Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  OpenMediaVault

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:12:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5351) lovi27 válasza peter1998 (#5349) üzenetére


lovi27
addikt

A hbiba is figyelmeztethetett, hogy az update parancsnak csak net megléte esetén van értelme. De ezek szerint ennek az összefoglalóban is szerpelnie kell. Szerintem akkor jársz a legjobban, ha a routerben a MAC cím alapján fix IP címet állítasz be az OMV-nek. Így újratelepítéskor sem lesz gond legközelebb.

(#5352) footy válasza footy (#5345) üzenetére


footy
addikt

Az OMVbe epitett virtualbox plugint hasznalja valaki?
Win7-et szeretnek futtatni alkalmankent

(#5353) lovi27 válasza footy (#5352) üzenetére


lovi27
addikt

Szerintem a hardverem nem annyira erős, hogy a linux mellett VirtualBox-ban még egy Win7 is használhatóan elfusson. Meg se próbáltam.

(#5354) footy válasza lovi27 (#5353) üzenetére


footy
addikt

Allitolag nem sokat fogyasztanak ezek a virtualis kornyezetek. A proxmoxnal olvastam hogy 1-3% a teljesitmenykulonbseg. En most az OMV-t felraktam virtualbox ala a notebookon, aztan a virtualis gepben telepitettem a virtualboxot. A felulet megy,de virtualis gepet meg nem hoztam letre.

(#5355) dontibee


dontibee
tag

Sziasztok!

Sikerült megoldást találnom az eddigi hibákra!
Csak nem nyugodtam és német nyaralásom alatt (ami inkább feleségem családjának látogatása) minden este egy kicsit keresgettem olvasgattam, és végül is meg lett a megoldás azokra a hibákra, amelyekkel a topic foglalkozott az utóbbi héten. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítő hozzászólásokat és iránymutatásokat! :R

A megoldást itt találtam meg. Ami gyakorlatilag ugyanaz, ami az első hibának a megoldása, ne használjak Chrome-ot. Amint megpróbáltam más böngészővel, minden ment hiba nélkül. Előtte két asztali gépen és telefonon próbáltam, mindkettőn Chrome a böngésző. Aztán nem hagyott nyugodni a dolog, és kiderült, megy ez Chrome alatt is. Inkognitóablakban minden további nélkül ment. Utána feleségem notebookján is megpróbáltam és ott ment sima Chrome böngészőben. Bár az linkent oldal hozzászólását nem értem teljesen, angolból sajna nem vagyok annyira toppon. Arra jó volt, hogy a böngészőre kezdjek gyanakodni. Végül arra a megállapításra jutottam, hogy csak azzal a két, legtöbbet használt eszközzel volt problémám, amin a Chrome-ba be vagyok jelentkezve, és ugye a kettő össze van szinkronizálva.
Nem tudom, miért és hogy, de így van. Ez valószínűleg egy olyan "hiba", ami egy virtuális gépen nem biztos, hogy előjön.

Köszönöm mindenkinek az eddig segítséget, és valószínűleg fogok még kérdezni tőletek.

(#5356) LeslieG Jr. válasza dontibee (#5355) üzenetére


LeslieG Jr.
őstag

Hát sajna nincs fejcsapkodós smájli. :DD A legegyértelműbet ami kiverte a szemünket nem foglalkoztunk. A böngésző. Nekem azért is ment bevallom hiba nélkül mert Cyberfox-ot használok és nem Chrome-ot. Csak Edge-be próbáltam de ott is ment. Egyedül Chrome-ba nem próbáltam. :R Még jó hogy ilyen pici de annál boszatóbb hiba volt ez. Na megint tanultunk valamit. :P

CM Centurion|Corsair VX550 550W|Asrock Z170 Pro4+Intel i5-6600K+CM Hyper 212 EVO|Kingston 2x8GB 2400MHz DDR4|Kingston HyperX 240GB SSD|Samsung 840 EVO 250GB SSD|WD 500GB 16MB SATA III|WD 1.5TB 64MB SATA II|WD 2TB RED 64MB SATAIII|ASUS R9 270 DirectCU 2GB|LG DVD-RW|Logitech MX510|

(#5357) Oldman2 válasza LeslieG Jr. (#5356) üzenetére


Oldman2
veterán

Én régebben használok Chrome -ot, mint OMV-t, így a telepítés is ez biztosan alatt történt.

Anno még beta v3-ast raktam fel.

(#5358) vadkörte


vadkörte
addikt

Az első publikus béta óta Chrome-ot használok. Minden eszközömön az fut (céges PC, otthoni PC, notebook, telefon, tablet) OMV-tal eddig még nem volt problémám a Chrome miatt. (olyannal már találkoztam, hogy adott oldal Chrom-on kívül lényegében bármivel normálisan működött, csak Chrome-mal nem)

[ Szerkesztve ]

Üdv. V. Körte

(#5359) LeslieG Jr. válasza Oldman2 (#5357) üzenetére


LeslieG Jr.
őstag

Szerintem nem magával a Chrome-al van a baj. Feltételezem így látatlanban, hogy esetleg valami plugin, azaz valami bővítmény szólhatott bele ebbe a történetbe. ;)

CM Centurion|Corsair VX550 550W|Asrock Z170 Pro4+Intel i5-6600K+CM Hyper 212 EVO|Kingston 2x8GB 2400MHz DDR4|Kingston HyperX 240GB SSD|Samsung 840 EVO 250GB SSD|WD 500GB 16MB SATA III|WD 1.5TB 64MB SATA II|WD 2TB RED 64MB SATAIII|ASUS R9 270 DirectCU 2GB|LG DVD-RW|Logitech MX510|

(#5360) nemurea válasza LeslieG Jr. (#5359) üzenetére


nemurea
aktív tag

Tuti így van, olyannyira, hogy az az inkognitó-mód is erre hajaz. Én is Chrome-ot használok évek óta, OMV-vel semmi baja, az első weboldal, ami kifogott rajta, az az Erste netbankja. Ha inkognitó módban használom, az is kiválóan működik. Ha majd lesz kedvem, végigpróbálom, hogy melyik plugin okozza ezt, de nem az uBlock (erre gyanakodtam először), azt már kipróbáltam.

Ez már majdnem fejcsapkodós, jó lesz ide: :W :DD

(#5361) lovi27


lovi27
addikt

Nem kell túlgondolkodni a browser problémát. Az első kiadások óta tudott, hogy a böngészővel ritkán, de adódik probléma. Ez a web alapú menedzselés hátránya, velejárója cserébe azért, hogy semmilyen plusz programot nem kell telepíteni és nem operációs rendszer függő. Nem túl nagy ár érte. Szinte mindig segít a böngésző átmeneti tárolójának és a sütik valódi kitörlése. Ha kivételesen meg nem, mivel a weboldalakkal is lehetnek gondok mindig ajánlott több böngészőnek telepítve lennie és a másikkal már fog működni.

Végülis az összefogás segített egy kezdő fórumtárson, aki amikor már nem kizárólagosan a fórumtól várta a megoldást és az ötleteket elkezdte feldolgozni, hamar talált megoldást. :C

Ha direkt hiba lenne rég javították volna, és az is okozhat problémát, hogy a böngészőket hetente vagy havonta frissítik, változtatják. A szintén web alapú webmint unix alól ajánlják használni. Windows alól is működik, de lehet vele ilyen-olyan probléma. Például.

[ Szerkesztve ]

(#5362) peter1998


peter1998
tag

Amikor az openmediavault-nut csomagot szeretném felrakni guiból akkor egy ilyen hibát kapok.

>>> *************** Error ***************
Failed to execute command 'export PATH=/bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:/usr/local/bin:/usr/local/sbin; export LANG=C; export DEBIAN_FRONTEND=noninteractive; apt-get --yes --force-yes --fix-missing --allow-unauthenticated --reinstall install openmediavault-nut 2>&1' with exit code '100': Reading package lists...

Building dependency tree...

Reading state information...

Some packages could not be installed. This may mean that you have
requested an impossible situation or if you are using the unstable
distribution that some required packages have not yet been created
or been moved out of Incoming.
The following information may help to resolve the situation:

The following packages have unmet dependencies:
openmediavault-nut : Depends: nut (>= 2.6.4) but it is not installable
E
:
Unable to correct problems, you have held broken packages.

az apt-get update és az apt-get upgrade hiba nélkül lefut. és még próbáltam az omv-update parancsot is. ott sem hibázott.(valaki elmondaná hogy mi a különbség az omv-update és az apt-get update && apt-get upgrade parancsok közütt) az látom hogy a nut csomag hiányzik neki. nyomtam aegy apt-get install nut parancsot. ott pedig egy ilyen válasz jött:
Package nut is not available, but is referred to by another package.
This may mean that the package is missing, has been obsoleted, or
is only available from another source

E: Package 'nut' has no installation candidate

Erasmust használok.

(#5364) lovi27 válasza dontibee (#5363) üzenetére


lovi27
addikt

Megkérlek hosszú listákhoz használd pl. a pastebin.com-ot

(#5363) dontibee

(#5365) lovi27 válasza peter1998 (#5362) üzenetére


lovi27
addikt

Egy virtuális 3.0.86 verzióra gond nélkül települt az openmediavault-nut plugin.

Az omv-update parancsot az OMV valamilyen javításakor ajánlják, de csak akkor érdemes az ilyen parancsokat használni, ha azt egy valóban hozzáértő teszi, mert több esetben még akkor sem segít és csak az újratelepítés oldja meg a problémát.

(#5366) peter1998 válasza lovi27 (#5365) üzenetére


peter1998
tag

Újra telepítettem.És valóban felment GUI-ból a csomag.

[ Szerkesztve ]

(#5367) nemurea


nemurea
aktív tag

Tudom, hogy csak lazán kapcsolódik ide, de van az az Androidos program, az OMV remote, amit szóba hoztunk nemrég. Tudja esetleg valaki, hogy hogyan lehet onnan egy egyszerű script fájlt (.sh) elindítani? Van külön Command menüpontja, de ahogy látom, az service-ek ki és bekapcsolására szolgál, vagy valami ilyesmi... Kerestem wiki-t vagy más leírást, de nem találtam.

(A DVD mount script-et szeretném onnan indítani, ami a lejátszóba berakott DVD tartalmát egy eleve samba-megosztott könyvtárba mount-olja, így akkor nem kellene putty-tyal belogolnom ehhez.)

(#5368) lovi27


lovi27
addikt

(#5363)_dontibee

Most volt időm ránézni az irgalmatlan hosszú listádra, amiből ennyi a lényeg:
"Unable to connect to ftp.hu.debian.org"

Ja, inkább pihenj! Megvárnak a hibák... :))

[ Szerkesztve ]

(#5369) dontibee válasza lovi27 (#5364) üzenetére


dontibee
tag

Köszönöm lovi27! Legközelebb így teszek.

Sziasztok, újra!

Szóval. Az Összefoglaló alapján fel van rakva a rendszer (már sokadszor 2 hét alatt). Most olyan problémába ütköztem, hogy nem megy a Transmission. Ha megpróbálom a GUI-ból, a Bővítményeknél feltelepíteni, hosszú hibaüzenetet kapok.
Az első telepítés után fent volt a Transmission, működött is, de akkor más hibák miatt raktam újra a rendszert (és akkor talán nem is telepítettem külön, az openmediavault-omvextrasorg plugin telepítése után fent volt). Vagy nem jól emlékszem? Most, hogy az első lépések nehézsége után szeretnék továbblépni egy kicsit, ez van.
Valakinek volt már hasonló hibája? Mi miatt lehet ez? Ötlet valakinek?

SSH-n megpróbáltam frissíteni a rendszert. Az apt-get upgrade parancsra (aztán az apt-get upgrade --fix-missing parancsra is) szintén hosszú hibaüzenet:

Hiba http://httpredir.debian.org/debian/ jessie-backports/main tar amd64 1.29b-1~bpo8+1
Nem lehet kapcsolódni ehhez: httpredir.debian.org: 80 (5.153.231.4). - connect (111: Kapcsolat elutasítva) [IP: 5.153.231.4 80]
Hiba http://httpredir.debian.org/debian/ jessie-backports/main systemd-sysv amd64 230-7~bpo8+2
Nem lehet csatlakozni ehhez: httpredir.debian.org:http: [IP: 5.153.231.4 80]

E: Sikertelen letöltés: http://httpredir.debian.org/debian/pool/main/s/smartmontools/smartmontools_6.5+svn4324-1~bpo8+1_amd64.deb Nem lehet csatlakozni ehhez: httpredir.debian.org:http: [IP: 5.153.231.4 80]

E: Sikertelen letöltés: http://httpredir.debian.org/debian/pool/main/s/socat/socat_1.7.3.1-1~bpo8+1_amd64.deb Nem lehet csatlakozni ehhez: httpredir.debian.org:http: [IP: 5.153.231.4 80]

(Egy pár sor belőle. Az egész üzenet ilyen hibákból áll.)

Ezek a hibaüzenetek azért vannak, mert nem tudja letölteni a szükséges összetevőket a debian.org oldalról? Jól gondolom? Akkor mit lehet tenni?

Előre is köszönök minden ötletet és segítséget!

Szerk.:
#5368: :F Nehezen nyugszok!
Szóval nem tudok csatlakozni... De miért?
Na jó, szombaton már otthon leszek, hétfőn újra neki látok. De ha addig meg lenne a megoldás...

[ Szerkesztve ]

(#5370) Oldman2 válasza lovi27 (#5241) üzenetére


Oldman2
veterán

Módosítva lett a helyes mondanivalóra.

(#5371) lovi27 válasza Oldman2 (#5370) üzenetére


lovi27
addikt

Az eltávolítása helyett lett a Minden létező jogosultság kicserélése. Sajnos, szerintem nem egyértelmű (lehet csak én nem értem, de meggyőzhető vagyok). :)

Mire lesz kicserélve? Magyarázza el aki érti. :F

[ Szerkesztve ]

(#5372) Grawens válasza lovi27 (#5371) üzenetére


Grawens
senior tag

Amikor az adott mappa felhasználó-jogosultságait állítod ACL alatt, csak bekapcsolt Replace opció mellett megy végbe a True - False cseréje.
Az opciónak lényegében semmi értelme mert minden új (ACL) ablaknyitáskor az opció automatikusan bekapcsol. Ha úgy működne, mint a Rekurzivitás opció, na akkor talán. :K

(#5373) dontibee válasza lovi27 (#5368) üzenetére


dontibee
tag

Sziasztok!

Igazad volt lovi27. Hazaérve (ahogy volt időm) hamar megoldódott a probléma.
A routerrel volt gond (a héten cserélem). Azért nem gondoltam ilyen hibára, mert távolról elértem a NAS-t (a routeren keresztül). De mikor hazaértem és láttam, hogy halott raja a wifi, aztán az asztali gépről sem volt elérhető az internet, akkor hamar egyértelművé vált a dolog. Korábban is voltak hibák, de most már kukázom.
Köszönet!

Most a Transmissional küzdök, egyelőre nem megy. De folyamatosan olvasgatom a topicot, csak lesz megoldás. De lehet írok nektek, ha nem sikerül.

Az eddigiekért hálás köszönetem!

(#5374) lovi27 válasza Grawens (#5372) üzenetére


lovi27
addikt

És a False - True csere meg a kapcsolótól föggetlenül?
Ennek így tényleg nem sok értelme lenne. Mást kell hogy jelentsen ez a kapcsoló.

(#5375) lovi27 válasza dontibee (#5373) üzenetére


lovi27
addikt

Ha már küzdeni kell a Transmission-nal ott baj van.
Csak engedélyezni kell a plugint, ki kell jelölni egy megosztott mappát ahová letölthet. Ezt addig nem engedi az OMV, amíg az ACL menüben a debian-transmission felhasználónak, csoportnak nem adsz írási jogosultságot ahhoz a mappához. Régen ennek hiánya miatt sokan szívtunk.
A többi beállítás értelemszerűen.

Ja, és telepítsd a Remote GUI-t a winre, mert a plugin nagyon szegényes használatra. Használatához a Transmission-nál az RPC menüben engedélyezd a web interface-t a 9091 porton, valamint egy felhasználót jelszóval és így eléred win alól.

(#5376) Grawens válasza lovi27 (#5374) üzenetére


Grawens
senior tag

Lepéldázom.
Adott egy mappára vonatkozó ACL (Felhasználó/Csoport jogosultságok), azaz Olvasható/Írható, Csak olvasható, Nem hozzáférhető (opciók)
Csak bekapcsolt Replace mellett lehet egy opción belüli True-False/False-True csere (pl. Csak olvasható ki-be kapcsolásának cseréje), kikapcsolt Replace mellett nem.
Viszont teljesen mindegy, hogy a Replace be, vagy ki van kapcsolva, az opciók közti váltás simán végbemegy, (pl.: Csak olvashatóról átváltva Olvasható/Írhatóra, stb.)
Ugye létező jogosultság alatt az aktív, bekapcsolt jogosultságokat kell érteni és az extra opciók jogosultságaira ez nem vonatkozik. :U

[ Szerkesztve ]

(#5377) dontibee válasza lovi27 (#5375) üzenetére


dontibee
tag

Végül is ment viszonylag simán minden. Transmission és DLNA be lett üzemelve a fórumban olvasottak lapján.
Előtte utánajárás nélkül próbáltam beállítani a Transmissiont, de az RPC beállításnál elbizonytalanodtam. Aztán hamar megtaláltam a választ a topicban arra, ami számomra nem volt egyértelmű.
Remote GUI már használok egy ideje. A rendszer, amit le akarok váltani egy TP-LINK TL-WRD4300 router. Azon vargalex féle OpenWrt van, működik 7/24-ben, évek óta már, de már haldoklik a routerem (csináltam rajta kondenzátor cserét, cserélte tápegységet, ideig-óráig jónak tűnt, de most úgy tűnik csak nem lesz ez elég). Transmission, miniDLNA, FTP, stb. megy rajta. Távolról tudok rá letöltést indítani és el is érek rajta mindent távolról, telefonról is. De sokat olvastam utána annak idején.
Az elvárásom, hogy a NAS-om tudja ugyanezeket (meg persze még többet), de nagyon stabilan.

Holnap jön az új routerem. És a következő, amit meg szeretnék oldani, az az, hogy a régi routerre csatlakoztatott (külső) merevlemezen tárolt torrentek menjenek a OMV alatt (HHD költözne a NAS-ba). Láttam itt valahol, hogy talán meg lehet csinálni, most ennek akarok jobban utána járni. Ha máshogy nem megy, marad a másolgatás, de bízom benne, hogy arra nem lesz szükség.

Köszönet: lovi27 és Grawens!

(#5378) lovi27 válasza Grawens (#5376) üzenetére


lovi27
addikt

Értem amit írsz, de valahogy nekem még sem kerek az egész. Van egy funkció, ami felesleges. Ez ellentmond Volker eddigi munkájának, nem jellemző rá, ahogy eddig ismertem. Bár az is tény eddig ez a kapcsoló nemigen vetette észre magát.

De abbahagyom, nem rugózok tovább itt a fórumon rajta. Neked köszönöm! Azért ha valaki tud linket ezzel kapcsolatban, kérem ossza meg.

(#5379) Kiratheonly


Kiratheonly
tag

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Ilyen OMV van most az ESXi-s Gen8-on.

A bajom az lenne, hogy valamiért az rsync-re hivatkozva dob egy error-t és újraindul a gép. Valaki járt már így?
Sajnos nem tudok rájönni, hogy mi is lehet a hiba oka. A rendszer folyamatosan update-elve van, az erőforrásokból sem fogy ki (jelenleg 1 CPU és 1GB RAM áll rendelkezésére.)

The pain you feel today is the strength you feel tomorrow.

(#5380) paizinho


paizinho
tag

Sziasztok !
Több, mint egy éve használom probléma mentesen az OMV2-st (2.2.14-en vagyok). A fórumot olvasgatva nem mindig gond nélküli a rendszeren belüli release upgrade.
A közeljövőben tervezem az áttérést az OMV3-ra a fórumon olvasottakra alapozva a következő "forgatókönyv" alapján :
1. Jelenlegi rendszer mentése Clonezilla-val
2. apt-get clean
3. apt-get update
4. apt-get upgrade
5. omv-update
6. omv-release-upgrade

Mielőtt nekikezdenék szeretném a segítségeteket kérni, hogy minnél zökkenőmentesebb legyen a folyamat.
1. Jó / teljes a fenti "forgatókönyv"?
2. A korábbi beállítások megmaradnak?
3. Az OMV jelenleg 2db 3TB-os összefűzött HDD-t kezel. Célszerű lehúzni a HDD-ket a folyamat közben?
4. A release upgrage frissíti az OMV extra csomagot is vagy azt külön kell frissíteni ? Ha igen hogyan, hogy megmaradjanak a beállítások ?
5. Mennyi ideig tarthat a frissítés (letöltési sávszélességgel nincs gondom) egy Pentium Dual-Core E5300-s gépen?
6. Mire érdemes figyelni upgrade előtt / után?

Segítségeteket előre is köszönöm.
Paizinho

(#5381) osztraksajt válasza paizinho (#5380) üzenetére


osztraksajt
őstag

Én 0.2-től jöttem fel egészen a 2.2-ig, de sajnos onnan összeborult a frissítés, a 3.0-ra már nem ment.

Ha jót akarsz a magadnak (és ha jól rémlik a leírásban is szerepel) akkor az omv extra összes pluginjét szedd le a frissítés előtt, sőt magát az extra repót is.

(#5382) lovi27 válasza Kiratheonly (#5379) üzenetére


lovi27
addikt

Próbáltad rsync nélkül, hogy tényleg az okozza-e?

(#5383) lovi27 válasza paizinho (#5380) üzenetére


lovi27
addikt

Az újratelepítés híve bagyok, szerintem csak magadnak okozol felesleges problémákat és plussz időt. De mindegy.

Elvileg megy az upgrade v2-ről v3-ra és ahhoz csak egy parancs, az általad leírt utolsó kell! Ha a v2 naprakész volt, akkor nincs szükség az első három parancsra, de kárt se okoznak. Az omv-update parancsot ne futtasd! És van az utolsó ami végzi a verzióváltást.
Úgy olvastam verzióváltáskor elvégzi a plugin frissítéseket is. De azt jól ellenőrizd le, hogy minden általad használt plugin adaptálva van-e már a v3-ban, mert ha nem, ami nincs előtte uninstallálni kell. A virtualbox van a v3-ban is, de más a működési módja ezért azt is távolítsd el, ha hsználod.

Időről nincs tapasztalatom és az is lehet nem minden figyelmeztetést írtam le. Szerintem csak úgy nem húzhatod le a HDD-déket egy működő rendszer alól. Ez nem Windows. Ha pedig szabályosan megszünteted a megosztásokat és úgy távolítod el, akkor ugyanott leszel mintha újratelepítenéd. Az adataid épségéért csak te felelsz!

Még annyit, ha az upgrade miatt rendellenes működés lép fel természetesen segítünk, de mélyebb beavatkozást csak a fejlesztők fórumától remélhetsz (angolul).

[ Szerkesztve ]

(#5384) Kiratheonly válasza lovi27 (#5382) üzenetére


Kiratheonly
tag

Még nem jöttem rá, hogy tilthatom le, viszont ezt kapom minden egyes "fagyás" előtt:

Utána kerestem, de nem tudom mit kezdhetnék ezzel. Megpróbálom az Rsyncet kikapcsolni.

The pain you feel today is the strength you feel tomorrow.

(#5385) lovi27 válasza Kiratheonly (#5384) üzenetére


lovi27
addikt

Arra gondoltam letiltod az rsync szervert és minden rsync feladatot.

De amit linkeltél listát abban nem látok rsync problémát. Van egy figyelmeztetés az rsyslog elavult konfigurációs fájl parancsok miatt (passz). Vagy a Received Flushhall üzenet zavar? Az a fejlesztők szerint nem hiba.

Valami más lehet, nem az rsync a probléma nálad.

(#5386) paizinho válasza lovi27 (#5383) üzenetére


paizinho
tag

Szia lovi27!

Köszi a gyors választ, infokat. Utólag elolvasva tényleg félre érthető, hogy "folyamat közben", de a terveim szerint a frissítés előtt kikapcsolt állapotban húznám le a vinyókat, és 0. lépésben persze elmentem a fontosabb adataimat.

A extra plugin-okat ellenőrzöm.

Köszönöm:
Paizinho

(#5387) paizinho válasza osztraksajt (#5381) üzenetére


paizinho
tag

Szia osztraksajt!

Köszi a tapasztalatokat. Az általad hivatkozott leírást be tudnád linkelni?

Ha lehet megúsznám az 0-ról telepítés miatti újra beállításokat, ezért adnék egy esélyt a release-upgrade-nek.

Köszönöm:
Paizinho

(#5388) lovi27 válasza paizinho (#5386) üzenetére


lovi27
addikt

Nem gondoltam, hogy bekapcsolt állapotban akarod lehúzni. Hanem olyanokra, hogy például ott vannak a samba megosztási beállítások, de fizikailag eltűnik a megosztandó mappa. Nincs tapasztalat, hogy ilyenkor az upgrade mit fog csinálni: nem törődik vele és úgy hagyja, vagy törli, esetleg még roszszabb, ha valami köztes állapotot csinál. De majd te megosztod a tapasztaltakat. ;]

Új telepítéskor biztos, hogy csak a rendszer HDD-nek kell rádugva lenni. Upgrade-kor én az adat HDD-ékat is rajta hagynám és bíznék benne, hogy nem ír rájuk. Általában nem szokott!

Updates to OMV

(#5389) Patice


Patice
nagyúr

Mai "termés":

:D

Eladó: TP-Link 24-es switch, Xbox 360, Daewoo Matiz

(#5390) lovi27 válasza Patice (#5389) üzenetére


lovi27
addikt

Ez még nagyon alap. Az extra plugimnok is hiányoznak. Azért... :C

(#5391) Patice válasza lovi27 (#5390) üzenetére


Patice
nagyúr

A kockámra raktam fel az OMV3-at, úgy, hogy hivatalosan nincs is rá képfájl, hanem Armbian Jessie-re pakolható föl. A gépnek van egy eSATA portja, arra rákötöttem egy külső tápos házban egy 3TB vinyót.

Ez lesz a kis itthoni médiaszerver pótlékom, míg az épített gépemet piszkálom. :)

A kocka éjjelre feladatot kapott: épp másolódik 1.5TB média első körben. Kb 11-12 óra, mire végez vele csóri.. :)))

Eladó: TP-Link 24-es switch, Xbox 360, Daewoo Matiz

(#5392) lovi27 válasza Patice (#5391) üzenetére


lovi27
addikt

Láttam, hogy egy tenyényi gépről van szó. Így érthető, hogy örültél a sikernek.

Nem tűnik szuper lassúnak. 35 MB/s körüli, ha nem számoltam el... :D

(#5393) Patice válasza lovi27 (#5392) üzenetére


Patice
nagyúr

Igen, ez egy kb. 2 colos kocka, egy ARM alapú minigép, név szerint Solidrun Cubox-i2eX.

