzot kiprobalhatod, mivel a Turbo addig tolja fel, valoszinuleg nincs letiltva. 125-ig talan a te lapod is elmegy, az mar 3GHz. -
zetecR
addikt
-
szacsee
nagyúr
válasz
audi100td #1099 üzenetére
Nem lehet, hogy valami everest /aida bug, vagy a biosban írja, hogy mennyivel emelkedik a frekije a PCI-E sinnek?
Less be ide, arra élveznek... már bocs a kifejezésért, hogy milyen ramot, mekkora tuningot alkalmazzanak egy 150K-s laptopnál. Oké én sem szarral gurigázok, mert az asztali gépem árából kijönne egy ilyen lazán, de azért meggondolnám, hogy megemelem-e a frekit.
T60-nál is a frász kerülgetett, ha 60°C-ot elkerülte a GPU vagy a CPU hőmérséklete. -
-
-
Misua
senior tag
válasz
audi100td #1070 üzenetére
Össze is dobtam egyet...
AM3 Asrock N68 GS3-UCC
Athlon X3 450
Kingmax 4096MB DDR3 1333 Mhz
Msi HD5670 1GB DDR3 PCIE
Samsung 500 GB 7200rpm 16mb SATA 2
Vmi ház
Chicony hipro 430W HP-D4802RWR2De inkább javaslom neki hogy várjunk márciúsig - vége a karácsonyi láznak, 7xxx vga, merevlemeyek gyártása is rendbe áll (plussz-minusz)
-
echterion
nagyúr
válasz
audi100td #1032 üzenetére
Jaja, ha ezek nem kellenek, akkor tök8, mit veszel.
Viszont próbálgatás közben találtam egy stabil beállítást nálam: 1,7 V és 1066 MHz CL7-en stabil, nem fagy. Most megyek fentebb, hátha...Még egy kérdés: Aida64 játék közben 38 fokos CPU-t ír, az reális lehet gyári hűtővel egy eléggé szellős házban?
-
-
balkoger
tag
-
medek3
aktív tag
válasz
audi100td #994 üzenetére
Egyébként hol van a szenzor?
Vacsi új minden. Miért pont az lenne fos.
Bár aztán a jó ég se tudja, valaminek csak szarnak kell lenni, ha már ez az APU ilyen pöpec.audi100td: Ezen az 1866Mhz-s memórián én is gondolkodóba estem, de inkább nyolc gigát vettem az 1600 -ból.
Amit ráadásul csak nyolcszáznak lát a teszt. Amire a RAM topikban azt mondják, hogy az 1600 csak effektív a 800 a valós. -
-
Mercutio_
félisten
válasz
audi100td #957 üzenetére
Semmi gond
Közben rákerestem és beugrott, hogy annó - még AM2+ alaplap és X4 640 procival - is próbáltam már ezt megvalósítani, először ez alapján indultam el (az SSD-s rész lényegtelen, az AHCI-sítésen van a hangsúly "Windows XP alatt az innen letölthető fájlt másoljuk be a Windows/System32/Drivers könyvtárba (az XP-s megoldás csak Intel chipsetes alaplapokkal működik"), majd az AM2+ szaktopicban folytattam, a konklúzió 9 hónapja az ott olvasható volt
-
Mercutio_
félisten
válasz
audi100td #955 üzenetére
Az ott feltett kérdésemet linkeltem ide
Ott ennyi volt, a válasz, amit nem neveznék részletesnek, lévén épp a "hogyan erőszakoljuk rá", és a konkrétan megnevezett alaplap/csipszet esetén "melyik driverből mit kell kiszedni és megetetni az XP-vel"-re nem kaptam választ
Akkor megyek oda vissza, megpróbálom ezeket kideríteni, és ha van eredmény ide is leírom/linkelem.
-
Auratech
őstag
válasz
audi100td #871 üzenetére
Az arhitektúra APU-val 100W a 2.9-es proci és 400 shader esetén. A 3850-hez combos hőcsöves hűtő dukál. Ehhez egy pici, elég nyamvadt alublokkot kaptunk. wPrime alatt 52-fokra ment fel vele és még be se indult a venti rendesen. Kicserélve a hűtőt a "rendesre", a forróság 46 fok lett 800-as fordulaton, sokáig terhelve.
A catalistban 800ra lehúzva a proci sebességét, 3 perc után a proci venti leállt ! és alig volt hajlandó elindulni! Már azt hittük, valami gebasz van.. De nem volt. Leszabályzás nélkül 500-on tekereg a hűtő, hogy meg ne fázzon a proci..
Szerintem ez a proci (pár év-(18)- tuning tapasztalattal) alulról nézegeti a 65W-ot. Persze mérve volna az igazi. A 100-at kb. a stabil 3.5-ön köszönti. -
Auratech
őstag
-
Fooler89
őstag
válasz
audi100td #860 üzenetére
Ha már érdekes bugoknál tartunk. Elkezdtem a Apu-t tuningolni, az északi hídnak adtam 1.3v, visszaosztottam a ramot és adtam +15mhz az "fsb"-be.
Gép bekapcs->boot-> prime fél óra-> sajátgép->rányomok a egyik vinyómra és kész újraindul.
Megjegyzem ez a vinyó a végét járja (0% kondició, de potolható anyagok vannak rajta, így nem foglalkozok vele)
Ez nem befolyásolhatja a tuningot? vagy egyszerűen csak instabil a gép? -
zetecR
addikt
válasz
audi100td #828 üzenetére
Pontosan.
Amikor én vettem, az A8 28 körül volt, de mire elvitték az LGA775-ös gépemet, már csak A6-os lehetett kapni (A8 senkinek nem volt készleten, vagy csak 36-38 körül).
Viszont én tényleg nagyon keveset játszok (amivel igen, azt kielégítően viszi), viszont a gyors memória jól jön a munkánál és az sem mellékes, hogy az alapfeszen 3120-ra húzott A6-ot passzívan hűti a Brocken. A VGA-t meg nem kell külön hűteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U728 - i3-8GEN I 16GB I 192SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy S23+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z170 i7 6700K 16GB DDR4 512TB SSD RX 480 8GB DEEPCOOL D-SHIELD ADATA 600W
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3334, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3326, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest