- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
f_sanyee #30088 üzenetére
A kép csak egy mém, de igaz.
Nem konzisztens viselkedésre utal nekem egyébként, illetve gyanakodom valamire:- mióta úgy lövöm le a rendszert, hogy mindent becsukok szépen kézzel, vagy akár nyitva is hagyok és XFCE jobbfent nem "Shut Down" menüpontra megyek azonnal, hanem "Log Out" és a felbukkanó választóablakban megyek a "Shut Down"-ra ("Save session for future logins" beikszelve), 100% mindig gyönyörűen leáll.
- ha direktben a Shut Down menüpontot választom egyből, csak egy 30mp-es visszaszámláló ablak jön fel, melyre ha nem kattintok, lelövi a gépet, ha kattintok, hogy cancel, nem lövi le.
Emlékeim szerint ennél az utóbbi módszernél produkál olyat, hogy egy kétperces várakozást dob nekem a mémen látható módon, én meg malmozok, hogy na most ki az úr a gép felett, én, vagy ő, vagy mi a fene történik. Ha azt mondtam shutdown, akkor flush caches és állj le Te idióta gép, az sem érdekel, ha a be nem zárt user space app elreccsen - ezt várnám.
Egyébként nem zavar, csak láttam ezt a mémet és bedobtam a kérdést. Első módszerrel lövöm le egy ideje már, totál graceful módon, azóta nem jött még elő a visszaszámlálósdi.
Állítólag - amit olvastam erről - ez attól lehet, hogy a systemd mind a boot, mind a shutdown folyamatot párhuzamosítja, így előfordulhat, hogy nem feltétlen egymásutáni sorrendben állnak fel, vagy állnak le az egyes service-ek és az erre érzékeny még futó dolgoknál az történik, hogy kiszalad a lábuk alól a talaj, míg ők még nem álltak le teljesen, és ilyenkor megakasztják a teljes shutdown sequence-t egy várakoztatással. De többet nem tudok erről, nem mélyedtem bele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hegesztés topic
- Microsoft Edge
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kuponkunyeráló
- Arch Linux
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen TV-t vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest