Új hozzászólás Aktív témák

• DraXoN

addikt

válasz S_x96x_S #2665 üzenetére

Nem hiszem, hogy lesz lényegében kimérhető különbség a PCIE3 és PCIE4 vga között (kapcsolatban).
    Ehhez nem erősebb kártya kéne, hanem más programozási gyakorlat a jelenlegihez képest (pl. nem mindent betölteni előre a grafikuskártya memóriájába, hanem menet közben tölteni be ahogy kell abba tartalom)..
    egy nagy különbség lehet még is... rövidebb játékbetöltési idő, ha jelenleg a vga memóriába másolás lenne a szűk keresztmetszet (és időt igénylő feladat). De nem hiszem, hogy utóbbi jelenség annyit számítana, hogy pcie4 platformhoz ragaszkodna emiatt az ember :)
    De lényegében jelenlegi kártyákkal még a pcie3 esetén a 16x és 8x között is marginális különbség van (mondom ezt én, egy olyan platformon aminek csak pcie2 támogatása van).

De ez a B550 chipset ... tényleg nem tűnik nekem úgy, mint ha bármit is változott volna a korábbi promontory sorozathoz képest.. szerintem maximum tényleg csak azon hibák javítására került benne sor ami miatt nem volt népszerű (sőt kitiltották) egyes állami körökben az adott chipsettel szerelt gépeket (így kvázi a teljes AMD platformot hivatali körökben).. és eddig elhúzódott a hiba javítása.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés