Hirdetés

2024. május 17., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-06-06 15:06:01

LOGOUT.hu

Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#37050) Peppe96


Peppe96
csendes tag

Sziasztok.
Mitől lehet olyan problémám hogy minden létező játék (1, max 2-t kivéve) akad, dropol folyamatosan 30fps alá is?

Van egy gépem (a végén leírom milyen), milliószor újra lett telepítve, a drivereket néha hagyom hogy a Windows 10 rakja fel, néha én rakom fel a gyártó oldaláról. Szóval az egyetlen játék ami megy 60FPS-el akadásmentesen az a Dirt3, még volt 1 játék talán ami ilyen volt de arra nem emlékszem. Minden más, még akkor is ha már régi, akad, 20-75fps közt ugrál. A cpu kihasználtság játéktól függően 25-80%, nyilván egy gagyibb játék alatt nem 80%. Van amelyik játék egyébként a merevlemezen, van amelyik SSD-n van, ugyanazt a játékot is felraktam SSD-re is, gyorsabban betölt, de ugyanúgy akad mint HDD-ről. Tápcsatlakozókat felcseréltem amin lehetett, az sem javított rajta.
A gpu használat pedig szintén játékfüggő, régi játékoknál kb 40%, újabbaknál 90% körül mozog. Hőmérséklet procinál 75 fok körül mozog, videokártya mindig hűvösebb, HDD, SSD 25-40 fok közt van mindig, alaplap 55 fölé nem megy sose. A hűtő viszont attól függetlenül hogy hatékony nagyon hangos, a CPU felől hallom, szóval szerintem az. Időnként üresjáratban is hirtelen felhangosul aztán le is megy pár mp után a hangja. Ez a probléma Windows 7 és Windows 8.1 rendszeren is fennáll. Sata kábeleket cseréltem már, teljesen új, bontatlanra, semmi változás. Néha amikor kinyomom hátul a tápot (belerakni DVD írót, kábelt cserélni, átvinni másik szobába...) akkor sokszor első induláskor azt írja No bootable device detected. Ha kinyomom 10mp-re kb és utána visszanyomom akkor viszont rendesen elindul.

A lap lett már cserélve P55A-UD3-ra, azzal is ilyen volt (és azzal màs bajom is volt, HDD-t már nem látta szinte soha, pedig kábelt abban is cseréltem), RAM-ok is cserélve lettek, VGA is (előtte HD5770 volt) meg SSD lett véve, előtte HDD-ről ment a gép. CPU volt pasztázva is.

Régebben bírta a prime95-t is, de most akartam futtatni egyet 2 hete kb és kikapcsolt az egész gép.
Na most amit még megemlítenék, hogy az árammal van egy kis gond, nem értek hozzá, nem tudom mi a baja, de pl ha fel van kapcsolva a villany, plusz megy egy gép, és benyomom mellé a porszívót is akkor pár msre elmegy a villany, alig észrevehető. Na most lehet olyan probléma az árammal ami esetleg túl kevés vagy túl sok feszültséget ad a gépnek és amiatt nem jó? Nem az a baj egyébként, hogy nem 60FPS, hanem hogy ugràl. Nekem a 30 teljesen megfelelne de hiába korlátozom le annyira,, akkor is bemegy alá, vagy van hogy 30at ír végig, de az egyik pillanatban viszonylag gyorsnak tűnik a kép a másikban meg szaggatós. A legújabb problémám pedig, hogy a youtube lejátszója nem jön be néha, tehát maga a videó megy, viszont az a rész ahol megállítom, hangot állítok, kinagyítom az nem jelenik meg, és 2 kattra a videón sem nagyítja ki. A másik ugyanígy youtube-bal gond, hogy nem feltétlenül ez van, van hogy csak forog a videó de egyébként az oldalon minden más be van töltve rendesen. Azt is furcsának tartom hogyha semmi nem használja a gépet, feladatkezelőben is mindenre minimális kihasználtságot ír, proci 1%, vga 1, ram 20, hdd 0-2% akkor is ha olyan kedve van full belassul a gép. Valami ötlet annak aki ért hozzá?
Régebben sok màs baja is volt de azok megszűntek.

Sajnos testvérem gépén is ugyanez a probléma áll fenn a játékoknál, ezért gondoltam hogy nem az én gépemmel van a probléma, a 3. gép pedig egy Dell Optiplex 760, amitől sokat nem várhat az ember, de azt ne mondja nekem senki, hogy az a gép gyengébb és lassabb egy ősrégi Pentium D 945-nél amiben 1gb ram volt. Sajnos ez sokkal lassabb.

Akkor a konfig:
Chieftec GPS500-A8
Intel Core i5 760 (gyári hűtővel)
Nvidia GTX 680 2GB (refhűtős)
4x2Gb 1333Mhz RAM
MSI P55-GD65
Samsung 840 EVO 240 (vagy 250)GB SSD
WD EZEX 1TB HDD

Másik konfig aminél szintén probléma van, ahogy írtam:
AMD A10-7700K
Asrock FM2A68 DG+
2x4GB 1866Mhz RAM
FSP 350-60APN 350W 85+
Seagate 1TB HDD

Lehet, hogy kicsit össze-vissza írtam, alapból utólag írtam be pár dolgot, mert előtte nem jutott eszembe.
A segítséget megköszönném. :D

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.