Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás 2 – Kajás poénok
- Andras-G: #Kószagondolat - eMag tapasztalatok 2026-ban
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
GiuliaRomeo
üzenetére
Erre fogadni mernék.
-
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Pedig az utazás során találkoztunk Magyarországon élő magyarokkal is
-
Napfénysüti
nagyúr
Nem semmi utazás volt csak itthon egy átlagembernek ez elérhetetlen.
-
Raiatea nálunk is cél volt, de végül törölve lett, mert kevesebb napot lettünk volna valahol máshol. Így utólag mondjuk Bora Bora-ból lehetett volna egy napot lehúzni.
Minden esetre, biztosan élvezni fogjátok az egészet, jól hangzik az út
Amikor mi ott voltunk, akkor voltak páran katamránnal és csak jó dolgokat meséltek. Mondjuk én nem tudnék azon aludni
Az út oda egyébként ajánlott nem az USA-n keresztül menni, az átszállás tud ott szívás lenni. Amit választottatok utata, az lényegesen jobb, még ha hosszabb is.Bora Bora körül van sok hely ahol lehet cápákkal meg rájákkal úszkálni, azt nagyon ajánlom.
Huahine egy álom, szerintem lényegesen szebb és autentikusabb mint Bora Bora. Ha lesz idő, béreljetek egy robogót és toljatok le egy kört a szigeten. Megéri
Amire vigyázzatok, de ezt majd biztosan mondani fogják, amikor bérlitek a katamránt: a nyílt vízbe azért ne nagyon ugráljatok. Ahol mélyebb a víz, ott vannak fehér cápák is és ők annyira nem barátkoznak mint pl. egy citrom cápa vagy fekete uszonyos cápa, amit majd sokat fogtok látni a sekély vízben. Mi voltunk túrán ahol volt fehér cápa és azért ő nem volt annyira szimpatikus
-
Kobak77
aktív tag
Gratula az úthoz, igazán szépre sikeredhetett, ha még leírva is ilyen magával ragadó, élménydús tudott lenni!
Örömmel olvastam, mert mi februárban megyünk, így jó volt kicsit hangolódni. Igaz, mi picit máshogy megyünk, Raiatea a fő cél, ott átvesszük a bérelt katamaránt és terv szerint össz. 4 szigetet hajózunk körbe.
Bár még 2,5 hónap van indulásig, történések, "izgalmak" már eddig is adódtak. Eredeti terv szerint 4-en mentünk volna, előtte egy hét Auckland és a 2 hét Tahiti/hajózás, majd haza. Ebből nagyfiam vizsgaidőszaka miatt lett egy kis átszervezés, majd végül az előtte hetet teljesen lemondtuk, így marad a két hét Tahiti. Még oda sem tudunk együtt érkezni, hanem ketten előre megyünk Zürich - Dubai - Auckland - Papeete - Raiatea útvonalon, mert a hajót időre kell átvenni, két hétre bevásárolni, stb. A második fél csapathoz végül becsatlakozott sógornőm is, így ők hárman jönnek utánunk. Picit necces lesz, gyerek 9-12 óráig vizsgázik az egyetemen, a repülő meg 2:30-kor indul. Az ő útvonaluk Zürich - Dubai - Tokio - Papeete - Raiatea lesz, hajóátvétel másnapján csatlakoznak majd.A terv, Raiatea és Tahaa körbehajózása, Apu Bay-ben folklór est, Matu Mahaea sziget megnézése, vanília túra, sok-sok sznorkel meg természetesen akklimatizálódás
.
Utána átmegyünk Bora Borára, itt lesz szervezett cápa ill. rája úszás, Bloody Mary étteremben vacsi, ill. a Bora Bora Yacht klubba is benézünk.
Utolsó állomásként átmegyünk még Huahinére, itt várost látogatunk, ill természetesen itt is, mint a többi szigetnél, az atollon belül körbehajózzuk a szigetet.Remélem nekünk is hasonlóan élménydús lesz a túra, mint a tiétek volt!
