Hirdetés

2024. június 5., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-06-06 15:06:01

LOGOUT.hu

Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51051) Csorbi válasza tknof1871 (#51050) üzenetére


Csorbi
addikt

Nem kell túlgondolni. Ha nem látja az alaplap (biosban sem) az SSD-t, és másik gépre dugva sem látszik, akkor az megpusztult. Mármint a vezérlő. Ilyen van. Semmi köze az mbr2gpt-hez. Az égvilágon SEMMI.
És nem is a hőmérséklet miatt, egyszerűen elfáradt és kész. (Na jó, lehet a RoHS irányelv kicsit okozhat ilyet. ;] De ezzel nincs mit tenni.)

(#51052) Kiskun87


Kiskun87
lelkes újonc

Sziasztok! Olyan gondom lenne, hogy az asztali gépem csak úgy indul el ha bekapcsolás előtt a táp kapcsolót lenyomom és amikor újra felkapcsolom egyből megnyomom a gép bekapcsoló gombját. Ha várok vele kicsit akkor nem indul el. Járt már valaki így? Ja utólag jut eszembe, hogy amikor véletlenül elindult akkor valami BIOS-sal kapcsolatos dolgot írt ki( nem emlékszem már mi volt, nem fotóztam le sajnos ) meg be is kellett lépni, de amikor kiléptem onnan minden elindult normálisan. Segítségeteket előre is köszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#51053) Petya XT válasza Kiskun87 (#51052) üzenetére


Petya XT
aktív tag

Mikori a gép? Gombelem?

(#51054) Kiskun87 válasza Petya XT (#51053) üzenetére


Kiskun87
lelkes újonc

Én használtam vettem pár hete, de a gép kb másfél éves. Azt nem próbáltam még cserélni, de kicserélem. Hátha csak ennyi a baj. köszi :)

[ Szerkesztve ]

(#51055) Petya XT válasza Kiskun87 (#51054) üzenetére


Petya XT
aktív tag

Érdemes ránézni, mielőtt továbbgondoljuk. Ha van egy multimétered, egy pillanat alatt kiméred, hogy jó e. Utána egy CMOS reset, ha nem hozza az eredményt, mehetünk az alaplapi csatlakozók felé(és a végén reméljük nem az derül ki, hogy a táp, vagy a lap rossz). Jelezted annak aki eladta neked? :U Milyen gép ez?

(#51056) tserrof77 válasza Kiskun87 (#51054) üzenetére


tserrof77
senior tag

Jó lenne a gép minél pontosabb paramétereit ismerni. Alaplap, cpu, vga, táp. Ezek fényében könnyebben beazonosítható lenne a probléma. Mindenesetre és erősen a tápra gyanakszom.

Amúgy egy másfél éves gép (papíron) garanciális kellene legyen. Bár pl egy alsópolcos tápra sokszor csak 1 év garancia van.

Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)

(#51057) Kiskun87 válasza Petya XT (#51055) üzenetére


Kiskun87
lelkes újonc

Sajnos nincs multiméterem de az elem cserét megpróbálom. Köszi . A gép amúgy egy: Asus Prime B-650 plus lap, 7600x proci, 6800xt vga, 32 GB Corsair ram, Corsair Rm850 táp. Persze jeleztem neki egyből amikor észleltem a gondot, azt mondta nála nem csinált ilyet, de ha nagyobb baj úgyis megkeresem aztán bízom benne hogy találunk megoldást a problémára.

[ Szerkesztve ]

(#51058) Kiskun87 válasza tserrof77 (#51056) üzenetére


Kiskun87
lelkes újonc

Igen, garanciás sok minden bár a táp pont nem sajnos.

(#51059) Petya XT válasza Kiskun87 (#51057) üzenetére


Petya XT
aktív tag

Nem mozdulhatott ki valami?

(#51060) Kiskun87 válasza Petya XT (#51059) üzenetére


Kiskun87
lelkes újonc

Már próbáltam, elvileg mindegyik a helyén volt, de megnézem mégegyszer az összeset.

(#51061) tserrof77 válasza Kiskun87 (#51057) üzenetére


tserrof77
senior tag

Na, az szép. Mert az RM széria Gold, amire (gyárilag) 10 év gari van! Az más tészta, hogy a "kedves" forgalmazó ezt nem biztosítja a vásárlóknak. :((( :(((

Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)

(#51062) Petya XT válasza tserrof77 (#51061) üzenetére


Petya XT
aktív tag

Alapjáraton is garisnak kellene lennie, ha másfél éves a táp(vagy az idősebb?). Erre rá kellene kérdezni. A RAM-okkal is ezt játszák, 36 hónap és kész, hiába a 10 év gyártói oldalról. Intézzed magadnak, persze, csak ha a vásárláskor regisztrálta valaki(ez nem szokott menni)... :(

(#51063) Kiskun87 válasza tserrof77 (#51061) üzenetére


Kiskun87
lelkes újonc

Na azt akkor a számlán is megnézem, hogy mikor vette pontosan, mert csak a hirdetésből néztem, hogy a gari lejárt már róla. Ha meg erre is 10 év van és a táp a ludas akkor a gyártónak küldöm vissza. Monitorral jártam már így, hogy gyártót hívtam kijelző hiba miatt és egyből cserélték, nem kellett az forgalmazóval szenvedni. Remélem itt is érvényesíti majd a gyártó a garit.

(#51064) Kiskun87 válasza Petya XT (#51062) üzenetére


Kiskun87
lelkes újonc

Ja akkor ez lehet bukó lesz a gyári gari érvényesítése, de egy próbát megér majd. Holnap utána járok már ezeknek a dolgoknak, mert ha a táp a ludas nem lenne jó ha tönkre tenne valamit a gépben. Max marad egy szerviz aztán megnézik, hogy tuti az e a baj.

(#51065) Kiskun87 válasza Petya XT (#51055) üzenetére


Kiskun87
lelkes újonc

Elvittem egy szervízbe, táp, rám, VGA minden rendben. Ők az alaplapra tippelnek. De ilyen hibával még nem találkoztak.

(#51066) Petya XT válasza Kiskun87 (#51065) üzenetére


Petya XT
aktív tag

Olyan valóban gyakran van, hogy csak egy adott összeállításban hibázik, mással nem. Gondolom egyenként tesztelték. Az alaplap is foghat egy rövidet feszültség alá helyezve, vagy valamelyik ATX csati, ez hozhatja az UEFI üzenetet. De ezek mind tippek. Mivel komolyodott a szitu, csak kellene az a UEFI üzenet az elején, hogy vajon mirre gondolt a költő. Próbáld már meg kifényképezni valahogy.

(#51067) Kiskun87 válasza Petya XT (#51066) üzenetére


Kiskun87
lelkes újonc

Azóta nem írta ki, miért is írná..:) de majd próbálkozok vele hátha írni fogja még. Annyi, hogy másik lappal nem tudták tesztelni mert nem volt nekik raktáron olyan ami a géphez jó lett volna.

(#51068) Petya XT válasza Kiskun87 (#51067) üzenetére


Petya XT
aktív tag

Nem logol az UEFI véletlen? Ezt közben megnéztem, ez nem. Csak kellene pedig az üzenet. Ha véletlen előjön, szemléld már meg figyelmesen. Végül alaphelyzetbe lett állítva az UEFI? Éppen valaki írta itt valamelyik nap, hogy M2 SDD csinált hasonlót, szóval tök sok minden lehet.

(#51069) Ne03


Ne03
újonc

Helló. Segítséget szeretnék kérni mivel nem tudom mi lehet a baj a gépemmel.. nem rég kezdte el azt csinálni hogy amikor be van dúgva a gépbe a net kábel (bekapcsolt állapotban) akkor el megy a wifi/net a házban. Kb 1 hónapja kezdte el ezt csinálni azóta is ez van és nem tudom mi lehet a baj.. kérdeztem már mindenkit meg csináltam is már mindent de egyszerűen nem tudni mi lehet vele a baj. Megjegyzem hogy akkor van net a gépen ha a kábelt ami a gépbe megy a net modembe dúgom, csak akkor ugye wifi nincs.. vettem új alaplapot, mivel azt mondták azzal lehet a baj de ugyan azt csinálja ezzel a lappal is mint a másikkal.. Most pedig azt mondják hogy a táppal lehet a gond mivel amikor be van dúgva az egér és a bill. és elindítom a gépet akkor nem bootol be a windowa csak az Asus feliratig tölt be a gép közben az egér agyon villogja magát. De ha ki van húzva mindkét cucc akkor ki írja hogy no keyboard detected de akkor utána be is jön a gép.. Valaki tudna segíteni? A táp garanciás és én még a modem elosztón gondolkodtam hátha azzal menne rendesen a wifi és a net is a gépemen..

(#51070) Kiskun87 válasza Petya XT (#51068) üzenetére


Kiskun87
lelkes újonc

Azóta nem kapcsoltam be a gépet, de egy ideje semmit nem írt ki mióta így indítom. Annyit mondott az ismerős a szervizben, hogy átnézték a BIOS-t is és nem volt benne hiba. Szép lesz megtalálni akkor a hibát, de csak sikerülni fog. Max felhívok még pár szervízt, csak találkozott már valaki ilyen hibával. Nézegetek majd külföldi fórumokat is hátha járt ott már valaki így.

(#51071) Wohme


Wohme
tag

Sziasztok!

Vettem innen apróról egy 300 W-os, 12 V-os paneltápot egy 220 W-os Delta tápkockával egy megbízható eladótól, hogy egy második kis házi szervert összeállítsak magamnak. 1 db merevelemezzel és ASRock J4205-ITX integrált procis lapommal összeraktam egy szintén akkor vásárolt házban (Fractal Node 500) és amikor bedugtam a falba elkezdett füstölni és meghalt az alaplap. Ez a lap ezelőtt gond nélkül ment 24/7 egy Chieftec paneltáppal. A füst valószínűleg a processzortól jött a hűtőborda alól, nem találtam meg a pontos helyét.

Az eladó állítása szerint átvizsgálta a tápot, mielőtt elküldte volna nekem és nem talált benne semmi problémát. Én is megvizsgáltam multiméterrel utána a képességeimhez mérten.

Ezekből a komponensekből állt össze a táp a fali aljzattól haladva az alaplapig:
1. Delta AC/DC adapter (tápkocka) 8 pines Mini-Fit Jr. apa csatlakozóval
2. 16 pines Mini-Fit Jr. anya (rácsúszik a tápkocka 8 pines apájára) + DC anya átalakítója
3. DC apa + 4 pines Mini-Fit Jr. anya átalakítója
4. Paneltáp 4 pines Mini-Fit Jr. apa bemenettel és 20 pines tápcsatlakozó kimenettel
5. 20 pinből 24 pines tápcsatlakozó az alaplapra + egyéb csatik összekötve

A következő dolgokat érdemes tudni:
- A gépházban az alaplapot a távtartóira, a paneltápot pedig 2 ponton saját távtartókkal a ház padlólemezén lévő ventilátorlyukakra rögzítettem. A DC dugó földelősaruját az alaplap egyik csavarjára kötöttem.
- Nem indítottam be a gépet, csak a falba dugtam a dugvillát
- Ha előbb dugom be a Delta AC adaptert a fali aljzatba és utána csatlakoztatom a paneltápra, akkor a Delta adapter leold és lekapcsol. Multiméterrel sehol sem érzékel feszültséget.
- Ha viszont előbb összedugok mindent és legutoljára dugom be a fali aljzatba, akkor a multiméterrel a csatlakozóknál a diagramoknak megfelelően tökéletesen jön az összes feszültségág mind a Delta adapter 8 pines csatiján gemkapoccsal, az átalakítóknál és a paneltáp 24 pines ATX tápcsatlakozóján is. Folytonosságot is jól lehetett mérni a vezetékeken.
- Ha a meghalt alaplappal összekötve dugom most be a fali aljzatba, akkor nem kapcsol be a táp semmilyen formában sem.
- A lap integrált procis volt, nem volt külön tápellátása a processzornak az alaplapom. A paneltápon viszont van 4 pines kimenet erre a célra.

Az eladó azt állítja nincs baj a táppal, mivel a mért értékek megfelelnek, mégis azt gondolom, hogy az lehetett a baj. Van ötletek mit lehetne az üggyel kapcsolatban még kivizsgálni?

Csak hogy vizuálisan is meglegyen, így néz ki nagyjából az egész:

(#51072) tranceplanet


tranceplanet
addikt

Sziasztok!

Adott egy munkaállomás: HP Z440

Alaplap - HP Z440 710324-002 761514-001 Intel X99 LGA 2011-3 munkaállomás / PCI-E 3.0 / 8 RAM foglalat
Processzor - Intel Xeon E5-1650 v4 / 3,6GHz/4GHz / 6/12 mag/szál / 14nm Broadwell-EP
Processzorhűtő - HP OEM 4 hőcsöves toronyhűtő [
Memória - 4x ATP 16GB PC4-19200 DDR4 2400MHz ECC =64GB Quad Channel
Videókártya - Quadro P620
SSD 1 - Intel D3-S4520 240GB
SSD 2 - Intel DC S3520 800GB SATA3
DVD Író - HP PLDS DVDRW DU8AESH
Tápegység - HP Delta OEM 700W [DPS-700AB-1 a 719795-003 809053-001 700w HP Z440 Workstation]
Ház - HP Z440 Workstation OEM Midi

A táp indítja a gépet, felpörög a venti egy másodpercre, aztán leáll, aztán újra loop-ban. A power led kivillan egy másodpercre, hallani, hogy a relay kapcsol, aztán ki-be.
CR18 led felvillan az alaplapon
Két Xeeon procival próbáltam, egyik a négymagos gyári ami most benne van. Nem használtam, ezért az előélet nem ismert, most raktam bele az alkatrészeket: Ramok, SSD-k.
Reset volt, az elemet kiszedtem egy időre, ugyanaz.
Ez a lap:
[kép] [kép]

Köszönöm előre is a szakértést! :R

" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!

(#51073) tranceplanet válasza tranceplanet (#51072) üzenetére


tranceplanet
addikt

Közben megtaláltam a kézikönyvet hozzá: [link]

" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!

(#51074) bope87


bope87
aktív tag

Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, van tippem a kutatás alapján, hogy melyik komponens gyengye a gépemben, de azért rákérdeznék itt is.

Adott egy konfig, amit itteni ajánlás alapján raktam össze 4 évvel ezelőtt:
Alaplap: GIGABYTE B450M S2H
Proci: AMD Ryzen 5 1600 YD1600BBAF
Memória: G.Skill Aegis 2x8GB DDR4 3000MHz
Videókártya: Gigabyte GTX1650 SUPER OC 4GB
SSD: Samsung 750 EVO 250GB
Táp: Pure Power 11 400W (ez tavalyi)
Ház: Deepcool CH370 (ez is tavalyi)
Monitor: SAMSUNG Smart Monitor M7 32" LS32BM700UUXEN (2 éves)
Felbontás: 3840*2160 (4KUHD)@60Hz

A probléma: bizonyos játékoknál (Diablo3, Sims4), bizonyos helyzetekben iszonyatosan felpörög a videókártya ventilátora, ilyenkor a hőfok is felmegy 80 fok közelébe. Ha ez egyszer megtörtént (van, hogy 5 perc játék után), akkor onnantól ez megy végig, felpörög, lejjebb veszi, megint felmelegszik a GPU, stb.

Bottleneck kalkulátorral nézegettem, elvileg a proci lesz a gyenge pont? Túl gyenge a videókártyához képest? 4K felbontáson kisebb a bottleneck % mint fullHD-n pl (játék közben ezt leteszteltem, semmi nem változik, ugyan úgy 80 fok köré megy a GPU lejjebb vett grafikai beállításokkal is).

Az Alt+R kombinációval kijött értékek:
FPS: 111
CPU-használat: 7%
GPU-használat: 43%
GPU-órajel: 1875MHz
GPU-hőmérséklet: 74-80C
GPU-teljesítmény: 81W
GPU-feszültség: 1V

Igazából 2 dologra gondolok és készületem fel:
a.) procit kéne cseréljek felfelé (Ryzen 5 5600, Ryzen 7 5700X?)
b.) monitor is lehet problémás? Túl nagy a felbontás, méret, nem is tudom?

Köszönöm előre is ha van bármi ötlet/javaslat!

(#51075) d@minator válasza bope87 (#51074) üzenetére


d@minator
addikt

Ez az a kártya? [link]

(#51076) d@minator válasza bope87 (#51074) üzenetére


d@minator
addikt

Amúgy játék közben ezzel tudsz monitorozni:
MSI Afterburner+Riva tuner letöltés [link] Útmutató: [link]

(#51077) bope87 válasza d@minator (#51075) üzenetére


bope87
aktív tag

Igen, ezaz. Másban nem érzek vele problémát, csak ezeknél a játékoknál. Pedig nem gondoltam volna, hogy ilyen régebbiek okoznánk bármi problémát.

Letöltöm és megnézem milyen számokat hoz az MSI Afterburnerrel, amit írtál.

(#51078) RVR400 válasza bope87 (#51077) üzenetére


RVR400
veterán

Ha a procid gyenge, és a videókártyád így nincs kihajtva rendesen, akkor még hangosabb lesz, ha erősebb procit teszel alá, amivel még jobban meghajtod.

(#51079) bope87 válasza RVR400 (#51078) üzenetére


bope87
aktív tag

Értem. Akkor ennél a kártyánál el kell fogadni, hogy ezt tudja, ha elkezdi kihajtani a proci, akkor normális hőfok a 83? 82-től kezd el elviselhetetlenül hangosan pörögni a venti.

Megnéztem az MSI Afterburnerrel is, a képen látható értékek nagyjából állandóak, 65-83 fok között megy fixen ha jól látom 43-44% közötti használatnál :F

(#51080) ferkovics válasza bope87 (#51074) üzenetére


ferkovics
csendes tag

Hali.Ahhoz a cpu hoz a vga pont megfelelő.A probléma máshol keresendő.
https://pc-builds.com/hu/bottleneck-calculator/result/0M815d/3/graphic-card-intense-tasks/1920x1080/

(#51081) Grave_444 válasza bope87 (#51079) üzenetére


Grave_444
nagyúr

Nem, ez túl meleg. Újrapasztátás ajánlott és/vagy jobb szellőzés biztosítása a házban.

(#51082) bope87 válasza ferkovics (#51080) üzenetére


bope87
aktív tag

Köszi! Itt néztem én is, de valahogy nekem így sem áll össze, hogy akkor hol a probléma. Erre van bármi ötleted merre keressem tovább?

(#51083) d@minator válasza bope87 (#51079) üzenetére


d@minator
addikt

Szerintem régi a kártya és kiszáradt a hővezető paszta így a GPU nem tudja átadni a hőt a hűtőbordának. Eredmény magas hőfok a ventilátor meg próbálja kompenzálni a magas fordulattal.
Első körben újrapsztáznám pl. MX-4-gyel [link]

(#51084) bope87 válasza Grave_444 (#51081) üzenetére


bope87
aktív tag

Van erre egy "szabály", hogy mennyi időnként kéne ezt megtenni? Csak mert most 4 éves, nem szedtem még szét.

A szellőzés... a mostani házat is direkt ezért vettem, elől van benne 2db 12-es, hátul is van benne egy 12-es venti. Az előző egy fix üveg elejű Kolink volt, ugyan ezt produkálta abban is. Ha leveszem az oldalát, akkor mondjuk 10 perccel később éri el ugyan így a 80 fokot, de ugyan úgy felmelegszik addig.

(#51085) bope87 válasza d@minator (#51083) üzenetére


bope87
aktív tag

Köszi! Kipróbálom, meg is rendeltem, holnap elvileg meg is tudom csinálni.

(#51086) Grave_444 válasza bope87 (#51084) üzenetére


Grave_444
nagyúr

Értem, akkor pasztázás egyértelműen. Azért csodát ne várj ettől a hűtéstől, de 80 fok körül már lehet visszavesz az órajelből is, szóval mindenképpen ajánlott.

(#51087) KROK640 válasza bope87 (#51074) üzenetére


KROK640
veterán

4K-n szerintem ez a VGA már eléggé elfogy. Lehet, hogy újrapasztázod némileg jobb lesz, de egy RTX3080-at én mindenképp beszereznék.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#51088) ferkovics válasza KROK640 (#51087) üzenetére


ferkovics
csendes tag

Hát igen az már 4K hoz igen" elfogy"

(#51089) Graphics


Graphics
Jómunkásember

Sziasztok!
Adott egy HP Prodesk gép, 4. Generációs Intel procival, tegnap este működött, ma reggelre 2 hosszú 2 rövid sipolas és se kép semmi.

Létezhet hogy valami hibás firmware frissítés rántott le a Windows?

[ Szerkesztve ]

-

(#51090) Csorbi válasza Graphics (#51089) üzenetére


Csorbi
addikt

Miért, láttad, hogy ilyet telepít? :))

(#51091) Rowon válasza Graphics (#51089) üzenetére


Rowon
veterán

Akár, de pontosat nem tudok mondani. [link] 2 Long beeps and 2 short beeps no boot

Kérdés:

I just restarted my computer after firmware update and this happened. Now I am not able to boot up and get 2 long beeps with power light blinking followed by pause and then 2 short beeps. Can someone help? I tried a hard reset and it doesn't work.

Válasz rá:

That indicates a corrupted BIOS. You should be able to use the PC Hardware Diagnostic to rollback the BIOS to the previous version. Press the power button and immediately begin tapping the F2 key to invoke the PC Hardware Diagnostic utility. Use the Firmware management to rollback the BIOS. If that does not work, then consider creating a BIOS installer on a USB flash drive to boot to.

[ Szerkesztve ]

Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.

(#51092) Graphics válasza Csorbi (#51090) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Nem láttam, mert már hozzám így került a masina. :DDD

-

(#51093) Maxtreme


Maxtreme
addikt

Jó reggelt, kéne nekem kis support mert én már kifogytam az ötletekből :)

Megpróbálom röviden leírni:
Pár napja csinált 2 random rebootot a gépem nyilván már ez sem volt természetes, de ( magamat nyugtatva) betudtam annak hogy sok embernek voltak hasonló gondjai az uj win11-es frissítéssel.
Aztán másnap a harmadik rebootnál már nem indult újra a gép, sőt a külön funfact hogy a bekapcsoló gomb lenyomásával (hosszúval sem) ki sem lehetett kapcsolni. Kép nem volt, viszont a ventik és a lapon/vga-n levő ledek működtek.
Kértem kölcsön egy vga-t és egy minőségibb (thermal t 700w) tápot. Ezeket beraktam, a gép elindult, ellenben ha windows-on keresztül ki akartad kapcsolni a pc-t, nem állt le, csak a monitort lőtte le, de ugyanúgy működött minden a gépben tovább.

Mivel nem állok túl jól itthon backup cucokkal, elvittem szervizes ismerősömhöz, tesztelgetés céljából. A vicces az volt hogy ott a gép a saját alkatrészeimmel simán elindult és ment...... Csinált 1 bios frissítést és egy memtestet, hátha. (bár a hibajelenség nem ezekre utal, de informatikánál ki tudja...)

Hazahoztam a gépet, összeraktam, annyi difivel hogy a hdd-ket és a sata3-as ssd-ket nem raktam vissza, csak a 2 m2-t, mondom előbbiekre most ugy sincs szükség.
A gép 2 napig ment hiba nélkül. Aztán most kb 20 perce megint eljátszotta ugyanezt hogy rebooot, és nem lehet kikapcsolni....

A hőmérsékletek rendben vannak (cpu idle 39 fok, vga 45, m2-k 3x körül)

A gép:
lap: MSI MAG B550 Gaming plus
Vga: Zotac 3060TI
Ram: Corsair 32gb ddr4
Táp: Evga supernova 750 g3
os: win11

A lap, cpu, vga kb fél évesek szal még bőven garanciálisak.
A többi igazából mindegy is.
Én alaplapra tippelek, csak hát ezt így legaranciáztatni egy egészen érdekes menet lenne..

Tippek? :)

Ha valakinek ez segít, van video(i)m is a hibajelenségről.-

szerk: A random újraindulást egyébként tök idle-be, és terhelés alatt is ugyanúgy produkálja.

[ Szerkesztve ]

(#51094) Maxtreme válasza Maxtreme (#51093) üzenetére


Maxtreme
addikt

Nem tudom már szerkeszteni, de ami még esetleg fontos lehet:
A gépben semmi nincs húzva, minden stock gyári órajelen üzemel
ill a cpu hűtés ha valakit érdekel: Zalman CNPS10x Performa

szerk: most olvasom hogy frankón elgépeltem a lap típusát, nem MAG hanem MPG :)

[ Szerkesztve ]

(#51095) acbr_13


acbr_13
kezdő

Sziasztok! Az lenne a problémám, hogy kék halálozik a gép játék közbe tehát terhelés alatt. A kék halálnál nincsen hibba kód egyszerüen csak újra indul. Hőfokok rendben nem azzal van a probléma. Tápra gyanakodtam így HWinfoval megneztem a fesszeket és a 3.3V nál csak 3.2V kap. És az 5V nál pedig 4.960-ot nem tudom, hogy ez e lehet a probléma. A táp 850w-os elegendő bőven gép-hez.

Corey

(#51096) Graphics válasza acbr_13 (#51095) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Ez nem probléma.mashol kell keresni.

Vagyis , milyen táprol van szó, hardverrol sem sok derült ki...?

[ Szerkesztve ]

-

(#51097) Csorbi válasza acbr_13 (#51095) üzenetére


Csorbi
addikt

H61-es lap, kicsit több, mint 13 éves már.
Legnagyobb valószínűséggel kezd elfáradni, illetve a CPU-ról nincs infó, ha valami irreálisan nem belevaló i7-es CPU van benne, az is lehet gond, de igazából a kora miatt már olyan édesmindegy... :(

(#51098) acbr_13 válasza Graphics (#51096) üzenetére


acbr_13
kezdő

Ohh értem akkor ezek az értékek rendben vannak!
Gép:
CPU: i7-3770, GPU: Sapphire RX 570 4GB, RAM: 2x4GB 1600Mhz Samsung memóriák, LAP: Asus P8H61, Táp: Approx gaming app800psv2 800W.
És Win 10-en fut.

[ Szerkesztve ]

Corey

(#51099) acbr_13


acbr_13
kezdő

Most eppen böngészés közben is kaptam egy kék halált visszont most ez a képernyőt kaptam utána. Manuális ujra inditás után fellált vissza a rendszer. A windowst múlthét pénteken telepítettem újra azt hittem ez megoldja a problémát ugyanis win 11 volt ezelőtt rajta.

Corey

(#51100) Angie™ válasza acbr_13 (#51099) üzenetére


Angie™
addikt

Rakd már fel a HD sentinel-t és nézzük meg milyen állapotban van a háttértárad.
Bármilyen USB-s pendrive vagy ssd nincs rákötve a gépre?

#51097
Kezd elfáradni az alaplap? Ne már :)

[ Szerkesztve ]

⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Részletekért keress priviben! ⏺︎

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.