Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Keeperv85

nagyúr

válasz DarknessHope #13860 üzenetére

"egyrészt nem igazán értem mi ez a Wifi mac cím. és miért kell vele foglalkoznom?"

Egy hálózati azonosító cím, ami alapján a router el tudja különíteni az eszközöket. Elég ha annyit tudsz róla, hogy egyedi kell legyen egy-egy hálózaton belül és ha megsérül, akkor a router és a készülék közötti kommunikációs protokollok miatt valószínű meghiúsul a kapcsolat (nem fog menni a WiFi). Bár egyes készülékeken a csupa nulla MAC is elfogadott. A hiánya viszont biztos út ahhoz, hogy a WiFi kapcsolat nem működjön.

"másrészt ha jól értem nem jó ha én a telón elérhető recovery-t használom mindenképp a hozzá tartozót kell használni."

Jól érted. A recovery-ben lévő mikrokernel egyedileg készül el egy-egy adott készülékre, így a recovery is csak az adott készülék típushoz tartozik.

"wipe ot kell csinálni"

Nem feltétlen. Van un. dirty-flash is, mikor nem kell wipe, de többnyire nem szokták javasolni. A wipe/format azért kell, hogy ne maradjon fent az előző rendszerből esetleg valami beállítás, ami a másikban szükségtelen lehet.

"én sd kártyát is törölni szoktam hogy sok szemét ne legyen rajta"

Ez a rendszert nem igazán érinti. Kvázi mindegy neki mit hagysz az SD-n, kivéve ha telepítve van valami oda is.

"aztán rom .s a végén ezt a goolge gapps-ot is fel kell tennem. ez ha jól értem a gyári alkalmazásokat teszi vissza."

A Gapps kizárólag a Google alkalmazásokat tartalmazza, Play!, Térkép, szinkron szolgáltatás stb.

" Azt nem értem hogy ha ezek nem kellenek mind akkor hogy veszem ki a többit? illetve egyáltalán mit is tartalmaz? vagy csak utólag lehet rootal törölgetni mikor már feltettem, nem előre?"

Szétszeded a telepítő zip-et: Megnyitod és kitörlöd ami neked nem kell. A CWM recovery nem figyeli a zip fájlok digitális aláírását, így akkor is telepíteni fog, ha a fájl nem hitelesített. Ellentétben a gyári recovery-vel, amiben mindenkor érvényben lévő ellenőrzés van.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés