Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• TheVeryGuest

senior tag

Elég kevés a női kétkezi coder. Szerintem ez a munka jellegéből adódik: ehhez a munkához kell hatalmas igénytelenség, némi fanatizmus és rengeteg sok produktív lustaság. Dolgozni még nem dolgoztam nővel, de a középiskolában és egyetemen egyetlen igazi coder-t sem láttam közöttük. A legtöbb olyan volt, hogy a már megtanult technikákat fel tudta használni, sőt ha a helyzet elég tiszta volt még az optimális megoldást is ki tudták választani. De improvizálni illetve nagyon bonyolult programozási feladatokra a leginkább odaillő, inventív megoldást találni nem tudtak. Azt is nehezen tudnám elképzelni, hogy hogyan vitatkozik két női kóder a style-ról, egy sör mellett, mondjuk, hogy a nyitó kapcsoszárójel a sor végén legyen, vagy új sorban pont az eredeti sor kezdete alatt.
    Itt nálunk főleg női tesztelők és specifikátorok vannak, szerintem ez tényleg jobban is illik hozzájuk. Szerintem a nőknek jobban áll az olyan munka, ahol kapcsolatot kell tartani sok emberrel, véleményt kell egyeztetni, vagy monoton a munka és halál unalmas. Ők inkább szorgalmasak, és képesek a feladatra fókuszálni, akkor is, amikor dögunalom az egész. Én ha valami dögunalmasat kell csinálnom, mindig leragadok valami kis érdekes szarnál, amivel napokat eltökölök (vagy PH!-zok, sorry boss), aztán, mikor már elég sokan basztatnak, akkor gyorsan összecsapom.
    A nők mentségére legyen mondva nagyon felhígult ez a szakma, a legtöbben a férfiak közül is csak azt akarja kibackkelni, míg manager lesz vagy quality-s vagy valami contact person. Persze több pénzért, de ez már egy másik történet. ;]

Új hozzászólás Aktív témák