Hirdetés

2024. június 11., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-06-06 15:06:01

LOGOUT.hu

Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#50875) Amos17


Amos17
tag

Sziasztok,
Az alábbi problémába ütköztem bele:
Van egy MSI PRO B660-G DDR alaplapom ( [link] ) Van benne egy M.2-es SATA SSD-m, ezen volt a Windows-om és ez volt beállítva boot-olásra a BIOS-ban is. Ez a M.2_2-es foglalatban volt az alaplapon. Vásároltam most egy másik M.2-es SSD-t (NVME) és ezt beleraktam a M.2_1-es foglalatban. USB-ről felraktam rá a Windowst. Ezután furcsa volt, hogy a telepítés után a BIOS-ban nem tudtam ezt az új SSD-t kiválasztani Boot drive-ként, csak a régit dobta fel. Elindult a gép. Windows megkérdezte, hogy melyik particióról szeretném indítani a gépet. Kiválasztottam az újat, beállítottam a rendszert, stb. Újraindítottam emiatt párszor de sajnos az új SSD-t nem tudom kiválasztani boot-olásra. BIOS firmware a legfrissebb. BIOS-ban UEFI van, mindkét SSD-t mutatja a drive-ok között, de sajnos a boot opcióknál csak a régit lehet kiválasztani.
Tudjátok esetleg, hogy hogyan lehet ezt a problémát megoldani? A régi SSD-t formázni akarom és az maradna adattárolásra, de ilyen körülmények mellett para lenne ezt megtenni mert nem szeretném megint újratelepíteni a Windowst.
Segítségetek előre is köszönöm!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.