- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Alogonomus #9978 üzenetére
"hiszen az Intel saját diája szerint a csúcs Core Ultra is szűken elmarad a 14900K játékok alatti teljesítményétől, "
arról mennyi infó van, hogy a degradacios javitas elotti vagy utani 14900K teljesitmenyehez kell viszonyitani azt az 'elmaradast ?
-
Petykemano
veterán
válasz
Az AMD valószínűleg a 9800X3D-t is "ellazsálja",
Hogy mit fog tenni, nem tudom. De szerintem hiba volna szűk előny birtokában elkényelmesedni.
Sem az intel a bulldozer korszakban, az nvidia pedig különösen nem orrhossznyi előny megtartásával cicázik. A 3000-es szériánál lehetett érezni az izzadságszagot. De a 4090-ről lehetett tudni, hogy nem a teljes specifikáció és a 4080 és 4090 között is nagy rés volt, amit könnyen fedhetett volna. Ez nyilván szerepét játszott abban, hogy az AMD nem is erőlködött.Szóval a helyes hozzáállás szerintem az volna, ha a távolságot 20% fölé növelnék. Az fölötte van annak a 15%-nak, ami a közhiedelem szerint egy gemeráció alatt lehozható. Ez azt az üzenetet küldené, hogy nem érdemes reménykedni, várakozni.
Még jobb ha valahogy azt is el tudna hinteni, hogy az a 20% nem a maximum, van még tartalék.Az AMD ettől az érzettől azért még távol áll. Ha az ultra 285k valóban olyan középszintű teljesítményt nyújt, mint ahogy híresztelik,.akkor a 9800X3D lehet az első, ami ezt a stabilan és megközelíthetetlen elsőség érzetét elkezdheti kialakítani, ami meghatározó a brandértékben. Pont nem most van itt az idő a lazsálásra.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
> Az AMD valószínűleg a 9800X3D-t is "ellazsálja",
> mert nincs rákényszerülve a "hardver végletekig kifacsarására".nem hiszem, hogy ez lenne a mögöttes mozgatóerő.
A zen5 fejlesztések főleg a szerver célúak voltak és a xeon elleni avx-512 gyengeséget próbálta kompenzálni. - Ami szerintem sikerült is.
Az AMD egy zen5-ös ISA-t használ mindenütt - és ez előny és hátrány is.
Én nem látok semmilyen lazsálást.a GPU-nál szédszedték CDNA vs. RDNA -ra
és talán a CPU-nál is szét lehetne a desktop/mobil és a szerver vonalat választani,
( mint az Intelnél is látható )
de most az AMD - a GPU -nál is visszaáll UDNA -ra.Az I/O die-t lehetett volna tunningolni a 9000-nél , de ez valami ok miatt elmaradt.
valószínüleg az a következő körben várható.Az AVX-512 hatása pedig érdekes lesz. Ha a zen4/zen5/zen6 piaci részesedése még erősebb lesz, akkor a programok is egyre-jobban kezdik kihasználni ( még a játék programok is ) Úgyhogy ez olyan mint a bor .. idővel érik ...
---------------
és a játékok is változnak, nem mindennek lesz elég a 8 mag.
a CIVILIZATION VII -nél már a 16mag az ajánlott ( >= "AMD Ryzen 9 5950X" )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bittorrent topik
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Milyen széket vegyek?
- Mobil flották
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Óra topik
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Black - Használt, karcmentes
- Apple Ipad 10.generáció
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged