Hirdetés

2024. június 1., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Milyen notebookot vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-10-16 20:13:15

LOGOUT.hu

Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#180226) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.

Köszönettel:
Pyttawrx

[ Szerkesztve ]

Hozzászólások

(#27751) kacsip válasza Tikakukac (#27749) üzenetére


kacsip
tag

Értem, köszönöm a választ.

(#27752) Pocok256 válasza kacsip (#27748) üzenetére


Pocok256
veterán

Ityam kollega vett ilyen gépet ! Tőle kérdezősködj :)

HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER

(#27753) Tikakukac válasza Pocok256 (#27752) üzenetére


Tikakukac
titán

Veszek Cavintont, de tényleg :))

Tartósságra mondjuk így sem lesz válasz, de legalább a többit le lehet tárgyalni akkor.

[ Szerkesztve ]

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#27754) Pocok256 válasza Tikakukac (#27753) üzenetére


Pocok256
veterán

Hát tartósságnál szerintem elég az, hogy samsung alsó kategória és még vékonyított kaszni is. Nem kell várni csodát, nyeklik nyaklik szóval vigyázni kell rá :)

Legalábbis tippre.

HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER

(#27755) premete válasza Pocok256 (#27754) üzenetére


premete
veterán

Ja, tartósságra a nevében lévő "titán" kifejezés utal(hat)na, de inkább a 100 forintos boltból a szappantartó anyagra hasonlít.
Van egy Citizen órám titánból, szóval, én láttam már élőben is az alumíniumnál 12-15-ször drágább fémet. :)

[ Szerkesztve ]

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#27756) Borote válasza lsc (#27747) üzenetére


Borote
addikt

"igaz a cucc drágább." - és ebből nem jön le, hogy baromira nem ingyenes a hitel, hanem bele van építve a gép árába? Ki az, aki ma még azt hiszi, hogy valami van ingyen? Azt a hitelt valakinek ki kell fizetni, és mivel senki sem fog veszteséggel árulna (csak ha máshogy már nagyon nem tudja eladni), így a tipp helyes, a vevő fizeti.
A 0%-os THM egyszerű reklámfogás, a hitel díja pedig a gép árába van beleépítve (+ részben reklámköltség is).

Ha már THM, ugye nagyon jó, hogy 45% THM van odaírva, de tudja valaki, hogy ez mit jelent? Mert nekem még senki sem tudta kristálytisztán elmagyarázni.
Egy másik helyen már utánakérdeztem, hogy egy adott hiteltípusnál pontosan mennyit kell visszafizetni, és online hitel esetében hiába írnak 30%-os THM-et, 10%-os önerő után 10x10%-ot kell befizetni, tehát a gép árának 10%-a a hitel díja.
Szóval ha van közületek közgazdász, a felvilágosítást megköszönöm ;)

(#27755) premete: azt azért tegyük hozzá, hogy még így sem drága a titán, 1kg kb 5 ezer forint, amiből jócskán kijönne egy notebook (mondjuk a megmunkálás lehet, hogy nehezebb).

[ Szerkesztve ]

(#27757) Tikakukac válasza Borote (#27756) üzenetére


Tikakukac
titán

Hát valami nagyon gyér tisztaságú lehet van ennyiért, én amiket eddig láttam tömböket meg rudakat, az ettől azért jóval fentebb voltak.
Grátiszban maga a megmunkálás is egy pokoli költség lenne, ahhoz képest még egy bazinagy tömb is olcsónak tűnhet. Aki beveszi ezeket a 130-140k-s gép meg titán dolgot, az meg is érdemli :B

[ Szerkesztve ]

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#27758) zolee3000


zolee3000
tag

Sziasztok!

Max. 200-210 ezer Ft-ból kéne kihoznom a következőt:

Kritérium:
- 15,6”-os matt (AntiGlare) kijelző
- külön numpados billentyűzet (az se árt, ha kopásálló, cseppálló)
- strapabíró külső/belső bevonat, zsanérszerkezet,(karcálló szálcsiszolt / galvanizált alu / fém).
- Ivy Bridge CPU (csak nagyon indokolt esetben vállalnám be a Sandyt) – tudom, a teljesítmény-növekedés nem feltétlenül szignifikáns, de a csíkszélesség csökkentés miatti jobb fogyasztás/hőtermelés mutató egy notebook esetében szerintem fontos + integrált GPU-ból sem mindegy, hogy HD 3000 vagy 4000 (pláne, ha mellette nincs külön VGA)

A noti munkagépnek kellene egy hivatásos fényképésznek, tehát főleg a Photoshopos képszerkesztést kéne minden mennyiségben (sok kép, sok réteg) röccenésmentesen bírnia (term. külső Full HD-s IPS monitoron). Ezen kívül csak az alap internetes alkalmazások (email, p2p letöltés), valamint office (Word/Excel/Outlook) használat menne és néha egy-egy 720p mkv, de játék egyáltalán nem.
Fent vázoltakhoz szvsz nem kell nagy izomgép, viszont (mint minden munkaeszköznél) a megbízhatóság, a jó anyagminőség és a tartósság, (hogy sokáig bírja az ide-oda hurcolászást) nagyon hasznos lenne.

Amiben kompromisszumot kötnék: OS, RAM, HDD (ezeket utólag lehet fejleszteni, pótolni) - Inkább legyen alapból kevés memória és tárterület, valamint Dos/Linux egy small business class gépben, mint sok és Win 8 egy belépő szintűben.

Két versenyző akadt fenn a rostán: HP ProBook 4540s C4Z18EA és Dell Latitude E5530

A HP "silányabb", erős hardverrel, a Dell jobb minőségű gyenge hardverrel.
Nem tudom pontosan megítélni, hogy a fentebb vázolt felhasználási körnek mi az ajánlott rendszerigénye, de alap felállásban egy i5-ös prociban gondolkodtam ("jövő-állóbb", több benne a tartalék), ill. szvsz a dedikált VGA sem ártana, a saját memória miatt (még ha nem is sokkal erősebb, mint az integrált).
Erősen tartok tőle, hogy a Dell i3-as procija ill. az integrált GPU kevés lenne. Mivel nem cserélhető elemekről van szó, nagyon kellemetlen lenne mellélőni.
Ebben tudtok tanácsot adni? Mi az a "required" szint CPU-ban ill. GPU-ban, amire szükségem lenne?

(#27759) B-L-A-C-K válasza zolee3000 (#27758) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Én a Dell-t venném viszont itt pár hónaposan i5-ös procival megtudja venni 160 ezerért, 12-16 GB ramig én felturbóznám neki, illetve még egy SSD se ártana bele, és van egy olyan munkára 100%-ig alkalmas, nagyon masszív strapabíró gépe ami pont neki kell. Amúgy a HD4000-es bőven elég oda.

[ Szerkesztve ]

(#27760) lsc válasza Borote (#27756) üzenetére


lsc
nagyúr

Talán nem véletlenül írtam oda, ingyen kaja nincs és nem is lesz.

Az élet kegyetlen .

(#27761) Borote válasza Tikakukac (#27757) üzenetére


Borote
addikt

Valóban, amit én néztem, az 6% Al, 3% V szennyezettségű volt (23 dollár kilója), a 99,6%-os tisztaságúnak már 40 dollár.
A megmunkálási költség már jobban hangzik :)

(#27760) lsc: hova írtad? Azt írtad, hogy ott aztán tényleg 0%-os THM-es a hitel, én erre reagáltam :B

(#27762) Tikakukac: szerintem azért elég látványos a különbség a 22nm hatására: ugyanakkora TDP-be belefért egy sokkal erősebb IGP, és jó 10%-kal magasabb órajelekre is képesek.

[ Szerkesztve ]

(#27762) Tikakukac válasza zolee3000 (#27758) üzenetére


Tikakukac
titán

A csíkszélesség csökkentéses dolog már bőven nem él, jelen esetben pölö azonos Ivy és Sandy körül a tokozási móka miatt előferdült sok esetben, hogy melegebb lett az újabb. Régen azért voltak nagy ejtések 90-ről 60-ra meg 45-re, de ez már innentől kezdve sokat nem jelent, vagy kb. semmit.

Első körben álmodjátok meg mennyire lesz durva az a Photoshop. Ha ti sem tudjátok, akkor mi főleg nem. Én Gimpezgetni szoktam, elmókolok én bármit régi gépen is, de hogy nektek mi kell, azt ti tudjátok. Én így első blikkre i5 alá nem mennék, HT-t szeretik a manipulálók.

Borote: Egy fedlap vagy palmrest megmunkálási díja szerintem vetekedhet a gép értékének felével, kiindulva abból, hogy én csak szögegyszerű dolgokat szoktam csináltatni ismerőssel, de ő a baráti árakkal is néha meglep, és ez csak egy kis marás meg hajlítás :(

Lehet, hogy belefér ugyanakkora TDP-be, de melegebb is lesz. Van olyan i7 is ami fut egy i3 TDP-ben, mégis hamarabb forral adott konfigot, ez a TDP-s mérés mindig is érdekes volt. Asztaliban biztosan nem mentek lentebb a hőfokok, ez fix.

[ Szerkesztve ]

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#27763) Pocok256 válasza Tikakukac (#27762) üzenetére


Pocok256
veterán

Mivel a TDP csak egy keret. Nem mindig használja ki az adott eszköt a TDP keretbe foglalt összes teljesítményt. Lehet hogy valami 35E os TDP keretbe van de cak azért mert épp hogy kicsúszott a 15W -os keretből és 18 WAttal besorolták a 35W -os keretbe. Másik eszköz meg épp, hogy befér a 35 Wattos keretbe mert 34 wattos. Mindkét eszköz ugyanabba a keretbe van mégis egyértelmű, hogy a hőtermelésük nem lesz azonos.

HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER

(#27764) Borote válasza Tikakukac (#27762) üzenetére


Borote
addikt

Asztaliban persze, hogy nem mentek lejjebb a hőfokok, mert forrasztott sapka helyett pasztázott sapkát használt az Intel (emiatt ugye lehet is szidni :DDD ). Így értelem szerűen maga a processzor melegebb lesz, mert lassabban vezetődik el az amúgy kisebb mennyiségű hő (ez a fogyasztási adatokon látszódik, legalábbis adott órajel mellett).

Illetve az is közrejátszik még, hogy kisebb csíkszélesség, a lapka sokkal kisebb lett, kisebb, mint amennyivel a termelt hőmennyiség csökkent. Viszont az órajelet is emelték, így a fogyasztást és a hőtermelést vehetjük állandónak. Ekkor az jön ki, hogy sokkal kisebb felületre jut ugyanaz a hőmennyiség - szóval teljesen logikus, hogy jóval melegebb lesz.

(#27765) lsc: és ebből nem az jön le, hogy mégsem valódi 0%-os az a THM? :) Mert a hitelért fizetned kell.

[ Szerkesztve ]

(#27765) lsc válasza Borote (#27761) üzenetére


lsc
nagyúr

igaz a cucc drágább

Ha nem akarjuk érteni nem is jön össze.

[ Szerkesztve ]

Az élet kegyetlen .

(#27766) lsc válasza Borote (#27764) üzenetére


lsc
nagyúr

Vajon miért írtam oda? Okos vagy hogy így rájöttél, akkor ketten már vagyunk.

Mod : Ha már az is sértés hogy okosnak nevezlek magammal együtt akkor talán nem velem van a baj, le kellene esni a magaslóról.
Mondjuk a notim amikor vettem 10e-rel vol drágább mint máshol, tehát nem volt/lesz 10%-al több amit a hitelre pluszban fizetek, mutass nekem olyan helyet ahol ennyiért adnak hitelt. Amit a kolléga linkelt ha feleannyi a thm máris 25%, tehát kicsit számolni kellene okoskodás helyett. Én megtettem, ezért vettem az MM-ben, nem olyan bonyolult dolgok ezek.

[ Szerkesztve ]

Az élet kegyetlen .

(#27767) Borote válasza lsc (#27766) üzenetére


Borote
addikt

" akkor inkább az MM," - számomra ez elég megtévesztő, ne haragudj.
És köszönöm szépen, hogy személyemben próbálsz támadni és megsérteni.

(#27768) kemcso: örülnék, ha ennyire egyszerű lenne, de nekem az eddigiek alapján ez picit bonyolultabbnak tűnik :(

[ Szerkesztve ]

(#27768) kemcso válasza Borote (#27756) üzenetére


kemcso
Ármester

THM

0%-os THM van, persze ingyen semmi nincs, részben benne van porlasztva az adott üzletben lévő összes készülék árába. A többi haszon meg onnan jön be a hitelnyújtónak, hogy a hitel mellé adnak hitelkártyát is (ha kéred ha nem!), vagyis a 0% részben a hitelkártya promóciója.

(#27769) zolee3000 válasza B-L-A-C-K (#27759) üzenetére


zolee3000
tag

Köszönöm, tényleg jó vételnek tűnik, és valóban kimaradt a fenti hsz.-emből, hogy új gépet szeretnék. Rengeteg használt cuccom van, de elektronikai dolgokat nem szívesen veszek használtan. Sajna, ilyen földhözragadt vagyok.

Tikakukac:
Első körben álmodjátok meg mennyire lesz durva az a Photoshop.
Hát, világosabban nem tudom megfogalmazni: apám hivatásos fényképész, szóval nem csak "elmókol" a családi fotókon a "brightness" meg a "contrast" csúszka tologatásával, hanem esküvőkön, rendezvényeken fényképez, iskolai tablókat készít, egyszóval általános maszek fényképészi munkát végez. Nem művészi képeket vagy millió dpi-s légifelvételeket készít, nem sajtós ill. sportfotós, de retusál, felhátterez, DVD-borítókat szerkeszt (az általa készített pl. esküvői videókhoz - de a videokészítés egy másik gépen megy, arra erősebb vas kell) mennyiségileg sok száz képet készít és dolgoz ki havonta.. Én nem vagyok nagy fotós, szóval nem tudok Photoshopos szakkifejezésekre utalva körülírni, hogy pontosan hogy csinálja, milyen menüpontokat használ, csak a végeredményt látom.

HT-t szeretik a manipulálók - ezt nem pontosan értem.

Ha a gyártástechnológia nem szempont (én tévedtem), akkor term. jöhet a Sandy Bridge is...
Ha nincs ilyen jellegű megkötés, akkor szerinted mi az a minimálisan ajánlott szint CPU-ban ill. GPU-ban, ami a fenti munkára kellhet? Szerinted is elég pl. az Intel HD Graphics 4000? CPU-ból elég a Dellben lévő i3-3110M?

[ Szerkesztve ]

(#27770) jolti05 válasza piRate_nEx (#27733) üzenetére


jolti05
őstag

Feljegyeztem, köszönöm :)

A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...

(#27771) bgabesz75


bgabesz75
tag

Sziasztok!

100000.-ft körül milyen notit ajánlototk Minecrafthoz?

(#27772) Borote válasza kemcso (#27768) üzenetére


Borote
addikt

Nézzük ezt az iPon-os gépet, ami majdnem kereken 100 ezer forint (csak hogy egyszerű legyen :DDD ez miattam fontos :P )
Az önrész mindig 10013Ft, tehát a hitel összege 90113Ft lesz.
6 hónapra 6 x 16703Ft-ot kell visszafizetni, azaz 100218-at
10 hónapra: 10 x 10631 - 106310
12 hónapra: 12 x 9120 - 109440
24 hónapra: 24 x 5392 - 129408 - na itt jön ki az, hogy 43,6%-kal többet kell visszafizetned, mint a hitelösszeg.

A legfontosabb kérdés, hogy az önerőn, és a havi törlesztőn kívül kell-e még bármi egyebet fizetni?

(#27773) FireLord


FireLord
aktív tag

Sziasztok,
Szeretnék laptopot vásárolni csak nincs ötletem hogy milyet, segítséget szeretnék kérni melyek lennének a bestbuy készülékek ezen kritériumok szerint?

(1) Maximális keretösszeg Ft-ban?
200-250 ezer ft (max 300)
(2) Kijelző mérete, felbontása, fényes, matt?
15", fullhd (nemtudom fényes/matt melyik a jobb?)
(3) Notebook súlya?
minél könnyebb
(4) Felhasználási kör (játék, munka stb…)?
játék,net
(5) Mi a fontosabb számodra, a megbízhatóság vagy a teljesítmény?
mindkettő
(6) Operációs rendszerrel, ha igen milyennel vagy FreeDOS-al kéred?
oprendszer nélkül ha lehet
(7) Tárhely (HDD) és memória (RAM) mennyisége?
Tárhely nem számos úgyis cserélem SSD-re, Ram min 4gb
(8) Egyéb kívánság (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
HDMI,webcam,minél jobb vga
(9) Eddig kinézett notebookok, linkeld be a boltot (Ez azért fontos, mert ha jót választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresni)
Dell XPS L502x
(10) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Most

Köszönöm :R

(#27774) Tikakukac válasza zolee3000 (#27769) üzenetére


Tikakukac
titán

A HT az egy olyan dolog, hogy ha támogatott és jól megírt a program, akkor működik és érezhető, ha nem, akkor olyan, mint ha nem is lenne. Photoshop emlékeim szerint szépen skálázódik HT-ra és több magra is.

Szerintem HD4000 már elég, és akár egy magasabban órajelezett i3 is. Itt igazándiból a másodperceket fizeted, meg a folytonosabb munkát. 212k-ért van i5-el is, 100mhz-el gyorsabb proci, plusz a HT és a turbo. Szvsz 10k-t szerintem megérne ez a plusz.

Pocok256: Ezt én is tudom, csak így ugye nettó hülyeségek jönnek ki, és utólag kell kitotózni, hogy akkor ez most mennyi is valójában.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#27775) Chaser válasza FireLord (#27773) üzenetére


Chaser
titán

Lenovo y580

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#27776) B-L-A-C-K válasza FireLord (#27773) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

+1 Lenovo Y580, vagy Lenovo Y500

(#27777) lsc válasza Borote (#27772) üzenetére


lsc
nagyúr

Ebbe ne nagyon merülj bele, bonyolult lesz ez.

Kicsit segítek, az önrészt mindig fizeted /10013Ft/, majd fizetsz 6-szor 16703-at, ez bizony 110231 Ft.

Mod #27778) kemcso: A hitelkártya miért gond, nem aktiválod és kész, nem kerül semmibe.

[ Szerkesztve ]

Az élet kegyetlen .

(#27778) kemcso válasza Borote (#27772) üzenetére


kemcso
Ármester

Igen, mert a THM nem egyezik meg a hitelkamattal, az egy referencia-érték.
Ott van a hitelfeltételek között is: Referencia THM: 44,67% (500 000 Ft, illetve 2 000 000 Ft; 36 hó).

Az, hogy a mit kell fizetni szintén a hitelfeltételek között szerepel, áruhitel esetében nagy általánosságban más fizetendő nincs. (persze a hitelkártya az jön, Iponos cetelemhitel esetében tutira)

Mod: lsc:
senki nem mondta, hogy gond, csak hogy az "jár" az áruhitellel. És telefonálgatnak, hogy de ugye szeretnéd aktiváni, stb stb :)

[ Szerkesztve ]

(#27779) Borote válasza lsc (#27777) üzenetére


Borote
addikt

"Kicsit segítek, az önrészt mindig fizeted /10013Ft/, majd fizetsz 6-szor 16703-at, ez bizony 110231 Ft." - És ebben mégis mi a segítség? Ha a szorzás megy nekem, gondolhatnád, hogy az összeadással nem lesz gondom.
Próbálom az alapoktól megközelíteni, de ha Neked az a legfontosabb, hogy engem lehülyézz, akkor gratulálok.

(#27778) kemcso: na ez az, de az emberek azt gondolják, hogy a THM azt jelenti, hogy ennyivel többet kell visszafizetniük. És így lehet őket bepalizni, hogy egyik helyen kerül 100k-ba a gép és hitellel együtt összesen 110 ezret kellene fizetned, másik helyen kerül a gép 115 ezerbe, viszont mivel azt látják, hogy előbbi helyen 40% a THM, utóbbi helyen 0%, így ezt fogják venni - ezt nem egyszer láttam már.

(#27780) lsc válasza kemcso (#27778) üzenetére


lsc
nagyúr

A telefonálgatást megoldottam, a második után megjegyeztem hogy mi lenne ha feljelenteném őket zaklatásért? Több telefon nem jött.

[ Szerkesztve ]

Az élet kegyetlen .

(#27781) Bozso68 válasza FireLord (#27773) üzenetére


Bozso68
senior tag

Lenovo Y500

(#27782) Tikakukac


Tikakukac
titán

Nos, beérkezett az infó mindenkitől akiknek kiküldtem, a rendes nagy Samusoktól is. Rendesen megírt, névvel ellátott mailt küldtek, szakmaiság a toppon benne, kifejezetten tetszett :K Az összes levél temérdek, így kivonatozom.

A felhasználó csak a HDD-t és ramokat cserélheti.
Ezt is csak úgy, hogy az ajtó megvan, tehát ultrabookos szanaszét bontásnál már nem.
Bármiféle hiba ami közvetetten vagy közvetlenül okolható a csere miatt (új hardver vagy szerelés) vizes lepedő beindul, gari pápá.
A kiszedett dolgokért megint nincs felelősség, ha statikus elektromosság kiüt valamit, vagy a külső rack-ben megfő valamiért a vinyó, és látják, hogy bontva volt (mikroszkóp foreva) akkor erősen kell indokolni. (Hasonlót játszunk most haver HP-jának vinyójával is, mondjuk azt elintéztük finoman.)
A többi ilyen szokásos valami, ha nem megy a ram amit vettél megszívtad stb stb. de ez nyilvánvaló ugye.

A "miért lehet az, hogy a szerződött partner nem tud ilyesmiről"-re a "mindenképp utánanézünk" dolog jött, mindenesetre örülök, hogy végre ezt is megéltük.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#27783) Chaser válasza Tikakukac (#27782) üzenetére


Chaser
titán

Ebből nekem az jön le kicseréled a ramot, fél év múlva behal a gép ráfogják hogy sz@r volt, megölte a lapot és no gari..

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#27784) brumi1024 válasza Chaser (#27783) üzenetére


brumi1024
veterán

Érdekes egyébként ez a Samsung szerviz dolog, mert a telefonos szervizük nagyon jó. Igényelhető szervizfutár cserekészülékkel, de be is lehet vinni bármelyik szervizbe. Decemberben cseréltettem kijelzőt eladás előtt a Galaxy S-emen, a szervizfutár nem jött 3 napig(valami kavarodás volt, de elnézést kértek), bevittem az Alleeba előzetes bejelentés nélkül és 2 óra múlva új kijelzővel hoztam ki a telefont. Meg se nézték, hogy tényleg beégett-e a kijelző, szériaszám alapján tudták, hogy van garim és gyönyörűen megcsinálták. Pedig akkor már több mint 2 éves modellről volt szó, már az utódjának az utódja futott. Két alkalommal volt még szervizben a telefon, egy alaplapcserén(rövidnek tartottam az üzemidőt annak ellenére, hogy az akkut jó állapotúnak tartotta a rendszer), és még egy kijelzőcserén az elején(pixelhiba), és mindkettő futárral meg volt 2-3 nap alatt.

