Hirdetés

2024. június 19., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Mini-ITX (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:36:22

LOGOUT.hu

Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#37768) Kodiak88 válasza HookR (#37766) üzenetére


Kodiak88
tag

Méretkorlát mégcsak részben van. Igazából a komód sincs még meg csak egy olyan koncepció, hogy egy az általad mutatt házhoz hasonló méretű, utólag is módosítható rendszert építsek. Jelenleg nincs asztali gépem, de szeretnék egy alapot építeni amire egy egész lakást rábízhatok.

Hálózaton keresztül erre szeretnék csatlakoztatni minden tv-t például (lejátszás és esetleg rögzítés), de ezt szeretném használni a nappaliban játékra is. Olyanban is gondolkodtam, hogy a jelenlegi (700TPRO) gépemnél combosabb teljesítményből egy normálisan kialakított (Cat6e behúzva mindenhova) hálózaton tudnék streamelni is magamnak.

Nincs tapasztalatom ilyen rendszerek kialakításában, főleg software téren, de igyekeztem az alapoktól kiindulni és átgondoltan kialaktani egy olyan szisztémát ami kicsit több a megszokott gép+monitor párosnál és hosszú távon kényelmesebben használható.

A gép kialaktásával kapcsolatban, csak annyi a megkötésem, hogy halk legyen és a falra szerelt max 30cm mély komódba elférjen A komódot asztalossal csináltatnám.

Nem zárkózóm el attól sem, ha valamilyen szinten építeni, vagy egy használt házat felújítani és módosítani kell.

Lehet kicsit hosszú lett a válasz de igazából most írtam le először azt amit amit szeretnék kiépíteni.

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Mini-ITX (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.