Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• hcl

titán

LOGOUT blog (1)

válasz Jesus_Shaves #217 üzenetére

Hm, mert prociteljesítmény általában több van, mint szabad RAM :) Én inkább azt látom, hogy X-et használva minden kevésbé prög.
    Nem lehet, hogy SW render módban voltak az X-es dolgaid?

@MaCS_70 : "Sokat kísérleteztem ezzel a netbookokkal, majd az asztali gépeimen is, és megdöbbentő volt a különbség a 8-as javára."
    :D
    Én azt figyeltem meg akkoriban a 2010-es évek közepén, hogy a 8 annyit csinált, hogy nem engedte bizonyos szint fölé a RAM használatot :D Volt 4GB RAM, 2fölé nem ment, inkább swappelt mintha muszáj lenne. A 8.1 kicsit okosabb lett.
    Nyilván azért volt ez, mert akkoriban tolta a MS a 2GB RAM-os tableteket (merthogy azokban úgyis SSD van, ami gyors), és gondolom csak egy konfig volt :D
    Azóta szokás az is, hogy az UI elemeket igyekszik a RAM-ban tartani (a 11 még inkább), és ettől a jobb gombos menü nagyon gyors, érzésre sokkal gyorsabb az OS, amíg nem akarsz tőle valamit, ami nem a RAM-ban van :D

Amúgy nekem is vannak ilyen korlátozottan használható cuccaim, ezzel semmi gond nincs, ha amúgy ezzel pl. up to date tartható valami, és jó arra, amit csinálsz rajta. A gáz akkor van, amikor az az elvárás, hogy egy lehetetlenül régi cuccon oldd meg, hogy minden csont nélkül működjön :D

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés