2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Nagytakarítás... retek por

    Elsősorban magamnak... hogy mikor lesz esedékes a következő nagytakarítás.

    Sose hittem volna, hogy ennyi időt el tudok cseszni egy géptakarítással. Mindent kiszedtem, amit tudtam a gépházból. A legtöbb idő a ventilátorok lecsutakolásával ment el. Előszőr teli tüdőből lefújtam a por nagyját, utána nedves törlőkendővel aprélékosan megpucoltam mindent. (a venti lapátokat, az áramköröket, kényes eszközöket nyilván nem, azokat ecsettel) Hihetehlen, hogy rá tud tapadni a por a lapátokra. Gonosz kis porszemek. VGA lapátokon is... mindenhol, totális támadásba kezdtek. A ház legapróbb réseibe beveszik magukat, dacolnak a gravitációval. Anarchisták, és egyben zsenik. Pedig nagyjából félévente ki szoktam takarítani a gépet, de nem szedem szét ennyire.
    Kábelmenedzsment.... aha. Baromság, tripla szívás. Elvezetés közben simán megtörhet bármelyik kábel, főleg, ami alig fét át a réseken. A gyári harisnyázott atx betáp egyáltalán nem fér át, de a sata csatlakozókkal is küzdeni kellett anno, most nem vacakoltam vele. Szellőzik így is, meg úgy se látszik. Mivel alsó tápos ház, ugye eleve minden csatlakozó fejjel lefelé áll, és ez nagyban meghatározza a hatótávolságukat. Na mind1, felesleges a kábeleket egyik odlalról eltűntetni hogy a másik oldalon újra feltűnjenek, és megtörjenek. Nagytakaításnál meg 1 óra mire mindet mindenhonnan kifűzi az ember, meg elvágdossa a kötegelőket.

    Folytatás...

    Victoryus 9 éve 8

  • SSD - megérte-e?

    Elsősorban magamat próbálom meggyőzni, megérte-e.
    A válasz koránt sem egyértelmű. A laptopomnál inkább éreztem a gyorsulást. De az se ment gördülékenyen, a Kingston V300 kb olyan sebességet nyújtott, mint egy asztali hdd. Van egy a munkahelyi gépemben, az is "dög lassú", 130MB/s az olvasási sebessége. Az enyémet visszaküldtem, cseréltem Intelre. Na az már hozta a 400/400 vagy nagyobb értékeket, végre érezhetően gyorsabb lett, mint korábban.

    Az asztaliba vettem egy Samsung 850evo-t, 250gb-os. Tesztjeim szerint 480/460 MB/s. Az asztali gép is hamarabb indul, de nem számottevő a különbség. Most őszintén, nem mindegy, hogy 1p05 vagy 2p10? (Jelenleg klónozott rendszer, majd ha lesz időm esetleg újratelepítem) Legalább amíg elindul rendet lehet rakni az asztalon, elemet cserélni az egérben...
    Igaz, a programok is gyorsabban indulnak, de az a pár másodperc megint csak nem számottevő. Eddig is szinte azonnal indultak. Főleg ha a másik hdd-re telepítettem, nem a rendszer mellé.

    Folytatás...

    Victoryus 9 éve 44

  • Köszönöm Digi! Double speed :-)

    Még csak ma olvastam, hogy duplázni fognak, erre lemértem, és lám, már most dupla! :) :R

    Victoryus 9 éve 36

  • E51- Skype

    Hosszú idő után akartam skypeolni a jó öreg E51-en, de nem jelentkezik be. A jelszó/user adatok jók, mert asztali gépen működik ugyanazzal. Feltettem egy újabb verziót, az 1.14.7-et, de azzal sem hajlandó bejelentkezni. Valakinek van ötlete? Tudom nem mai darab, de erre a célra például tökéletes volt. Vagy végleg leírták a symbianos klienst?

    Úgy látom ennyi volt, nem lehet többet használni a skypeot symbiannal... :W rohadjanak meg.

    Victoryus 9 éve 9

  • Pc-andoidos telefon

    Gondoltam milyen jó lenne, ha lehetne mondjuk a vlc-t, vagy a media playert távirányítani telefonról. Biztos egyszerű is... aha, hát instant 1 óra szívás, és ugyanúgy nem megy.
    1. próba: pc remote app. Kell neki java jre 1.7 Ez rajta volt a gépen, de nem látja, nem tudja használni. Telepítettem másikat. Azt se látja. Tallóztam is neki, kb 5. próbálkozásra leesett neki, hogy jéééé van jre. Elindult a server a pc-n.
    A kliens várná a bluetooth kapcsolatot. Hát, azt meg fogalmam sincs, hogy lehet ezen a laptopon bekapcsolni, fn+f3 csak a wifit vezérli. Elvileg fel van telepítve a bluetooth is, külön kapcsolója nincs. Egyébként egy PB Easynote Ts... ilyen nincs is a Packard Bell oldalán. Ez is megérne egy külön cikket, hogy lehet beazonosítani, mert azok a weblap által felajánlott típusjelzések még véletlenül sem egyeznek a dobozon/laptopon levőkkel.
    No, akkor nézzük wifivel. Aha, vedd meg az appot paraszt, ha wifivel akarod használni. Uninstall...

    2. próba: vlc remote. Aha, az app útmutatója szerint eszközök menüben lenni kéne ilyen menüpontnak. De nincs. A magyar menü még csak nem is hasonlít, egyik menüpont se.

    3. próba... vezeték nélküli egér, oszt csá, szórakozok én ezzel a retekkel. Ha nem lenne olyan qrva drága, úgy szétverném mindet mint a pinty. Okos eszközök, csak éppen használni nem lehet őket, és tönkreteszik az ember idegeit.

    Victoryus 9 éve 10

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.