2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Lenovo P780 hasznos dolgok

    Ide azokat az infókat gyűjtöm, amik nekem fontosak lehetnek, ha esetleg tényleg megveszem ezt a telefont.

    Telefonteszt: [link]

    Romok: [link] Needrom oldal

    KTU bejegyzése a fórumban:
    Gyári ROM mentése, ROOT-olt készülék esetén, szükség lesz:
    Mobileuncle MTK Tools, 4PDA
    telefonhoz való CWM
    Telepítsük fel a telefonra a Mobileuncle MTK Tools progit
    CWM ami egyetlen img kiterjesztésű fájl, ha letöltöttük, másoljuk fel az SD kártyánkra a főkönyvtárba.
    Indítsuk el a programunkat a telefonon.
    Nyomjunk a Recovery Update gombra.
    Ekkor a progi megkeresi az img fájlokat. Legelöl lesz a mienk.
    Nyomjunk rá, majd 2 ablak jön egymás után, mindkettőn nyomjunk ok-t és a telefon a CWM-el indul újra,
    mentés elkészítése.

    Particionálás, illetve lehet-e az SD az elsődleges tárhelyünk? (ZoleeWolf)

    Folytatás...

    Victoryus 11 éve 0

  • IcyBox IB-116

    Ez egy usb3-as hdd dokkoló. Lehetőségünk van 2.5 és 3.5-ös sata merevlemezt használni vele. Egyszerre csak az egyiket, mivel csak egy csatlakozó áll rendelkezésünkre.

    Toshiba 60GB-os laptop merevlemez CrystalDiskMark tesztje, usb 3-as porton:

    Majd kipróbálom normál merevlemezzel is.

    Victoryus 11 éve 0

  • Jiayu G4 vagy Lenovo P780 (Vagy Huawei Honor II...)

    E kettő közül választanék, csak nem tudok. (Ha van még alternatíva akkor szóljatok! )

    Szempontjaim:
    - Hosszú üzemidő
    - legalább hd ready
    - ne legyen túl nagy
    - gps legyen használható autóban. Sygic-et használok. Legalább a V970 szintjét érje el, de ha jobb akkor külön öröm!
    - Legyen hangosabb, mint a V970, és nagyobb fényerejű.

    G4:
    A G4-hez van 3000mah-es aksi, fizikai mérete rendben van. Ez felé billenti mérleg nyelvét.
    - erősen kopik? A fórumból én ezt szűrtem le. A V970-en is kopik a krómozott rész sajnos. Bezzeg a jó öreg E51... igaz az fémbő' van.
    - Fehérben tetszik! Elegáns! Kérdés, hogy a fehér is kopik???
    - gps nem működik együtt a legtöbb navi programmal. Javítsatok ki, ha tévedek! Ez kizáró ok lenne! Nem egyértelmű, mert valaki szidja valaki meg azt írja hogy minden rendben, gyorsan talál jelet. Csak ugye körforgalomnál meg városban is megtartja-e? Ez itt a kérdés.
    - nincs gomb világítása. Ezt mondjuk megszoknám, V970-en direkt kikapcsoltam egy-két napra, nem olyan nagy gond ha nincs. A fehér verzión meg látszik nappal a gombok helye.
    Mérete: 133*65*8.2mm

    Folytatás...

    Victoryus 11 éve 1

  • Thl W8 vagy Jiayu G4? Egyik se?

    E kettő közül választanék, csak nem tudok. (De ha van jobb akkor lehet egy harmadik is) Kinézetre, árban egyformák szinte. (1280x720-as felbontással)
    Melyiknek jobb a kamerája?
    Melyiknél jobb az akkuidő?

    A G4-hez van legalább 3000mah-es aksi, ez felé billenti mérleg nyelvét. A W8 meg 5 colos, így elvileg jobb böngészni rajta. Kinek milyen tapasztalatai vannak?

    Jiayu G4
    - kopik!
    - gps nem működik együtt a legtöbb navi programmal!
    - nincs gomb világítása

    Thl W8
    - kicsit az aksi
    - gps itt is fura

    Thl W3
    - laggol, kevés ehhez a felbontáshoz a hardvere

    ZTE V970
    SystemOS Android 4.1
    CPU MTK6577, 1.2GHz
    ROM 4GB
    RAM 1GB
    Display Size 4.3 Inch
    Resolution 960*540Q pixels
    ???? Tmallbox szerint: 130 x 70 x 12mm
    127 x 65 x 9,9 milliméter
    Net Weight(Including battery) 182g
    Battery(1600MAH)

    Lenovo P780
    CPU: MTK6589 Qual core 1.2GHz
    ROM: 4GB
    RAM: 1GB
    Screen: 5.0 inch IPS screen, capacitive touch screen 1280 x 720 (HD)
    Dimensions 143 x 73 x 9.9mm

    Net Weight(Including battery) 180g
    4000mAh Battery

    Victoryus 11 éve 6

  • Becsületesnepper

    Most komolyan? Jobb egy 10 éves Honda Jazz, 1millióért mint egy új Sandero Stepway 5 év garanciával 2 millóért? Ne nevettess már! Minek is olvasok TC-t... Mindig lehúzzák a Daciát, pedig nincs rá okuk. Bár a tesztekben jót írnak róla, a vásárlási tanácsadó "becsületesnepper" sose ajánlja, inkább mindenféle 5-8 éves roncsokat. Szerintem egy új autó még mindig sokkal jobb, ugyanannyiért, mint egy ki tudja milyen előéletű. Ráadásul olcsó a fenntartása is, és bírják ezeket a f0s magyar utakat. Továbbra is éljen a Logan, főleg az új. Nem kell sajnálni, baromi nagy hely van benne, nincs tele mindenféle elektronikával legalább. Ha meg nem tetszik az ülés, veszek bele másikat, még mindig olcsóbb... A belső tér meg kit érdekel? Ha műanyag az a bajuk az újságíróknak, ha egyszínű akkor az, ha többszínű akkor meg már túl összetett. Röhej.

    Victoryus 11 éve 2

  • Modecom mc-9006

    Előnyei:
    Végre látok majd sötétben is gépelni. Beállítható kék és piros világítás.
    Viszonylag olcsó, 4300Ft volt. Ennél csak drágábbat találtam.
    Kényelmes lenne rajta gépelni, ha az enter normális nagyságú lenne.
    Kellemes, gumiszerű tapintású billentyűk. Normál vezérlő billentyűk.

    Hátrányai:
    Kevés multimédiás gomb. Mikor megvettem, néztem előtte véleményeket, leírást. A képeken nem látszik, hogy igazából milyen "multimédiás" gombok vannak rajta.
    Felsorolom: levelezés, keresés, kedvencek, kezdőlap, play, hangerő le, hangerő fel. Plusz egy gomb, amivel a világítást lehet bekapcsolni.
    Szerencsére a levelezés és a kedvencek gombot sikerült átállítani winamp alatt előző/következő számra léptetésnél. Utálom, ha erre nincs külön gomb. Így legalább van. Külön nincs a billentyűzethez semmilyen program, amivel át lehetne állítani, hogy melyik gyorsgomb mit csináljon.
    Világítás nélkül nem nagyon látni a feliratokat! Főleg most, hogy korábban sötétedik. A kék fény nekem túl sok, a piros rendben van. Kék fénnyel egyszerűen nem tudok játszani, annyira bántja a szemem.
    Én nem ajánlom ezt a billentyűzetet senkinek!

    Victoryus 11 éve 2

  • Up and down, és a pirospont esete

    Szóval a helyzet leírása:
    jó lenne, ha nem kéne a "nagygépnek" torrentezni. Ezért szerettem volna valami energiatakarékosabb megoldást. Kisebb fájlok esetében (x<4GB) erre kitűnő a ZTE V970-es telefonom is, uTorrent appal. Eddig max 5 torrenttel teszteltem, mivel ennyi fért rá :) Egy éjjel alatt csak 10% körül merül, és tényleg seedel. A legnagyobb torrent oldalon ugye kb. 48 óra seed idő kell, bár ez változhat fájlmérettől stb..

    Néztem itt aprón olcsó laptopot, ami lehet hiányos is, kijelző úgy se kell. Találtam 5000 körül egy roncsot. Csak előre utalással! Most nekem nem lett volna lényeg, az a plusz 1000 forint ami az utánvétes postára megy, még akkor is megérné ha jó. Lehet felőlem akárhány pirospontja, én előre nem utalok.
    Ami kell az elvileg benne van, alaplap/cpu/ram+töltő. Ennyiért akár jó is lehetne. De a működőképessége számomra kétséges. Egyszer benne van a hirdetésben, hogy kontaktos, de privát üzenetben már semmi baja! Vinyó nincs benne, ráadásul ide-s. Szóval usb, linux. Működhet. Csak nem vagyok linux fan, de ebbe most nem megyek bele.

    Folytatás...

    Victoryus 11 éve 0

  • lmms - tempo?

    Próbálgatom az LMMS progit. Ez egy nagyon jó kis zeneszerkesztő, és ingyen van! Csak azt nem tudom, miért nem menti el a beállított tempót? Beállítom neki, mindegy hogy lejátszás közben, vagy előtte, mindig visszaáll az eredetire. Hogy lehet elmenteni?

    Victoryus 11 éve 0

  • Sziréna mód... Abit kv7 módra

    Adott egy régebbi konfiguráció. Abit kv7, athlon, ati9600. Sata lemezre telepítenék. Az xp már az elején egy kattanással, majd szirénázással boldogít. A win7 telepítő a telepítés véglegesítésénél ugyanígy jár. Kattanás, sziréna, amíg nem áramtalanítom. Nem melegszik túl, 60fok körül van a proci, chipset langyos aktív hűtéssel, 9600is langyos. Minden venti jó.
    Mi lehet a baja? Alaplapnak annyi? Előre is köszönöm a segítségeteket!

    A minden ventilátor jó, egy elhamarkodott kijelentés volt. A chipset hűtő néha nem indul el a gép bekapcsolásakor. Ekkor azt hittem, megvan a megfejtés, simán túlmelegszik. De nem. Ha megy a venti, akkor is szirénázással áll le az xp telepítő. Sajnos sata lemezre menne amúgy is az oprendszer, ahhoz meg vagy integrálni kéne a drivert, vagy előhalászni egy működőképes floppyt. Utóbbit nem találtam, előbbihez meg nem volt kedvem. Szóval win7, vagy win8. Utóbbi telepítésnél közli, hogy nem megy fel, mert a processzor nem támogatott. Maradt a win7. Nagy nehezen, 10. próbálkozásra felment. Le kellett tiltani az alaplapi hangkártyát/lant/fdd-t. Így már felment. Hááát. Annyira nem lassú, de azért elég kínszenvedés több oldalt megnyitni a böngészőben. Nem stabil, néha random leáll. A win frissítések közül az első 37 felment, utána a többivel nem tudott mit kezdeni, egyszerűen csak megy a csík a frissítőben, és ennyi. Hang nincs, miután feloldottam a tiltásokat.

    Folytatás...

    Victoryus 11 éve 1

  • Hajdúszoboszló, nem nagy élmény

    2 éve voltam utoljára, szintén augusztusban. A helyzet nem sokat változott. Sőt. :W Az árak emelkedtek.
    - benzinköltség
    - napi parkolójegy 1500. Azt a jó helyet ahol 2 éve parkoltunk, bekerítették, plusz kitettek egy csomó megállni tilos táblát. De így is találtunk ingyenes parkolót :) Nem, nem a reptéren, mert ott most lóverseny volt.
    - a belépő ára 1800. Ez nem is vészes, itthon is kb. ennyi. Viszont nincs semmi vonzó, amiért megérné ezt kifizetni. A hullámmedence jéghideg, és tiszta kosz a víz. A hullám elég ritka vendég, van 10-11-12, meg 3-4-5 órakor. Megy 6 percet, ebből 4 egyben, utána a régi hurrogás, napernyőpörgetés, és még 1,5 perc hullámzás. Ennyi. Ennél Gyula százszor jobb! Tiszta a víz, félóránként van hullámzás.
    - a sima csúszdák még mindig fizetősek. Vicc.
    - kabin 1000+500 kaució. Szánalmas. Minden normális strandon van ingyenes ruhatár.
    - aquapark: 2800 egy napra. Van 2 órás is az 2100. Hát, marha nagy kedvezmény. Aki csak csúszdázni menne, annak minek kell az alap jegyárat kifizetni??? Simán megoldható lenne, hogy ne kelljen, mivel ott is van kassza, bejárat.
    - Most pont a jégeső/vihar utáni vasárnap voltunk. 3 medence nem üzemelt, tiszta falevél volt minden. 11 körül kezdtek el takarítani. Nálunk Csabán nyitás előtt/után szoktak.

    Folytatás...

    Victoryus 11 éve 0

  • Revolution

    Tulajdonképpen minek nézem ezt a vackot? Nem tudom. Teljesen logikátlan. 15 éve elment az áram. Ok. De van olyan hülye, aki még ezek után működteti az erőműveket, hogy hátha visszajön? Nem valószínű. Sőt, az erőműveknél is van elektronika, tehát, ha az is leállt, akkor nem megy az erőmű sem. Akkor az áramot/energiát zabáló nanovackok már rég éhen pusztultak volna. :F
    Kevés benne a gőzgép, a steampunk, pedig elvileg Georgia állam sok ilyen gépet használ. Erre mutattak egy gőzbuszt, egy autót, meg pár hajót. No mind1, egyszer nézhető. Meg különben is, mi magyarok már rég megoldottuk volna az egész problémát :)

    Victoryus 11 éve 3

  • Erősítő - ár?

    Egy kis segítséget szeretnék kérni. Mennyit érhet ez az erősítő? Működik. Elvileg külön van a bal-jobb bemenete-kimenete.
    Nem túl hangos, midi hifi hangfalakkal próbáltam. Maximális teljesítménye kb 10W lehet.





    Victoryus 11 éve 3

  • Vodafone net... és a valóság

    Éppen nyaralok. Mivel nincs a közelben wifi, kénytelen vagyok mobil netet használni. Hát... a reklámnak nem szabad hinni. Ritkán megy 2mbit fölé. Sőt leginkább jóval alatta marad.

    Victoryus 11 éve 5

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.