-
myckey
veterán
Kiralysag !!!
-
nylontacsko
senior tag
Igazi "kedvcsináló" írás.
Köszönet érte.
-
Nekem volt pókom, szóval annyira nem zavarnak
Inkább a "meglepetés ereje" van ilyenkor. Én egyébként undorodok a békáktól. Természetesen az óriás varangy épp Indiában honos és naná, hogy össze ütköztem egyel. Egyik este mentünk sétálni és ott volt a "kis édes" egy autó mellett. Azt hittem valami macska. Aztán, ahogy megláttam, rohadt nagy ívben elkerültem és utána nem is mentem arra
Pedig ha már ott voltatok, akkor Moorea simán belefért volna. Napi 2x is megy oda-vissza hajó és csak fél óra az út. Moorea teljesen Jurrasic Park
-
Vesa
veterán
India kemény lehet.
Tuti sokkot kaptam volna attól a százlábútól egy ilyen szituációban. Engem egyébként a kígyók, gyíkok, békák, hüllőfélék nem zavarnak, de minden rovartól fóbiám van, különösen a pókoktól kivagyok teljesen. Még a csótány zavar legkevésbé, azzal egyébként Tenerife is tele van, de amikor éjjel mászik az ágyon, az azért kiveri a biztosítékot. Fújom is a lakást ott ezerrel, amivel csak érem. 
Mi csak 2 hétig voltunk Tahitin, így is erőltetett menet volt. A beszámolód óta viszont nagyon bánom, hogy legalább az egyik szigetre nem mentünk át. Talán majd egyszer még összejön.
-
Vesa
veterán
Köszönöm a tudományos hátteret!
Valóban, a trópusokon szinte mindenhol ez megy. Tahiti abból a szempontból még a jobbak közé tartozik, hogy legalább a durvn mérgező csípésű, akár halálos verziók nem nagyon vannak. Mondjuk méretes pókok igen, azokat különösen nehezen viselem, még a kisebbeket is. Ausztráliába pl. azért nem megyek el kb. soha, mert ami ott megy pók és egyéb gyilkos cucc ügyben, az nem nekem való. Csak a pénzt szórnám ki az ablakon, de tudom magamról, hogy képtelen lennék ellazulni és élvezni, ha minden percben ezekkel kéne szembesülni.
-
Köszönöm szépen.
Igen, nem az a hely ahova az ember évente megy.Fel is került a bakancsilistára
Én köszönöm, hogy vissza tudtátok hozni a cikket
Köszi
Én sem gondoltam volna, hogy még olvasni fogom... de Parciék összehozták
Köszönöm, hogy olvastad.
Köszönöm
A kisebb szigetek szerintem tényleg jobbak mint Tahiti. Sokan ha el is jutnak oda, általában nem mennek tovább, pedig nagyon megéri
Pedig szerintem ez ott még annyira nem vészes. Indiában, amikor voltunk, akkor a gekkók és pókok mellett volt bent mókus, kígyó, béka és egy rohadt nagy százlábú is. Ez utóbbi épp amikor tusoltam, akkor a lefolyóból mászott elő. Akkor azért volt némi rémület
Tény, hogy nem olcsó, de...
-
gaborbol
őstag
Nagyon szep!
-
Tiszteletes
aktív tag
Fantasztikus beszámoló volt! Köszönjük!
Mindenkinek felüdülés aki átlag 08-16h H-P irodakukac. A beszámolót több részletben olvastam el. Közben morfondíroztam, hogy abszolút vakként a témához... vajon mekkora pontossággal tudnám megbecsülni ennek teljes kiadását. Én "fingtallérban" számolva 9M-es tételt tippeltem. Aktuális árfolyammal számolva aránylag közel lőttem, ami engem is meglepett.
-
teppik_amon
tag
válasz
czundermák
üzenetére
Arról is jöhet egy ilyen beszámoló

