Hirdetés

2024. május 28., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-10-06 10:34:02

LOGOUT.hu

Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6751) Domestos válasza nandris (#6732) üzenetére


Domestos
tag

Nekem is ez a bajom a kontaktokkal, néhány kontaktom egyszerűen nem hajlandó úgy kiírni, hogy "Vér, Pistike", hanem "Pistike Vér", pedig a legtöbbnél ez nem okoz neki gondot. Leellenőriztem gmailben is, meg a teló szinkronizált adatait is, és totál rendben levőnek látszik minden, nem találtam plusz space-t sem sehol, szóval lövésem sincs, mi a baja ezzel a pár kontakttal.
A másik zavaró érdekesség, hogy a YouTube app felvett a bénázásom következtében egy youtube.com-os accountot is, amit utóbb töröltem az accountok közül, de a Contacts csak ismerni véli settingsében, törölhetetlenül.

(#6752) Edge válasza Yoshida (#6750) üzenetére


Edge
veterán

Spicának kisebb a kijelzője az sokat számít.

[ Szerkesztve ]

Többékevésbé: éééééééééééé bbb

(#6753) midnightstar


midnightstar
tag

tényleg nincs senkinek megoldása az n-s routeres problémára? :( mostmár b/g-vel sem megy rendesen :O

VAC up blyat

(#6754) drzsoo1 válasza htg (#6733) üzenetére


drzsoo1
aktív tag

1. Hsz, benne van hogy milyen nevű mappákat kell nyitni az sd kártyán hogy lássa a csengőhang ok között. A contakton belül menü/ options az elérése.

Csak Motorola, 29 éve: Int. 2000(1995)-MicroTac 7200-Flare-d460-cd930-Timeport T250-T720i-MPX200-Q9h-Milestone-Milestone2-Atrix-Moto G 4G-MotoZ Play-MotoZ2Force&Motorola Thinkphone

(#6755) fa4hu


fa4hu
őstag

Hívócsoporthoz lehet egyedi csengőhangot hozzárendelni? (Elegánsabb lenne, mint egyenként a csoport tagjaihoz...) Előre is köszi!

(#6756) Steven


Steven
addikt

2.2.1

Kijött update a kinai froyohoz?

Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile

(#6757) #05364992 válasza Steven (#6756) üzenetére


#05364992
törölt tag

Nem, ez az a 2.2 ami eddig is kint volt, csak az alverziót senki nem írja ki. :D

(#6758) Marcimanci válasza midnightstar (#6753) üzenetére


Marcimanci
csendes tag

Én írtam régebben, hogy N-esen ledobálja a wifit. B/G-vel jól megy azóta. A routerem TP-LINK TL-WR941ND. Megoldás csak a B/G.

[ Szerkesztve ]

(#6759) Edge


Edge
veterán

Kijött a launcher pro plus v0.8.3, transition effect-ek kerültek bele :))

Többékevésbé: éééééééééééé bbb

(#6760) sheep válasza Agent T (#6722) üzenetére


sheep
addikt

azért a két program között van egy kis különbség (pl kétujjas nagyítás, domborzat az aurában), és más térképeket használnak
a motonav/igo gyakorlatilag néhány vektor egy téglalapon meg egy hang :D

MSI MPG Z390M GAMING EDGE AC, I7 9700K, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , G.Skill Aegis 32gb 3200 DDR4, HP Reverb G2 VR

(#6761) kano válasza midnightstar (#6742) üzenetére


kano
nagyúr

Nekem ugyan ezzel a routerrel megy normálisan. Nem tettem vele semmit. Milyen fw van a routereden (nekem OpenWRT)?

„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking

(#6762) midnightstar válasza kano (#6761) üzenetére


midnightstar
tag

az alap:S el tudnád nekem a te FW-det küldeni? :N

VAC up blyat

(#6763) zsirfecske


zsirfecske
addikt

érdekes app igényem merült fel: SMS számlálás. néha jó lenne tudni hogy mennyi van vissza a havi darabszámból, vagy csak úgy látni, érdekességként. erre nem látott valaki valamit?

SMS counter és Free Widget amit első keresésre találtam, de állítólag nem megbízhatók a számaik.

ja, és egy komolyabb kérdés: sygic aura teljes eu térképpel 8k-ért ahogy az első hozzászólás is írja a marketből van, vagy az edigital-os dobozos csomagra utal? mert előbbit root hiján ugye nem láthatom, utóbbinál meg mi a menet a telepítéshez, frissítéshez stb, illetve edigital vajon adja-e telefon nélkül? vagy hogy érdemes megvásárolni? most adom el a régi gps-em és vennék helyette licenszet...

[ Szerkesztve ]

(#6764) rothadt


rothadt
aktív tag

na akkor üdv mindenkinek, beléptem én is a táborba, egy vodás hosszabbított-előfizus, viszont független készülékkel.
már korábban is elkezdtem írni egy hsz-t, de gondoltam nem kezdek el itt fikázni még készülék nélkül (pláne embereket), de most, hogy egyre jobban kezdek vele megismerkedni, már nem tarthatom magamban.
tehát egy nokiáról, egy e51ről váltottam, a korábban felmerülő problémát vettem észre hamar én is, mégpedig hogy nem tudok alap helyzetben könyvtárat létrehozni a menüben. nos a "szar" symbiannál ez alapvető -azt írjátok van rá program.... aztán most szerkesztgetném a névjegyeket: gondoltam, hogy gyorsan haználatba vehessem átnyomtam gyorsan simről a telefonba, mivel ez a leggyorsabb megoldás és mennem kellett melóba. a problémám ebből keletkezett: most nem tudom őket kitörölni csak egyesével, mivel a contactok között nem találok semmilyen lehetőséget, hogy kijelölgessek többet, vagy akár mindet és egy delete nyomással eltávolítsam: megint egy a nokiának.
félre ne értsetek! a telefonnal nagyon elégedett vagyok, csak nem értem a hihetetlen nagy symbian utálatot, mivel az a kézbevételtől véve alapszintű felhasználó számára 100* használhatóbb. erre ugye jön a válasz, hogy de ehhez mindent be lehet szerezni, de erre az én kérdésem, hogy egy telefonon miért alapfelszereltség a faszbúk, meg más szemét, előrevalóbbként egy normálisan kezelhető menüvel és egy jó telefonkönyvvel szemben.
tehát a hsz-em inkább azoknak szól, mint pl abe, aki olyan haraggal tud reagálni, ha vki iesmit ír, hogy csak na! csak azt nem értem, hogy miért. természetesen nem azt szeretném, hogy vitát indítsak, csak nagyon nyomja a lelkem amikor vagy 500hsz-el ezelőtt letorkolt valakit amiért nem tetszett neki a defy és akkor vegyen szar symbian, vagy mittomén még mi mindent, de ugye minden más szar. nos ez nem tetszett. viszont remélem ez nem áll majd közénk és tudok majd még segítséget kérni, ha elakadok, mert a tudást azt el kell ismerni! :R

[ Szerkesztve ]

borzasztó az, amikor az ember minden elképzelhető, addig használt nevét leregisztrálták, csak azt nem ami indulatból jön...

(#6765) zaskar válasza rothadt (#6764) üzenetére


zaskar
senior tag

Én is 3 év Symbian után vágtam bele, de egyelőre nem sírom vissza semmi miatt...max. az N sorozat jobb kamerája miatt, de az meg nem érdekel annyira. Nem értem ezt a könyvtár dolgot sem. Én a Home képernyőn létrehoztam pár könyvtárat (apps, multimedia, games, internet) és így két érintéssel elérhetem a leggyakrabban használt alkalmazásokat és webcímeket is. Zeam Launchert használok, engem nem érdekel annyira a megjelenés, inkább az, hogy a fontos dolgokat elérhessem minél könnyebben, így egy oldalon elég sok minden ott van. A testreszabhatóság fényévekkel jobb a Symbiannaál. Persze lehet, hogy pár napig szokatlan a rendszer.
Egyik ismerősöm vett nemrég egy Nokia C5-03-at 60 ezerért. Ma megnéztem, közelébe nem ér a Defy-nek semmilyen szempontból (de, a készenléti ideje jobb...)

(#6766) rothadt válasza zaskar (#6765) üzenetére


rothadt
aktív tag

nos én a c7-et néztem, de nagyon magas az ára, vagy inkább úgy lehet mondani, hogy a motorolának nagyon alacsony, pláne a tudásszintjéhez! én úgy gondolom, hogy ha a c7 olcsóbb lett volna, közel egy áron, akkor komoly gondolkoás előzte volna meg a döntést és nem is tudnám megmondani, hogy mi lett volna a vége. de nem lett és valszeg nem is lesz olcsóbb...

borzasztó az, amikor az ember minden elképzelhető, addig használt nevét leregisztrálták, csak azt nem ami indulatból jön...

(#6767) zsirfecske válasza rothadt (#6764) üzenetére


zsirfecske
addikt

bár most hirtelen én nem tudok az összes kontakt törlésében segíteni, de hozzá kell szóljak:

a phone menü tökéletesen kezelhető, az apps menü meg valóban nem mert alapból szaggat is és nem rendezhető. viszont ez android, itt home screen-en ügyködsz, így az app menü szerintem teljesen felesleges is.

amúgy én nokia e52-t próbáltam mostanában, hát lehet én vagyok hülye de 5 perc szenvedés árán találtam csak meg benne alapfunkciókat, mérgemben már falhoz akartam csapdosni. nekem az minden csak nem normálisan kezelhető :)

(#6768) rothadt válasza zsirfecske (#6767) üzenetére


rothadt
aktív tag

az van, hogy a nokiát kb úgy tudod kezelni, mint a vindózt, annyi könyvtárat csinálsz és alkönyvtárat, amennyit akarsz és azt raksz oda ahova és amit akarsz (szinte). persze először az alapelosztás lehet kicsit hülyén van, de aztán mindent be lehet rakni mondjuk iroda , csatlakozások, multimédia, telepítések, játékok, stb könyvtárba. tehát kiválóan rendszerezheted a menüt.
ok itt a menüt akkor csak olyan akárminek kell tekinteni. (pedig ha csak egy k. program nélkül egy letöltések könyvtár lenne és oda dobálna minden leszedett cuccot, akkor már rendszerezettebb lenne, mind1)

borzasztó az, amikor az ember minden elképzelhető, addig használt nevét leregisztrálták, csak azt nem ami indulatból jön...

(#6769) kano válasza midnightstar (#6762) üzenetére


kano
nagyúr

Hát ez azért bonyolultabb annál, hogy elküldöm neked. Itt kezd az okosodást, az 1. hozzászólás elolvasásával. De, ha nem érzed magad hajlamosnak a berhelésre akkor lehet, hogy neked a DD-WRT lesz a nyerő. Innen tudod letölteni a legújabb DD-WRT-t. A frissítés menetéről pedig a fórumban találsz útmutatást.

„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking

(#6770) tyll30 válasza midnightstar (#6742) üzenetére


tyll30
tag

Szia

Keresd vissza a 4584 hozzászólásomat!
Ottani beállításokkal azóta hiba nélkül megy !

(#6771) rothadt


rothadt
aktív tag

na máris van egy problémám, mit állíthattam el, hogy tegnap még feltelepült a programja a szgépre amikor összedugtam a telefonnal, most meg nemcsinál semmit? de érzékeli a telefont, mert amikor lehúzom akkor zörög, meg rezeg a felefon, viszont se nem látom a szgépen, se nem tölti az aksit.. na mit csesztem el?

[ Szerkesztve ]

borzasztó az, amikor az ember minden elképzelhető, addig használt nevét leregisztrálták, csak azt nem ami indulatból jön...

(#6772) palesz53 válasza zsirfecske (#6763) üzenetére


palesz53
senior tag

én droidstats-ot használok (nem csak sms miatt - számol wifi és mobil adatforgalmat, meg percet is (kb)) eddig azt a pár sms-t jól számolta amit írtam (merthogy nagyon átálltam gmail-re)

vezess, kövess, vagy takarodj az útból

(#6773) Marcimanci válasza tyll30 (#6770) üzenetére


Marcimanci
csendes tag

Kösz, ez nekem is segített! Ma este már a fw-t is frissítettem a routeren, de úgy sem ment, viszont a tippeddel sikerült! :C

(#6774) rum-cajsz válasza midnightstar (#6744) üzenetére


rum-cajsz
őstag

TL-WR1043ND

=Kilroy was here============================ooO=*(_)*=Ooo=======

(#6775) Halo válasza zsirfecske (#6767) üzenetére


Halo
senior tag

Rothadt:
összes contact törlésről volt korábban szó - de keress a marketen - delete all contacts... vmi ilyesmi volt - minap láttam is az app-t.
nah, itt is van: delete all contacts [link]

mappákat nem tudsz csinálni - legalábbis az alap programokkal. Van go launcher, launcher pro, zeam - home-kezelők, ezekkel nagyon szép dolgokat lehet készíteni - szebbé, egyszerűbbé tenni a mindennapokat. (mindhárom progiról volt itt is szó - s az 1. hsz-ben közölt linkeken is van magyar nyelvű leírás.)

symbianról nem tudok nyilatkozni - nem is akarok beszállni a hitvitába :) múltkorába kezembe akadt vmi nokia okos(ított) telefon - elsőre csak néztem mint a moziban.
azt vettem észre, hogy van az android rendszer - és van millió egy app, s vannak gyártók, akik összehozzák ezeket a dolgokat egy készülékbe.
Valahogy a Defy (motorola egyéb készüléke is?) nem tartozik a metszetbe. Úgy néz ki, sok dolgot tud, de az apró pici pluszok miatt szinte felesleges is a sok progi ami fent van, mert az esetelk többségében lecserélik az emberek valami jobban használható app-ra. Ez van.

USB:
amikor rádugod a telót, fent az értesítő sávban megjelenik egy usb ikon, lehúzva a sávot, kiválaszthatod, mit is csináljon a telóval az usb-pc.
ez is volt korábban írva - talán 1. hsz-ben is benne :)

Peace - meg ilyesmi :)

Motorola Defy, MOTO X (1st), Honor 8, Honor 20 Pro

(#6776) rothadt válasza Halo (#6775) üzenetére


rothadt
aktív tag

nem olvastad figyelmesen a hsz-emet, tudom, hogy programokkal mindent meg lehet csinálni, de ez olyan, mintha még egy tárcsázót se tettek volna rá, holott fontos...majd letölti a user
olvastam az első hszt, meg azon kívül sokat, de erre nem emlékeztem, hogy már volt ott említve, bocs.
megtaláltam, nekem nem jött be az sem, mert én okos a media share alatt kivettem a pipát a connection notification-ról, így se nem töltött, se nem csatlakozott.

borzasztó az, amikor az ember minden elképzelhető, addig használt nevét leregisztrálták, csak azt nem ami indulatból jön...

(#6777) Halo válasza rothadt (#6776) üzenetére


Halo
senior tag

értettelek én - s erre mondtam, hogy kicsit fura a dolog - legalábbis itt a Defynél...
a blur-os android, meg a sok app.

de pár nap - hét és belakod magadnak kedvedre. :)

Motorola Defy, MOTO X (1st), Honor 8, Honor 20 Pro

(#6778) vétó válasza rothadt (#6776) üzenetére


vétó
aktív tag

Szerintem meg nem jo oldalrol nezed a dolgot. A nokia telefonokat keszit, amik ma mar alkalmasak ennel okosabb solgokra is. Az androidos keszulek meg sztem olyan, mintha vettel volna egy mini pc-t, amivel mllesleg a gam kommunikacio is lehetseges. Aztan azt telepitesz ra, es ugy formalod az igenyeidre, ahogy akarod. Es ez az, amit egy symbianos keszulekkel nem kapsz meg. Mondom mindezt ugy, hogy 4 eve hasznalok folyamatosan symbianos keszulekeket (meg most is, defy mellett)

- Nézd egy stoppos! - Á, biztos csak lájkol minket.

(#6779) guba2 válasza rothadt (#6764) üzenetére


guba2
tag

Én N85-ről váltottam Defy-ra. Kedveltem azt a Nokiát, aztán mivel a Moto hangszórója megdöglött és most szervizben van, egy N95-öt használok és nehézkesnek tartom a kezelését az android után. Megszokás kérdése. Pár hét alatt meg fogod találni a neked megfelelő programokat, így olyan géped lesz, amit pontosan a te igényeidhez alakítottál. Ebben utolérhetetlen ez az oprendszer.

(#6780) vétó


vétó
aktív tag

Ti nem gondolkodtatok meg azon, hogy egy szakportal, ami okostelefonokkal (is) foglalkozik, miert nincs mobilra optimalizalva?

- Nézd egy stoppos! - Á, biztos csak lájkol minket.

(#6781) Memmaao válasza rob400 (#6738) üzenetére


Memmaao
addikt

Itt vagyok az első hsz óta, úgyhogy ált. naprakész vagyok, ismerem a kereső funkciót, vissza is szoktam olvasni. De mivel a gangstar-nél az úton jelentkező árnyék-textura hiba már megbeszélt dolog volt, hát megkérdeztem, hogy mire gondol, hátha valami másra. Egyébként sajnos a keresés sem tökéletes, és egy 2 lexikon mennyiségű hsz esetén nem könnyű mazsolázni. Zsírfecske egy hetet nem olvasta a fórumot és szegény teljesen lemaradt. ENNYI! PEACE! Megyek californication-t nézni, mert a 4. évad két résszel le vok maradva...

My name is Bond, James... Dean.

(#6782) Stauffenberg válasza rothadt (#6768) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Androidon is lehet. Te említetted a Windowst én meg egy Windows-os példával válaszolok:

Az Androidban nincs hagyományos értelemben vett telefon menü, így ez hiányzik Symbianról áttérve, de hamar rájössz, hogy ez valójában felesleges is. Alapból három fontos modulból épül fel (zárójelben írom mellette a Windowsos megfelelőjét):

- Home Screen (Windowsban ez az asztal, ahova ikonokat, widgeteket pakolsz ki, egyedi hátteret adsz meg, stb)
- Drawer (Windowsban ez tölti be a Start Menü helyét, itt van felsorolva az összes telepített alkalmazás egy bizonyos rendezési elv szerint (ABC, utolsó megnyitás, telepítés ideje, csoportok, stb)).
- Settings (Windowsban ez a Vezérlőpult, a telefon beállításait tudod itt megváltoztatni).

Mivel az ember Windowsban sem a Start menüből indítja a leggyakrabban használt programjait, így kiteszi azt az asztalra. Téged semmi sem akadályoz abban, hogy az összes alkalmazásod ikonját kitedd és abban sem akadályoz senki, hogy egy mappát hozz létre az ikonoknak a Home Screenen amiben csoportosíthatod őket (a Home Screenen alapból korlátlan számban hozhatsz létre könyvtárakat).

Alapból a Drawer ahol az összes telepített alkalmazásod megtalálod nem szerkeszthető, de több Launcher képes rá, ilyen az általam is használt ADW Launcher, melyben már csoportosíthatod őket. Én nem használom, mert úgyis a Home Screen-re csoportosítva teszem ki az alkalmazásaim ikonjait, így felesleges duplán csoportosítanom. De ha neked ez a vágyad, akkor ezzel megteheted.

Véleményem szerint ez sokkal nagyobb szabadságot ad a felhasználónak, hogy testre szabja a telefonját. Nekem pont az tetszik az Androidban, hogy nem a Google igyekszik kitalálni, hogy neked mi a kényelmes, hanem lehetősége ad rá, hogy a saját kényelmed szerint alakítsd ki a környezeted.

(#6783) Stauffenberg válasza vétó (#6780) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Jó kérdés, én hazafelé a tömegközlekedésen is Prohardvert (illetve Mobilarénát) olvasgattam és ez valamennyi alkalommal eszembe jut, mert egyrészt baromi sok tök felesleges dolgot betölt, amire mobilosnak nincs szüksége, már csak a magyar viszonyok között meglévő mobilinternet csomagok kurta mérete miatt sem, másrészt meg a hasábolás sem mindig tökéletes.

(#6784) drzsoo1 válasza rothadt (#6776) üzenetére


drzsoo1
aktív tag

Egy hét használat után vedd újra kezedbe a nokiát utána hasonlitsd össze a kettőt. Én Windows mobile után használok androidot, nagyon könnyű volt a váltás. N 95 öt próbáltam, de a windowshoz képest nagyon rugalmatlannak tünt.

Csak Motorola, 29 éve: Int. 2000(1995)-MicroTac 7200-Flare-d460-cd930-Timeport T250-T720i-MPX200-Q9h-Milestone-Milestone2-Atrix-Moto G 4G-MotoZ Play-MotoZ2Force&Motorola Thinkphone

(#6785) Memmaao válasza Yoshida (#6750) üzenetére


Memmaao
addikt

Akkor úgy tűnik sygic spec a dolog. Lehet 7végén felrakom a motonav-ot, igo-t úgyis jobban szeretem. Nálam egy napot bír a telefon, sőt, estig nehezen bírja, de azért még sokat nyomizom...

My name is Bond, James... Dean.

(#6786) rothadt válasza Stauffenberg (#6782) üzenetére


rothadt
aktív tag

gondolkodtam, hogy privátban válaszoljak, de még most itt teszem:
ha megmaradtunk a windowsnál, akkor legyen: a satrtmenün belül tudok variálni, tudok törölni, könyvtárat nyitni, tudok bármit csinálni, az androidban nem. a szgépet nem olyan jó ilyen tekintetben összehasonlítani a telefonnal, mert azért egy windows sokkal gyorsabban használható, mert nem kell asztalok közt lapozgatni, stb, stb, stb, stb.
a telefont pedig sokan sokféleképpen használják, nekem pl annyira ez a sok oldal nem jön be, mert mire innen odaérek...gondolj bele ebbe windowsal :D mind1
biztosan igazad van neked is, de pláne nekem ;)
biztos vagyok benne, hogy meg fogom szokni én is, tetszik nekem is minden rajta.
na ennyi, mert az asszony jelezte, hogy ő is ideülne még. majd jelentkezem!

borzasztó az, amikor az ember minden elképzelhető, addig használt nevét leregisztrálták, csak azt nem ami indulatból jön...

(#6787) Memmaao válasza zsirfecske (#6763) üzenetére


Memmaao
addikt

Amit linkeltél a pixm@nián, az nem az aura, hanem a mobile navigácio, ami régebbi, nincs 3d épület, de egy teljesen jól használható program. A magyar honlapon én nem találtam meg az aura árát, sztem lehet nálunk még nem kapható.

My name is Bond, James... Dean.

(#6788) vétó válasza rothadt (#6786) üzenetére


vétó
aktív tag

a lenyeg annyi, hogy azért mert te másképp szoktál meg valamit, az attól eltérő használat/működés még nem bug. hanem az esetek többségében fícsör. és ezt felejtik el sokan, amikor egy számukra új dologgal találkoznak...

- Nézd egy stoppos! - Á, biztos csak lájkol minket.

(#6789) zsirfecske válasza vétó (#6780) üzenetére


zsirfecske
addikt

2011-ben nem mobilra optimalizálni kellene, hanem appot fejleszteni hozzá. ios és android a minimum. de már írtam több helyen itt (kedvesen az évzáró/évnyitó cikknél is, hehe), hogy nem kéne egy engadget app szintű dolog, beérném puritánabb megoldással is. ugyanezt tartom a prohardverre, index.hu-ra is.

szerk.:
ja, index.hu-nak van mobil oldala, tehát őket csak félig dorgálom :)

[ Szerkesztve ]

(#6790) Tomi_Sci válasza zsirfecske (#6789) üzenetére


Tomi_Sci
őstag

kezdjunk aláírásgyűjtsébe :DDD
lehet azt várják, valaki majd összedob egyet androidra (?) :Y

Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html

(#6791) #05364992 válasza rothadt (#6786) üzenetére


#05364992
törölt tag

Nem windows, Linux. :D Ha már az Android Linux alapú rendszer (és filozófiájában is sokban hasonlít a nagy testvérre). :D És ebben a tekintetben hasonlít is, 'droid alapú teló lényegében egy üres lap. Az alapfunkciókat ellátja, de utána a te dolgod hogy a saját ízlésedre alakítsd az egészet progikkal és egyéb kiegészítésekkel (attól függ ki mennyire elvetemült, és mennyire hajlandó a beleiig beletúrni a rendszerbe). És ez az ami megkülönbözteti az összes többi mobil OS-től, hogy gyakorlatilag a lehetőségek a személyre szabás terén végtelenek. Lehet hogy egy symbian, vagy egy iOS alapból jobban kézreáll, de egyiket se lehet annyira szétberhelni, mint az Android-ot.

(#6792) bwoay válasza rothadt (#6786) üzenetére


bwoay
nagyúr

azért 3 homescreen között olyan nagyon nem nehézkes váltani, azt meg erősen kétlem, hogy annyi alkalmazást használsz nap mint nap, hogy nem férsz el ennyi "asztalon". mondjuk én eleve nem értem azokat, akik mindenáron a "menüben" (drawer) akarnak rendet tenni, más meg örül, hogy oda csak végső esetben kell benézni a homescreeneknek hála. ráadásul ha használsz valami más launchert, akkor akár 6x6-os mátrixban is elpakolhatod a dolgaid a homescreen(ek)en, ha nem elég a 4x4 plusz dock.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#6793) Tomi_Sci válasza Devilske (#1588) üzenetére


Tomi_Sci
őstag

Bocs, félrenyomtam telón :D
Mellesleg valóban összehasonlíthatatlan Symbian az Androiddal. Ha már PC OS-el hasonlítgatunk, akkor azt is figyelembe kell venni, hogy pl. Win szűzen települ, azzal sem tudsz rögtön megcsinálni mindent*.

*Ettől egyes Linux disztribúciók eltérhetnek. :DDD :DDD

[ Szerkesztve ]

Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html

(#6794) Tex válasza rothadt (#6786) üzenetére


Tex
senior tag

Én például most úgy használom a Zeam-ot hogy csak 1 HS van beállítva. Sikerült minden fontos dolgot kitennem 1 oldalra, egészen jól elvagyok vele, de lassacskán kezdem megútálni a sok (általam) nem használt gyári appot.

