Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudika10
veterán
válasz Lalaland #6375 üzenetére
Miért kell USB-s? Azoknak van egy beépített vacak minőségű hangkártyájuk és max 2,5W-ot képesek felvenni (viszont nem kell hozzájuk külön hálózati adapter).
Ennyi pénzért nem kapsz jó érzékenységű hangfalat és az 1 csatornára jutó 1,25W nem lesz túl sok.
Ennyi pénzért mondjuk egyáltalán nem kapsz jó hangfalat.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz Lalaland #6377 üzenetére
De bizony van bennük hangkártya. Jó nem hangkártya hanem a hang digitálisról analógra történő átalakításához szükséges alkatrészek (~hangkártya).
Hát ha csak az az elvárás, hogy csipogjanak akkor akármelyik megfelel. De zenét hallgatni, vagy filmet nézni vagy akár játszani nem lesznek alkalmasak. Arra jók, hogy az email érkezésére vagy az msn-re figyelmeztessenek, másra nem. (Legalábbis az ebbe a kategóriába tartozó akármilyen hangszórók)[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz morpheus133 #6383 üzenetére
Attól függ mennyi az árkülönbség. Z523 nyilván komolyabb, ahogy azt az ára is mutatja.
(#6384) bodo753: a gyári adatokat felejtsd el. A hangszóró méreteit általában eltalálják, meg a kábelhosszt, de a többi semmire nem jó.
Érdemes lenne felvenni a listára a Genius 2000A-t vagy a 3000A-t is.
Z130-hoz még nem volt szerencsém sajnos.(#6385) pigsty: megerősíteném popp kollégát. Nézegesd a Genius 2000A-t és 3000A-t. Ezek annyira mondjuk nem megbízhatóak, meg búghatnak és hasonlók, de ezen lehet segíteni egy kis barkácsolással, van csomó jó leírás a neten hozzá, és nem is annyira vészes hibák a hangzás meg mindenért kárpótol (hiába, ha az ember nem akar rá többet költeni kompromisszumokat kell kötni). Creative T20 is megérne egy megnézést. Valamint Logitech Z323 vagy Z523. Garanciára nem lehet panasz, az elődeikkel nem volt gond (ezek még újak, kevesebb velük a tapasztalat, főleg a hosszútávú) és rosszul se szólnak.
Egyébként apróról is nyugodtan lehet vásárolni termékeket, nagyon jó áron lehet kifogni kifogástalan állapotú vagy akár új árukat.
-
dudika10
veterán
Akit érdekel ITT megtudhat többet a Genius 2000A és 3000A hiányról.
-
dudika10
veterán
A z2300-ból a mélynyomó az ami ér valamit, a szatellitek nagyon haloványak. Egyébként meg erősen túlárazott a rendszer.
(#6443) PuMbA: "nem lehet 1 utas hangfallal egyszerre közepet és magasat is kinyomni." Már hogyne lehetne? Sőt, egy hangszóróval meg lehet oldani mindent. Nagyon jó 1 utas tölcséres hangfalak vannak, aki egyszer beszerez egyet az utána többé le nem cseréli.
Vagy gondolj a fejhallgatókra, ott is 1 hangszóróval oldják meg a teljes frekvenciatartomány lefedését. Az megint más kérdés, hogy a Logitechnek ez nem sikerül jól, de ennyi pénzért mit vár az ember?Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
Vannak azért nagyon komoly 1 utas tölcséresek, csak ilyet megtervezni és gyártani nagyon nehéz (állítólag, én még nem próbáltam, de ha csak az elméletét nézem akkor igazuk lehet).
2-3 utast sokkal egyszerűbb, ezért találkozik az ember általában ezekkel, 1 utas normális tölcséresek nagyon ritkák mint a fehér holló.Fejhallgatók esete persze más egy kicsit, ott sokkal könnyebb megcsinálni.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
Csak azért kevertem ide, mert egy hangszóró van benne és a teljes frekvenciatartományt azzal fedi le. Tudom, hogy más. Alapvetően a tölcséres, szélessávú hangfalakról beszéltem.
Én részemről szívesebben hallgatok egy 3000A-t mint a z2300-at, dehát ízlések és pofonok, elég sokan szeretik a basszust a mellkasukban érezni, ezt meg csak mélynyomóval lehet megcsinálni ebben a kategóriában.
Hamarosan jön a Genius palettafrissítése, kíváncsi vagyok. Ha helyrepofozzák az elektronikát és visszakerülnek a hangfal elejére a kezelőszervek és az árak meg a szokásosak, akkor megalkották a tökéletes PC-s hangfalat.
-
dudika10
veterán
Én is arra voksolok, hogy próbálják ki a z323-at.
Ezt a fórumon megtalálható magyar Genius support mondta. Ha még nekik se szóltak arról, hogy mi lesz a frissítés után akkor még hír se lehet róla.
Kizártnak tartom, hogy ne pótolnák a lyukat amit okoztak.[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz dzsóbácsi #6467 üzenetére
Ha elmondod mit takar az olcsóbb akkor tudunk ajánlani.
Kezdetnek Logitech z313, z323, z523 ha 2.1 kell.
Genius 1250A, 1255A (ezt nem hallottam még, de rossz nem lehet), 2000A (ha találsz még valahol) vagy ha vállalkozó kedvedben vagy akkor Behringer MS16 (ezt se hallottam még, kíváncsi lennék rá, fentebb írtak róla pár sort, nem lehet rossz). Ezek pedig 2.1-ek.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
Gyengébb mint a 2000A, egyébként is inkább 3000A akkor már. Csak egyiket se fogod tudni túl könnyen beszerezni valószínűleg. Genius support szerint 3 hónap múlva jönnek kb az új szériák.
A mélynyomós rendszereknél egyébként előfordulhat, hogy a beszédhang "behallatszik" a mélynyomóba a vágási frek. miatt és ilyen brummogó hangot ad. Elég idegesítő tud lenni.Nem értek a TV-khez, de ki kéne próbálnod, hogy tudod-e irányítani a távirányítóval a kimenet hangját, szerintem ez nem egyértelmű.
Jah és a teljesítmény nem számít még mindig, nem győzöm elégszer leírni. Pontosabban számít, csak nem úgy ahogy azt sokan gondolják.
-
dudika10
veterán
Az a wharfedale eg háttérsugárzó házimozi rendszerekhez. Sokkal jobb hangfalakat is kapsz sztereohoz álló kivitelben. Meg egy pár + 1 erősítő átából már vehetsz egész jó aktív stúdiómonitorokat is. Az a 40Hz pedig nem mind1, hogy +-mennyi dB-re van megadva. Ha pl +-10dB-re adták meg és a Logitechnél +-5dB-re a 35Hz-et akkor az az 5Hz különbség nagyon sokat jelent.
-
dudika10
veterán
70-ért használtan már elég jó álló hangfalakat ki lehet fogni (tudom, használt, meg drágább, de ha az ember elkölt 120-at akkor már költsön inkább 140-et ha ár/értékben úgy jobban jár). z2300-al persze, hogy nem hasonlítható össze, egy fél pár kerül ebből annyiba erősítő nélkül mint az az egész szett.
-
dudika10
veterán
Ideális az, ha nincs toldás csak az elején meg a végén van csatlakozó. De ha van toldás azt se fogod észrevenni, szóval nem kell ettől nagyon félni.
Keress google segítségével egy boltot a közeledben. AVplanetben pl biztos kapsz, vagy hifibarlang, nem tudom. Hangszerboltokban vagy hifis boltokban tudnak neked csinálni talán, vagy érdeklődhetsz itt is például.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
Nem közölnek túl sok infót. Például nem mindegy, hogy ez audióhoz vagy videóhoz készült, mert ha videóhoz akkor neked nem lesz jó.
A szatellitekhez biztos jó ha audió kábel, oda nem kell túl vastag, a 7m körüli kábelt a gép felé viszont nem ilyet raknék hanem amiről tudom, hogy elég vastag.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
Az az ideális, ha 0-n van végig egy egyenes.
A "legmélyebb hangot" sokféleképpen meg lehet adni, ezzel szoktak a gyártók is trükközni a gyári adatokban és ezért sem szabad nézni azokat.
+-5dB-re ez kb ~65Hz-20kHz (felette nem közöltek infót, de nem 20kHz a teteje, hacsak nincs vágás)
+-10dB-re már kb ~45Hz-20kHz
+-30dB-re pedig ~25Hz-20kHz5dB-es ugrás 2x-es szorzót jelent. Szóval a ~65Hz-es hangok fele olyan hangosak mint az 1kHz ha minden jó. A 25Hz-es hangokat meg már egyáltalán nem hallod.
(Egyébként ez furcsa grafikon, mert általában az 1kHz a viszonyítási alap azaz a 0, itt pedig a 100Hz)[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
Az sokkal inkább azért van mert fejhallgató.
Az egyutas kialakítás ilyesmi grafikont eredményez.
Egyébként nem 3kHz felett nagyon hullámos, becsapós a grafikon a Tied mellett, 10kHz-ig csak +-5dB eltérés van, 10kHz-től nagyon hullámos. Az a magasság meg már nem számít, ha halkabb.(#6513) and1ao: már nem azért, de a z2300 szatellitjei szerintem is gyengék. Főleg 1 1250x után ami a mai napig az egyik legjobb Genius és tényleg nagyon jó.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
Jóval jobb is, csak mivel az egyik egy több utas (gondolom 2 a grafikon alapján) hangszóró a másik meg egy fejhallgató így nem lehet őket ez alapján összehasonlítani.
Egyébként az Akai az ma nem Sony néven fut?(#6516) and1ao: elosztó megint nem jó ötlet, mesterséges minőségrontás felsőfokon.
Majd bejáratódik a Logi meg megszokja a hangját.
Hangkártya pedig felesleges, ha kiad még 15k-t egy normális hangkártyáért akkor megint csalódni fog, hogy nem lett szinte semmivel sem jobb. Halottnak a csók.(#6517) PuMbA: másik topikban már kitárgyaltuk: az a THX plecsni nem ér semmit, pénzért megvásárolható. A mozik esetében a THX minősítésnek nagyon komoly feltételei vannak és ezt kihasználva meggazdagszik a cég abból, hogy eladja a hírnevet a multimédiás rendszerekhez.
(#6519) and1ao: 1. ez attól függ miről vált az ember, mai integráltak elég jók.
2. nagy befolyásoló tényező a pszichológia, nagyobb mint hinnéd.
3. EQ... erre inkább nem mondok semmit. Nincs bajom az EQ-val de akkor egy normális EQ-t kell csinálni, az, hogy a driverben tologatja az ember a kis csúszkákat az... na mind1.[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
Létezik normális EQ, de ahhoz mi a fenének másik hangkártya?
Nem mind1 miről váltottál, ezt is olvastad?
Pszichológiát is beleszámoltad? Nagyon komoly hatása van. (Ha elhiszed, hogy beteg vagy akkor beteg leszel, ugyan így ha megmagyarázod magadnak, hogy nem feleslegesen adtál ki 20k-t egy hangkártyára akkor jobban fog szólni.)
Egyszerűen a z2300 nem érdemel több szót. Majd ha 20k-ért adják és leveszik róla a THX plecsnit akkor lesz miről vitatkozni, addig egy nagyon túlárazott gyenge szatellitekkel rendelkező rendszer a szememben.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz Daneeka #6531 üzenetére
Logitech T20 -> Creative T20
A 3 utas Geniusokat nem venném meg, ezt meg ennyiért pláne nem. Ha találsz akkor jól jársz egy 2000A-val vagy egy 3000A-val.
Ha nem találsz és nem akarsz várni pár hónapot amíg kijönnek az újabbak akkor 1250A vagy kipróblálhatod az 1255A-t.(Egyébként a gyártó által megadott teljesítmény igen keveset számít. Nem győzöm elégszer leírni.)
