Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#83001) Skylukos


Skylukos
tag

HDR és főleg DV 4K beállító ábrákat tudtok esetleg ajánlani. Főleg fekete meg fehér és színerőt. Sajnos DV youtubeon nincs. Esetleg a netflixen nincs DV beállító ábra?

(#83002) Pro Koryak válasza dropi (#83000) üzenetére


Pro Koryak
addikt

:O
Oszt csódákozik a pógár, hogy bejégett a oleggye => deszarazoled.

(#83003) farkas-j válasza dgyuri0123 (#82802) üzenetére


farkas-j
őstag

Egy 0-24-ben futó PC-n nagyságrendekkel kevesebb az írás-olvasás mint egy folyamatosan HD adást rögzítő és felülíró TV-nél. Emiatt inkább a HDD javasolt. A szükséges írási-olvasási sebességet lazán hozza. Nálam már 6. éve van rajta a TV-n egy 2,5"-os Toshiba 512GB-os HDD nonstop rögzítéssel (a pillanat állj és a visszanézés miatt).

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#83004) Skylukos válasza farkas-j (#83003) üzenetére


Skylukos
tag

Köszi, ezt gondolom nekem akartad, ezért használok én is inkább hdd-t.

(#83005) dropi válasza Pro Koryak (#83002) üzenetére


dropi
aktív tag

Én nem csodálkoznék, azért annál mélyebben beleástam már magam a tévékbe, nyiulván odafigyelek, hogy ne állóképet nézzek, bár ugye képernyőkímélő is bekapcsol elég gyorsan. De azért én nem feltételezem, hogy olyan funkciót (100% fényerő) építenek bele egy tévébe, amit ha használsz tönkremegy a tévéd :D Nyilván a 100 százalék még mindig messze van attól az értéktől, amivel kárt lehet tenni s tévében, ha rendeltetés szerűen használod.
Plusz azért azt nem vagyok hajlandó hagyni, hogy én legyek gépekért, ne a gépek értem. Telefonjaimon se volt soha tok meg ilyenek, mert elcsúfítja sztem, és nekem úgy nem tetszik.

Philips 55OLED718/12 - Xbox Series X - Google Pixel 7 Pro - Xiaomi Watch S1 Active

(#83006) junkpod


junkpod
nagyúr

Újonnan vett tv esetén érdemes nézni az üzemidőt szerviz menüben? Sony55A83J, Soncity-től.

Box's don't touch!

(#83007) Pro Koryak válasza dropi (#83005) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Nem tudom a kezelési mit ír, de ha valóban "azért annál mélyebben beleástam már magam a tévékbe", akkor tudnod kellene, hogy az olednek nem tesz jót az állandóan magas fényerő.
Persze, a teknika van érted, csak ha beég, akkor meg jön az anyázás + deszarazoled.

"De azért én nem feltételezem, hogy olyan funkciót (100% fényerő) építenek bele egy tévébe, amit ha használsz tönkremegy a tévéd"

A gyártó pont lesz.rja, kifizetted, hazavitted, innentől neki haszna van.

(#83008) Skylukos válasza Pro Koryak (#83002) üzenetére


Skylukos
tag

Miért? Leírta valahol a gyártó, hogy tilos a max fényerőt esetleg használni, mert akkor tönkremegy a tv?

(#83009) Skylukos válasza Pro Koryak (#83007) üzenetére


Skylukos
tag

"A gyártó pont lesz.rja, kifizetted, hazavitted, innentől neki haszna van."

Neki meg felelőssége van a tartósságért.

(#83010) Calogero válasza Skylukos (#83009) üzenetére


Calogero
addikt

Csak addig van felelőssége, amíg él a garancia.....utána azaz érdeke hogy cserélj minél hamarabb.

[ Szerkesztve ]

(#83011) Skylukos válasza Calogero (#83010) üzenetére


Skylukos
tag

Szerintem a garancia lejárta után is van felelőssége csak esetleg nem törvényi, hanem erkölcsi (bizalmi), ezért is vállalják sokszor a javítást a magukra és a márkára valamit is adó cégek.

(#83012) Sasi001 válasza dropi (#83000) üzenetére


Sasi001
aktív tag

Mindenkinek más a szeme ha neked így jó akkor így használd. Ez csak egy használati eszköz. Azt hittem Lg, mert akinél alacsonyra van véve a pixel fényerő ott általában a csúcsfény (peak brightness) maxon van.

(#83013) Pro Koryak válasza Skylukos (#83008) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Az ő esetéről van szó, ő meg körbejárta a témát = tudja, mivel jár!

#83009
az oled tv tulajok többsége valószínű észre sem veszi/venné, ha esetleg beégne, 1-2 pixelhiba, tinting, sávosodás...stb. Szóval a "gyártó pont lesz.rja, kifizetted, hazavitted, innentől neki haszna van." Azért lehet ez gyártófüggő is, Sony/Pana/Loewe/B&O talán jobban nekifekszik. :F

[ Szerkesztve ]

(#83014) dropi válasza Skylukos (#83009) üzenetére


dropi
aktív tag

Na pont én is így gondolom. Nem teheti meg, hogy leszarja, mert a vevők őt fogjak leszarni utána. Ki jár rosszabbul?

Pro KoryakDe én nem tudom, hogy ti ezt honnan vettétek amúgy, hogy nem lehet max fényerőn küldeni. Miért ne lehetne? Mai oledek már kb be se égnek, annyi védelem van bennük. max ha egész nap egy állóképet nézel. Nekem volt ilyen tapasztalatom, ráadásul rendeltetésszerűen használt tévével (2007-ben vett Samsung HD LCD tévémbe beleégett a snookerasztal évek alatt, pedig tök normálisan néztem az Eurosportot), de ennek ellenére sztem nem kellene azonosítani mindenkit a deszarazoledet kiabálókkal, aki szeretné kihasználni a tévé adta örömöket :)

Sasi001Hisense-nél nem tudom, hogy mi annak a megfelelője :(

Philips 55OLED718/12 - Xbox Series X - Google Pixel 7 Pro - Xiaomi Watch S1 Active

(#83015) Sasi001 válasza dropi (#83014) üzenetére


Sasi001
aktív tag

Nem ismerem ezt a típust, talán Vhiktor tudna segíteni biztos kalibrált már ilyet.

(#83016) dgyuri0123 válasza dropi (#83005) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Ha van egy 500 lóerős autód és állandóan padlógázon közlekedsz vele, szerinted nem fog idő előtt tönkrmenni egy-két dolog benne? De!
Fékbetétek félévente, féktárcsa évente, féltengely évente, hengerfej kétévente, kuplung kétévente, komplett motorfelújítás bőven 100e előtt és ez csak a jéghegy csúcsa. De igazad van, a gépek vanak értünk. :D Én pl. azt szeretem, ha van valami kütyüm, az nézzen ki újnak amíg nálam van, mert gyűlölök ösze@aszott holmikat birtokolni. Ha valami törik/sérül, az vagy szerviz, vagy "kuka"... nálam. Oledet sem azért vettem, mert már közelítenek a mai led tv-k fényerejéhez, hanem mert csak az oled tud natívan végtelen kontrasztot. Természetesen nem csak azért, de már ez is elegendő indok lenne, hogy oledet nézzek.
Ha megkérdezhetem, te miért nem vettél lcd-t (ledet), ha neked a fényerő ennyire prioritást élvező paraméter? Csak mert az oled még mindig nem tud olyan fényes lenni, mint egy led tv és be tud égni ma is. Nyilván semmi közöm hozzá, hogy miért vettél oledet, de azt gondolom, rosszul választottál. :R

"csak a zene van"

(#83017) Vhiktor válasza Sasi001 (#83015) üzenetére


Vhiktor
veterán

Mit is? :)

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#83018) dgyuri0123 válasza Pro Koryak (#83013) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

B&O? Hehe... lányom bt hangszóróját képtelenek voltak megcsinálni, vagy cserélni. Addig húzták az időt a javításokkal, hogy kicsúszott a gariidőből és természetesen már nem nyúlnak hozzá... ingyen. Ja és persze végig az volt, hogy semmi baja a cuccnak, pedig volt. Szóval a B&O is elmehet a francba. Soha többet B&O. :N És nem is ajánlanám csak egy haragosomnak. Rengeteg pénzért legrosszabb megbízhatóság.

"csak a zene van"

(#83019) Skylukos válasza Skylukos (#83001) üzenetére


Skylukos
tag

Vhiktor ebben a témában esetleg tudnál ötletet adni?

(#83020) papi77 válasza ΞΔGLΞ (#82996) üzenetére


papi77
addikt

Köszönöm,valóban az volt a megoldás,hogy a tv-n kellett bekapcsolni!

Az első: NOKIA 1611

(#83021) dropi válasza dgyuri0123 (#83016) üzenetére


dropi
aktív tag

Igazad van ebben a példában, annyi kis hibával, hogy egy autó azért jóval összetettebb szerkezet, mint egy tévé, meg más a használati mód is. Telefonjaim is mindig oledek voltak, majdnem mindig max fényerőn mentek, nem lett azoknak sem bajuk ettől.
Nem hiszem, hogy rosszul választottam volna, a kontraszt nekem is fontos, meg nyilván a háttérvilágítás/pixelenkénti világításból eredendő különbség is, plusz a színmegjelenítés pontossága is. És bár még ez csak a harmadik oled tévém, de ebben is látok különbséget. Meg nekem ezeknek a tévéknek a képe sokkal fényesebb. Mármint hogy mondjam, hogy érthető legyen, nem tudom :)Mert ez a fényesség nem egyenlő a fényerősséggel. De én nem mondom, hogy ez a jó, amit én csinálok, csak nekem így jó. De én a színt is felnyomom mindig, egyszer próbáltam kalibrált képet nézni, nekem az olyan volt, mintha egy barna üvegen néztem volna egy feketefehér tévét :)

Philips 55OLED718/12 - Xbox Series X - Google Pixel 7 Pro - Xiaomi Watch S1 Active

(#83022) dgyuri0123 válasza farkas-j (#83003) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

256-os pendrive ~9e Ft. Szerintem simán túlél két-három tévét.
HDD felett eljárt az idő, csak még elég drágák a "nagyobb" ssd-k.

"csak a zene van"

(#83023) Vhiktor válasza Skylukos (#83019) üzenetére


Vhiktor
veterán

DV-ből csak fizetős van, HDR lehet könnyen találni neten.

De nemigazán érdemes őket beállításra hasznélni, ezek az ábrák inkább csak arra vannak, hogy milyen a tv HDR és DV képessége, mert benne van a pakliban hogyha ezek alapján állítasz akkor elrontod a tone mappinget

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#83024) dgyuri0123 válasza dropi (#83021) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Szíved joga, hogy azt nézd, amit szeretsz. Viszont (szerintem) ha oleden mindent feltolsz maxra, pont azt bukod el, ami miatt sokan oledet veszünk. És ez nem más, mint a nagyon pontos színvisszaadás, a kiváló feketék, stb stb. Amikor 100-on áll minden, ezek a képi jellemzők egyszerűen eltűnnek egy sűllyesztőben és nem azt fogod látni, ami a jó, hanem egy valóságól messze elrugaszkodott izét, ami ugyan tetszhet neked, de semmi értelme, hogy ezt a képet egy oleden nézd, mert erre a célra egy miniled is bőven jó lenne neked, sőt, talán még jobban is tetszene, mint az oled, amit (hidd el) nem erre találtak ki. A képimádóknak (volt plazmások) tervezték szerintem, akiknél elsődleges szempont volt a kép minősége, nem pedig a fény mennyisége. De csak szerintem. :R

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#83025) Skylukos válasza Vhiktor (#83023) üzenetére


Skylukos
tag

Köszi!

(#83026) dropi válasza dgyuri0123 (#83024) üzenetére


dropi
aktív tag

Ilyen messzire azért nem mennék el, hogy mit mire találtak ki.

Philips 55OLED718/12 - Xbox Series X - Google Pixel 7 Pro - Xiaomi Watch S1 Active

(#83027) Skylukos válasza dgyuri0123 (#83024) üzenetére


Skylukos
tag

Tévedés, az Oled-en a nagyobb fényerőtől nem lesz kevésbé fekete a teljesen fekete, szerintem.

(#83028) dgyuri0123 válasza dropi (#83026) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Te dolgod...mondtam, azt csinálsz amit akarsz. Semmi közöm hozzá.