-
DanielLong
senior tag
Köszi az írást, nagyon jó lett és rengeteg hasznos infót beletettél! Az árak engem is megleptek, pedig volt egy elképzelésem

-
Vesa
veterán
Az egyetlen -számomra-, nehezen viselhető jellegzetesség, az a szobákban is megjelenő mindenféle rovarok voltak. Ez persze nem véletlen, mivel a paradicsomi környezetben lévő szállodák többsége a természet szerves részét képezi, így ez a jelenség a legtisztább, legjobb szállodákban is megvan.
Egyéni szocprobléma, de én irtózom mindenféle rovartól, itt viszont együtt kell élni velük.
-
Vesa
veterán
Nem tudom, miért nem ez lett a kiemelt cikk a Logouton!

Nagyon jó írás és a hozzá illeszkedő képek is fantasztikusak! De igazán csak a videó mutatja meg a helyet, főleg, hogy drónozni is tudtál! A földön készült videók is beszédesek, szépen visszaadják a hely(ek) varázsát.Én Tahitin voltam, ami életem egyik legszebb utazása volt, pedig jártam már pár helyen. Bora Bora is terítékre került korábban, de a magyar irodák nem igazán kínálank rendes utakat oda, egy komolyabb, izgalmasabb egyéni szervezésre pedig nincs idő. A beszámolód viszont nagyon elgondolkodtató, főleg, mert ha nálad Tahiti volt a legkevésbé vonzó, akkor tényleg egészen varázslatos lehet minden általad bejárt sziget. Én már Tahititől is el voltam ájulva, a sziget egyes rézein kavargó nyilvánvalóan sok turista ellenére is.
Köszönjük a beszámolót! Különösen a videót!

-
válasz
GiuliaRomeo
üzenetére
Persze szívesen.
Jövő áprilisban tervezünk menni, két hétre. Ekkor már bőven strandidő van, de nem ez a fő cél, hanem a szigetek megismerése. Nem utazási irodával tervezzük, így jóval olcsóbb, és rengeteg hasznos plusz infót hozzátesz a keresgélés, és megtalálsz olyan helyeket ami nincs a legfelkapottabbak közt.
Az áprilisi időpont azért jó kompromisszum, mert már februárban levirágzik a cseresznye, így a tömeg aki ezt keresi elkerülhető. Az igazán kemény nyári esős évszak utáni forróság és a strandszezonbéli tumultus szintúgy elkerülhető vele, cserébe a tenger 23-25 fokos, ami a balatonhoz szokott egységsugarú magyarnak épp tökéletes.
Komplett tervezetet keszítettem, egyelőre még változhat persze. A teljes kikapcsolódás 1-1,2 millió Ft körül alakul/fő, legrosszabb esetben, ha kerüli az ember a tipikus túrista csapdákat. Ebben így benne van a repjegy, 8 hajóút szigetről-szigetre, 12 éjszaka és a napi költekezés. Japán meglepően "olcsó" még a magyar fizetésekhez képest is, mióta a Yen romlani kezdett pár éve. Ennek nyilván a turisták örülnek, a helyiek már egyre kevésbé, ezzel nem szeretnénk vissza élni, épp ez az egyik oka az áprilisi időpontnak, ami elkerüli a főszigetek cseresznye virágzási időszakát.
Bátran ajánlom egyébként, arra kell figyelni, hogy a minimális nyelvismeret szükséges lehet, mert Okinawa város kivételével az apróbb szigeteken ritkán, vagy egyáltalán nem beszélnek angolul.
-
KROK640
nagyúr
válasz
GiuliaRomeo
üzenetére
Vigyázz, lehet, hogy sokba fog neked kerülni az a megmutatás

-
Nah, szó szerint a sírból jött vissza ez az írás.

-
GiuliaRomeo
újonc
Ez állati jó beszámoló lett, otthon meg kell mutassam, úgy érzem

#2 czundermák: erről tudnál írni pár szóban, ha nem nagy kérés?
-
szuper beszámoló, gratula, mi meg köszönjük

-
KROK640
nagyúr
válasz
czundermák
üzenetére
Huh, ez is nagyon szép

-
Alternatívának tudom ajánlani Okinawát és szigetcsoportjait.
Hasonló éghajlat, 300k körül van a repjegy oda - vissza Budapestről egy átszállással, cserébe van körülötted infrakstruktúra és nagyjából balatoni árak (ez utóbbi nem vicc). -
KROK640
nagyúr
Nagyon szép, és jó képek!
De az áraktól majdnem kiestem a cipőmből még ülve is!
Új hozzászólás Aktív témák
- P16 Gen2 16" FHD+ IPS i7-13850HX RTX 1000 Ada 32GB 1TB NVMe magyarított (lézerezett) vbill gar
- Honor Magic 8 Pro 12GB/512GB / Garancia / One
- MacBook Air M4 24GB 512GB Garancia! Starlight / SKY / SILVER
- Seasonic Prime PX-1300 1300W 80+ Platinum Garanciális!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/256GB - Garancia: 2027.07.22
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4062
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4564, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Az út oda egyébként ajánlott nem az USA-n keresztül menni, az átszállás tud ott szívás lenni. Amit választottatok utata, az lényegesen jobb, még ha hosszabb is.
.