- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlackSoft
addikt
válasz
fatpingvin #31969 üzenetére
Én a biztonságosan, átláthatóan működő RAID lehetőségek miatt használom, viszont most oda jutottam, hogy talán ez okozott hibát. Még csak SAS és SATA HDD-kkel használtam, ott hibátlan volt minden. SSD-vel viszont most, hogy csak 1db van rajta, amit továbbenged virtuális kötet nélkül, nem szarja össze magát egyik partíció sem. Tehát itt valami azzal lesz, hogy nem jó az, ha az SSD-ket HDD-nek kezeli a rendszer
cat /sys/block/sda/queue/rotational esetén 1 a válasz, ami HDD-nek jelzi az sda-t.
TRIM (discard) sorok sincsenek a grubban sem.Lehet valahogy meg lehetne mókolni, hogy SSD-nek hazudja, de az már lehet nem lenen biztonságos, ahogyan az sem, ha beállítom neki, hogy menjen tovább, ha hibát észlele a fájlrendszeren.
Így akkor szerintem ennyi lesz a vége, nem lesz RAID1-ben a rendszer, de annyi baj legyen, ha valamilyen véletlen miatt épp meghalna az SSD, akkor 15 perc visszarakni a rendszert és acronissal csináltam egy imaget is. Lényegében csak nyersen használom, fent van a rendszer, le van updatelve, van htop, tmux, p7zip, wget meg az sshd be van állítva, ezen felül java van, és abban dolgozik minden HDD-kről, ezt a környezetet meg nem sok idő felállítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest