Hirdetés

2024. június 6., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-10-06 10:34:02

LOGOUT.hu

Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7701) DeadMeat válasza gpek (#7700) üzenetére


DeadMeat
veterán

ezt nem is fogod leszedni,csak ha nandroid backupként lett volna felrakva.Ezért mondja a zöld arcú emberke,hogy először ölvass,kérdezz ha nem érted.Így kb szart nem ér a munkája.....

Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!

(#7702) ABE válasza gpek (#7700) üzenetére


ABE
őstag

Nos, DeadMeat megmondta a frankót. :) (Én meg szóltam előre...)

Amúgy meg tök egyszerű a rootolása, le is írtam (egyelőre mindegyik 2.2 rootolása SuperOneClick használatával történik).

[ Szerkesztve ]

(#7703) Auratech válasza Tomi_Sci (#7698) üzenetére


Auratech
őstag

Pótolom bocs. Csak olyan kutya hideg van kinn. A fészerig 30m.

Auratech Field Recording

(#7704) gpek válasza ABE (#7702) üzenetére


gpek
tag

Mondjuk reggel tettem fel szal...

A SuperOneClick meg nem rendesen rootol, pl titaniumbackup nem megy vele. Pedig rootolás sikeres mondja a SuperOneClick

Gpek

(#7705) tzl válasza bancsi87 (#7686) üzenetére


tzl
senior tag

AMOLED ügyben csatlakozom a többiekhez, szerintem sincs akkora különbség, hogy emiatt dönts másik teló mellett. Konkrétan cimborámnak van galaxy s telója, tesómnak meg omniaII. Az omniaII semmi különleges, nem látszik, hogy hű de fejlett amoled képernyő, a haverom galaxy s telefonja meg felemás benyomást keltett bennem. Tény, hogy az amoled technikájából fakadóan szebb színeket tud (a fehér nagyon fehér, a fekete meg nagyon fekete), hiszen maga a kijelző világít (illetve fekete esetén nem világít), míg az lcd-kijelzőknél háttérvilágítás van, ami átdereng pl. a feketén is, de ez az előny csak egymás mellé téve látszik.
Mi konkrétan egymás mellé tettük a két telefont, mindkettőn ugyanaz a kép látszott. Haverom reakciója a látványra: Mennyivel részletgazdagabb a tiéd, látszik a szekrény, nálam meg nem.
Én meg a színeket vettem észre az övén, hogy azok jobbak voltak (lásd technikai különbség).

Ami nekem nagy pofáraesés volt a galaxy s kijelzőjével kapcsolatban, az az, hogy a képe "mákos". Míg a defy-on a market ikonja teljesen fehér, addig a galaxy s-en ugyanaz az ikon foltos, mákos, mintha lenne rajta egy fekete háló. Nem csoda a dolog, tekintve, hogy a defy-nak nagyobb a képsűrűsége (854x480 képpont 3,7 inch átmérőjű panelen VS. 800x480 képpont 4 inch átmérőjű panelen).
Szóval a lényeg, hogy csak akkor látszik az amoled előnye/hátránya, ha közvetlenül egymás mellé teszed a telefonokat, egyébként csak azt látod, hogy ennek is, annak is szép a képe. Egymás mellé téve tényleg brutál színei vannak az amolednek, viszont a nagyobb felbontás kisebb panelen 1:1 helyzetet teremt :)

[ Szerkesztve ]

(#7706) ABE válasza gpek (#7704) üzenetére


ABE
őstag

Még azt is leírtam, hogy a Titanium Backup tökéletesen fog működni, ha fel van rakva Marketről a BusyBox. Mondjuk nem ma írtam meg, hogy a kiszivárgott US és UK .sbf ROM-ok nem downgradelhetők, például: [link], [link] De mindezek az infók benne vannak az XDA-n az eredeti postokban (ha már a letöltési linket megtaláltad). Meg ilyenek. Szal...

[ Szerkesztve ]

(#7707) Fatrai


Fatrai
csendes tag

Sziasztok!
Két hete vagyok boldog Defy tulajdonos. Előtte i900 omniám volt. Ahhoz képest itt a ROMcsere könnyű mulatságnak tűnt, de már az első lépésnél elakadtam. :F
A driver letöltésekor pontosan mit kell telepíteni, és honnan lehet tudni, hogy az jól települt e?
Motorola 4.8.0 Driver with MotoConnect* ezt kell felrakni, vagy a PC driver1 ill 2 is kell?
:W

(#7708) tzl válasza Fatrai (#7707) üzenetére


tzl
senior tag

Motodevről töltsd le a drivert, az lesz jó az RSD Lite-hoz:

http://developer.motorola.com/docstools/USB_Drivers/

(#7709) Agent T


Agent T
tag

Üdv!
Egy hét használat után (nem csapkodtam, nem raktam kulcs mellé, nem gyilkoltam egyáltalán) megkarcolódott.... :O

Igazi profi. Úgy csinálja, mintha könnyű lenne....

(#7710) tulkaj válasza tulkaj (#7669) üzenetére


tulkaj
csendes tag

Sziasztok !

Ma délután már írtam egy problémámról, mi szerint :

'Nyomtam egy factory reset-et, viszont akkor történt a probléma. Újraindult ugye a telefon, viszont egy 'Set-up' feliratú ablak fogadott, ahol semmi sincsen, feketeség fogad, nincs home screen sem, viszont hívást / SMS-t fogadni tudok.'

Továbbra sincs ötlete senkinek ? Még ha nem is tapasztaltatok ilyet (nem jött válasz, úgyhogy erre tippelek), esetleg tanács, hogy mit próbáljak ? Hard reset volt, az eredmény ugyanaz.

Lassan ott tartok, hogy nekiesem az ABE által leírt 2.2 frissítésnek, hátha az segít ...

(#7711) ABE válasza tulkaj (#7710) üzenetére


ABE
őstag

Titaniummal legyilkoltál programokat? Pl. a home felületet? Mert akkor a factory reset után ez lesz, lehet újrarakni a ROM-ot RSD-vel. De a 2.2-es frissítés is ugyanezzel jár, mert ott a kiindulási alap a kínai 2.2.

[ Szerkesztve ]

(#7712) tulkaj válasza ABE (#7711) üzenetére


tulkaj
csendes tag

Titaniummal a weather-t gyilkoltam egyedül le ... hogy érted, hogy "a 2.2-es frissítés is ugyanezzel jár" ? Mivel ?

(#7713) ABE válasza tulkaj (#7712) üzenetére


ABE
őstag

Úgy értettem, hogy jelen esetben két lehetőséged van:

- simán felrakod RSD-vel valamelyik 2.1-es ROM-ot --> adatvesztés, full friss ROM
- felrakod a 2.2-es nandroidot --> RSD Lite-tal először felmegy a kínai froyo, utána nandroid visszaállítás... --> szintén adatvesztés

Illetve hogy pontos legyek: mivel resetet nyomtál már, adatvesztés megvolt, viszont mindkét esetben az RSD Lite-ot kell használni. :B

Érdekes a hibád, mert ahogy most visszaolvastam, gyári buherálatlan ROM-od van. Nálam ilyen fekete set-up képernyőt akkor dobott, amikor a kiherélt ROM-ra dobtam egy factory resetet. :F Még esetleg ezt próbáld meg: kikapcsolt állapotban hangerő csökkentő+bekapcs gomb, android figuránál képernyő jobb alsó sarkát nyomod, utána a menüben wipe data és cache, aztán restart, hátha...

[ Szerkesztve ]

(#7714) tulkaj válasza ABE (#7713) üzenetére


tulkaj
csendes tag

Próbáltam azt is már délután, semmi ... akkor nekilátok RSD-vel buherálni, más választásom nincs. Köszi. Az adatvesztés mindegy, még semmi extra nem volt rajta, most próbálgattam, tesztelgettem.

Követem az útmutatásod és reménykedem a sikerben. :)

[ Szerkesztve ]

(#7715) Lovi24


Lovi24
senior tag

Esetleg erre valaki? Font flasher nélkül.
[link]

[ Szerkesztve ]

Nem fogok szellemi harcot vívni azzal, akinek nincs meg a megfelelő fegyverzete!

(#7716) Halo válasza ABE (#7713) üzenetére


Halo
senior tag

amikor kezdem azt érezni, hogy nyomon vagyok, akkor bedobtok olyan dolgokat, hogy eszem-fülem ketté áll... hogy lesz ebből így ROMosítás .... :)

Motorola Defy, MOTO X (1st), Honor 8, Honor 20 Pro

(#7717) caverinha válasza ABE (#7672) üzenetére


caverinha
aktív tag

Wow,szép leírás! :)
Bár sztem én is megvárom az eu-s megjelenést,viszont azt is ilyen "körülményes" lesz majd rávarázsolni a telóra vagy az már viszonylag egyszerűbb móka lesz? :)

(#7718) vazzz válasza Halo (#7716) üzenetére


vazzz
őstag

Én is így vagyok ezzel... :)
Eddig pda-im mind windows-osak voltak, xda-developers az "otthonom" évek óta. De ez az androidos dolog...
Jó lenne összefoglalni a kifejezéseket, azok jelentését, és hogy mit miért kell csinálni.
Ráadásul rengeteg a rövidítés, ami szintén káoszt okoz az ember fejében.
Az rendben van, hogy le van írva, hogy hogyan, de az nincs, hogy miért.
Szerintem a leírások alapján meg lehet csinálni a romfrissítést, de ha tudná is az ember, hogy melyik lépés mit is jelent, és miért van rá szükség, sokkal könnyebben menne a dolog, sőt biztos vagyok benne, hogy kevesebben gyártanának papírnehezéket a telefonjaikból, ha értenék, mit csinálnak. Tudom, százszor le van írva minden, meg google a legjobb barátunk, de sokkal könnyebb lenne mindenki élete, ha lenne egy "értelmező kéziszótár".
Egyébként nagyra tartom itt a fórumon azokat, akik aktívan segítenek mindenkinek, de kevesebb dolguk lenne nekik is, ha lenne egy komplex leírás. :R

(#7719) Plebi válasza Auratech (#7689) üzenetére


Plebi
senior tag

Videókhoz mit használsz?

Akkura visszatérve:

Most lett ténylegesen vége az "akkutesztnek". Már tegnap írtam, hogy vége ,de hát kibírt még egy napot a 20%-al. 10% ot mutat, de holnap munka már feltöltöm. Szóval a vége 5 nap 15 óra. Holnaptól új időszámítás, meglátjuk mit hoz... Ha használni kell akkor meg használom. Nagyon faja kis gép, igazi kis mindenes, nem bántam meg, hogy nem vettem meg a telenor nagy akciójában a desiret. Sokkal drágább és annyival, vagy inkább semmivel sem tud többet.

[ Szerkesztve ]

Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5

(#7720) gpek


gpek
tag

Na bekonfigoltam a froyot, Egészen gyors hatása van, szépen fut.
Apróság hogy pl nem rezeg az alsó gomb megnyomásakor, de lehet hogy be kéne állítani, annyira még nem néztem, csak hogy éledjen fel a dög.

Igazából nem mertem a kínaival operálni és azért lett ez a dolog, Félek hogy felhív valami elmebeteget Kínába :) Használni szerettem volna nem csak próbálgatni, hát most használom :))

Gpek

(#7721) ABE válasza caverinha (#7717) üzenetére


ABE
őstag

Ez azért körülményes, mert még egy korai verzió, és így lehet visszalépni erről a ROM-ról. Van amúgy egyszerűen felrakható verziója, csak arról nincs visszalépés korábbi ROM-ra.

Ha jön hivatalos frissítés, két lehetőség lesz szerintem:
- telefonbeépített frissítőjén lemészik a cucc
- RSD Lite-tal fel lehet rakni az sbf filet pár perc alatt

vazzz

Pontosan mire vagy kíváncsi, mely kifejezésekre, milyen magyarázatokra? Ha összegyűjtöd, akkor megpróbálom megválaszolni.

Egyébként eddig egy ember jelezte, hogy valahogy sikerült tégláznia a telefont, de az nem derült ki végül, hogy miként sikerült neki, vagy azóta van-e fejlemény.

[ Szerkesztve ]

(#7722) moderric


moderric
csendes tag

Az alap billentüzetnél illetve a google search widget-nél hogyan lehet a hangos keresés mikrofonját elõvarázsolni?
A teló nem mókolt Vodás.

(#7723) Edge válasza prompt (#7624) üzenetére


Edge
veterán

Quadrantban az i/o score nőtt meg nagyon? (mert akkor az kb. lópikulát ér a gyakorlatban)

(#7616) gagavectra21:
hagytam lemerülni 30% alá már elkezdte 1%-onként mutatni az aksit, néztem beállításnál ott még van pár piros rész azt írja teljesen le kell meríteni a gépet hogy pontosabban tudja mutatni. Amúgy úgy teszteltem hogy az XDA-s 1%-os kijelzős cuccot is használtam mellette, eleinte eléggé pontatlan volt de mostmár úgynézki beállt normálisan.Te lemerítetted totál az aksit?

(#7683) gombi01:
Desktop visualizer-el akár 4x4-es ikont is tudsz csinálni :) :
http://www.appbrain.com/app/desktop-visualizer/jp.co.bii.android.app.dskvzr

Többékevésbé: éééééééééééé bbb

(#7724) gpek válasza gpek (#7720) üzenetére


gpek
tag

Nyomjak valami Quadrant adatot?

Gpek

(#7725) Plebi válasza gpek (#7724) üzenetére


Plebi
senior tag

Szerintem sokakat érdekelne, persze képpel :R

Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5

(#7726) gpek válasza Plebi (#7725) üzenetére


gpek
tag

Újra indulás után 1140 ez nem olyan rossz nincs húzva a proc, ja és ami fut alapértelmezetten az futott, gondolom itt még lehetne javítani

Képet holnap, mert ma már hulla vagyok

Ez amúgy a moto droid X teljesítménye (azon ugye 2.1 van)

[ Szerkesztve ]

Gpek

(#7727) Edge válasza gpek (#7724) üzenetére


Edge
veterán

HA lehet advanced-et, ott látnánk melyik rész gyorsult. thx!

Többékevésbé: éééééééééééé bbb

(#7728) bancsi87 válasza tzl (#7705) üzenetére


bancsi87
tag

Köszönöm szépen a választ, most már tuti, hogy a Defy-t fogom választani :C

(#7729) adakiller


adakiller
senior tag

abban segítsetek légyszi, hogy a töltője mini vagy micro usb? rendelnék melóhelyre egyet tarcsiba.

Köszi

(#7730) AtomCity válasza adakiller (#7729) üzenetére


AtomCity
tag

micro

Aki kardot ránt, az kard által vész el...

(#7731) gagavectra21 válasza Edge (#7723) üzenetére


gagavectra21
tag

kb 20% ig hagytam

Motorola MB525 (Defy) egyéb:SE X10

(#7732) Titi76


Titi76
aktív tag

Srácok.
-Az FM rádiót nem lehet kihangosítani? (persze füles bedugva antennának).
-Kipróbáltam a a Widget Locker-t ahogy javasoltátok. Nagyon jó app, de ahogy feltettem pillanatok alatt leszívta az akkut. Egyébként pótolja a gyári media player hiányosságát, hogy Lock állapotban is lehessen vezérelni a lejátszót.
-A Simply Lockscreen is feltoltam, de az meg nem kompatibilis a gyári lejátszóval, de a hangos/néma/rezeg problémára megoldást jelenthet ez is.
Kössz a tippeket.

iPhone 14, Kia NIRO 2018 PHEV, Lenovo Legion

(#7733) tulkaj válasza ABE (#7672) üzenetére


tulkaj
csendes tag

ABE : köszönöm ezt a leírást, követtem és sikerült felrakni rá a 2.2-t.

Visszajött a menüm rendesen (mivel rom csere volt ez azért várható volt persze :) ), kontaktokat újra fel tudok venni, valamint az egész gyorsabb lett, úgyhogy úgy érzem megérte felrakni.

Köszönöm a leírást még egyszer ! :R

[ Szerkesztve ]

(#7734) energon


energon
tag

Sziasztok!
Nagyon szeretnék egy ilyet, de telenoros hűség és tarifahűségnyilatkozattal tudnám csak megvenni. Ugyanakkor látom, hogy a másik 2 szolgáltató már kínálja, csak a telenor nem. Írtam nekik, megkérdeztem számíthatok-e arra, hogy felveszik a kínálatukba. Nem válaszoltak...
Tudunk valamit arról, hogy lesz-e a kínálatukban, vagy biztosan nem ?

(#7735) Halo válasza Titi76 (#7732) üzenetére


Halo
senior tag

de van - volt is szó róla, keress vissza kérlek a fórumban.
ha jól emléxem xda-ról is lehetett letölteni valami programot - fm radio ez volt tán a progi neve.

Motorola Defy, MOTO X (1st), Honor 8, Honor 20 Pro

(#7736) gpek válasza tulkaj (#7733) üzenetére


gpek
tag

A gps megy neked rajta?

Gpek

(#7737) prompt válasza Edge (#7723) üzenetére


prompt
tag

Én nem figyeltem, de egy srác írta XDA-n, hogy a 11-es CPU teszt (Video decoding H264) volt nagyon-nagyon gyors (akármelyik többi ROM-hoz képest), lehet, hogy ki is hagyta a program, amitől az esetleg túl sok pontot adott rá és valójában nem is ér el annyit. Szóval lehet, hogy a magas pontszám csak egy bug. De ha így van akkor fura, hogy növekszik a pontszám az órajel növelésével (és többel növekszik, mint a jelenlegi ROM-okkal).

Egyébként azt néztem, hogy a 2D-s és 3D-s tesztekben az fps-ek nem nagyon változtak, a bolygós teszt továbbra is textúrahibás.

(#7637) Gabernier

Szólok majd, ha van fejlemény :)

(#7738) Edge válasza Titi76 (#7732) üzenetére


Edge
veterán

Ez az akku leszívás furán hangzik widgetlocker részéről, én tegnap elég sokat buzerálgattam mert átszabtam rendesen, tettem rá ledvilágítást(tesla led - le is cseréltem moto torchot) meg pár widgetet próbálgattam, a where is my droid power szerint az aksi fogyasztáshoz 1.6%-ban járult hozzá a widgetlocker, az sztem nem sok.

Többékevésbé: éééééééééééé bbb

(#7739) gpek válasza prompt (#7737) üzenetére


gpek
tag

A 11-et én is alátámasztom, nálam is annyi.
Viszont a GPS-t nem tudom életre hozni még.

[ Szerkesztve ]

Gpek

(#7740) adakiller válasza AtomCity (#7730) üzenetére


adakiller
senior tag

köszi :R

(#7741) gagavectra21


gagavectra21
tag

off! olvastàtok a nexus S tesztet? vicc..

Motorola MB525 (Defy) egyéb:SE X10

(#7742) rothadt válasza barti (#7664) üzenetére


rothadt
aktív tag

bekapcsoltad az accessibility -t és az alatt a talkback-ot, kétszer kell megnyomni mindent, illetve ki kell kapcsolni !!! :-)

borzasztó az, amikor az ember minden elképzelhető, addig használt nevét leregisztrálták, csak azt nem ami indulatból jön...

(#7743) Auratech


Auratech
őstag

A zeam launchert használom. A háttér scrolloozását kikapcsolva a lapok teljesen flüsszig mozognak. Gondolom ez más launch. progiban is hasonlóan van. Nem tűnik nagy korlátozásnak.
A scrollozás cachelése van a háttérhez szinkronizálva. Ezért darabos a lapok mozgása. A defy képernyő frissítése 69frame, ha jól láttam valahol. Ehhez nehéz szinkronizálni a 30, 60 framet. Emiatt nem folyékony a 720-as videók nagy része. A 23,9 frame viszont jó, bár icipicit lassabb.

Auratech Field Recording

(#7744) titesz


titesz
csendes tag

Tud valaki tippet lit. és prc. fájlok olvasására, Defyn bevált ebook olvasót?

(#7745) tulkaj válasza gpek (#7736) üzenetére


tulkaj
csendes tag

Bocs, most láttam csak a hozzászólásod, kicsit kómás vagyok még. :)

Igen, teljesen jól megy, sőt, gyorsabban talál műholdat és többet, mint alapból. Elég gyatrán ment a gyári nekem. Most többször próbáltam, eddig 'tökéletes'.

(#7746) gpek válasza tulkaj (#7745) üzenetére


gpek
tag

Basszus most látom hogy ABE a t-mobilos- romot ajánlotta a hsz-ében én nálam nem az van fent. Na délután megnézem... azt is...

Gpek

(#7747) TripleB válasza adakiller (#7729) üzenetére


TripleB
senior tag

Micro, mint írták is.Arra figyelj, hogy ne vegyél cellect nokiához való feliratút, nekem meghülyült tőle a defy. Négyszázzal volt drágább egy gyári, azzal tökéletesen működik.

"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"

(#7748) Auratech válasza TripleB (#7747) üzenetére


Auratech
őstag

A nokiástól (mindegyiktől?) rögtön meghülyül, vagy szép lassan? A munkahelyen az n82 kábelét használom. Eddig nincs gond vele. Tölti is.

Auratech Field Recording

(#7749) vétó válasza Auratech (#7748) üzenetére


vétó
aktív tag

én is használok Nokia töltőt (is), és az autóban meg eleve csak az van, de semmi jele az elhülyülésnek... egyébként meg miért is okoz(na) problémát a Nokia töltő használata?

- Nézd egy stoppos! - Á, biztos csak lájkol minket.

(#7750) DeadMeat


DeadMeat
veterán

Auratech + vétó :azt esetleg meg is értitek amit triplabé írt?cellect márkájú nokiához való töltő.Nem nokia márkájú nokia töltő,hanem utángyártott ami megbolondítja az övét....

Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.