Hirdetés

2024. május 18., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#53101) dani0113 válasza Segal (#53099) üzenetére


dani0113
senior tag

Köszi neked és Dreamienek is :)

gyors kérdés. Futott 5oran keresztül szerintem az egyik ajánlott nem HDR 4K video “járatáshoz” de amint kikapcsoltam egybol kattant. Tehát akkor nem frissített a pixeleket? Dugtam oldalra pendriveot az egybol nem aludt ki, de nem néztem hány percig világított. Kell valamit állítani amúgy vagy a 4oras refresher teljesen automata ?

Koszonom. :R

iPhone 13 Pro 128GB

(#53102) Gaben360 válasza Crus (#53083) üzenetére


Gaben360
senior tag

Talán kapcsold be a hdmi deep colort meg az azonnali játékválaszok funkciót,és a ps hdr auto legyen.Nem agysebészet....

Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"

(#53103) ImACeltic


ImACeltic
őstag

Crus

Mindenképpen írd meg, hogy mire jutottál mert nagyon sántít valahol a sztori. Ha az Uncharted 4-re is azt mondod majd, hogy fakó, nem szépek a színek, akkor meg főleg.

Gamer(PS5, PC), sport fan.

(#53104) alaves válasza mombulllet (#53100) üzenetére


alaves
addikt

DV profil dologgal ne foglalkozz, minden TV-nél problémás.

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#53105) Abanga


Abanga
csendes tag

Na akkor még egyszer. Hátha csak elsikkadt a kérdés...
Sziasztok! Van egy kis problémám. Adott egy Lg Cx és a csodálatos T-home :W Na mármost hogy tudom megoldani hogy legyen tv csatorna listám? Ha megnyomom a giude-ot semmi. Sehogy se tudom behozni... És valamiért "behangolni" sem tudom a csatornákat.Ja és még egy apróság. A kijelzőt hol tudom kikapcsolni?

(#53106) blakey válasza Abanga (#53105) üzenetére


blakey
titán

T-Home-hoz STB-d van? IPTV? Akkor box nélkül nem lesz semmilyen adás, nem tudsz TV-n semmit sem hangolni. Boxot kell továbbra is használnod.

"Eladó: X96 Max+ Amlogic box (https://tinyurl.com/mrxabmtf)" - *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#53107) Abanga válasza blakey (#53106) üzenetére


Abanga
csendes tag

STB van...Össze van kötve a tv-vel és jön is az adás csak csatorna listám nincs :(( És a kijelzőt hogy tudom kikapcsolni spotify nézése közben? Ja és köszi a segítséget

(#53108) blakey válasza Abanga (#53107) üzenetére


blakey
titán

STB van...Össze van kötve a tv-vel és jön is az adás csak csatorna listám nincs :((- TV-n nem is lesz, csak akkor ha a TV saját tunerét használnád ami akkor működne ha koaxot csatlakoztatnál a TV-hez. Továbbra is az STB-t kell használnod TV-adáshoz. TV csak kijelző.

Menüből, gyorsmenüből vagy passz. Most nincs előttem az LG menüje, de egy kézikönyv sokat segítene.

"Eladó: X96 Max+ Amlogic box (https://tinyurl.com/mrxabmtf)" - *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#53109) Sn00k


Sn00k
veterán

Sziasztok,

Szeretnek vezetekmentes fejhallgatoval hallgatni egy LG 55C7V televiziot. Elvileg spec alapjan tudja a tv a kekfogat. Gondolom ezen keresztul tudnam hallgatni egy vezetekmentes fejhallgatoval, de a kerdemes az hogy? Van egy vezetekmentes kingston hyper x cloudom amivel hasznalni szeretnem de hiaba teszem be a fejhallgato adapteret a tv be nem igazan jon at a hang.
Tudna valaki tippet adni? Koszi

[ Szerkesztve ]

3njoy the Lif3

(#53110) rottenbull válasza Sn00k (#53109) üzenetére


rottenbull
senior tag

USB-n szerintem nem megy ki a hang.

(#53111) adise válasza Sn00k (#53109) üzenetére


adise
őstag

Jól irtad, a tv tudja a bluetooth-ot. Viszont a fulesed nem kékfogas valszeg, ha adapter kell hozzá. A legtöbb ilyen gamer fules 2.4ghz-en kommunikal, ezért is van az adapter. Persze nem irtal pontos tipust, és van aminek kulon bluetooth modja is. Ezt érdemes megnézni, de az adapterből itélve nincs neki.

[ Szerkesztve ]

(#53112) Madwe válasza Crus (#53071) üzenetére


Madwe
nagyúr

akarom-e látni sötétebb helyeken a részleteket, vagy sem. Számomra ez kb. erről szól. De miért ne akarnám egy játékban?

ez totál hülyeség amit írsz. Ha limited a forrás s fullra teszed most lesz a kép mert széthúzza. Ha full a forrás s limitedre teszed összenyomja. Tedd autora (egyébként játékok jellemzően fullon filmek sorozatok meg limitedben vannak, szóval esetedben nem ez a gond. De amit mondasz hülyeség. A forrás s a kijelző legyen ugyanazon, s végső soron a forrástól függ h mi a helyes beállítás)

nem értem mi bajod, itt tobzódsz mint egy sértődött óvodás miközben csak képtelen vagy beállítani a tévéd mert nem értesz hozzá, s ezért biztos a tévé a szar.

nézd, az lg rendszere iszonyat végtelenségig mókolható, beállítható, nem két kattintásos az egész. Ha nem értesz hozzá könnyen elbaszhatod, ha értesz hozzá úgy állítod be ahogy neked tetszik. Ha akarod színhelyesre, olyanra amilyennek szánták ha olyanra akarod akkor meg szétszaturált akármire.

tloup2-t végigtoltam rajta, tökéletes volt rá. Kontraszt 100on van? Szénmélységgel játszottál? Lehet neked 55. 65ös érték tetszene. Árnyalatot nullára tetted? Dinamikus tónusáthelyezést bekapcsoltad s úgy kalibráltad a psen a hdrt?

[ Szerkesztve ]

(#53113) Madwe válasza Abanga (#53107) üzenetére


Madwe
nagyúr

Gyorsmenű gomb (jobb középen a fogaskerék a távon) - alul ceruzával a szerkesztés mód - +-al a képernyő ki-t tedd oda, azzal kikapcsolhatod a kijelzőt majd.

stbvel nem lesz csatornalista, kérj helyette ci kártyát.

(#53114) Madwe válasza Crus (#53064) üzenetére


Madwe
nagyúr

Ezt se értem. 4:4:4 chroma lenne a legjobb, 4:2:2 elmegy de mi a fenéért szeretnél 4:2:0-t??? :W

(#53115) FollowTheORI válasza Crus (#53083) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Linkelek három videót, ha bírod az angolt nézd ezeket végig alaposan és értsd is meg!! (PS5 PS4 majdnem ugyanazt kell csinálni és ugyanúgy működik), ha megérted mi merre miért, akkor nem lehet gond jól beállítanod a tévéd.

Kiindulásként reseteld a tévéd, ahogy Vincent is indítja.

[LG CX/ C9 Recommended Best Settings for Xbox Series X (4K@120Hz, VRR, HDR)]

[Best PS5 Video Settings Demonstrated Using LG CX OLED TV]

[You've Been Doing PS5 [Adjust HDR] Wrong... Here's How to Get the Best Settings]

Ha ezután se megy, akkor add ell a pics*ba és vegyél egy QLED-et megint és légy vele boldog. :)
Nem tudunk többet segíteni rajtad.

(Azért megsúgom előre, hogy valójában mindent auto-n érdemes hagyni a konzolon, szóval nem kell semmit szarrá állítgatni, de azért jó lenne, ha megértenéd mi miért van, és nem tekergetnéd össze vissza a tévét meg a konzolt értelmetlenül. És a tévén is csak a HDMI PC név, deep color és game mode kell, meg a színhőmérséklet korrigálása, semmi más változtatás igazán.)

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#53116) krx21 válasza alaves (#53070) üzenetére


krx21
nagyúr

Ezek részlet észlelési távolságok...(ráadásul állókép esetén)
Semmi köze az ajánlotthoz...

(#53117) Elektrosokk


Elektrosokk
addikt

Sziasztok

LG OLED55CX3 mennyire ajánlott ? Hálóba tenném többnyire esti filmezésre illetve néha hétvégén, netflix apple tv+ tartalmakat szoktunk nézni.

"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️

(#53118) dani0113 válasza Elektrosokk (#53117) üzenetére


dani0113
senior tag

Hát egyik legjobb ár/értékű idei OLED szerintem.

iPhone 13 Pro 128GB

(#53122) Crus válasza Jegesmaci81 (#53095) üzenetére


Crus
őstag

MÁSOK beállítása alapján állítottam be mindent, a tegnapi napot beletettem ebbe. Minden verziót kipróbáltam, amit TI írtatok + azt is, amit a YT-on találtam. Választhatok a rossz, a nagyon rossz és a kevésbé rossz közül. És az a félelmetes, hogy simán elhiszem, hogy a többségnek a kevésbé rossz, az csodás és simán jó.

A QLED-en a PS4 Pro dashboardján olyan kék szín volt, hogy leégette a fejem. Ez itt nem mélysötét kék, hanem valami fakó szar. Ezerszer csináltam már resetet és állítottam be a TI leírásotok + YT alapján. Ez így szar.

Ami az őrület, hogy QLED-en a Zelda undorítóan nézett ki bármit is tettem vele. De itt OLED-en, meg döbbenetesen szép. Hogy a PS4-em döglődik-e azt nem tudom, de PC módban, a PC-mről ha nézek egy filmet az gyönyörű. Na de az NEM game mód!

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

(#53123) Crus válasza demeterf2 (#53081) üzenetére


Crus
őstag

Igen, köszi, természetesen az is feljebb toltam. Az egyik fenti tippen 65-ös értéket írtak, próbáltam úgy is, sőt még 80-on is. Vannak színek, de az egészen mintha rajta lenne valami fakófilter, ami más képmódban nincs, csak game módban.

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

(#53124) Crus válasza junior19 (#53082) üzenetére


Crus
őstag

Hidd el, hogy úgy kezdtem, hogy beállítottam saját szám íze szerint, majd bejött ez:

Na most nem tudom neked mi látszik ebből, de én itt nem ezt a szürkés valamit akarom látni, hanem színeket. Eredeti és Élénk módban meg is jönnek. Game módban a LEGROSSZABB. De annyira rossz, hogy nálam ez már fakó kategória.

Eztán próbáltam meg a TI tippjeiteket, meg a netről egy rakás ötletet. Nem segített és az UC4 is dettó ilyen.

Az a gáz, hogy nincs most VGA kártyám, csak egy nyomi i7-10700-ba tett IGP. Az meg 4k 30-at tud, így nagyon nem tudok játékokat tesztelni PC-n, ha megjön a 3080-as majd azzal kiderül, hogy a PS4-em rossz-e, vagy az OLED ennyire képes GAME módban és ez tízezreknek elég, nekem meg nem.

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

(#53125) Crus válasza kolosszus87 (#53085) üzenetére


Crus
őstag

Élénk módot használok, "Peru 4k-ra" feltétlenül, ha éppen demózok valakinek. Élénk módot használok, ha fényes nappal van és pl. természetfilmet nézünk.

Este soha! Ott már szakértó mód, sötét helyiség.

Amúgy apropó Peru 4k: Az ahogy kinéz ezen az OLED-en az DÖBBENET! A Samsung QLED demója is drasztikusan jobban néz ki OLED-en, mint a saját QLED-jükön. Igen, ez így csodás... filmekre, klippekre, tv adásokra ez a kijelző mindent ver.

De játékra? Game módban? Teljesen mást látok. Annyira mást, hogy a QLED-del a Spider Man PS4 Pro HDR-rel LESOKKOLT! Elképesztő gyönyörű volt! Itt? Háááát izé... nem annyira szar, de hát na... nem ehhez vagyok szokva. Miközben a Switch, meg megint csak OLED-en gyönyörű, QLED-en meg gyalázatos. Ja... én se értem.

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

(#53126) XoZ válasza Crus (#53122) üzenetére


XoZ
aktív tag

Tudsz berakni képeket a Playstation "Video Output Information" képernyőről úgy, hogy közben fut egy HDR játék? Kb. így kell kinéznie: [link] (YUV420 helyett lehet YUV422 is). A HDMI 2.0 korlátja miatt RGB nem lehetséges ebben a módban, és így ehhez kell állítani a TV-n a feketeszintet "low" beállításra.
A Playstation közvetlenül van kötve a TV-re, vagy erősítőn keresztül?

(#53127) Crus válasza Madwe (#53114) üzenetére


Crus
őstag

Ezt a linket itt tőletek kaptam: [link]

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

(#53128) demeterf2 válasza Crus (#53124) üzenetére


demeterf2
tag

Ott lehet valami a Ps-el lesz, mert nekem is van Switchem és mindkettő nagyon szép. A fényképen is látszik, hogy valami nem jó.
Esetleg a Ps menüről tudnál képet feltölteni vagy valamelyik játékról?

[ Szerkesztve ]

Androidos YouTube csatornám (hírek, alkalmazás/játék tesztek) : https://www.youtube.com/channel/UC9FSGvvHgx7kVx9rAqXitGQ

(#53129) Segal válasza Crus (#53124) üzenetére


Segal
veterán

A ps4 lesz ott a ludas vagy az hdmi kábel de még véletlenül sem az oled tv.
Nálam 3080-ra van rákötve az oled és akármilyen tartalmat kap az gyönyörű képet ad.
Mondjuk nem is aláznám meg szegény oledemet azzal hogy egy ps4-et kötök rá ;] :P

"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)

(#53130) Madwe válasza Segal (#53129) üzenetére


Madwe
nagyúr

Egyértelmű user error, évekig ps4 majd ps4 pro most meg ps5 van rá kötve (eleinte c6 most cx) s ha akarom oda szaturáltatom h lefolynak a színek. Pláne azért vicces amit ír mert egy fald qled game modeban viszont szétesik teljesen...

[ Szerkesztve ]

(#53131) Crus válasza XoZ (#53126) üzenetére


Crus
őstag

TLOU2P2 ment éppen. [link]

Játékból egy kép... [link] talán még így is átjön, hogy mennyire nem "vivid" mennyire szürke és fakó minden, de persze nem a legjobb helyen vagyok ezzel a havas tájjal, de bent a kocsmában is fakó volt, annak ellenére, hogy a színtelítettséget is felhúztam már, az ajánlotthoz képest jóval.

PS4 közvetlenül a tv-re van és volt mindig is kötve. Tervezek egy erősítőt hozzá, de azokról meg kiderült, hogy gyárilag szar bennük a Panasonic chipje. Őrület mi megy itt több 100 ezrekért: [link]

A limited RGB miatt a fekete szint low beállításon van, ha nem arra tenném a fakósága csúcsra lenne járatva. PS4 beállításai: [link]

[ Szerkesztve ]

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

(#53132) Crus válasza demeterf2 (#53128) üzenetére


Crus
őstag

Switch nálam is okés... mondjuk a Luigi's Mansion 3-at még QLED-en toltam le. Gyönyörűek voltak a színek, lefolyt a képről. Semmit nem állítottam, Zelda be és rosszul lettem tőle... OLED-en viszont kategóriákkal szebb. Ezek szerint erősen játékfüggő lehet a dolog... vagy én már nem tudom.

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

(#53133) junior19 válasza Crus (#53124) üzenetére


junior19
senior tag

Ne a saját szád íze szerint állítgasd a tévét, s mások értékei alapján. Ha azt szeretnéd kideríteni, mi a hiba a láncban, akkor azt kell megnézni, mi, hogyan működik.
[link]
A linkről szed le a mintákat, s játszd le a PS4-el.
Írd le, milyen értékű oszlopok villogását látod már, s a fekete az tényleg fekete-e. Ha megtudod oldani, akkor lehetőleg sötétben csináld.
A fekete ellenőrzésére még egy jó trükk, pláne ha van környezeti fény. Tegyél egy papírtörlőt,
vagy wc papírt a kijelzőre, s nézzél bele. Emeld a fényerőt(nem az Oledfényerőt) óvatosan egyesével, amikor látod a nyíláson keresztül, hogy fény jelenik meg, akkor csökkentsd egy értéket vissza. Figyelj arra, hogy a menü is befolyásolhatja, így ha emelsz a fényerő értékén, akkor a menüképet tüntesd el a kijelzőről.
Az az érték kellene, hogy milyen fényerő érték után kezd el nálad a panel működni, illetve a helyes fényerő érték mellett milyen értékű oszlopok villogását látod.
Ezek után tudunk tovább menni, addig csak találgat mindenki, mi lehet a baj.

codec project

(#53134) Madwe válasza Crus (#53131) üzenetére


Madwe
nagyúr

Itt még az árnyalat is teljesen el van mászva... az mire van nálad állítva? Az ultra hd deep color be van kapcsolva a hdmi bemenetetnél? Teljesen félre van kalibrálva a tévéd a kép alapján.

[ Szerkesztve ]

(#53135) Madwe válasza Crus (#53132) üzenetére


Madwe
nagyúr

Nem játékfüggő. Az sdr game modeot normálisan állítottad be míg a hdr game modenál valami nagyon off. Vagy hdmi kábel hiba is lehet pl, másikkal próbáltad? Másik bemeneten? Deep color be van kapcsolva az adott bemeneten?
színskála mire van nálad téve?

(ugyan van olyan játék aminél valóban szar a hdr mert hdr konténerbe tesznek sdr tartalmat, de ez ritka. A tlou pl nem ilyen, ott minden rendben van hdr esetén...)

[ Szerkesztve ]

(#53136) Reinhardt


Reinhardt
őstag

Hello
LG Oled55CX-emen neha veletlenszeruen felugrik vmi Alaxa notificaton uzenet, tudja vki, hogy lehet tole megszabadulni?

(#53137) Crus válasza junior19 (#53133) üzenetére


Crus
őstag

Mekkora egy rakás hulladék ez a PS4, te atyaég :-D
Levettem egy új pendrive-ot a polcról. Letöltöttem a linkelt fájlokat. Rámásoltam a penre. A PS4 még a meghajtót se ismerte fel. Ja, hogy FAT32 kell neki, mint az őskorban. Hát jó. Formázzuk le FAT32-re. Megvan. Másoljuk fel a fájlokat. Megvan. Be a PS4 USB portjába, média lejátszó elindít. Látja a pendrive-ot. De NEM lát rajta semmilyen fájlt, csak a szokásos Sys Vol mappát, amit a win tesz rá. Ergo a fenti fájlokat a PS4 nem képes olvasni.

Azért köszi!

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

(#53138) Crus válasza Madwe (#53134) üzenetére


Crus
őstag

Sokszor írtam már, hogy ALAP, hogy az Ultra HD Deep Color be van kapcsolva. Amikor kibontottam a tv-t és beüzemeltem, MINDEN bemenetre ezt azonnal bekapcsoltam. Tegnap már lecsekkoltam, akkor is be volt kapcsolva.

Színskála automatikuson van és volt. Bármire teszem széles, vagy bővített látszólag semmilyen változást nem látok.

Árnyalathoz a kezemet hozzá se tettem. 0-án van.

[ Szerkesztve ]

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

(#53139) adamssss


adamssss
veterán

Sziasztok!

Tegnap este futottam bele a második olyan DV REMUX filmbe ami akad mint az állat. Valami tipp a lejátszáshoz? LGB9 (A tegnapi konkrétan ez volt: skyfall.2012.2160p.dolby.vision.sl.remux-trinity)

Az előző a Joker volt. Érdekes az egyik verzió ment a másik nem... :F

Köszi

[ Szerkesztve ]

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#53140) Crus válasza FollowTheORI (#53115) üzenetére


Crus
őstag

Ebből az derült ki, hogy automatikuson kell hagyni mindent :-D

Amúgy tök jó, hogy a neten 3234232 helyen és a fórumokon is mindenhol azt írják, hogy PS4 RGB = Limited, black level a tv-n meg LOW. DE EZ IS ROSSZ :-D

Mert mind a tv-n, mind a konzolon automatikuson kell hagyni... a fenti videó szerint.

Na de mindegy... rajtam egyik verzió se segít, nem az RGB Limited, FULL a gondom azt már világosan látom.

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

(#53141) rothfb válasza adamssss (#53139) üzenetére


rothfb
veterán

Ahogy olvasom, nagyon sok a gond a dv-s filmekkel, mivel rengeteg profil létezik, nagy a káosz. Én javasolnám az általános hdr10-et. A különbség elenyésző. Ez persze magánvélemény.

(#53142) Crus válasza FollowTheORI (#53115) üzenetére


Crus
őstag

Végigrágtam a videókat + szorgalmiból még az HGIG, Dynamic tone mapping témát is. Beállítottam mindent ahogy Vincent mester javasolta. És VÉGRE! Csoda történt! Elértem ugyanis az abszolút mélypontot... ez most így annyira, de annyira leírhatatlanul szarul néz ki, hogy ezzel a 30 éves Videoton tv röhögve versenyre kel színek terén.
Ennek azért örülök, mert bármit is csinálok innentől, csak szebb lesz a kép :R

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

(#53143) rothfb válasza Crus (#53142) üzenetére


rothfb
veterán

Ezt a kínlódást, amit itt levágsz...:DDD:C

(#53144) Madwe válasza adamssss (#53139) üzenetére


Madwe
nagyúr

Gyári appal nézed? Nekem plex-el még semmi sem akadt. Igaz én általában infuse-t használok vele apple tv-n, de a tv-s plex appal se futottam még hibába.

(#53145) wulfi válasza Crus (#53142) üzenetére


wulfi
tag

Hát nem tudom nálad mi lehet a gond, nekem a BX majd kiüti a szemem olyan fényes színes szagos a cucc ps4pro-n.
Én ez alapján állítottam be igaz ezek cx-es beállítások, de 1-2 helyen belenyúltam és saját ízlésemhez igazítottam, pl színhőmérséklet vagy a color. [link]

(#53146) Crus válasza rothfb (#53143) üzenetére


Crus
őstag

Te láttad már !game! módban ezt a tv-t? Bármilyen forrással nevetséges a kép. Ez a tv totálisan alkalmatlan gamingre.

Voltam olyan hülye, hogy a Switch-et élénk módban hagytam és nem értettem ott miért jó. Hát azért, de olyan input lag van ott, hogy elmehetek közben egy kávéra, ha lenyomok egy gombot. Áttéve game módba helyben is vagyunk... Junoszty tv-ket idéző undormány. Már a sokadik HDMI kábelt és a sokadik "ez a tuti" beállítást próbálom, de itt a tv-vel van a gond, méghozzá elég nagy. Mert azt fel se merem tételezni, hogy másoknak ez így megfelel.

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

(#53147) kolosszus87 válasza Crus (#53146) üzenetére


kolosszus87
senior tag

Ismétlem, szinte biztos h nem a tv-vel van gond, mondom ezt úgy, hogy nem vagyok éppen LG fan. Sony, Panasonic a tv márka még mindig számomra akár lcd, akár oled, ezek verhetetlenek képminőségben. Viszont ennyire szar nem lehet mint amit előadsz, szimplán egyszerűen szar, helytelen, túlszaturált képhez szoktattad a szemed és a színhelyesebb képet ahhoz képest fakónak tartód...hát persze h az lesz. Amennyiben game módban is tökéletesek a feketéid, tehát nem lesz szürke rajta a fekete akkor nem fakó a kép. Élénk mód pedig teljességggel alkalmatlan bármilyen tv-n bármilyen tartalomhoz. Sose kalibráltasd be a tv-det mert egy tökéletesen műszerrel beálíttott képet is leszaroznál ezek után az tuti.

[ Szerkesztve ]

Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player

(#53148) Madwe válasza Crus (#53146) üzenetére


Madwe
nagyúr

Ez a tv tökéletesen alkalmas a gamingre - sajnos te vagy alkalmatlan a tévéhez. ;]

halkan megsúgom h game mode-ot 1 az 1ben be tudod úgy lőni mint ami az élénken default. Hajrá.
azt meg végképp halkan teszem hozzá h az élénk egy annyira túltolt túlszaturált valami hogy nem igaz, semmi köze ahhoz ahogy a készítők elképzelték a filmet. De ha te erre vágysz ezt el tudod érni a game mode-al is.

[ Szerkesztve ]

(#53149) Elektrosokk válasza Crus (#53146) üzenetére


Elektrosokk
addikt

akkor dőlj hátra és nézz rajta filmeket. :U

"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️

(#53150) Crus válasza kolosszus87 (#53147) üzenetére


Crus
őstag

Nézz meg egy Peru 4k-t OLED-en, vagy QLED-en. Az talán az egyik csúcs, ami gyorsan és online elérhető. Na most játékoktól ennek a 70%-át várnám el és a 40%-át se kapom, szerencsétlen Switch-csel meg a 20%-át se GAME módban.
Szeretem a színeket ez nem vitás (nincs szemüvegem, voltam szemésznél, minden oké), nem véletlenül betegesen várom a nyarat, mert az a szürkeség ami egész télen odakint van, az megöl. NEM túlszaturált képről beszélek mert azt én is látom... OLED-re lefordítva színmélységnek 60-70 között szoktam megadni. Az élénk módot pedig nyilván saját ízlésemre szabtam és a gyári beállításokból ott vettem vissza pár dologból... mégis valami ahhoz közelít várnék el game módban, de annyira kanyarban nincs hozzá, hogy az leírhatatlan.

Még egy dolog... én 2.5 méterről mozgás közben látom a PS4-en 4k-ban a checkerboardot. Kezdem azt hinni, hogy pont, hogy az a baj, hogy az én szemem túl jó. Annak idején futottam azzal pár kört és nem hittek el, hogy a 60 FPS-ről 58-ra droppolást durván kiszúrom. A 24 frémes filmeknél rendszeresen mondom a nejemnek, hogy ezt a szaggatást megszokni sosem fogom és sokak szerint ez az autentikus mozi élmény... ez a szaggatós fekália. Brrrr.

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.