2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Hardver vagy szoftver hiba...

    Idős ismerős, 80 éves. Dezorientált. Térben és időben eltéved. Nagyon rossz így látni. Ez most akkor hardver, vagy szoftver hiba? Az orvosok szerint hardver, meszesedés stb...
    Ugyanakkor állandóan az emberi lélekről papolnak, ami halhatatlan..?
    Ebből következően akkor most ô ugyanolyan, mint volt,.csak éppen hardver hiba lépett fel, és hiba van a dátum/idő lekérdezésekben, plusz a térbeli érzékelésben, motoros funkciókban, optikai és audio feldolgozásban... ezt nem is tudja közölni sem, márpedig jól vagyok....Az automatikus diagnosztika se megy, vagy nem detektál hibát.
    Ha logikusan nézem, akkor sajnos nincs lélek, mert hardver nélkül nincs működőképes szoftver sem, hiába kántálják a szemforgató hazug papok. Az a baj, hogy mindig erre jutok. Mondjuk egyszer majd úgy is kiderül.

    Victoryus 6 éve

  • Mobil böngészők...

    Opera, meg mini
    +van gyorsindító, ezt szeretem
    +aszali nézet, ok
    - jelszavakat, felhasználói neveket nem jegyzi meg
    -neha belassul, nem tölt be semmit főleg a mini

    Dolphin:
    Ez volt a kedvencem az utolsó frissítésig. Azóta viszont fixen berakták az alsó nav.sávot, illetve pár weblap totál szétesik...
    Csináltam biztonsági mentést, régebben, meg ma is. Mentés sikeres, ezt írta. Újratelepites után semmilyen mentett adatot nem talál, tehát bukta az összes könyvjelző... (telefon rom visszaállítással megoldható...)
    Felhasználói neveket, jelszavakat nem írja be magától, lehet el se menti.

    Chrome:
    Annyi bajom van vele, hogy az oldal aljáról nem ugrik vissza a tetejére, illetve nincs gyorsinditás.

    Firefox
    Lassú, lefagyogat, aksit eszi eléggé

    Ami kéne:
    asztali böngészővel szinkron
    gyorsinditás, ahova be tudom rakni a kedvenc oldalaim
    felhasználói nevek kezelése
    lap aljáról ugrás lap tetejére
    lapok közötti egyszerű váltás
    aksit ne zabálja
    Úgy tűnik nincs ilyen...

    Victoryus 6 éve 14

  • Sörfesztivál, Gyula

    Röviden tömören: pont ugyanúgy a nép megkopasztására mentek, mint a csabain. Mellesleg a karszalagon békéscsabai sör és csülökfesztivál felirat szerepelt :D
    Én nem tudom ki a célcsoport, de kicsit pofátlan húzás 800-1500 forintot elkérni 4-5dl "sörért". A fekete meggysör 600-ért szinte biztos, hogy vizezett volt. A szentandrási is 100x jobb nála, a belgához képest meg sehol nincs.
    Ételek is 600-ról indultak. Egy lepényért, ami tulajdonképpen palacsinta, minimális sajttat, tejföllel, szalonnával 1200-at kérni, minimum pofátlanság. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy jól megkérték az árát a standoknak is. Tudnám még javasolni a városba be és kivezető utak totális lezárását és áthaladási sarc beszedését.

    A programok: mi a Tankcsapdára mentünk, ők kitettek magukért, jól ismert számokat játszottak, nem úgy mint tavaly. A hangosítás lehetett volna jobb, sokszor elnyomta Lukácsot a gitár, illetve torznak hallatszott párszor. Mi a francért kell ekkora hangerő??? A minőség rovására megy. Komolyan ennyire nem hallja, aki csinálja?
    Utánuk elektro swinget játszottak, majd retro diso ment. Qrva jó összeállítás, ehhez csak gratulálni tudok. Ha már Tankcsapda, akkor maradni kellett volna a rock-os vonalon.

    Folytatás...

    Victoryus 6 éve 8

  • Chuwi Ublue C-100, dupla usb-s autós töltő

    Mivel a korábbi töltőmet még anno a Zte Blade-hez vettem, az újabb telefonokkal nem igazán boldogult. Gps navigációval töltés alatt is merült a telefon, az meg nem túl szerencsés. Szóval rendeltem egy újat. Xiaomit akartam eredetileg, de nincs szükségem plusz bluetoothra, és fm transzmiterre sem, így végül az egyszerűbb Chuwit választottam, 8$ volt.
    Egy szép kis fekete dobozban érkezett. Szerintem egész elegáns:

    Működik, stabilan a szivargyújtóban marad. Halvány kék körkörös leddel világít, ha tölt. A specifikációk szerint maximum 3,4A-rel képes tölteni, ha csak egy készülék van csatlakoztatva. Nincs olyan eszközöm, amivel ki tudnám mérni, így csak a telefonos tapasztalataimat tudom megosztani.
    Redmi 3s-t 16 perc alatt 47%-ról 58%-ra töltötte fel kikapcsolt kijelzővel, aktív mobilnettel és bluetooth-tal. A telefon 400-1800 mA-t ír töltés közben, párszor ránéztem.

    Victoryus 6 éve 0

  • Thomson 43UC6306 tv

    Beüzemelés

    Első lépésben fel kell csavarozni a lábait, majd csatlakoztatni a tápkábelt, tv kábelt, távirányítóba elemet tenni és mehet.
    Használati utasítása egy vicc... Nem sok mindenre jó.
    Első bekapcsoláskor egy varázsló indul el, meg kell adni a nyelvet (magyar nincs!), országot. Be lehet állítani az internet elérést... ühüm, csak mire az ember rájön, hogy a bánatba kell beírni a wifi jelszót! Igen, le kell okézni előbb, és utána lehet a megjelenő virtuális billentyűzetet használni.
    A végén még megkeresi a csatornákat, ez pár perc. Elég sok szabványt ismer, DVB-T2/S2/C, illetve analógot is.
    Ha netán az ember kilépne mondjuk a főmenübe közben, akkor következő bekapcsoláskor újra kezdi a varázsló.
    Van beépített használati utasítás, az egy fokkal jobb, mint a papír alapú. (magyar nincs!)
    A billentyűzetnél viszont be lehet állítani magyar kiosztást is.

    Használat

    Folytatás...

    Victoryus 6 éve 89

  • Nézőpont kérdése...

    Reggel futás közben a szakadó esőben azon elmélkedtem, hogy aki most nyakig be van öltözve, szinte téli kabátba, az engem totál hülyének néz, mert rövid nadrágban meg pólóban edzek a szakadó esőben. De közben ez fordítva is igaz... ;)

    Victoryus 6 éve 8

  • Sütöttem, mert miért ne?

    Szerintem ez az egész sütés -főzés túl van lihegve. Főzős műsorok, meg idióta elnevezések... Attól mert áfomya ágyon hentergetett tavaszi szellőben érlelt akármi... még ugyanolyan ehetetlen mintha normális neve lenne.

    Az ember megnézi online a recepteket, átlagolja illetve kivonja belőlüm a sok hülyeséget, majd elkészíti. De sokkal egyszerűbb, ha a rokonait kérdezi. Egy jó borsó, krumpli, bab, húsleveshez nem kell mindenféle egzotikus fűszer... Meg egy jó sülthöz se.

    Mai ebéd: Tepsis mindentbele
    Recept: tegyünk bele ízlés szerinti mennyiségben bármit, főzzük/süssük/füszerezzüm érzés szerint.

    A titok, hogy szemmel kell tartani, és néha ellenőrizni hol tart az adott étel.

    Victoryus 6 éve 16

  • Miért szeretem a 0.9Tce motort?

    1 év használat után a tapasztalataim:
    - dinamikus
    Kicsi a bors, de erős. Eddig nagyon elégedett vagyok vele. 1 év alatt 12e kilométert tettem meg az autóval. Sokan lenézik a Logant, meg ezt a kicsi motort. Nézzék csak, inkább ez, mint valami 15 éves füstokádó tákolmány. Nekem a megbízhatóság és a tágas belső tér fontosabb, mint a presztízs. Az 1.6-os 1.8-as benzines motorokkal egy ligában játszik, sőt. 60-70-ről sokkal jobban gyorsul, mint az 1.6-os benzinesek. (Citroen C3/C4, E46-nál egyértelműen jobb) Autópályázni is lehet vele. Az enyémnek 184km/h a végsebessége, de 150 fölött már nem nagyon gyorsul.
    - takarékos
    Országúton óra szerinti 90-nel 4.5-5 literrel beéri, de 110 körül is elvan 5.5 literrel. Tényleg. Télen 6.2 literre ment fel az átlag a sok hideg indítás, rövid szakaszok miatt. Autópályán 6-7 liter között fogyaszt. A motorfék ötödikben elég minimális, így érdemes sebességben hagyva gurulni a piros lámpáig, vagy egyéb hasonló helyzetben. Üresben gurulva többet eszik. Van benne tartalék, klímával is simán felmegy meredekebb úton is.

    A Logan hibáival együtt lehet élni. A fényezés sérülékeny, vannak illesztési pontatlanságok.

    Victoryus 6 éve 111

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.