Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 11:39:34

LOGOUT.hu

Renault, topik összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#89901) gergo5991


gergo5991
őstag

megane 3, 1.6 16v
horvát nyaralás
1800km, átlag fogyasztás 8l/100km klimával megpakolva, pályán 140körül, hazafele nagyon erős szél volt szerintem az dobta meg picit a fogyasztást, mert odafele 7,6l volt az átlag :D
picit hangos volt, de egy earfun air pro 3 fülest betettem, bekapcsoltam a noise cancelinget és semmit nem hallottam a motorbol :D

hazafele csak 1x áltam meg félúton, az ülések meg az ülés pozició rohadt kényelmes, csak ne lenne az a fránya motorzaj

(#89902) norbert1998 válasza angyalpc2 (#89897) üzenetére


norbert1998
veterán

Az enyém még csak nem is GT. A GT-n van kamu diffúzor, sokkal zártabb az első lökhárító, analóg a műszerfal, stb. De az csak egy esztétikai pakk. A GT a 2.0 tCe és a 2.0 dCi volt, GTline ugyanez csak kisebb motorokkal.
Az RS a 250-265 lovas 2.0 tCe, a Trophy más futóművet kapott azt hiszem. Még keményebb, belseje puritánabb, stb.

(#89903) Revesz


Revesz
aktív tag

Sziasztok!

Tudtok ajánlani egy jó klímást 11.ker vagy Budaörs környékén? Valahol szökik szerintem a hűtőközeg. Tünetek: Elindul a rendesen, kapcsol a ventillátor is, de egy idő után gyenge lesz a hatásfoka. Motortérben nincs lefagyva a fém cső, csak hideg és párás ami jó jel elvileg.
Nem szeretném olyan helyre vinni ahol csak feltöltik és azt mondják, hogy minden rendben. Jó lenne ha megvizsgálnák rendesen.

[ Szerkesztve ]

(#89904) diablo1984 válasza gergo5991 (#89901) üzenetére


diablo1984
veterán

Nekem ugyanezzel az autóval(enyém 110 livas, 6 sebességes, kombi) kb ugyanez a túra volt, 6,39ra jött ki a fogyasztás. A forgalom miatt a tempomatot nem tudtam annyira használni mint szerettem volna, visszafelé már a csípőm kiállt, mintha a gázpedál kissé jobbra lenne mint az ideális. Nekem nem volt annyira kényelmes, de túléltem.
Nekem a motorzaj nem volt annyira vészes, mi is zenét hallgattunk cd-ről(kb 10 éves számokat).

(#89905) gergo5991 válasza diablo1984 (#89904) üzenetére


gergo5991
őstag

4000-4200 között forgott pályán, 3 órán át volt a fülemben a füles noise cancelingel, aztán pest környékén volt egy 10perces dugó ott kivettem a fülemből araszoláshoz.
mikor indultam el, ugyebár megszkotam a csendet, és annyira zavaróan orditott a motor elindulásnál hogy azt hittem elromlott a kocsi de nem, hanem kurva hangos, csak az ember valamennyire hozzászokik, és elviseli idővel :D

az amúgy meglepett hogy 1800km-en mondhatni végig 4000+ os fordulatot mennyire jól viselte maga a kocsi, nagyon szépen pörgött a motor, semmi rezocancia vibrálás vagy akármi

picit féltem hogy sok lesz ez neki amúgy

rijeka környékén elég nagy "hegyek" voltak, mivel korán is volt mikor elindultam ezért ott kikapcsolt klimával mentem hogy jobban birjon menni a "hegyek között" :D

[ Szerkesztve ]

(#89906) diablo1984 válasza gergo5991 (#89905) üzenetére


diablo1984
veterán

140nél nálam 3800körül forgott, 130nál 3500 körül. Nálam az cseppet sem volt hangos, igaz nem egy 2000es fordulatú nagylovas dízel...
Én is fostam rendesen tőle, nekem még az okoskerék mindig zörög hideg motornál, de ha minden igaz jövő héten a renault szakszervíz végre kicseréli. Féltem, de hibátlanul ment, igaz a horvát kabócáknak is megmutattam, hogy zajból is van még hová fejlődniük, de lényeg hogy kibírta. Olaj sem kopott egy pötty sem, pedig hosszan volt magas fordulat, meleg és terhelés(4fő, tele cuccal, hosszú, elnyújtott hegyi emelkedő).

(#89907) szebe válasza gergo5991 (#89901) üzenetére


szebe
őstag

Ez BC alapján, vagy rátankolással?

Nekem "csak" egy viharsarok köröm volt (cca 700km, M7-M0-M5-M44, meg a végén a csalinkázás), erre most 6.7-et ír a BC, de rátankolva simán 7,2-7,3 lesz (auchan pro100)

1.6 16v 101 ló 5-ös váltó, 2 ember, klíma végig, megengedett max, vagy nagyon picit felette, ha a forgalom indokolta.

[ Szerkesztve ]

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#89908) kisgyerek85 válasza gergo5991 (#89901) üzenetére


kisgyerek85
senior tag

~1 hónapja voltunk KRK szigeten nyaralni. 1,5dci 75 lovas.
Ha te nem bírtad a menetzajt,akkor èn mit szóljak !? :D
2 felnőtt 1 gyerek + csomagok ès 3db kerèkpár a tetőn.
Máskor is voltam már Krk-n ezzel a kocsival,akkor az egèsz út során egyszer kellett 4.-be visszakapcsolnom (kivève amikor be volt állva a pálya) azon a 10 vagy 12%os emelkedőn, hosszú kilomètereken keresztül. Most így megpakolva már az M7-en is többször vissza kellett váltanom. Lejtőn nem gyorsult az autó (hazafelè azon a 12%-on) hanem lassult :D
Fogyasztás 5,2 lett volna kerèkpárok nélkül. (Máskor 5 emberrel ennyiből megjártuk)

(#89909) gergo5991 válasza szebe (#89907) üzenetére


gergo5991
őstag

bc alapján
na már le kellesz videóznom ezt a menezajt, yt vidikbe amiket találtam 1.6 16v-ről egy se volt olyan hangos mint az enyém :D
95 ös alap benzin ment bele, ha jól emlékszem 80km/h-s átlagsebességem volt, de majd holnap megnézem a kocsi mit mutat

[ Szerkesztve ]

(#89910) Alusky


Alusky
aktív tag

Marcello-t nem tudom ki mennyire ismeri, én csak a Bear Grylls videóin keresztül bukkantam rá, meg a fél éves Kangoo vásárlós videóját indexkép alapján, nem volt szimpatikus a többi.
Én nem tudom megérteni, hogy valaki miért vesz rendszeres Európa kirándulásokra rogyásig megrakott autót egy 1.2-es szívó foskoszorúval, de most komolyan. És a vásárlásnál is amiket nézett autókat mind ilyenek voltak, szándékosan kisköbcentis benzines. Euro3-at amúgy se engednek be oda ahova dízelt se úgyhogy ez nem indok, meg hát Kangoo is volt 1.6 ezerszer életképesebb motorral. Beleöl végtelen időt és pénzt és energiát, hogy átépítse kempingautónak meg nyilván a hosszú utak miatt fullba fel is újítja ne rohadjon le sehol, tényleg egy ezerkettesbe kell ezt invesztálni? És még csak nem is arról van szó, hogy meglévő autó és nem akarja cserélni, hanem vette direkt erre. Azt se tudom klíma, ABS van-e benne mert Európa utakra ezek meg aztán pláne alapkövetelmények. Ja ráadásul facelift előtti. Persze nyilván menni megy, csak azért ennél józan ember többet vár már el.
Tényleg nem értem az embereket, de biztos bennem van a hiba.

Nekünk a harmadik van a családban Kangooból, egyszerűen hozzánk nőtt a típus meg hát szarásig van belőlük választék.
Fehér 1.9D-vel kezdtük abba szétfosódtak a porlasztók bár akkor még nem volt jogsim, utána lett egy sárga 1.5 dci 65 lovas azt nyúztam egy ideig már én is, aztán az lett eladva és lecseréltük egy másik sárga 1.9 dci 4x4-re. Kellett már, mert magasabb is, nincs benne okádék torziós rugó, meg picivel erősebb is, nekem már megérte ennyi miatt. Ja és ABS meg klíma is van, nyilván nem véletlen adtam az előzőt 700-ért ezt meg másfélért vettük, hát az árkülönbözet ezekben van, nekem megérte.

Annyi kehéje van, hogy a sofőrajtó kilyukadt, totál rozsdamentes mindenhol, ott tenyérnyi lyuk tátong rajta fingom sincs hogy sikerült az előző gazdájának megoldania, belülről rohadt ki. Szerintem befolyt az ablakguminál és alul a vízkifolyató lyukak meg el voltak tömődve és lötyögött benne a víz ezer éve. Illetve ennek csak hátul voltak ablakai oldalajtóban nem azt megoldottam egy ajtócserével amin van ablak, csak hát nem színazonos mert citrom a kocsi és narancs a tolóajtó, de leszarom igazából. Gondoltunk már rá, hogy telibefújjuk narancsra majd az a szín jobban bejön, mert kompresszor meg festékszóró pisztoly van hozzá, gyári minőség meg úgyse kell mert rommá van karcolva, nyilván nem aszfaltra vettünk 4x4-et. Csak nincs életerőm ennyit maszkolni meg kitakargatni a festéshez.

A másik delikvens egy tengerpartkék cukiszínű 1.6 lett volna automatával, mert én azt ezerszer jobban szeretem, de végül a dízel meg a 4x4 erősebb érv volt úgyhogy azt vettük és inkább váltogatok.
Volt egy videóm ahol az árokparton mentem fel vele, de nem találtam meg, de igazából jobb is nem terhelni vele senkit, mert csak szívrohamot kaptok, a lényeg, hogy jól teljesít. :DDD Nyilván, mert Renault, hát mi más, az autó az valami ilyesmi. :K

[ Szerkesztve ]

Automata váltósként a legjobb barátom az akkumulátor.

(#89911) MasterMark válasza Alusky (#89910) üzenetére


MasterMark
titán

Én is a beargrylls videókból ismertem meg, azóta nagyon sok videóját megnéztem.

Szerintem több videó is van ahol elmagyarázza miért azt vette.

Switch Tax

(#89912) Alusky válasza MasterMark (#89911) üzenetére


Alusky
aktív tag

Nem néztem a többi videóját, mert a stílus nekem túl tömény volt. A Bear Grylls videókhoz még passzolt, de elég is volt.
De ha volt rá indoka akkor oké, akkor csak nekem fura.

Szerk: Nem írok neki, mert a végén még én leszek a Belvíz mert meg mertem kérdezni. :DDD
Sietni én se sietek, de attól még agyhalált se akarok kapni egy üres Clioba is kevés motorral. Na meg akinek erre telik pénze az igazán nincs rákényszerülve ennyire alulmotorizált autóra és kétlem hogy kevésbé lopnák, törnék fel mert egykettes, na de mindegy...

[ Szerkesztve ]

Automata váltósként a legjobb barátom az akkumulátor.

(#89913) kisgyerek85 válasza MasterMark (#89911) üzenetére


kisgyerek85
senior tag

Én is nemrégiben találtam rá (vagyis az algoritmus bedobta youtuben) az albán videójával kezdtem. Azután megnéztem még párat.
Annyit tudok, hogy azért választott kangoo-t, mert azzal nem szúrják ki, hogy lakókocsis. Nem annyira szembetűnő az autó. Hogy miért 1.2-es motorral választotta azt nem tudom. Írjál neki, hátha a következő videóba megválaszolja, miért nem 1.6-at vett.

szerk: Amúgy nem sietnek sehova, elvileg most is valahol kempingeznek, felmondtak a munkahelyükön és 1 éven keresztül járkálnak Európában. Ez a terv jelenleg náluk.

