Hirdetés

2024. február 27., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) sonar


sonar
addikt
LOGOUT blog

Egyetértek. De, hogy ki a hibás azt hosszasan lehetne boncolgatni. A gyárak csak kiszolgálják az igényeket.
De persze érdekeltek is benne, hogy legyen igény.

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!

(#2) Donki Hóte


Donki Hóte
veterán

Én nem sunnyogok a sötétben, bevallom, hogy vettem ilyen pumpát :U

Mentségemre szolgáljon, hogy magasról leszarom mások negatív véleményét egy nyomásmérővel ellátott kézi pumpa sem sokkal olcsóbb és azért mégiscsak egyszerűbb egy akkuról, szivargyújtóról, vagy 230/12 V-os adapterről működtethető pumpát használni, mint a kézipumpával töketlenkedni.

A mi falunkban nincs benzinkút, ahol a városi ficsúrok fújnak egymás hátsójába, nálunk messze kellene vinni a bicikliket, ha fel akarja pumpálni az ember.

Megjegyzem, hogy van fa a környéken, mégis van gáz-zsámolyom is (gázpalackkal, reduktorral), ha így támad bográcsozni kedvem (pedig rendelhetném a foodoráról is kaját) :P

[ Szerkesztve ]

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#3) zoo8800


zoo8800
veterán

Egyik kollégámnak van ilyen Xiaomi csodapumpája. Eleinte szuper volt, csak rohadt hangos, zengett tőle az iroda :D aztán beszart az akksi... egy bicikli kereket se tud egy töltéssel felfújni. Az akksi persze nem cserélhető.

rip and tear, until it is done

(#4) BaLee


BaLee
addikt

Nekem van, én szeretem. :)

De tényleg nem kocsiban tárolásra való az akksi miatt.

Egy normális nyomásmérős pumpa 7-8 körül kezdődik, ez igaz a duplája de kis helyet foglal és sokféle adapter van hozzá. Használhatod autóhoz, kerékpárhoz (egy 7-8 ezres kerékpárpumpával megszenvedsz egy autó abroncs pumpálással...). Amúgy az akksija is nagyon jól bírja.

(#5) updog


updog
senior tag

Talán egy dologban tudok egyetérteni: akksis cuccot nem hagynék én sem a kocsiban, hogy egy téli nap éjszaka -10 fokig fagyjon, majd (a napon parkolva) télen is 40-50 fokot melegedjen pár óra alatt, aztán repeat. Meg talán hogy a BF f****ság :D :C De amúgy kicsit hurr durr poszt.
Van szivargyújtós puNpám, és örülök neki, használom is. Igen, pumpáljon a fene kézzel/lábbal, amikor van erre eszköz. Nem megyek el csak ezért a benzinkútra (főleg hogy egyszer már daráltam be gumit így, mert azt gondoltam, van még benne elég nyomás - nem volt...)
Érdemes megnézni hogy a PC / telefon amiről írsz, a PH szerverei, a lámpatest ami világít a wc-ben, stb. hogyan készül, és hová megy miután hulladék lesz belőle :U

[ Szerkesztve ]

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#6) Jack Hunter válasza updog (#5) üzenetére


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog

az öreg pc k, szerverek Bacsisnak mennek, a telefonok,fényképezők hcl- nek, minden más meg nálam köt ki.Hol itt a probléma? :DDD

(#7) Hieronymus


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

Nekem van, de nem akkumulátoros.
Akkumulátor van az autóban, nem kell külön a pumpának. :DD

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#8) Donki Hóte válasza updog (#5) üzenetére


Donki Hóte
veterán

akksis cuccot nem hagynék én sem a kocsiban, hogy egy téli nap éjszaka -10 fokig fagyjon, majd (a napon parkolva) télen is 40-50 fokot melegedjen pár óra alatt, aztán repeat.

Évek óta van két darab Li-Ion akkus lámpa a kocsiban, semmi bajuk sincs. Ha kellenek, akkor használom őket, mindössze annyi karbantartást kapnak, hogy 1-1,5 évente kiszedem őket és töltés-merítés-töltés ciklust rájuk engedek egy kapacitásmérős akkutöltővel. Az évek során kb. 5 % körüli lett a kapacitáscsökkenésük :K

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#9) updog válasza Jack Hunter (#6) üzenetére


updog
senior tag

:DDD :C

(#8) Donki Hóte az a baj mióta drónozok valahogy az indokoltnál több akksitüzet látok (videón nyilván, mert direkt keresem őket :D ). Tudom hogy nem ugyanaz a lipo, de a kis csökött agyam csak összeköti a dolgokat :))

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#10) Victoryus válasza Jack Hunter (#6) üzenetére


Victoryus
addikt

:C
Igen, ez egy hirtelen felindulásból elkövetett iromány.

Idén Szilvásváradon+Répáshután voltunk "nyaralni" 3+3 napot. Tavaly Dunkakanyar mindkét oldalon. Nekem az nagyon furcsa, hogy a tömeg 90%-a csak kisvonattal megy be az erdőbe, magassarkúba, kiöltözve, van aki zakóban. Hála a jó égnek 2-3 km-rel távolabb már nem találkozni ezekkel az emberekkel. Egy 25km-es túra alatt jó ha ketten jönnek szemben hozzánk hasonlók. Régen, gyerekkoromban többen gyalogturáztak. Most 1-2km max, barlang, Szalajka vízesés pipa, kisvonat pipa, irány ebédelni, ennyi a program. Lillafüreden dettó ugyanez. De Dobogókövet is mondhatnám, felmegy, szétnéz, eszik, lejön. Szelfi megvan, a természetből meg elég ennyi is? Az erdők állapota folyamatosan romlik, meg még rengeteg fát ki is vágnak, vágtak. A korábbi évek viharai miatt is több száz fa dőlt ki.
Én úgy látom, hogy nagyon el van kényelmesedve a többség, és nem is akar tudomást venni se az erdők állapotáról, se a klímaváltozásról.
Igen, én is autóval megyek a hegyekbe a szállásig, de utána már nem használom. Igaz itthon se, csak heti 1x, biciklivel sokkal gyorsabb, nyugisabb minden.

[ Szerkesztve ]

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#11) marositech


marositech
senior tag

Én is az elektromos pumpát vennem igénybe, ha kerékpárral mennék. 6-7 bar nyomást egy miniatűr bohóc pumpával tényleg fárasztóbb felpumpálni, hacsak nem viszed magaddal a nagy talpas pumpát.
Akksis cuccot nem kéne a kocsiban hagyni. Nálam a dash cam akkuja adta meg magát 1,5 év múlva.

Olyat rádverek...hogy megkulázol! :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.