Jól számoltál. :)

Azóta szépen áttolt még fél tera adatot. Nemsokára berakom a router mellé, aztán éjjel kicsit csiszolgatom még SSH-n, hogy legyen OMV Extras, meg még pár egyéb, nem túl erőforrásigényes alkalmazás.

[ Szerkesztve ]

Eladó: TP-Link 24-es switch, Xbox 360, Daewoo Matiz

(#5394) T-master


T-master
tag

Sziasztok!

Tegnap feltelepítettem az egyik gépemre az OMV-t. Csak torrentre és DLNA-ra szeretném használni. A torrent gyönyörűen megy. DLNA-hoz feltelepítettem a PLEX-et, de a következő hibát tapasztalom: számítógépen vagy laptopon a hálózati helyeknél látom a Plex Media Servert és el tudok indítani filmet is. A TV-n (LG Smart TV) viszont csak annyit látok, hogy Plex Media Server és ha megnyitom, akkor kiírja, hogy nincs fájl. Mit kell még beállítanom?

(#5395) nemurea válasza T-master (#5394) üzenetére


nemurea
aktív tag

Valamilyen frissítés történt vagy a Plex szerverben, vagy az LG Smart szolgáltatásában. A lényeg:

1. Adsz egy fix IP címet a routereden a tévének
2. Belépsz a Plex Web GUI-ra
3. Itt Szerverbeállítások / Hálózat
4. A 'List of IP addresses and networks that are allowed without auth' (nekem angol, lehet, hogy Nálad magyar) mezőbe beírod a tévé fix IP címét.

(#5396) T-master válasza nemurea (#5395) üzenetére


T-master
tag

Sikerült, köszönöm!!!!

(#5397) paizinho válasza lovi27 (#5388) üzenetére


paizinho
tag

Szia lovi!
Nagyon köszönöm a tanácsokat. Azt gondolom mégiscsak új telepítés lesz. A fórumban olvasottak alapján Debian 8-ra raknám fel a #3920 szerint. A debian oldalról már a 8.9 tölthető, Te a 8.8-at próbáltad sikeresen. Gondolom a 8.9 is rendben működni fog.

Az OMV2-esben 2x3TB WD-t használok RAID0-ban. Ha feltelepítem 0-ról az OMV3-at egy SSD-re (esetleg belső USB3-s ASUS HDD-re) és rádugom a 2x3TB RAID0 tömböt, akkor azt gondolom nem ismeri fel a RAID0 tömböt, hiszen nem konfiguráltam be. Jól gondolom? Ha igen, akkor tudnál segíteni abban, hogyan lehet adatvesztés nélkül átköltöztetni a 2 HDD-t OMV3 alá?
Segítségedet előre is köszönöm.
Paizinho

[ Szerkesztve ]

(#5398) lovi27 válasza paizinho (#5397) üzenetére


lovi27
addikt

Szia!

Én úgy tudom visszaépíti a tömböt, de soha nem használtam RAID-et, nincs tapasztalatom benne, nem tudok segíteni. Talán jelentkezik olyan aki használ, ismeri és tud segíteni neked.

Nem sikerült a frissítés?

[ Szerkesztve ]

(#5399) paizinho válasza lovi27 (#5398) üzenetére


paizinho
tag

Szia!
Még nem kezdtem neki a frissítésnek, mert infogyűjtésnél tartok és ez alapján most már a 0-ról telepítés a valószínűbb. Virtuális masinába tervezem felrakni csak próbaként OMV3-at extra-val, összehasonlítani a használt modulokat, mert idő hiányában ezt még nem tudtam egyeztetni.
Köszi a türelmet, segítséget, infokat.
Paizinho

(#5400) Pete55555


Pete55555
addikt

Sziasztok!

NAS topikból ide kötöttem ki, szeretném kipróbálni a rendszert, viszont kapásból problémába ütköztem.
Egy IBM T40-es gépem lenne erre a célra, viszont ő még ne mtud USB-ről bootolni. Van valami más lehetőség? pl DVD-ről bootolva működik a dolog?

...Szeretem leracsniztatni...

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  OpenMediaVault
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.