Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dißnäëß

nagyúr

válasz samujózsi #29107 üzenetére

VBox tudja, egy beállítás, hogy a virtuális HDD az HDD-nek vagy SSD-nek jelentse magát a guest felé. Utóbbi esetén - most olvastam - működik a móka.

QEmu-nál nem tudom, találtam egy másik cikket arra az előbb, de kicsit mókolós. Ezen még gondolkodom.

Érdekes, hogy vajon szerver környezetben hogy megy ez, ahol a SAN-ok tele vannak rakva SSD-kkel és FC-n megkapva a targeteket egy VMWare farm VM-jeként, vajon ott mi történik mount-olás után :U (Muszáj, hogy tudjon ilyet a Hypervisor, különben pillanatok alatt le-ko-zza az ember az SSD-ket).

Mindegy, hangosan elmélkedtem. Köszi a kommenteket.

-------------------------

Arról van tapasztalatotok esetleg, hogy VBox (Linux) vagy QEMU/KVM ? Állítólag előbbi is nagyon jó már Linuxra is, teljesítményben ilyen 5% körüli az overhead elvileg, a gyakorlatban van erről mérése vkinek esetleg ? A QEMU kicsit néha jobb kézzel vakarom a bal fülem esete, bár elvagyok vele..
    .. viszont olyat simán csinál, hogy a host-on mind a 12 proci szálam épphogy csak terhelve, miközben egy VM-en belül is elég light-os a CPU kihasználtság, én meg közben elalszok, mire egy apt upgrade végigmegy. Mintha nem tolná full kakaón a két vCPU-t a guest, így a host sincs szétterhelve, én meg rágom a kefét, hogy "most min gondolkodooooooool???" ..

Ez annyira nem tetszik, amikor lehetne gyorsabb is, ne pihenjen az a vCPU basszus. És nem az SSD fogja a mókát, nem is az 1000-es optikai net. Ilyen szép lusta komótos minden, guest is és host is. Nem ezt várnám egy Ryzen 5 CPU-s motyótól, ott a pokol CPU erő, használja.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés