Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2506) dchard válasza tegyebek (#2502) üzenetére


dchard
veterán

Örülök, hogy ennyire érdeklődsz a téma iránt, de van még mit tanulnod.

Először is a margint termésetesen nem 3dB-re lövi be alapból sem a modem sem a DSLAM. A port konfigurációjától függően 100%-os margin mellett lehet 6 vagy 10dB az alap margin. A 3dB-s margint pontosan azért látjuk, mert a szinkronizálás után annyira elromlott a vonal, hogy jelentős tartalék tűnt el a vonalról, ezért a tetemes romlás. Nem a modem szar és nem is a DSLAM port.

Az I24K-nak semmi de semmi köze a marginhoz. Erősen ajánlott bekapcsolni, de ez kizárólag az interleaving hatékonyabb működésében segít.

Harmadrészt ha valami igazán segít az első ránézésre nehezen megállapítható problémák kiderítésében az a leírásom szerint pontosan elvégezett és szükség szerint többször megismételt SNR monitorozás, mivel ez mutatja meg igazán a vonalon végbemenő időbeni változásokat.

Negyedrészt az "SNR lock" egy általam kreált kifejezés ami pontosan azt jelenti, hogy az előfizetői oldalon hiába módosítjuk a target SNR margin értékét, nem változik semmi, mivel a szolgáltatói oldalon nem az SNR margin értékét változtatják meg (ahogyan azt kellene) a DSM segítségével, hanem helyette fixálják a port sebességet.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.