[ Szerkesztve ]

(#89914) rob210 válasza Revesz (#89903) üzenetére


rob210
Topikgazda

Érd, szultán klíma, tárnoki út.
De szerintem kevés a gáz. ;)

Renault power

(#89915) Revesz válasza rob210 (#89914) üzenetére


Revesz
aktív tag

Köszi szépen, meglátogatom őket ^^. Tuti hiányzik már a fele gáz, mire a Bah-tól elértem a Nagyszőlősiig már nem fújt hideget :/.

(#89916) tiop válasza tiop (#89900) üzenetére


tiop
tag

Üdv
Rob210 ezeket válogattam össze.
Nézd át légyszi jók e. köszi.
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]

(#89917) norbert1998 válasza gergo5991 (#89905) üzenetére


norbert1998
veterán

Lehet, hogy ebből is kétféle áttételezésű váltó volt, mint az 1.5-ben.

Az biztos, hogy a pörgetés nem tesz kárt benne, hiába van szar hangja. Megvan az olajnyomás, a normális légáramlás, mi sem kell több egy motornak. Tolhatnád tiltáson is, akkor se lenne baja, azért van ott a tiltás, felette kzdődnek a gondok.

kisgyerek85
Lejtőn lassul: nem a súly miatt lassul. Az húzná lefelé. Légellenállás és gördülési ellenállás ugyan van, de a súly max a gördülésit befolyásolja, ha lapos a kereked.

Mondjuk ha a biciklik ennyire megdobták a fogyasztást, akkor masszívan a légellenállásban keresendő a gond.

(#89918) norbert1998 válasza Alusky (#89910) üzenetére


norbert1998
veterán

Az autóválasztással kapcsolatos videóját megnézted? Volt 1-2 hete egy kérdés válasz videó, ott újra kitért erre.
Klíma van benne, az utolsó videóban említette, hogy meg is fázott miatta.
Dízelt nem a városi korlátok miatt nem akart, hanem mert nem akart dízelt.

(#89919) rob210 válasza tiop (#89916) üzenetére


rob210
Topikgazda

Denso párti vagyok, de ehhez a motorhoz én ezt használom.
[link]

A többi jó.
Légszűrő cserénél a csőre figyelj, hogy a bilincset levedd.

Renault power

(#89920) gergo5991


gergo5991
őstag

[link] [link]
ezeket a tartó pántokat szerintetek vissza tudom ragasztani valamivel a listára?
helyileg nem találtam ilyen ajtó listát, amit találtam az meg totál szétroncsolva..
elég sok pénz elment az utóbbi időben kocsi + nyaralás, és újféle listákat 80-160 eurós áron találtam csak, ha meg lehet ezt ragasztani javitani nem szivesen költenék most ennyit erre

(#89921) rob210 válasza gergo5991 (#89920) üzenetére


rob210
Topikgazda

ABS hegesztés.
Ezt nem ragasztani kell.

Renault power

(#89922) rob210


rob210
Topikgazda

Gyerekek megőrülök.
3 as megane 1.6 benzin 110le 6 seb.
A gyári gyujtógyertya volt benne 244... ezer kilométerrel.
Nem volt benne hűtővíz.
A gyrtyahézag persze mind a 4 nél a csillagos ég volt, nem 0.85
Lefulladt minden kuplung kinyomásra.
Majd mindjárt töltök fel horror képeket ezt senki ne várja meg!!!

Renault power

(#89923) rob210


rob210
Topikgazda

videót ide nem teszek fel, de a gyertyák. :( :( annyira lelakott az egész kocsi :( :(

Renault power

(#89924) norbert1998 válasza rob210 (#89922) üzenetére


norbert1998
veterán

Na képzled nálam meg fejlemény van. Még nem cseréltem vissza a stab pálcákat, viszont mentem a hétvégén relatív sokat, szarabb úton szintén, és elhagyta a kopogást. Aztán a héten is mentem, néa 1-1 koppanás volt, aztán elmaradt. Kormány tekerésre sem kiabál, meg úgy amúgysem. Ma reggel megint, most sem annyira, mint hetekkel ezelőtt :F

(#89925) rob210 válasza norbert1998 (#89924) üzenetére


rob210
Topikgazda

Meg kéne azt az autót nézni alaposan ott vagy nincs valami értéken vagy valamelyik alkatrész nem kompatibilis.
Ebben a melegben minden lágyabb azt ne felejtsd el.
Hidegben szerintem sajnos újra szólni fog.

Renault power

(#89926) MasterMark válasza norbert1998 (#89924) üzenetére


MasterMark
titán

Nem néztétek meg rázópadon?

Switch Tax

(#89927) szebe válasza rob210 (#89923) üzenetére


szebe
őstag

Láttam a csoportban reggel. Csodálatos...

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#89928) norbert1998 válasza MasterMark (#89926) üzenetére


norbert1998
veterán

Nem jutottam még el odáig. Mondjuk sokat nem ér az szerintem, mert tudom, hogy a stabilizátorrendszer kopog. A mozgás alapján gyanús, hogy az új pálca. Ki kell derítenem majd.

(#89929) polonic válasza rob210 (#89923) üzenetére


polonic
félisten

Erre csak azt tudom mondani, hogy ennyire balfasz hogy lehet valaki? :U

(#89930) Alusky válasza polonic (#89929) üzenetére


Alusky
aktív tag

Az átlagautó az ilyen, engem már ezek nem lepnek meg.

Automata váltósként a legjobb barátom az akkumulátor.

(#89931) rob210 válasza polonic (#89929) üzenetére


rob210
Topikgazda

I don't know.....
Jah de igen, úgy, hogy csak beül és indít ha megy jó ha nem elviszi valahova.

Ez is úgy került hozzám, hogy csöpög valami a lábára.
Hát az nem a kondenzvíz, hanem a fagyálló, nincs fűtés a kocsiban lukas a radiátor :(
Már látom szomorú sorsomat.
Megint egy teljes boxcsere :W

Renault power

(#89932) tope válasza rob210 (#89931) üzenetére


tope
addikt

Saját vélemény:
Ennyit érnek a műszaki vizsgák...
Nem tudom miért nem lehet előírni ott olyan dolgokat, hogy amit fixen X évente ki kell cserélni, meg kell nézni, az legyen is elvégezve, addig amíg ezt nem tudja papírral igazolni, addig nem kap műszakit?
Tudom, drágább lenne minden, meg fusiba megoldják, de onnantól kezdve csak magára vethet akinek szar lesz az autója.
Nem egyszerű, de hajlandóság sincs ebbe az irányba.

(#89933) Alusky válasza tope (#89932) üzenetére


Alusky
aktív tag

A trehányság nem az államra tartozik. Nekik csak az a dolguk, hogy a kocsi másokat és a benne ülőt ne ölje meg. Hogy neki lefullad kinyomott kuplungra, mert 2 centisre égett a gyertyahézag meg vastagon ragad a fojtószelepház hát ahhoz senkinek semmi köze a gazdáján kívül, ő szenved vele, ő nem vite már korábban szerelőhöz, magánügye. Szép is lenne, ha ebbe is belepofáznának állami szinten. Hogy az autókedvelőknek fáj ezt látni az is magánügy, nem fog senki úgy élni hogy a másiknak tetsszen. A saját autót kell karbantartani.

[ Szerkesztve ]

Automata váltósként a legjobb barátom az akkumulátor.

(#89934) vzsryl


vzsryl
nagyúr

Laguna 3 M4R.

Megrendeltem a fékbetéteket. Most Textar-t kap, mert kezd vállasodni a tárcsa és a szerelőm szerint majd a tárcsákkal együtt kapjon Ate-t a következő fékcserénél.
Előre 17k, hátra 12k. Szerintem 1-1,5 év (~30k km) múlva lesz esedékes a csere. Ha csak olyan probléma van vele, hogy porol, az nem baj, mert a jelenlegi betét is durván nyomja.
Az Ate 27+30k lenne.

megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖

(#89935) diablo1984 válasza rob210 (#89923) üzenetére


diablo1984
veterán

és lefogadom, hogy az okoskerék ebben sem zörgött! :D :U ;)

(#89936) forceberg válasza diablo1984 (#89935) üzenetére


forceberg
veterán

Nem hát, mert nem volt bolygatva! :))

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#89937) tiop válasza rob210 (#89919) üzenetére


tiop
tag

Rendben köszi. :R

[ Szerkesztve ]

(#89938) diablo1984 válasza forceberg (#89936) üzenetére


diablo1984
veterán

az mondjuk nekem is gyári volt, csak a vezérlést cserélték lassan 5 éve(meg februárban,meg heteken belül ha lesz a renaultnál készleten okoskerék, mert jelenleg nincs és időpontot sem tudnak rá mondani, hogy mikor lesz....fuck, ma szóltak...).. :O :(

(#89939) F_Zolee válasza rob210 (#89931) üzenetére


F_Zolee
veterán

Ezt most vették vagy mi?

(#89940) szebe válasza gergo5991 (#89909) üzenetére


szebe
őstag

Jut eszembe még egy dolog. Hőmérsékletet hogy bírtátok?
Jó a klímám, hideget fúj ahogy kell. De nagy a műszerfal felülete, és természetesen fekete, így dől belőle a meleg. Erre létezik valami megoldás, vagy fogadjam el így ahogy van?

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#89941) forceberg válasza szebe (#89940) üzenetére


forceberg
veterán

Látom, nem csak engem idegesít, hogy minden felében van csak megcsinálva.
Nem értelmes tervezés, hanem kb. tegyünk bele jó nagy klímát...
Nálam L3, de ráadásul faxa hőtartó is az a műszerfal. Én kb. 33-34 fokig klíma nélkül járok, hacsak nem városban kell araszolni. Ablakok megfelelően le, hogy legyen bent szellő, a szélzajt jól tűröm.

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#89942) mycso válasza kisgyerek85 (#89908) üzenetére


mycso
Topikgazda

Annó horvát (~2.000km), nekem a 2.0dci lagunával, 6,4 literre jött ki. A teljes távon 93,5 km/h átlaggal, tehát haladósan.

“The Night is Dark and Full of Terrors”

(#89943) kisgyerek85 válasza norbert1998 (#89917) üzenetére


kisgyerek85
senior tag

Persze egyértelmű, hogy a légellenállás miatt dobódott így meg a fogyasztás. Mondjuk így sem panaszkodhatok. Csak szemléltetésképpen írtam, hogy máskor 5 fővel (tehát több összsúly) milyen volt a fogyasztás.

mycso: Ebben benne az átlagsebességben benne van a szigeten való mászkálás. Pályán amennyire lehetett én is toltam neki.

(#89944) polonic


polonic
félisten

De szeretem az autómat.
Amikor ilyen lassitón, ami nagyobb, pl egyenrangú közepébe épített kis "domb", átmegyek leérkezéskor ilyen nyikkanó hang jön szerintem a jobb első futómű felől. Mi lehet ez? Most volt műszakin, ott nem mondtak semmit, amikor rákérdeztem. Csak annyit, hogy minden rendben.

[ Szerkesztve ]

(#89945) rob210 válasza polonic (#89944) üzenetére


rob210
Topikgazda

Stabilizátor rúd belső szilent.

Renault power

(#89946) forceberg válasza polonic (#89944) üzenetére


forceberg
veterán

Azonnal csere Koleosra! ;]

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#89947) norbert1998 válasza rob210 (#89945) üzenetére


norbert1998
veterán

Csak nehogy úgy járjon vele, mint én :DDD ;]

(#89948) polonic válasza forceberg (#89946) üzenetére


polonic
félisten

Cserélném én. :D

(#89949) polonic válasza rob210 (#89945) üzenetére


polonic
félisten

Akkor jövök hozzád. :D
Egyébként mennyire sürgős ez?

(#89950) polonic válasza norbert1998 (#89947) üzenetére


polonic
félisten

Ó te, ha tudnád már milyen szivások voltak nekem is.
Mi volt neked? Nem olvastam mostanában a topikot.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.