Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-07-17 01:11:28

LOGOUT.hu

Egyre több bankkártya méretű, egy kártyás számítógép kapható a piacokon, tipikusan nem Intel platformon. A topic ezen számítógépek hardveréről, linuxos operációs rendszeréről, szól. A kis gépek zöme otthoni hardverfejlesztésre, barkácsolásra is alkalmas, így ehhez kapcsolódó elektronikai kérdések is témába vágnak.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1001) azbest


azbest
félisten

orange pi pc kapcsán pár friss tapasztalat:

az újabb linux verziók a régi 3.4-es kernellel problémásak lehetnek. Az ubuntu vivid rendszer alapból elég meggyőző, de amikor usb eszközöket dugdosnál rá, akkor előfordulnak olyanok, aminek a firmware-ét nem tudja betölteni a régi kernel + új systemd / udev kombináció.

Aztán megpróbálva az ubuntu thrusty-val (pi pc verzióra cserélve a script.bin-t és update_kernel.sh scripttel kernelből is több ezközt támogató kernellel) meg kiderült, hogy az usb portok közül nem mindet hajtja usb2 módban így meg. A függőleges usbbe dugva már usb2.

Ez ott jött ki, hogy az it9135 tuner usb1 módban 5 pidre korlátozza a vételt, ami pvr-hez kevés és hibát okoz. Usb2 módban lehet kikapcsolni a pid filtert, viszont így most meg hangolni nem akarja a muxokat.

Szóval a régi kernel még itt is okoz problémákat valószínűleg. :(

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.