2024. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Carpe Diem

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Mikor elkezdtem a Mr Dini projektet és regisztráltam az oldalra elhatároztam, hogy egy kivétellel sosem fogok személyes témában posztolni. Sosem gondoltam volna, hogy ez valaha változni fog, de a mai nap híre után nem tudtam nem reagálni.

Somatom egyike volt annak a négy embernek, akiért igazán megérte számomra feljárni a fórumra. Gyakorlatilag a kezdetektől végigkísérte a fórumos karrierem. Magam sem tudom hogy, de akármibe ütöttem bele az orrom és érdekelt, ő is ott termett.

Sokakkal ellentétben én nem a motoros karrierje kapcsán ismertem meg - sajnos a magánéletéről keveset tudtam - hanem egy ZyXEL NAS kapcsán. Rengeteget tanultam az eszköznek hála. Somatom már ekkor is oszlopos motivátorom volt. Nem volt olyan cikkem, ami alá nem kommentelt, illetve kérdés nélkül megbízott bennem, hogy együtt okosítsuk a NAS-át.

Ezzel párhuzamosan rengeteget tanultam tőle az Androidról is. A mai napig szívesen bütykölök Androidot, de a fénykora számomra tényleg akkor volt, mikor közösen feszegettük a rendszer határait Android 4.2 alatt. :) Mindenre volt ötlete és mindenre segítőkészen válaszolt. Egyike volt azoknak itt a fórumon, akik vitathatatlanul a legjobban átlátták az Android belső lelki világát.

Emlékszem, mikor megkeresett privátban, hogy vásárolt egy külső modult HDMI-vel a telefonjához és buildeljek rá kernel modult, hogy működjön az output. Órákon át debuggoltunk úgy, hogy egy német autópálya szélén a parkolóban tesztelt. :)

A fórumos 'hírnevem' is neki köszönhetem, hiszen nem volt olyan közös topik, ahova az első kommentemet beírva nem kaptam volna tőle egy csodáló, fényező üzenetet (pl. [link], [link]). Sosem értettem miért teszi mindezt, de nyilván nem esett rosszul. Bár nem érdemeltem meg.

Az egyetlen ember volt, akivel személyesen találkoztam a fórum kapcsán. Szó nélkül odaadta a NAS szerverét, hogy bütykölgessem bátran, ha meg tudom csinálni, akkor megköszöni, ha meg nem, akkor nem. Egy McDonaldsba ültünk be és ragaszkodott hozzá, hogy ő fizesse a kávémat. Egy biciklin jött, nagyon büszke volt rá. Mesélte, hogy legurult vele a hegyről. Ekkor könyveltem el magamban: Lajos a hegyről-nek. Igazán jót beszélgettünk. Végül odaadta az öreg NAS-át, ami akkoriban nagy álmom volt, mert már nem lehetett kapni és mindig is hiányzott a bakkancslistámról a kipróbálása. Mivel nem akartam elfogadni, hozzátette, hogy neki már nem fog kelleni és nálam jobb helyre nem is kerülhetne az eszköz.

Ezek mellett lelkes felhasználója volt a Kodi pluginjaimnak is. Pont pár hete kerestem meg egy szemtelen kéréssel, hogy be tudna-e nekem fizetni az egyik streaming szolgáltatóra, mivel neki volt már fiókja, persze ha elutalom a pénzt. Hihetetlen, hogy erre is az utolsó pillanatáig kereste a megoldást nekem és azonnal nyitottan válaszolt. :)

A NAS azóta is megvan és ezzel a féltve őrzött ajándékkal engedlek most el utadon. Halálod híre komplett sokként ért és őszintén sajnálom, hogy nem olvashatom többé a sajátos humoroddal teletűzdelt iszonyat hasznos és motiváló kommentjeid.

Hihetetlen ember volt, aki mindig kitartott a saját véleménye mellett és hiába volt rengeteg üzenete, mindig földhözragadt stílusban írt vissza. Sosem érdekelte a rangja. Képes volt azért újra regisztrálni, hogy ne érje el soha a Jómunkásember rangot, mert ehhez a címhez nem adta a nevét. Egyike volt azon kevés embernek, aki sosem dobott ki ok nélkül dolgokat, hanem tűzzel vassal próbálta kihozni mindenből a maximumot. Belőlem is.