[ Szerkesztve ]

"Amit akartok, hogy veletek tegyenek az emberek, ti is azt tegyétek velük." Máté (7:12)

(#6795) Stauffenberg válasza rothadt (#6786) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Asztal/Homescreen: Igen, lapozgatni kell, de ennek a kijelzője 3.7" míg a Windowst futtató számítógépen meg 17"-tól felfele (az enyém 23"), szóval még szerencse is, hogy lapozgatni kell, különben még stylussal sem találod el az apró ikonokat.

Amúgy meg az ADW Launcherben van gyorsváltás a lapok között, nem kell egyik végéből a másikba tekerni.

Ne pár nap után mondj ítéletet, hanem majd ha rendesen kiismerted a rendszer lelkületét és elfogadod azt a tény, hogy az alap Android természeténél fogva annyira fapados amennyire csak lenni tud (szándékosan) és a feltelepített alkalmazásokkal teszed igazán komoly fegyverré.

Ilyen egy korszerű mobil operációs rendszer, szemben az igencsak elavult Symbiannal.

(#6796) Marcimanci


Marcimanci
csendes tag

Nekem lenne egy nagyom amatőr kérdésem, az egész estém elcsesztem ezzel: letöltöttem a z4root progit, de nem tudom hogyan és honnan, mivel kell elindítani! A fórumban sehol sem találom! :W

(#6797) rothadt


rothadt
aktív tag

látom felkavartam kicsit az iszapot. szóval üres lap: hát ez nem az, ez nem üres, van sok szemét, meg hiányzó fontos dolgok: amit írtam, miért nem tudok kijelölni embereket a menüben, hogy bármit kezdjek velük? mikor ezer egy apróság megtalálható, ami nem ilyen fontos? tehát nem üres. a leírásban is említett dolog, hogy a filekezelőre megnyitja a quickoffice-t és egyelőre sztem nem is tudom törölni...
akkor mindenkinek mondom, kicsit figyelmetlenül olvastatok: jó telefon, de hiányzik belőle pár ALAPVETŐBB dolog, mint a fészbúk, stb., ami nem fontos az üzemeltetéséhez a telefonnak. tudom van letölthető mindenre, de akkor miért nem tök üres a phone? értsetek meg lécci! :D

borzasztó az, amikor az ember minden elképzelhető, addig használt nevét leregisztrálták, csak azt nem ami indulatból jön...

(#6798) Tomi_Sci válasza rothadt (#6797) üzenetére


Tomi_Sci
őstag

ööö talán mert egy fájlkezelő (is) ? :D

Marcimanci : SDre felmásolod, file managert megynitod, megkeresed, installálod, USB debuggingot bekapcsolod, elindítod, rootolod.

Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html

(#6799) csabooooo válasza Marcimanci (#6796) üzenetére


csabooooo
aktív tag

Megelőztek.

[ Szerkesztve ]

(#6800) tarinitorpe


tarinitorpe
csendes tag

Nem tudom volt e már, de (elnézést a kifejezésért) qva jó progit találtam, és megosztom veletek is:
Ami előfeltétele a proginak hogy vlc player legyen az asztali gépeden mint média lejátszo meg legyen egy wifis routered ami a géphez van csatlakozva. Na szóval a progi neve VLC Remote (beta) (marketen fent van és free) és anyit csináll hogy ha megfelelően be vannak lőve a beállitások akkor távirányitonak változtatja át a telodat és akár az ágyból is tekerhetsz, hangerőt állithatsz stb. az asztali vlc playerben, de ami nekem a legjobban tetszik hogy böngészheted az asztali géped mappáit és másik vidit indithatsz el ha úgy tetszik. Nem tudom szabad e linkelni másik oldalról, még új vagyok itt, szóval ha nem ellnézést, de itt egy link ahol egy rövid magyar leirást találtok: link
illetve egy video ahol megmutatja a srác hogy is kell belőni a dolgot: link

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.