100dB érzékenység 1W teljesítmény = 100dB
80dB érzékenység 64W teljesítmény = ~100dBProdipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz Daneeka #6533 üzenetére
A T20 meg a ProMedia 2.0 nem jó?
Pedig marha jó kis készülékek ám, mit hallgatsz Te rajtuk?
Vagy az a baj velük, hogy nem túl hangosak?1250A-t venném inkább, az 1800A 3 utas (vagy lehet csak 2,5, nem szedtem szét), ehhez már kellene egy komoly hangváltó ami nincs benne, és messze elmarad a sztereo társaitól az 1200A-val együtt. Nem lesz csalódás az 1250A és gondolom nem baj, ha nem kell elkölteni a teljes rászánt összeget.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz Daneeka #6535 üzenetére
A Klipsch ha jól emlékszem (nem ma volt a kezeim közt) akkor elég hamar elkezdett torzítani és ezért nem lehetett feltekerni nagyon. A Genius hangosabb, 20nm körüli helységbe még éppenhogy elmegy. Házibulit nem lehet tartani vele, de a Klipschnél hangosabb szerintem (bár a kettőt így közvetlenül nem hasonlítottam össze, csak emlékekre tudok támaszkodni).
szerk.: a T20 meg a ProM 2.0 is kb 50-60centiről érezte/érzi jól magát. A T20-nak már az 1-1,2m is sok. A geniusokat meg pont, hogy messzebb kell tenni egymástól meg magadtól.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
Nem fog tetszeni, ha folyamatosan le kell nyúlkálni a mélynyomóhoz a hangerőállítás miatt.
Egyébként én felvenném a listára a Logitech 323-at és az 523-at. A genius egész jó választás, az Easy Touch-ot nem venném meg így látatlanban, de nem tudok róla nyilatkozni.
-
-
dudika10
veterán
És igazad van.
"Stosunek sygnału do szumów"
Mentségemre váljon, hogy lengyelül nem tudok (bár a sygnalu-t fel kellett volna ismernem azért), de a Google segített.
Akkor viszont menjenek a csudába, hogy nem közlik az érzékenységet.
Minden gyártó csak azt tünteti fel, hogy 15.000W PMPO.[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz cellpeti #6557 üzenetére
Ha hasonló árban keresgélsz akkor az utódját, a Z323-at.
Drágábban ott a z523 például.Ha nem feltétlen kell a mélynyomó és ráér, akkor hamarosan jönniük kell a Genius új termékeinek, amik az elődök alapján nagyon ígéretesek már így látatlanban is szerintem.
-
dudika10
veterán
Hangkártya témában vagy keresel használtan egy Audigy 1, 2, 2zs vagy 4-et, vagy egy Asus Xonar DS lesz a Te barátod. (Én inkább utóbbit javasolnám ha kicsit drágább is.)
Geniusokat most nem fogsz kapni szinte sehol. Kivonták őket a piacról és majd valamikor jön a paletta frissítés, ezt érdemes lehet megvárni. Most az 1250A-t vagy az 1255A-t lehet beszerezni.
Pattogni legfeljebb attól pattog ha felkapcsolod a lámpát. De ez egy pattanás és kész. Az elektromos hálózat és a primitív áramkör az oka.
Kifejezetten halkan egyik Genius se teljesít nagyon jól, ebben a T20 a nyerőbb.
Az elhelyezést azt neked kell megoldani. A T20 kifejezetten közel lehet az emberhez meg egymáshoz a két oldal, a Geniusnak sokkal inkább kell a hely. Nézd meg a méreteket, mert nem éppen kis dobozokról van szó.Ha valami kérdést nem válaszoltam meg akkor szólj, hosszúra sikerült az irományod, nem könnyű mindenre válaszolni.
monaliba: elektronikusra jó lesz a z2300, bár én még mindig tartom a véleményem, hogy túlárazott rendszer, gyenge szatellitekkel. Inkább vennék egy z523-at fele annyiért.
-
-
dudika10
veterán
Ezek csak szintetikus tesztek. Túl sokat nem jelentenek.