Legyen neked könnyű a föld! Köszönök mindent! Nélküled biztosan nem tartanék itt!

Auf wiedersehen

Végezetül pedig, ha bárki rendelkezik vicces, vagy bármi más okból megosztandó kommenttel, idézettel tőle, akkor azt szívesen várom kommentben! Afféle béna megemlékezésképp. :R

Hozzászólások

(#1) Mr Dini


Mr Dini
addikt
LOGOUT blog (1)

Ahogy a posztban is említettem, ha bárki rendelkezik vicces, vagy bármi más okból megosztandó kommenttel, idézettel tőle, akkor szívesen várom a linket kommentben! Afféle béna megemlékezésképp.

Kezdem én a sort: [link]

Tipikus Somatom komment. Imádta ezt a vadászos viccet és nem egyszer sütötte el. Mindig az első dolgok egyike volt, amiről azonnal rá asszociáltam. :)

[ Szerkesztve ]

Eleinte angol billentzuyetet akartam. De aztán megismerkedtem a nagy 'Ő'-vel!

(#2) Luck Dragon

Nem akarom elhinni és most nagyon el szomorodtam . Ő tényleg egy egyediség volt , hiányozni fog . Nyugodjon békében . :(

[ Szerkesztve ]

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#3) Jack Hunter


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog

Hát ez váratlanul ért, sajnálom. :( Nagyon kedveltem, mindig volt valami frappáns kommentje. Ég veled, tiszta szívű harcos!
Szomorúak leszünk, ha egy szerettünk eltávozik. De nem eltávozás az, hanem megérkezés egy jobb,szebb helyre, ahová mindannyian eljutunk egyszer.

(#4) Ceree


Ceree
senior tag

Hogy mi? Rendre talalkoztam a munkalkodasaval a forumom, nagyon aktiv, hasznos tagja volt a kozossegnek. Biztos, hogy hianyozni fog innen, nyugodjon bekeben.

Lehet tudni, hogy mi tortent?

Másolat_eredetije

(#5) Soderes


Soderes
aktív tag

Ez hihetetlen.
Teljesen ledöbbentem mikor olvastam.
Alig két hete beszéltünk itt fent.

Azt tudom hogy nem volt senkije. De kimaxolta az életet, vagyis törekedett rá.

Nagyon sajnálom őt! :(
Ismét egy jó emberrel lett kevesebb a világ.

(#6) Damos


Damos
tag

Legyen neki könnyű a föld. :(

Humora az volt, na.[link]

[ Szerkesztve ]

(#7) adika4444


adika4444
addikt

Nagy megdöbbenéssel olvastam. Oszlopos, aktív tagja volt a fórumnak, akinek jó volt olvasni a kommentjeit. Az írásai alapján tényleg Európa minden szögletéből látogatta a fórumot a kamionból :)

Yettel topikban számos szórakoztató kommentjei közül az egyik.
Rengeteg topikban fordult még meg, ahol a neve és az arcképe nélkül is felismertem a stílusát.

Nagyon sajnálom. Kommentjeit - hasonlóan másokéhoz akik egyik napról a másikra mentek el - őrizze a fórum minél tovább!

üdv, adika4444

(#8) mg1992mg


mg1992mg
senior tag

Viszonylag felületesen olvasgatom a topikokat, így a többieket nem ismertem, akik elmentek "közülünk", de Somatom írásaival már nagyon sokszor találkoztam, és még ha ismeretlenül is, ledöbbentett, hogy elment.

Nyugodjon békében. :(

(#9) Fred23


Fred23
nagyúr

Csak a Carpe Diem miatt böktem rá az írásra, erre ez fogad. :(

Sajnálom, hogy nem jutott Neki több élet, mert olyan ember volt, aki tudott élni. Általában véve kedveltem a kommentjeit, a stílusát, hiányozni fog. Jó lenne hinni, hogy reinkarnálódik ebbe a földi világunkba megint, ahová tartozik.

(#10) bitpork válasza Ceree (#4) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Úgy tudjuk hogy agyvérzés.

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.