(#27785) Tikakukac válasza Chaser (#27783) üzenetére


Tikakukac
titán

Szándékosan nem írtam bele semmilyen utókövetkeztetést, azt, hogy ki mennyire bízik abban, hogy nem fogják a gépét elutasítani majd ilyesmi miatt azt egyénileg bírálja el mindenki.
Nekem már volt hasonlóan lehúzós-kitalálmányozott gariztatásban részem, így én ha új gépet vennék az biztos, hogy olyan garisat vennék ami betonban áll. Speciel ez a Dell NBD gari lenne egyedül, arra tényleg ritka a panasz, ha van egyáltalán.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#27786) brumi1024 válasza Tikakukac (#27785) üzenetére


brumi1024
veterán

Én is a Dell NBD felé mennék, vagy vissza a Fujitsuhoz. Ott is kevés problémáról hallani, tapasztalataim meg jók velük.

(#27787) Papcsek


Papcsek
csendes tag

Sziasztok!

Első laptopot szeretnék vásárolni, kicsit már körbenéztem, de nincs még meg az elhatározás. Kinéztem a notebook.hu által óriásplakátokon hirdetett Dell Inspiron 3521es 8 Gb RAM-os gépet 111.111 Ft-ért. Jó dolgokat írtak róla, de ti lehet mást is tudtok.
http://www.notebook.hu/dell-inspiron-3521-plakat.html

Az igényeim 4 GB. vagy a feletti RAM, 15.6-os képernyő, megbízhatóság és min 2 éves garancia. Leginkább otthon használnám filmnézésre/internetezésre, nem vagyok egy nagy gamer és mint említettem max. 120.000Ft a maximális határ.
Azt is mondták ismerőseim, hogy ne integrált videokártyás gépet vegyek, akkor szóba eshetne valamilyen ASUS, de egyenlőre tanácstalan vagyok.

Előre is köszönöm! Norbi

(#27788) belec_95


belec_95
csendes tag

(1) Maximális keretösszeg Ft-ban?
140-150k (500 EUR)
(2) Kijelző mérete, felbontása, fényes, matt?
14-15,6-ra gondoltam, örülnék mattnak.
(3) Notebook súlya?
Lényegtelen, persze minnél kevesebb, annál jobb.
(4) Felhasználási kör (játék, munka stb…)?
Alap felhasználás (intenet, p2p, filmnézés) és zeneszerkesztés( Fl Studio - i3 elég neki).
(5) Mi a fontosabb számodra, a megbízhatóság vagy a teljesítmény?
Megbízhatóság.
(6) Operációs rendszerrel, ha igen milyennel vagy FreeDOS-al kéred?
FreeDOS
(7) Tárhely (HDD) és memória (RAM) mennyisége?
HDD min 500Gb (ha a gép többi paramétere jó, akkor elég a 320 is), RAM 4Gb.
(8) Egyéb kívánság (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Dsub port.
(9) Eddig kinézett notebookok, linkeld be a boltot (Ez azért fontos, mert ha jót választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresni)
HP ProBook 4540s:i3 3110M, RAM: 2Gb(ez bőviteni kell), HDD:320Gb, iHD4000 és 2 év garancia. Ez nálunk Szerbiában több helyen is 450 EUR körül van (130-135k HUF) és ezt elég jó ajánlatnak tartom. Gondoltam még a Fujitsu A532-re és a Lenovo S300-S400-ra is i3mal.(Lenovoban nincs, Dsub és nem tudom mire elég az az 1,4Ghz, de megtetszett a desing)
(10) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
E hónap vége, következő eleje.

(#27789) Pocok256 válasza Papcsek (#27787) üzenetére


Pocok256
veterán

semennyi játék nem lesz rajta ?

HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER

(#27790) Papcsek válasza Pocok256 (#27789) üzenetére


Papcsek
csendes tag

A mostani asztali gépen sem nagyon játszom, igaz ez a gép már nem mai darab. Max Stroghold2 és ilyen gépigényű játék.

[ Szerkesztve ]

(#27791) Pocok256 válasza Papcsek (#27790) üzenetére


Pocok256
veterán

Növeld meg picit a keretet és célozd be ezt a gépet :)

Nagyon jó minőség.

HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER

(#27792) Tikakukac


Tikakukac
titán

Lövésem sincs ki keresett NVS karis T510-et, de most van. Nagyfelbontásos panellel, 115k-ért, garival. Vigyétek vegyétek, nekem most nem kell :N

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#27793) kovadika


kovadika
őstag

Üdv!
Kinéztem két gépet, szerintetek melyiket érdemesebb megvenni? Z500 és 5521.
Csak böngészésre használnám, vékony kivitelezés fontos és a fémházat preferálom. Esetleg valami más, ami megfelel ezeknek a feltételeknek és 160k környékén mozog?

[ Szerkesztve ]

(#27794) glukonon


glukonon
csendes tag

Sziasztok!

Segítséget kérnék, hogy barátnőm milyen lapost vegyen magának.
Eddig a kiesettek között van a lenovo g580 - csúnya barna - és a furcsa, csúnya piros fujitsu lh532.
A célok a következőek lennének:
- max 140K
- lehetőleg színes/fehér
- 14-15" minél könnyebb
- win nem kell
- 500 giga, vagy több
- 4 giga memória, vagy több
- lehetőleg dedikált vga
- minél több usb
A vásárlás még a hónapban esedékes.
Előre is köszi!

(#27795) Tikakukac válasza glukonon (#27794) üzenetére


Tikakukac
titán

S400 Ideapad megvolt?

kovadika: Kézben nálam egyik sem volt, így passzolom.

[ Szerkesztve ]

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#27796) glukonon válasza Tikakukac (#27795) üzenetére


glukonon
csendes tag

Azt még elfelejtettem írni, hogy lehetőleg intel i-s proci lenne jó.
S400-at pedig csak pentium dual core-al találok a kereten belül.
Valamind gyengusz alaplapi vga-val.

[ Szerkesztve ]

(#27797) Tikakukac válasza glukonon (#27796) üzenetére


Tikakukac
titán

Azért csak felteszem:

Mire kell dedikált kari?

Miért fontos, hogy i betű legyen a proci nevében? Ha X van vagy egy mosolyka az nem jó? Csak mert itt akkora a különbség teljesítményben, hogy észre nem veszed.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#27798) glukonon válasza Tikakukac (#27797) üzenetére


glukonon
csendes tag

Dedikált kártya az alkalomszerű játékra kellene, az i-s prcesszorok pedig nagyon alap tudásom szerint jobbak, mint a hasonló áru mások.
Ha tévedek, meggyőzhető vagyok, valamint az amd-t egyáltalán nem ismerem.. :)

(#27799) kovadika válasza Tikakukac (#27795) üzenetére


kovadika
őstag

Esetleg mást tudnál javasolni? Fém ház nem feltétel, a viszonylag vékony kivitelézés igen.

(#27800) Tikakukac válasza glukonon (#27798) üzenetére


Tikakukac
titán

Hát akkor a válaszok:

Jelen esetben 2 ULV prociról van szó, a sima pentium erősebb 100mhz-el, a másik meg tud HT-t meg pár fícsört. Egyik sem erőbajnok.

Az a 7450 ami ezekbe rakható az meg messze nem egy erős kari, HD4000 szerintem lazán pariban van vele. Szóval tisztázzátok le mik a hardveres igények, nehogy kevés legyen a szufla. Ennyiből hatalmas választék nem lesz. NP370-et kéne még megnézni, abban elég erős a grafika és belefér az árba.

kovadika: Kenyérszeletelő tulajdonsággal nagyjából ezek rendelkeznek, gari miatt Dell felé húznék.

[ Szerkesztve ]

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Milyen notebookot vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.