Az se mindegy, hogy referencia kártya bemenetére kötik a kártyákat vagy a saját bemenetükre, úgy van értelme ha referencia kártyát használnak.AMDFan: egy sztereo rendszer ára használtan is minimum a háromszorosa a z2300 használt piaci árának.
-
dudika10
veterán
válasz Daneeka #6575 üzenetére
A bejáratásról megoszlanak a vélemények, mindenki másra esküszik.
Szerintem akármivel lehet járatni, bár én fehér zajjal szoktam, az minden frekvencián egyenletes. A rózsaszín zaj egyesek szerint közelebb áll a zenéhez és azzal érdemes járatni.
Barna zajjal ne járasd, olyan mint a fehér zaj, csak szűkebb frekvenciatartományban.Amelyik kényelmesebb, ez nem az a kategória ahol ilyenek számítanának.
Ha nagyon rossz a poti és bizonyos állásban az egyik oldal hangosabb vagy hasonló akkor érdemes belőni egy bizonyos állást és utána gépről vezérelni, egyébként mind1.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
-
dudika10
veterán
Másik topikban linkeltem.
T20 rosszabb hangzásban, kevesebb basszus, nem annyira jó. De sokkal praktikusabb, kisebb mérete miatt simán elfér "bárhol", minősége is sokkal jobb, de drágább (és kapható akár most is... ).
Nem búg, nem zúg, nincs ilyen baja, jah és külső tápos ami szintén nem kis előny szerintem.
Egyiknél ilyen kompromisszumok vannak másiknál olyanok, neked kell eldöntened, hogy milyen kompromisszumokat kötsz.monaliba: ugyan nem engem kérdeztél, de talán nem haragszol ha elmondom a véleményem.
Ha van kereted rá akkor érdemes egy jobb sztereo rendszert építeni. Teljesen más hangzást kapsz, sokkal jobb és később tovább fejleszthető a rendszer.[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz Daneeka #6599 üzenetére
3-4dB az marha nagy eltérés.
A potméter minden állásában így van? Más is ugyan így hallja? Rossz(abb) lehet az egyik füled.
Egyébként a hangkártyák programjaiban van balance állítás.
A vásárlástól elállhatsz 8 napig.PuMbA: picit tán 'mosottabb', kevésbé nyújt olyan zenei élményt, de egyáltalán nem gyenge, nincs az a lyuk ami a logitech rendszereinél tapasztalható. De ízlések és pofonok, én pl. nem cserélném most le egyik geniusra se, megszoktam, és a méret nálam nagyon fontos. 2 monitor társaságában ezek is épphogy elférnek az asztalon és a kivitelezés igényessége is teljesen más kategória. Ennek ellenére ha kijönnek az új Geniusok sanszos, hogy egyet be fogok próbálni, de maradni biztos nem fog, nincs hol.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
-
dudika10
veterán
válasz Zubrowka #6605 üzenetére
A genius 5.1-es rendszerei ugyan 1-2k-val drágábbak de bőven vállalhatóak filmre. Zene, hát az olyan amilyen, de azért nem szólnak olyan rosszul.
A logitech x530 és x540 se olyan rossz filmre, bár a geniusokat hangminőségben nem érik utol, csak szokás szerint összeszerelésben, tartósságban vernek köröket a genius termékekre.Ha 700MB-os filmeket nézel sztereo hanggal vagy sorozatokat és nem HD-ban töltögetsz vagy DVD-ket vásárolsz akkor én a 2.0 mellett tenném le a voksom.
Ha sürgős akkor egy Genius 1250A vagy 1255A ha nem sürgős akkor AMDFan által javasolt várásra szavazok.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
Logitech Z5
De hangzásra nem nyújt sokat. Nem ajánlom. Max 5k-ért vennék egyet magamnak én is, mert praktikus, meg kicsi és csipogónak pont jó lenne, de drágán adják.Vasinger!: nem írtad, mi az "emberi ár". Egyébként add el és vegyél egy sztereo erősítőt meg egy pár hangfalat. Az a legjobb megoldás.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest