Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  OpenMediaVault

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:12:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5251) nemurea


nemurea
aktív tag

Úgy látom, nem került még szóba: véletlen találtam meg az omv 'anya' fórumát böngészve: OMV remote Androidra, elég részletes kezelőfelület a webgui kiváltására. Ahogy most gyorsan feltelepítettem és átlapoztam, épeszű a koncepció, tud - sok más mellett - pluginokat ki-be kapcsolni, fájlrendszert mount-olni, parancsokat futtatni (!). Van benne WoL, így nem kell ehhez külön progi.

Ingyenes, de ahogy láttam, az ad remover is valami 590 Ft/év - ha valaki érdemben használja, ez baráti összeg. Nem, nincs közöm a projekthez :P

[OMV remote on Google Play]

(#5252) vadkörte válasza nemurea (#5251) üzenetére


vadkörte
addikt

Egy ideje már használom az app-ot. Majdnem mindent lehet rajt managgelni, amit a wwbgui-n lehet.
Sajnos a MIUI launcher-rel nem akaródzik együttműködni, legalábbis nálam. :( Elindul, de nem lehet hozzáadni a gépet. Másik - pl. Nova - felülettel semmi nyűgje. A frissítések telepítéséért már el sem indítom a PC-t. :)

Üdv. V. Körte

(#5253) szpeti40 válasza nemurea (#5251) üzenetére


szpeti40
addikt

Én is használom már jó ideje, egyszer hálókártyát cseréltem a nas-ban, nem látta az eth1-et az app, írtam a google play-en a problémáról, írt egy mailt, megbeszéltük h mi hiányzik, délutánra már jött is a frissítés, és benne az eth1-el.

Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi

(#5254) dontibee


dontibee
tag

Sziasztok!

Teljesen új vagyok az OMV világában. Szeretném a hálámat kifejezni az topic összefoglalóért! Nagyon nagy segítség az olyan abszolút kezdőknek, mint én. :R
Nulláról eljutottam odáig, hogy egy HP Gen 8-as mikroszerveren fent van a rendszer. A legvégén akadtam meg. Ennél a résznél:
A Windows alapszolgáltatás (SAMBA) beüzemelése.
Ehhez menjünk a Szolgáltatások / SMB/CIFS / Beállítások menübe. Itt ne csináljunk mást csak ellenőrizzük, hogy a Munkacsoport-hoz írt név azonos-e a Windows munkacsoport nevével, amiben éppen dolgozunk (Vezérlőpult / Rendszer / Munkacsoport). Ha a két név egyenlő (azonos munkacsoportban vagyunk) elégséges a feltétel ahhoz, hogy a hálózaton a Windows sikeresen csatlakozzon a NAS-hoz. Kapcsoljuk be a szolgáltatást és mentsük a beállítást. Végül a Megosztások fülön a Hozzáadás gombbal adjuk hozzá azokat a mappákat, amiket a Windows alól el szeretnénk érni.

Eddig (talán) minden rendben ment, követtem a lépéseket, de itt többszöri nekifutásra is hibaüzenetet kaptam:

Az az üzenet azután jön, hogy "...a Megosztások fülön a Hozzáadás gombbal adjuk hozzá azokat a mappákat, amiket a Windows alól el szeretnénk érni."
Mit rontottam el?

Egyelőre csak egy SSD van a gépben. Azon van az OMV, a maradék szabad helyet egy másik leírás alapján ext4 fájlrendszerrel tettem elérhetővé a rendszer számára.
Addig akarom így használni, míg nagyjából beáll, és megtanulom, hogy mit hogyan. Utána menne bele egyelőre 2 HDD. De úgy vagyok vele, hogy amíg nem működik a megosztás és a torrent (azzal szintén sokat próbálkoztam, hosszan olvastam a topicot, de olyan szájbarágós leírást még nem sikerült találnom, ami alapján működésre tudtam volna kelteni) addig nem rakom bele a lemezeket, amiken fontos adatok lesznek (persze áthelyezem őket egy ideiglenes merevlemezre, aztán hálózatom visszamásolom majd az adatokat) és szeretném, hogy addigra minden gördülékenyen menjem.

Ha tudnátok segíteni, nagyon hálás lennék.

[ Szerkesztve ]

(#5255) lovi27 válasza dontibee (#5254) üzenetére


lovi27
addikt

Szia!

Tehát a rendszer SSD-n létrehoztál egy adatpartíciót. Azt fel kellett csatolni, és azon csináltál egy könyvtárat? A Megosztott mappák-nál azt megosztottad? Az SMB/CIFS engedélyezve (a Mnnkacsoport név azonos legyen a Windowséval)? Ha ezek megvannak akkor az SMB/CIFS / Megosztások menünél a Hozzáadáskor ott kell lenie a megosztott mappa nevének.

(#5256) dontibee válasza lovi27 (#5255) üzenetére


dontibee
tag

Szia!

Igen, mindent így csináltam, azonos a munkacsoport név (az összefoglalóban leírt módon ellenőriztem). Mikor az SMB/CIFS / Megosztások menünél a Hozzáadásnál ott az megosztott mappa neve, kiválasztom, de mikor leokézom a fenti képen látható hibaüzenetet kapom.
Már hármoszor újrakezdtem nulláról, végig a lépéseket követve. De csak ez a vége. Biztos elrontok valamit, nem voltam elég figyelmes. Pedig az összefoglaló jó részletesen vázolja, hogy mit csináljak.

Köszönöm a válaszod! Akkor mindent így kell csinálni. Most telóról vagyok, de este megint neki fogok. Bár jó lenne tudni mit rontottan el, mert így valószínűleg megint ugyanaz lesz a vége.

Köszönöm mégegyszer!

[ Szerkesztve ]

(#5257) Pelican válasza dontibee (#5256) üzenetére


Pelican
őstag

Nekem is volt ez a hiba, amit írtál, de nem nagyon emlékszem, hogy mi volt a megoldás, de talán a könyvtárnév fájt neki, vagy a \ jel.

http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit

(#5258) lovi27 válasza dontibee (#5256) üzenetére


lovi27
addikt

A Megosztott mappaknál ha kiválasztod ezt a mappát és a Szerkesztés gombra kattintasz kinyílik egy kis ablak. Azt tedd már be ide.

Nem találja a nevet, de mivel csak kattintani kell nem tudom hogy lehet elrontani. Esetleg a névválasztás a baj?

(#5259) dontibee válasza lovi27 (#5258) üzenetére


dontibee
tag

Erre gondoltál?

Nem tudom! Tuti én cseszek el valami nagyon alap dolgot.

Pelican neked is köszönöm a választ! Sajnos nem tudom min kellene állítani.

szerk.: Próbálkoztam azzal, hogy a legelejétől újrakezdjem, de a Tárolás/Fájlrendszerek alatt arra a partícióra nem (meg a másikra sem, de az a rendszer partíció) aktív a leválasztás, és a törlés opció sem.

[ Szerkesztve ]

(#5260) lovi27 válasza dontibee (#5259) üzenetére


lovi27
addikt

Igen erre. Csak arra tudok gondolni a név nem tetszik neki. Az SSD adat névben sem tetszik a szünet. Egyszerűbb nevekkel próbáld újra megcsinálni. Az OMV-t nem kell újratelepíteni.

(#5261) ht42 válasza dontibee (#5259) üzenetére


ht42
senior tag

Meghajtó nevében ne alkalmazz szóközt. Legyen helyette aláhúzás pl.

(#5262) dontibee válasza lovi27 (#5260) üzenetére


dontibee
tag

Még annyi segítséget kérhetek, hogy annak hogyan tudom megváltoztatni a nevét?
A tárolás / fájlrendszerek nem tudom megváltoztatni a címkéjét, és a nem választhatom a leválasztás vagy a törlést sem. Hol kell ezt? :( Vagy nem ezt kellene módosítani?

Köszönöm neked is ht42!

Akkor biztos az lesz a hunyó! Csak azt tudom-e OMV alól módosítani? Vagy megint egy live Linuxal particionáljam?

[ Szerkesztve ]

(#5263) ht42 válasza dontibee (#5262) üzenetére


ht42
senior tag

Töröld a megosztásból. Utána asszem lehet kavarni a kötettel.

(#5264) lovi27 válasza dontibee (#5262) üzenetére


lovi27
addikt

Lehet, hogy a Cimkét csak a partícionáló programmal tudod átírni.

(#5265) dontibee válasza ht42 (#5263) üzenetére


dontibee
tag

Sajnos úgy látom, nem tudok törölni a megosztott mappák közül. Nem aktív a törlés gomb.
Az miért lehet? Akkor marad a particionálás. Holnap nekifutok.

(#5266) lovi27 válasza dontibee (#5265) üzenetére


lovi27
addikt

Amíg minden használatot, minden megosztást nem szüntetsz meg, addig nem tudod. A lényeg, addig keresd hol van használatban, amig a Fájlrendszerek / Használatban oszlopban az igen helyett nem lesz.

Hiába partícionálod újra, ha előtte nem távolítod el szabályosan. A beállítások megmaradnak és valószínűleg gond lesz miatta. Lehet újratelepíteni. Ezt sokan nehezen értik meg, nem csinálják végig és szenvednek miatta. A Windowsban nem gond ha lehúzod, újra partícionálod és visszadugod.

(#5267) ht42 válasza dontibee (#5265) üzenetére


ht42
senior tag

Először a Samba és NFS megosztásokból kell törölni, utána lehet a Hozzáférési jog kezelés/Megosztott mappából.

(#5268) dontibee válasza lovi27 (#5266) üzenetére


dontibee
tag

Rendben. Köszönöm nektek! :R
Mára kikapcsoltam a gépet, holnap akkor újra próbálom, ahogy írtátok.

(#5269) dontibee válasza lovi27 (#5266) üzenetére


dontibee
tag

Sziasztok!

Az egyik megoszott mappát sikerült törölnöm. Valóban a Samba hozzáférés törlése után már törölhető volt. De a partíció még mindig használatbam van. Egy másik megosztott mappát viszont csak nem tudok eltüntetni. Ezt:

És így a Tárolás / Fájlrendszereknél ugyanúgy használatban van a partíció.
Nem tudom mitől van még használatban a megosztott mappa, végignéztem és egyik szolgáltatás sem használja. A Hozzáférési jogoknál nincs egy felhasználó és egy csoport se.

Mit tegyek?

(#5270) ht42 válasza dontibee (#5269) üzenetére


ht42
senior tag

A Sambából ugye szabvány törléssel távolítottad el a megoszást, nem pedig a Sambát tiltottad le, vagy törölted?
NFS megosztásod van?
Indítsd újra a rendszert, hátha akkor már törölhető lesz,

[ Szerkesztve ]

(#5271) dontibee válasza ht42 (#5270) üzenetére


dontibee
tag

Köszönöm, hogy foglakozol/foglalkoztok a problémámmal! Hálás vagyok érte!

Bevallom nem tudom pontosan, hogy mi számít szabvány törlésnek. A Samba megosztásaiból töröltem azt az egyet, amo ott volt. NFS emgosztásom is volt, azt is így töröltem.
Nem vagyok a gép közelében, és sajna még azt sem állítottam be, hogy kívülről elérjem a mikroszervert. Az majd a következő lépésekbe lesz valamikor, csak a megosztásokat lássam át előtte.
Újraindítás volt, azzal nem változott semmi sajnos.

(#5272) lovi27 válasza dontibee (#5269) üzenetére


lovi27
addikt

Ha figyelmesen mindent átnéztél és nem találtál semmit, akkor lehet sokkal gyorsabb megoldás az, ha újratelepíted. Adatod még úgysincs, nem éri meg kínlódni. Ez a tanulópénz, pontosabban a tanuló idő. :) Én legalább egy hónapot ismerkedtem az OMV-vel és a linuxal, igaz akkor még nem volt ennyire kiforrott az OMV és segítség is csak angolul volt.

Ezt még az előző hozzászólásodra válaszoltam, de úgy látom erre is érvényes. Semmi különösre ne gondolj! Csak annyi a feladat, hogy ne legyen használatban a partíció törlés vagy változtatás előtt.

[ Szerkesztve ]

(#5273) dontibee válasza lovi27 (#5272) üzenetére


dontibee
tag

Rendben. Köszönöm!

Ha haza értem (és a kislányom is elenged pár percre, akkor újra átnézem), aztán ha megint nem látok semmit, amit tudnék javítani, akkor újra rakom az egészet, de az már valószínűleg csak holnap lesz.
Tudod, nem az új telepítéstől félek, nem sajnálom rá az időt. Inkább a problémát szeretném megoldani, hogy rájöjjek (vagy Ti rávezessetek), hogy mi nem volt jó. Ebből tanúlnék többet. De persze előbb-utóbb elengedem a dolgot es újratelepítek. Már akkor is tanúltam annyit, hogy a partíció névadásban kerülni kell a szóközöket. :K

(#5274) ht42 válasza dontibee (#5273) üzenetére


ht42
senior tag

A géped mellett valszeg ki lehetne kockázni, hogy hol maradt valami link pl. a törölt megosztásra, de szerintem is egyszerűbb és gyorsabb újrahúzni...

(#5275) vadkörte válasza dontibee (#5273) üzenetére


vadkörte
addikt

"...a partíció névadásban kerülni kell a szóközöket"
És ha lehet az ékezetes betűket is hanyagold. Amúgy a legegyszerűbb tényleg az, hogy újrahúzod az egészet. Megvagy vele 10-15 perc alatt.

A torrent kliens-nél - ha már fent van - nem maradt véletlenül egy link?
Tudom, hogy roppant bosszantó a problémád és nagyon nem vigasztal, hogy az elején más is szívott az OMV-vel. (lovi27-hez csatlakozva én pl. virtuális gépeken gyakoroltam és ismerkedtem az OMV-vel. A végén már nem is számoltam mennyi VM-t "tettem tönkre. :) És most sem értek annyira hozzá, mint szeretném. Max tudom telepíteni és be tudom lakni, használni nagyobb kavarcok nélkül.)

[ Szerkesztve ]

Üdv. V. Körte

(#5276) dontibee válasza vadkörte (#5275) üzenetére


dontibee
tag

Rendben!
Ha mindenki ezt mondja, akkor így teszek. Újrahúzom az egészet és próbálok jobban figyelni.
Köszönöm mindenkinek, hogy kezdő botladozásaimban támaszt nyújtotok.

(#5277) lovi27 válasza dontibee (#5276) üzenetére


lovi27
addikt

Nem csak az idő miatt javasoltam, hanem attól tartok valami olyan fals konfigurációs bejegyzés történt, amit a web felületről nem lehet javítani. Hiába lelkes és kitartó valaki, ha a javításhoz a linuxot rejtelmeiben jól ismeró szaki kell. Az pedig valahol nyaral... :DDD :D

[ Szerkesztve ]

(#5278) dontibee válasza lovi27 (#5277) üzenetére


dontibee
tag

Szóval újratelepítés lett. Csinálok mindent lépésről-lépésre, mint az első alkalommal is. De most ennél a érésznél megakadt (apt-get upgrade) E: kezdetű sorral. :(
Ezt dobja ki:

Ötlet valakitől? Lehet előtte azt a pár dolgot, ami be kellett írni, abból rontottam volna valamit?
Ismét telepítsem újra?
...de egy béna vagyok! :F

(#5279) nemurea válasza dontibee (#5278) üzenetére


nemurea
aktív tag

Valahonnan rémlett ez a hibaüzenet, nem egyedi, elvileg viszonylag egyszerű dologról van szó. Egyáltalán nem a Te bénaságodról van szó, ez megint linux-specialitás :K

Próbálkozz először egy újraindítással (hehe, ez meg Win-specialitás :D ), ha nem megy, akkor shell-ből, root joggal add ki a

rm /var/cache/apt/archives/lock

parancsot.

Remélem, menni fog.

Szerk: kétszer indítsd újra.

[ Szerkesztve ]

(#5280) dontibee válasza nemurea (#5279) üzenetére


dontibee
tag

Köszönöm szépen!

Telepítés vége. :))

Na most jönnek akkor a beállítások újra.

(#5281) dontibee


dontibee
tag

Sziasztok!

Újra itt tartok:

Minden kétszer elolvastam, mielőtt beállítottam, végig az Összefoglaló alapján állítottam be mindent (szerintem). És megint ez van. A leírás legutolsó része nem akar összejönni (Végül a Megosztások fülön a Hozzáadás gombbal adjuk hozzá azokat a mappákat, amiket a Windows alól el szeretnénk érni.)! Akkor kapom megint ugyanazt az üzenetet, amit legelőször is. :(

Nem is tudom mi legyen! Pedig ennél részletesebb összefoglalót nem is lehetett volna írni.

szerk.: Újraindítás volt.

[ Szerkesztve ]

(#5282) dontibee válasza dontibee (#5281) üzenetére


dontibee
tag

De most legalább annyit el tudtam érni, hogy az Összefoglaló lépéseit visszafelé követve, a létrehozott felhasználót és megosztást is tudtam törölni. Sőt most engedné, hogy az adat partíciót is töröljem.

Csak nem tudom, hogy kezdjem újra. Valamit biztos mindig ugyanott rontok el, vagy rosszul értelmezem a leírtak egy részét.

De csak az lesz. Neki futok úja (...és újra, és újra)

(#5283) iff válasza dontibee (#5282) üzenetére


iff
senior tag

Nem tudom, hogy nálad miért nem sikerül. Esetleg ez lehet segítség, itt meg egy régebbi leírás, hátha segít. Én még amikor el kezdtem nézegetni a nas programokat, akkor találtam. Jó pár éve volt, először egy inteles gépen futott a 0,4-es, (NTFS winyók) teljesen jól ment, majd hardver cserénél volt bajom, de (amd) akkor megoldotta a kernel csere. Ha vissza olvasol találsz róla. Nekem egy ssd-ről, megy a rendszer, ill. 3TB és 2Tb winyó van.

[ Szerkesztve ]

..........""..........

(#5284) iff válasza iff (#5283) üzenetére


iff
senior tag

Lejárt a szerkesztési időm!

Annyi még, hogy a winyó(k) címke (elnevezése) minél egyszerűbb legyen, szóköz és ékezet nélkül, a fájlrendszer meg ext4. pl.: adat, vagy lehet Toshiba3TB. :) stb.

[ Szerkesztve ]

..........""..........

(#5285) lovi27 válasza dontibee (#5281) üzenetére


lovi27
addikt

Dugjál rá egy adat HDD-t, a próba idejére még az sem baj, ha NTFS és már vannak mappák rajta (persze ne fontosak legyenek, ha beütne a galiba). Osszál meg onnan egy mappát és azt próbáld meg a SMB/CIFS-nél.

De előtte van egy egyszerűbb lehetőség. Engedélyezd az FTP-t, és nézd meg ott negedi-e megosztani azt a mappát, amit a samba nem.

Ne felejtsd el, az összefoglaló nem szentírás, lehet másképp csinálni. Mankó, segítség kezdő felhasználóknak, ami ha segít elérte a célját, de meg lehet próbálni másképp is csinálni . A Linuxban is többféleképpen lehet a beállításokat elvégezni.

(#5286) nemurea válasza dontibee (#5282) üzenetére


nemurea
aktív tag

Ez egy rendszer-hibaüzenet, vagyis (jellemzően) nem felhasználói hiba, hanem a rendszer maga nincs felkészítve erre a szituációra. Ergo nagy valószínűséggel nem Te követtél el valami hibát, pláne ha szóról szóra követted a leírást.

A HDD ideiglenes rákapcsolása jó ötlet egynek. A másik, ami fontos: Nálad egy viszonylag speciális alapszituáció van, SSD, onnan leválasztva adat-partíció. Elvileg működnie kell, a gyakorlatban lehetnek vele problémák. A harmadik: SSD+régi (3.16-os, ugye?) kernel. Esetleg egy backport kernelt ki lehet próbálni, ami jobban kezeli az SSD-t?

A negyedik: ez a hiba nem egyedi, legalábbis a neten rákeresve vannak találatok. Az OMV fő-fórumán csak gyorsan kerestem, meg lehet próbálni mindenek előtt a böngésző cache-ének törlését és 'apt clean' az OMV-extras-ban (ez micsoda is...? most nyaralok, nincs velem a szerver, nem tudom megnézni :U )

(#5287) Patice válasza nemurea (#5286) üzenetére


Patice
nagyúr

Nálam is SSD-ről megy a rendszer és régi Debian kernelt használok. Minden flottul megy. Azért a Jessie sem olyan öreg. :U

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#5288) vadkörte válasza nemurea (#5286) üzenetére


vadkörte
addikt

"Nálad egy viszonylag speciális alapszituáció van, SSD, onnan leválasztva adat-partíció. Elvileg működnie kell, a gyakorlatban lehetnek vele problémák."
Gyakorlatilag is működnie kell. Nálam ugyanígy van megoldva. A legnagyobb probléma eddig az volt, hogy elfogyott rajt a tárhely. :DDD

"A harmadik: SSD+régi (3.16-os, ugye?) kernel."
A felületet elnézve ez már az új felületű OMV. hacsak nem mókolt bele - amit kétlek - akkor 4-es kernelnek kell alatta lennie. (A 3.0.85 alatt a 4.9.0 van)

[ Szerkesztve ]

Üdv. V. Körte

(#5289) nemurea válasza nemurea (#5286) üzenetére


nemurea
aktív tag

És még egy lehetőség: mc-vel nyisd meg az /etc/openmediavault/config.xml fájlt, keresd meg a <smb> szekciót, töröld a <name>xxx</name> részt. Újraindítás, reménykedés :K

[ Szerkesztve ]

(#5290) lovi27 válasza nemurea (#5286) üzenetére


lovi27
addikt

Ez az OMV-Extrák menüben egy Apt törlés gomb. Azt kell megnyomni. ;]
De, ha tényleg a böngésző cache szívat, t...n szúrom magam. :DDD

(#5288) vadkörte

Annyiból jogos lehet az észrevétel, hogy itt nincs normális adat diszk, és ilyen abnormális használatra nem gondoltak a fejlesztők.

[ Szerkesztve ]

(#5291) nemurea válasza Patice (#5287) üzenetére


nemurea
aktív tag

Jaja, nekem is jobban fekszik a Debian+OMV páros, én is így használom. Szerintem sokkal több lehetőséget hordoz magában. De ez nem feltétlen cáfolja a dolgot: a standard Debian lehet, hogy felrak eleve olyan plusz komponenseket, amiket az ööö, minimalizált, OMV-s installer változat nem tesz meg (azt HDD-re és pendrive-ra szánják elsősorban).

A Jessie sem öreg (Debian mércével...), de jót mosolyogtam, mikor láttam, hogy mire az OMV 3.x bétából nembétává vált, addigra a Jessie obsolete lett :DD És persze az új Debianra (scratch, vagy ilyesmi?) nem jó a 3.x.

Vadkörte: mmm, nem tudom, nekem is friss installom volt egy-két hete, kb. 3.0.82 körül hagytam otthon a gépet, de azon még a régi kernel volt... Lehet, hogy a repo-s install nem teszi fel a friss kernelt magától, nem tudom. De mivel minden ment flottul, és még nem csináltam Clonezilla mentést, nem próbálkoztam a backport kernellel.

(#5292) lovi27 válasza nemurea (#5291) üzenetére


lovi27
addikt

Ha nem variáltál vele, akkor nálad is a backports kernel van.

(#5293) dontibee


dontibee
tag

Mindenkinek nagyon köszönöm, hogy ilyen segítőkészek vagytok! :R

Most kezdem, és végigpróbálgatok mindent, amit írtatok (és fel is tudtam fogni belőle).

(#5294) dontibee


dontibee
tag

Nektek ez biztos többet mond. De akkor 3.16-is kernel van rajta?
Én aztán nem nyúltam bele, csak letöltöttem az ajánlott oldalról.

[ Szerkesztve ]

(#5295) ht42 válasza dontibee (#5294) üzenetére


ht42
senior tag

openmediavault_3.0.82-amd64.iso
Ezt az ISO-t telepítetted?

(#5296) vadkörte válasza dontibee (#5294) üzenetére


vadkörte
addikt

A telepítés után, mielőtt nekiállnál komolyabban belemászni - megosztások, torrent, stb... - frissítsd le az OMV-t. Az "elavult" rendszer is okozhat problémát.

Üdv. V. Körte

(#5297) lovi27 válasza vadkörte (#5296) üzenetére


lovi27
addikt

Ha visszaolvastál volna látnád, hogy azt megcsinálta. Viszont szerintem is a 64 bites való rá. Lehet, hogy a 32 bitesben nem alap a backports kernel? Furcsa...

[ Szerkesztve ]

(#5298) vadkörte válasza lovi27 (#5297) üzenetére


vadkörte
addikt

A linkelt képernyőmentésen nem látszik. :)
Vagy a kernelt nem frissítette. (amit kétlek, még ha egyesével is választjuk ki a telepítendő frissítéseket a kernel elég beszédes)
Egyébként visszaolvastam. Többször is, hogy "képben legyek". :)

Üdv. V. Körte

(#5299) nemurea válasza lovi27 (#5297) üzenetére


nemurea
aktív tag

Javítsatok ki, ha tévedek, de ha a

Looking for the latest version? Download openmediavault_3.0.82-amd64.iso (402.7 MB)

linkről töltötte le, ahová az Összefoglalóban szereplő link visz, akkor hogy a csodába került a gépre 32 bites rendszer/kernel?

Én nem is találok hirtelenjében ilyen iso-t ott... Ha meg az egy 32 bites processzor (ennyire nem értek hozzá, nem néztem utána), akkor el sem tud indulni a telepítő, vagy meghal félúton, nem?

Szerk: ez valamelyest magyarázná, hogy hogyan került egy régi samba config fájl a gépre, ami összeakadt a frissítésekkel...

[ Szerkesztve ]

(#5300) ht42 válasza nemurea (#5299) üzenetére


ht42
senior tag

#5295-vel én is erre akartam célozni. Itt valami nagyon nem kóser...

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  OpenMediaVault
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.