Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  OpenMediaVault

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:12:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4301) lovi27 válasza sad_Vamp (#4295) üzenetére


lovi27
addikt

Ami biztos, próbáld meg kitörölni mindazokat a megosztásokat, amik a tönkrement HDD-ken voltak. Mindet, amíg a Megosztott mappák / Használatban menüpontnál az igen helyett nem lesz. Ezek után próbáld meg a Fájlrendszerek menünél leválasztani a hiányzókat, és végül a Fizika lemezek-nél kitörölni őket. Ez lenne a szabályos eltávolításuk, de mivel már hiányoznak nem biztos, hogy sikerül.

(#4302) tenky


tenky
csendes tag

Sziasztok!

OpenVPN beállításban tudna valaki segíteni?

(#4303) lovi27 válasza tenky (#4302) üzenetére


lovi27
addikt

Én is szívesen olvasnék egy használható leírást róla. Ha nem lesz, előbb-utóbb a végére járok, de nem holnap lesz. Most nagyon nincs időm rá.

(#4304) nemurea válasza lovi27 (#4299) üzenetére


nemurea
aktív tag

Opp, akkor lehet, hogy az XPEnology alatt is a plex szerver ébresztette fel a HDD-met rendszeresen, félóránként? Fél éve tértem át OMV-re, és itt találom meg a megoldást :-)

Na nem mintha ez lett volna az egyetlen ok, amiért váltottam XPE-ről.

(#4305) lovi27 válasza nemurea (#4304) üzenetére


lovi27
addikt

Már nem emlékszem pontosan, de mintha nekem nem ennyire sűrűn ébresztette volna. Időnként átnézte a vincsiket változtak-e a média fájlok. Feleslegesnek tartottam és nem találtam rá időzítést.

(#4306) Chris Kiki válasza tenky (#4302) üzenetére


Chris Kiki
senior tag

Itt írtam róla pár sort. Ha van ezenkívül kérdésed, megpróbálok segíteni.

Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever

(#4307) Chris Kiki válasza sad_Vamp (#4300) üzenetére


Chris Kiki
senior tag

Ha a fájlrendszerek menüpontban rákattintasz a n/a HDD sorára, fent a menüpontok között nem jelenik meg a X Törlés menüpont?
Ezt a referenced/ajánlott dolgot továbbra sem értem, hogy micsoda és hol található. Én még nem találkoztam ilyennel. Ezt elmagyarázhatnád, hogy pontosan hol jön elő neked.

Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever

(#4308) sad_Vamp válasza Chris Kiki (#4307) üzenetére


sad_Vamp
őstag

Sajnos egyelőre úgy néz ki, hogy mind1 a dolog. Mert egy sokkal, de sokkal komolyabb problémával szembesülök. :O Úgy nézki megdöglött az a HDD-m amin maga OMV rendszer fut, a rendszer megpróbál felfutni, de a sok erőlködés végén reseteli magát a gép, és kezdené előlről...

a gond ugye ott van, hogy megkéne állapítanom, hogy mi a fene van, mert 2-3 hónap alatt elszállt több HDD-m is.... nem e az alaplap nyírja ki őket (AsRock QC5000), vagy tényleg csk sorrra értek volna meg HDD-k? Van valami ötlet hogy lehetne a legegyszerűbben kiszűrni a dolgot? (mármint hogy tényleg a HDDk voltak öregek, vagy az alap öli őket)

A másik dolog, ha fentin túl vagyok, és rakok egy új HDD-re új OMV-t... akkor mi lesz? csont nélkül be fogja tudni olvasni azt a HDD-t ami most épen maradt ebből a rendszerből? (ext3 vagy ext4 filesystem) Vagy mount-olás után formázotzni fog kelleni hogy elfogadja? Akkor esetlegesen más linux alól elvégezhetem a procedúrát?

A 3ik dolog, hogy eléggé fogytán vagyok a hDD-knek a legkisebb ami meg vásárolható az 500GB az OMV meg valahol 2 Giga körül mozog.... fel lehet rakni úgy ezt a nyavalyás rendszert, hogy adok neki pl egy 32GB-os particiót a többit meg használom adatra?

“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”

(#4309) iff válasza sad_Vamp (#4308) üzenetére


iff
senior tag

Újra telepített OMV elfoglalja a teljes lemezt, majd a gpartedel hagysz a rendszernek 10GB-ot. Ha újra kell telepíteni akkor, a rajtalévő adatot le kell menteni előtte. (vagy csak átmeneti tárolónak használni)

Be fogja tudni olvasni az adatokat a winyo(k)-ról gond nélkül, akár NTFS (nem ajánlott), ext3, ext4-ről is. (csak felcsatolod)

..........""..........

(#4310) doberman válasza sad_Vamp (#4308) üzenetére


doberman
senior tag

1 - legegyszerűbben egy live rendszerrel bootolva ( pl hiren's ) vagy mini xp alól hdd sentinel, vagy linux alól sfck. megmondják, hogy hw hiba lépett-e fel a hdd-n, vagy "csak" logikai hiba van..

2 - azt, hogy az alaplap "öli meg" már sokkal nehezebb... (magán véleményem, hogy azt a hdd-t "nyírhatja ki" egy alaplap, amelyik egyébként is csereérett. halottam már ilyen hibát de még nem találkoztam vele.. ) igazából működés közben inkább a tápellátás ami a kritikus. pl ingadozik a tápfesz, esetleg megemelkedő- már nem tolerálható- feszültség, rázkódás,melegedés. ezek mind közrejátszathak.

3 - attól függ, hogy mi sérült. ha a filerendszer előbb azt kell megjavítani. a fent említett hiren's -en vannak erre is eszközök. utána menthető ha sikerült a javítás. lehet, hogy 1-2 dolog hiányozni fog - ez függ a javítás sikerességétől.

4 - elvileg és mások már írták itt is, hogy igen. telepítéskor az omv "gyalulja" a hdd-t, de telepítés után linux alól lehet bűvészkedni, és plusz partíciót létre hozni. (erősen javallot a külön eszköz használata, van aki egy pendrivéről használja, ha tönkre is megy 1-2 év alatt a pen, csere.. olcsóbb mint egy hdd.)

kb ennyi... sok sikert! :K

most jutott eszembe: mostanában egész baráti áron lehet venni kicsi (8-16Gb) ssd-t... kici kínai 10-12 dodóert küldi.

[ Szerkesztve ]

8lnu

(#4311) sad_Vamp válasza iff (#4309) üzenetére


sad_Vamp
őstag

GPARTED-et ismerem.... de grafikus vacak nélkül nem hiszem hogy rá tudnám rakni, bár ha úgy értettétek, hogy bootolok egy LIVE UBUNTUT, akkor megoldható azt hiszem

doberman:

1 - sfck-t nem ismerem, de majd megpróbálok utána járni. HIREN's-em talán van valahol

2 - ha jól emlékszem a tápot minőségit raktam bele aureal xilencer vagy mi a fene, olyan néma táp. nem hatalmas wattage-út.... de bőven elkell hogy hajtson egy ilyen rendszert tudtommal.

3 - lehet félre érthető voltam, vagy most értek félre. az 1 HDD-m amin az adatok voltak az sértetlen az SDB-re nem ir semmi hibát, a kérdés arra vontakzotott inkább hogy majd fel kell mountolni csak simán és minden megy tovább, vagy felmountolom, lementem az adatokat, újraformázom és visszajátszom az adatokat és azután megy minden tovább...?

4 - megpróbáljuk, meg látjuk

5 - Kiccioccó próbáltad már tényleg működnek? biztos nem olyan gyors mint a rendes SSD, de az OMV-nek kvázi mind1 nem? :) lehet bevállalnám...

[ Szerkesztve ]

“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”

(#4312) nemurea válasza sad_Vamp (#4311) üzenetére


nemurea
aktív tag

Hm, az a táp - a HDD-k tömeges tönkremenetele szerintem is inkább tápra utal. És hogy néma: passzív hűtésű? Én azért megnézném, milyen meleg van abban a szerverben működés közben, pláne úgy, hogy eredetileg több HDD is volt benne. Én pont ezért adtam el a passzív tápot (mondjuk HTPC házzal együtt) és vettem egy aktív hűtésű CoolerMastert.

Az, hogy passzív és halk, nem feltétlen előny egy szervernél - szerintem.

(#4313) sad_Vamp válasza nemurea (#4312) üzenetére


sad_Vamp
őstag

De az alaplapon is van 1 apró ventilátor (bár az néha rettentő furán búg, majd idő után felhagy vele), a dobozban meg van egy csöndes nagyobb méretű (12-15 átmérő körül) Ráadásul a doboz szellőzése valószínűleg normálisan meg van oldva, mivel a ház FRACTAL DESIGN. (node4 vagy valami hasonlatos neve, de már emlékszik a fene) Az OMV diagnosztikája nem mutatott semmi extrém hőt, a HDD-k is szoba hömérséklet és max. 35 fok között szokott lenni.

“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”

(#4314) lovi27


lovi27
addikt

Megtaláltam a Plex szerver újratelepítési gond okát, ami könnyen hárítható. Közel sem olyan nagy a baj, mint ahogy tűnik. Un-installáláskátor a /var/lib/plexmediaserver mappa tartalma kitörlődik, de maga a mappa nem. A tulajdonos az addigi plex user-ből a root lesz és újratelepítéskor ez okozza a galibát. Ugyanis egy felhasználó (plex user) nem írhat csak úgy a root mappájába. Ehhez jogosultság szükséges, de mivel hibából történik a tulajdonosváltás, erre nincs felkészítve a plugin és így nem tudja a konfig fájlokat elhelyezni a mappába. Újat sem tud létrehozni, mert már van ilyen nevű, root tulajdonnal. Igen, egyszerű a megoldás, ki kell törölni a mappát.

Viszont van még egy csavar a történetben. Ha a szerveren belül telepítjük a Plexpy kiegészítőt, akkor un-installáláskor már nem törlődik a mappa tartalma és nincs tulajdonosváltás sem. Marad a plex user és gond sem lesz újratelepítéskor. És valószínűleg ezért nem veszik észre a hibát a fejlesztők. Ugyanis ha valaki ténylegesen használja a PMS-t, telepíteni fogja a Plexpy-t is, amivel megszűnik a hiba. Csak a kezdők, a kipróbálók azok akik mélyebb beállítások nélkül telepítik le-föl a pluginokat.

Az írtak csak a v3-ra igazak! Most volt időm és végignéztem a régi feljegyzéseimet ezzel kapcsolatban. Azokat a v3-ban kijavították, így múltkor felesleges csináltam őket. De mivel szerepelt közte ennek a mappának a törlése, azzal értem el eredményt. A többi csak hókusz-pókusz volt. :DDD Így utólag mennyire egyszerű. Bezzeg akkor...

[ Szerkesztve ]

(#4315) Chris Kiki válasza lovi27 (#4314) üzenetére


Chris Kiki
senior tag

Ügyes :R
Írd le a problémát és a megoldást is az OMV hivatalos fórumain.

Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever

(#4316) ht42 válasza lovi27 (#4314) üzenetére


ht42
senior tag

Ez szép volt! :K

(#4317) Primary92


Primary92
senior tag

Próbálom telepíteni az Asrock Q1900B-s gépemre a 3-as OMW-t. A képet Rufussal tettem pendrive-ra.
AZ első képernyőig eljutok, amikor lehet választani az installálást vagy az advanced optionst. Ha az install-t választom, akkor sötét képernyő fogad. Az advanced options utáni részek működnek.

Találkozott valaki ilyennel, vagy van valami ötletetek?

(#4318) Primary92 válasza Primary92 (#4317) üzenetére


Primary92
senior tag

v2-nél is ugyanez van.

(#4319) Chris Kiki válasza Primary92 (#4317) üzenetére


Chris Kiki
senior tag

Másik pendrájv, másik USB port.

Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever

(#4320) Primary92 válasza Chris Kiki (#4319) üzenetére


Primary92
senior tag

Megvoltak.

(#4321) nemurea válasza Primary92 (#4320) üzenetére


nemurea
aktív tag

Hm, mintha már találkoztam volna hasonlóval, és lehet, hogy pont egy hasonló alaplapnál: nem próbálnád meg az Advanced options vagy valahol a környékén a nomodeset-et bekapcsolni és úgy menni tovább?

(#4322) Primary92 válasza nemurea (#4321) üzenetére


Primary92
senior tag

Próbálkoztam a következő kapcsolókkal: nomodeset nolapic, így ez fogad: probing edd (edd=off to disable)... ok
Még az indításhoz hozzáadtam, hogy edd=off. Ezután elmúlt az üzenet, csak a kurzor villog.

(#4323) nemurea válasza Primary92 (#4322) üzenetére


nemurea
aktív tag

No idea... :F

Ha mindenképp OMV kell, próbáld meg a másik irányt: minimal Debian, utána OMV install. Ha 3.x-es OMV-t szeretnél, akkor Debian Jessie, ha 2.x-eset, akkor Wheezy.

(#4324) Primary92 válasza nemurea (#4323) üzenetére


Primary92
senior tag

Semmilyen Linux nem ment. Most kiszedtem az egyik RAM-ot utolsó próbálkozásként. Láss csodát, működik.
Köszönöm azért a tippeket.

(#4325) Primary92


Primary92
senior tag

Az erasmushoz nincs owncloud plugin, ha jól látom. Fel lehet ennek ellenére telepíteni? Nem probléma, hogy nem lehet elérni az omw webes felületéről.

(#4326) Chris Kiki válasza Primary92 (#4325) üzenetére


Chris Kiki
senior tag

Szerintem nem. Az én próbálkozásom nem megfelelő pluginnel, saját magam a rendszerből történő teljes kizárásával végződött = OMV reinstall. Még jó, hogy csak teszteltem.

Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever

(#4327) lovi27


lovi27
addikt

(#4315) Chris Kiki, (#4316) ht42

Köszönöm! :DD

nemurea "A 'purge' típusú SSH-s uninstall teljesen kipucolja ilyenkor a maradványokat?"

Az utasításokkal kezdtem, de nem hozott eredményt. Az omv-pms parancs nem futott végig, hibával leállt, a csak pms parancs végigfutott, de a szerverhez szükséges egyéb programok közül hagyott fent. A maradékot az apt-get autoremove parancs szépen lepucolta.

Ha telepítéskor nem volt hiba a plugin un-install szépen leszed mindent, az autoremove se talál semmi törölni valót. Felesleges a használatuk.

(#4328) lovi27 válasza Primary92 (#4325) üzenetére


lovi27
addikt

A pluginnel nem, de manuálisan fel lehet tenni. Az owncloud.org oldalon található a szerver és hozzá telepítési dokumentáció is. Neked kell mindent összeszedni hozzá és manuálisan telepíteni: link

(#4329) snemeth


snemeth
aktív tag

Gondoltam, beírom, hátha érdekel valakit, hogy immáron 2. éve megy nálam 0-24-ben egy Banana Pro Oppenmediavaulttal (folyamatosan frissítve apt-get-tel). Csak akkor állt, amikor éppen áramszünet volt. A hozzá kapcsolt WD-Red is megállás nélkül pörög 2 éve.

(#4330) Chris Kiki válasza snemeth (#4329) üzenetére


Chris Kiki
senior tag

Ez jó hír. Ha nem piszkáljuk, és nem b@sszuk el valamivel, atomstabil.

Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever

(#4331) sad_Vamp válasza nemurea (#4312) üzenetére


sad_Vamp
őstag

Na megnéztem a tápot.... Fortron (FSP250-60HHN), de nem passzív, van benne 1 halk, de nagy ventilátor, és 240W nem bírná el az ITX-es alaplapot és a 4HDD-t? azt nem igazán hiszem el...

“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”

(#4332) nemurea válasza sad_Vamp (#4331) üzenetére


nemurea
aktív tag

OK,ezek szerint valószínűleg nem ezzel van probléma. Én a melegedést hoztam fel mint lehetséges ok (nálam problémát okozott, bár nem vezetett HDD-halálhoz), de ha van benne nagy venti, akkor ezt kizártuk.

(#4333) vadkörte válasza sad_Vamp (#4331) üzenetére


vadkörte
addikt

A leírás és a specifikáció alapján annyira nem "ócska" ez a táp. Sőt...
Egy integrált CPU-s ITX board + 4x HDD-t ennek röhögve KELL vinni. Ami vékony keresztmetszet lehet egy ilyen kis teljesítményű tápnál, ha teszel bele valami combos nagy teljesítményű VGA-t. De ez ugyebár egy szervernél (NAS) nem játszós.
Ettől függetlenül én azért terhelés alatt kimérném az ágakat.

(#4332) nemurea:
A Node4 viszonylag kicsi kuckó, de a szellőzése nem rossz.

[ Szerkesztve ]

Üdv. V. Körte

(#4334) sad_Vamp válasza vadkörte (#4333) üzenetére


sad_Vamp
őstag

Tegnap teszteltem le azt a HDD-t ami először fújt ki.... formáztam win alatt exFAT-ra, hosszúteszt, majd még1x formázás de ez már lassú....után SMART test linuxal (Zorin OS) azt irta hogy jó, de van 2(ismétlem 2!) drb bad sector.... ettől véleményem szerint nem szabadott volna igy bekakálni a HDD-nek, vagy rosszul gondolom? (ezen a HDD-n a torrentek futottak)

Van még 1 tápom, beteszem azt. erre a post torrentes HDD-re meg rávarázsolom a OMV-t meglátjuk az a kombináció mit mutat.

Esetleg valami tanácsok/vélemények?

“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”

(#4335) vadkörte válasza sad_Vamp (#4334) üzenetére


vadkörte
addikt

2 db badsector kb. semmi. Van olyan 2,5"-es (Hitachi) HDD-m, amin új korától 1 db van. Kb. 8-9 éves és nem nagyon volt kímélve. OS futott róla, jelenleg adattároló. (mobilvinyó)

Üdv. V. Körte

(#4336) sad_Vamp válasza vadkörte (#4335) üzenetére


sad_Vamp
őstag

Na felment az OMV a régi HDD-re :)

Viszont, az UBUNTU-s Gparteddel nem tudom módosítani a partició méretet nem mozdul a csúszka.... ez mitől lehet?

A másik, hogy beindulás után az OMV azt irja hogy nincs elég interface az IP cím helyett.... ezzel mit lehet csinálni? (eddig ilyen problémám nem volt... viszont a hálókártya működik semmi baja)

“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”

(#4337) doberman válasza sad_Vamp (#4336) üzenetére


doberman
senior tag

én a helyedben nem bíznék bad sector -os hdd-ben.. - mondok egy példát: pl pont a swap particíóra kerül, egy hibás visszaolvasás és máris borul a rendszer.. - láttam már 1 bad sector-os hdd-t ablakon kirepülni egy hét szívás után... lehet, hogy az a csúszka azért nem mozdul mert a file allocation table -ben van az a 2 hibás szektor. ha mindenáron ragaszkodsz a hibás hdd-hez akkor inkább zárd ki a használatból (tól-ig) a hibás részt. de a fentebb emlegetett hiren's-en van valami hdd javítgató dos-os progi is..

8lnu

(#4338) sad_Vamp válasza doberman (#4337) üzenetére


sad_Vamp
őstag

A Win azt irta hogy "re allocated"-é tette a bad sectorokat... azt hittem az rendszer szinten van... ezek szerint még sem? Amit a Win meg csinált, azt nem látja a Linux?

“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”

(#4339) nemurea válasza sad_Vamp (#4338) üzenetére


nemurea
aktív tag

A mini tudás alapján, amit én ebben a témakörben magamra szívtam, azt mondanám, hogy a reallocation-t a HDD firmware-je végzi, utána látszik is a S.M.A.R.T. adatok között (reallocated bad sector). Nem kellene OS-függőnek lennie. De azért a nyakamat nem tenném rá... :U

(#4340) sad_Vamp válasza nemurea (#4339) üzenetére


sad_Vamp
őstag

hát a SMART testnél ki is írta, hogy 2 bad sectors reallocated, szóval ha az OMV még így is tud a bad sector-okra instalálni, akkor egy jó nagy #>&&@# program...

Viszont ezzel a particionálással nem boldogulok pedig szívesen kipróbálnám.

[ Szerkesztve ]

“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”

(#4341) doberman válasza sad_Vamp (#4338) üzenetére


doberman
senior tag

ezek szerint már újra allokálta a szektorokat: tehát a felhasználó elől elzárt területre költöztek azok a szektorok. (gyártáskor mindig találnak hibás szektorokat ezeket sw kizárják a használatból (ezt a firm végzi), és létrehoznak egy "tartalék területet", ide allokálják a hibás szektorok tartalmát...)
mikor elkezdődik az re-allokáció pl a hdd sentinel már javasolja az adatok mentését és a hdd cseréjét.

konkrétan arról van szó, hogy a technológia ismeri az ilyen hibát és próbál "védekezni". elkezdi pakolászni a hibás területről az adatokat a tartalék területre. egyébként az alaplap biosban a smart figyelés be van kapcsolva? - lehet, hogy már az is óbégatna. viszont ha már ráment az OMV: tárolás->SMART->meghajtók->állapot mit jelez? esetleg egy azonnali offline teszt mit ad vissza?

8lnu

(#4342) nemurea válasza sad_Vamp (#4340) üzenetére


nemurea
aktív tag

Az OMV nem tud eleve reallokált bad sectorokra települni, sem szándékosan, sem véletlenül :N A "település" kb. fájlok másolása meg beállítások alkalmazása, az, hogy hova kerülnek a fájlok fizikailag a lemezre, már a HDD (firmware) feladata.

Bocs, nem okoskodom, csak védem a mundér becsületét ;)

(#4344) Patice


Patice
nagyúr

Sziasztok!

Egy kis segítséget kérnék távoli média streamelés ügyében.

Asszonynak akarom valahogy elérhetővé tenni a kedvenc sorozatait, hogy internet felől is kapcsolódni tudjon egy iPad mini 4-gyel. Tableten VLC, vagy Infuse programokat ismeri, használja. Ezekkel otthoni hálózatban DLNA teljesen jó volt, Infuse ismeri az FTP-t.

Első körben FTP-re gondoltam, hogy az járható út lehet egy ilyen esetben?

Vagy kezdjek el szórakozni én is a Plex-szel (nincs kedvem igazán)?

DDNS + port worward-ot még majd be kell lőnöm, csak először tudni szeretném, hogy melyik portot nyissam ki.

Vagy IP cím alapján is mehet (modem + router folyton megy, így nem nagyon változik az IP-nk, meg csak pár napról lenne most szó...)?

Eladó: TP-Link 24-es switch, Xbox 360, Daewoo Matiz

(#4345) h1ght3chzor


h1ght3chzor
őstag

Sziasztok!

2db 2TB-os vinyot szeretnek raid-be tenni, hogy 300-300gb-os particiokat raid1-be tennem, a többit meghagynám raid0-ban. Lehetséges így?

Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.

(#4346) lovi27 válasza sad_Vamp (#4343) üzenetére


lovi27
addikt

Megkérlek a hosszú listákhoz használd pl. a pastebin.com-ot.

(#4343) sad_Vamp link

(#4347) lovi27 válasza h1ght3chzor (#4345) üzenetére


lovi27
addikt

A saját fórumán hamarabb kapsz hozzáértő választ: RAID

(#4348) sad_Vamp


sad_Vamp
őstag

Szóval, az offline selftest azt irta rendben van, ha jól értem: " extended info "

jól értem? merhetem használni a HDD-t mint OMV meghajtót?

[ Szerkesztve ]

“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”

(#4349) devil-k válasza Patice (#4344) üzenetére


devil-k
nagyúr

Én is ezt szeretném elérni, a távoli filmlejátszást Plexel.

- mozi bolondéria -

(#4350) Zen_Ronin


Zen_Ronin
tag

Sziasztok!

Sikeresen feltelepítettem az Openmediavaul-ot egy régebbi gépre.
A megosztást beállítottam, és működik is.

A problémám a letöltésekkel van.
A webes felületen / 192.168.1.70:9091 /hiába adok hozzá egy torrentet, nem indul el a letöltés.
Megjelenik a letöltések közt, de nem indul. :W

Ha egy "külső" klienssel /pl mikrotorrent/ indítom, és a letöltési mappának beállítom ugyanazt a hálózati mappát, akkorazonnal elindul, is le is tölti.

Kérlek segítsetek!

Ötök hála!

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  OpenMediaVault
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.