2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Szkítia koncert, Békéscsaba

    Sajnos nagyon kevesen jöttek el, de így legalább családias hangulatú volt a koncert. Eddig nem ismertem őket en sem, sajnos. Kicsit jobban kellett volna reklámozni.A múltkor a Hans Zimmer koncert folyt a csapból is, a Szkítiáról meg szinte semmi. Pedig megérdemelnék! (A Hans Zimmer is jó volt! )
    Nagyon igényes, 8 tagú zenekar, profi zenészek, 3 énekessel. Szívből játszanak, folk rock stílusban, gyönyörű erős, tiszta hanggal. Már 3 albumuk is megjelent, lesz mit pótolni...
    Köszönöm a koncertet, megyünk a következőre is!

    Victoryus 7 éve 1

  • Xiaomi r1d...

    Adott egy jó hardver pocsék hűtéssel... A gyári hűtés nem tudom mit hűt, se paszta se borda a ventilátor alatt, plusz nem is fúj rá semmit. Egyelőre tesztelem. A design is a szellőzés rovására megy. Inkább a tetejére kellett volna egy venti.

    Aktívan hűtve:68-73 fok
    Hűtés nélkül: 74-76 fok
    Passzív hűtéssel, phenom II x2 gyári bordával: 68-72 fok... Sajnos csak hővezető lappal fekszik fel normálisan.
    Merevlemez nélkül. Azzal együtt még rosszabb, a hdd is 50-55 fok körül volt

    Victoryus 7 éve 4

  • Xiaomi Mi R1d router...

    Egy kis segítséget kérnék!
    Szóval adott egy Xiaomi MiR1d. Erre szeretnék "normális" firmware-t, tomatot. A gyári se rossz, de van vele pár probléma:
    - folyamatosan használja a merevlemezt. Ha kímélő üzemmódban van, akkor is csak fél percekre áll le, majd újra felpörög. Tehát célszerű inkább ezt a funkciót mellőzni.
    - a ventilátor kezelése pocsék, és kikapcsolt állapotban is megy!
    - a legújabb firmware verziók csak kínai nyelvet tartalmaznak
    - nincs gyárilag normális torrent kliens. Tény, hogy tud torrentet letölteni, de csal, 0 seed.

    Szóval odáig jutottam, hogy feltettem a router webes felületéről a gyári developer romot, mert csak arra lehet SSH-t flashelni. Ez is megvolt, kell hozzá Xiaomi account, majd a hivatalos ssh fájl. Ezután feltettem egy CFE mini servert, amivel lehetne mindenféle nem gyári romot telepíteni.
    A CFE elvileg a 192.168.1.1-en megy, kb egy percig lehetne elérni miután benyomott reset gombbal kapcsoljuk be a routert. Annyi kikötés van, hogy a routernek fix ip-t kell adni, 192.168.1.2-t.
    Pingelni lehet is kb 1 percig, de a webes felülete nem indul el. (próbáltam már több kábellel, mindkét lan portot, több böngészővel)
    Az ssh hozzáférés viszont kb. a 10. ilyen próbálkozás után megszűnt, így azzal nem tudok próbálkozni, hogy újra feltegyem a CFE-t.

    Folytatás...

    Victoryus 7 éve 20

  • Puma expedity 7 hónap után...

    Heti 3-4 alkalommal 8km futás, és már szétment. Régen a Puma se ilyen volt, egy-egy cipő éveket is kibírt. Komolyan, megvesz az ember egy 15000 forintos cipőt, és alig bír ki fél évet. Annyit azért pont kibír, hogy ne a boltnak kelljen cserélni kapásból.
    Egyetlen előnye, hogy kényelmes. Garanciális ügyintézés folyamatban, mivel 6 hónap után ment tönkre persze nekem kell bizonyítani, hogy ez anyaghiba.

    Victoryus 7 éve 20

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.