#83027Skylukos szerintem nem érted a lényeget.

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#83029) powerup2 válasza Skylukos (#83001) üzenetére


powerup2
addikt

Kalibrálni kell a kijelzőt ezt szemre nem lehet beállitani sőt ha valaki felteszi milyen beállitásai vannak hogy neki az a jó az neked tuti nem lesz jó mivel minden kijelző más. A tone mapping el fog mászni. Ezzel amúgy inkább rontod a gyári kalibrációt.

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#83030) dropi válasza Skylukos (#83027) üzenetére


dropi
aktív tag

Nem csak szerinted, a technologiabol adodoan sem. Nem is értem, hogy ez hogy jött amúgy. Meg attól, hogy én szeretem a színesebb képet, mért ne lehetne olyan tévém, aminek fényesebb képe. Ilyen erővel, minek lehet egyáltalán állítani ezeket a dolgokat, ha olyanoknak készült, akik csak a színhelyesebb, fakóbb képeket szeretik.

Philips 55OLED718/12 - Xbox Series X - Google Pixel 7 Pro - Xiaomi Watch S1 Active

(#83031) powerup2 válasza dropi (#83021) üzenetére


powerup2
addikt

Ha normálisan van kalibrálva a tv akkor tökéletes minden és azt látod amit a rendező is akart látni. Én igy szeretem nézni a filmeket. Nem úgy hogy a szinek túl vannak tolva és a képi világnak semmi köze sincs ahhoz amit megálmodtak.

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#83032) Sasi001 válasza Vhiktor (#83017) üzenetére


Sasi001
aktív tag

A beállításoknál dropi fórumtárs-nak Hisense tv-nél a csúcsfényerő megfelelője.

(#83033) lala666 válasza powerup2 (#83031) üzenetére


lala666
senior tag

Van aki meg úgy szereti ahogyan ő megálmodja ,ez ilyen....Kinek mi jó.

Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501

(#83034) Sasi001 válasza lala666 (#83033) üzenetére


Sasi001
aktív tag

Nekem még nem kell szemüveg de amikor a lányomnak csináltattam a barátomnál egy nagyon enyhét kipróbáltam és sokkal kontrasztosabb és színesebb volt minden. Elképzelhető, hogy ezt kompenzálja ha a színekre rátolunk egy kicsit. Nekem jó de lehet, hogy másnak túl színes. Csak egy gondolat volt.

(#83035) ricsip válasza Sasi001 (#82999) üzenetére


ricsip
addikt

Jah, itt lesz a trükk. Vajon hány ember van képben vele itt, hogy az Oled brightness ÉS a Peak brightness kombinációja EGYÜTTESEN határozzák meg a szemkivakítás mértékét? :U

-

(#83036) Sasi001 válasza ricsip (#83035) üzenetére


Sasi001
aktív tag

Egyik fel másik le :K vagy mindkettő fel ha sötét :Y

(#83037) SaitoX


SaitoX
tag

Van itt olyan, akinek Sony A80J, A83J, vagy esetleg A80K van és szokott játszani rajta?
Tényleg annyira rossz az ABL, mint mondják? Több helyen olvasom (fórum commentek, youtube, stb), hogy olyan játékoknál, ahol van egy HUD, egy nagyobb ikon, vagy egyéb menüelem, ami folyamatosan látszik a képernyőn, akkor a TV a teljes képernyőt elsötétíti néhány perc után, és állítólag nincs rá megoldás. Sok ember azt írja, hogy ez hülyeség, és nagyon jó a TV játékra.

Kíváncsi lennék, itt van-e ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata.

[ Szerkesztve ]

(#83038) Pro Koryak válasza dropi (#83014) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Ha neked ez a tv adta öröm:
1. "Nekem Oled kontrasztot lehet allitani, termeszetesen az is maxon, oled fenyero 100-on és persze fenyerzekelo kikapcsolva"

2 "Nekem SDR Sport mod 100. Szabványos 80, HDR 100 a default érték a tévé beállításaiban alapból, megy mindig :DBár lehet más az elosztás. de nekem ennél alacsonyabb módon nem is tetszik"

... akkor élvezd sokáig, büntesd a szemed, de erre szerintem felesleges volt oled tv, azaz túlszaturált, szó szerint szar képet nézzél, pl. Sport mód. :Y :R

(#83039) Farkassacred válasza SaitoX (#83037) üzenetére


Farkassacred
őstag

55' A80k van nekem és most jelenleg a Hogwarts megy rajta, de eddig még nem találkoztam ilyesmi jelenséggel. Lehet, hogy ez az Evo panellel szerelt sony tévéknél fordul elő?
Bár gondolom akkor tele lenne ezzel az internet..

[ Szerkesztve ]

(#83040) Vhiktor válasza Sasi001 (#83032) üzenetére


Vhiktor
veterán

Talán OLED fény.

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#83041) Matt89 válasza SaitoX (#83037) üzenetére


Matt89
junior tag

Ha jól rémlik Vincent videóiból akkor az agresszívabb ABL jelenlség a beállításokkal kezelhető (pl lehet bejátszik az eco meg hasonló téma), de nem 100%, fejből nem tudom.

Elvileg ott nem lenne szabad ilyen különbségnek lenni, hogy evo vagy nem evo.
(Ha mégis, akkor tökön szúrom magam :D mert kb pár hét és végre nálam lesz az evos 77a80k)

[ Szerkesztve ]

(#83042) Matt89 válasza SaitoX (#83037) üzenetére


Matt89
junior tag

Rákerestem gyorsban, de egyelőre nem találtam olyan véleményeket vagy videókat, ahol durván érezhető lenne. Az, hogy van az egy dolog, kérdés, hogy mennyire gáz...
Te hol találtál erről negatívat, azt meg tudod írni?

(#83043) so_ha


so_ha
senior tag

(#83045) Lackooo84 válasza Matt89 (#83042) üzenetére


Lackooo84
nagyúr

Hát nekem a CX-en elég gáz volt. Játszottam a Mother Russia Bleeds-el, és játék közben tök besötétedett a kép, azt hittem olyan a játék... aztán mikor meghaltam ugye váltott kicsit a kép, és tök világos lett ugyanaz a pálya. Eléggé észrevehető volt. Persze én más játékban is észrevettem elég durván. Aztán kikapcsoltam szervizmenüben azóta nincs gond.

The Truth is out there...

(#83046) Skylukos válasza powerup2 (#83029) üzenetére


Skylukos
tag

Egyetértek, de a kalibrálás akkor ad esetleg tökéletes képet ha abból indulunk ki, hogy a nézendő nyersanyag is mindig tökéletes. De mivel a nézendő nyersanyag nem mindig tökéletes, erősen változó minőségű, ezért egy egyéni kompromisszumos beállítás a változó minőség miatt általánosságban még célravezetőbb is lehet.

(#83047) #72042496 válasza so_ha (#83044) üzenetére


#72042496
törölt tag

Na végre elhagyták azt a tök fölösleges kvázi díszcsomagolást, és egy hagyományos kartonban jön.

(#83048) kkp900


kkp900
senior tag

Jó reggelt! Az lenne a kérdésem , hogy hol találom a HDR beállítást az LG 42 C21LA nál ? Mert van egy olyan bajok , hogy Mac Minivel van használva akkor megjelenik a Nagy dinamika tartomány lehetősége ha meg a Macbook Air M1 van csatlakoztatva akkor meg nem jelenik meg. Ugyan az a kábel ugyan oda dugva a 2. HDMI re és PC re állítva. Es állítólag az a baj , hogy más eszközt érzékel és engedélyezni kell neki. De nem találom a beállítás bekapcsolàs lehetőségét. Egyszer már beállítottam szépen most meg nem találom sehol sem..

(#83049) SaitoX válasza Matt89 (#83042) üzenetére


SaitoX
tag

Ha rákeresel, hogy A80J ABL elég sok találat lesz, de itt van egy youtube videó, illetve egy reddit post. Illetve még ezt találtam, ami érdekes.

Azt viszont nem tudom, hogy mennyire valós probléma, sok ember nagyon panaszkodik miatta, sokan azt írják nem zavaró, nehéz ebből eldönteni :)

[ Szerkesztve ]

(#83050) Vhiktor válasza SaitoX (#83049) üzenetére


Vhiktor
veterán

Az összes OLED-nél valós probléma.

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.