Hirdetés

2024. június 3., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Milyen autót vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#80869) emvy válasza -v- (#80868) üzenetére


emvy
nagyúr

> Te megy egy dolgot felejtesz el, nem mindegy az arány.

Persze hogy nem mindegy. Ellenben szinte mindenki ugy talalja ki ezeket az aranyokat, hogy a 'szomszede elromlott', meg 'Jani hetvenezer ota nem cserelt olajat, es meg mindig megy', aztan ezeket beirja a forumra, ahol a tobbiek fejeben is hasonlo kep alakul ki.

Ha megneznel konkret szamokat, fenntartasi koltsegeket - mondjuk flottakezeloknel, akkor nehany tipusra nezve talalhatnal megbizhato statisztikat. De alig nehanyra, mert mondjuk nagyon keves flotta van mondjuk 335i E90-bol.

A gyakorlatban a fenntartasi koltsegek alapvetoen az auto araval aranyosak, ez a legjobb utmutato. A meghibasodasokban van jopar szazaleknyi kulonbseg, de te azt nem fogod szerintem, hogy neked nem 100, hanem 1 autod van. Azaz ket auto eseten ket, alig kulonbozo eloszlasbol mintavetelezel.

"Szerinted egy Papp Tibi féle Avensis meg egy korai 307-es amivel csak a baj van, az ugyanolyan jó vétel mindkettő?"

Nem, ha egy autoval csak a baj van, akkor nem jo vetel, definicio szerint :) Ellenben Papp Tibi is siman belefuthatott volna valami problemaba, csak akkor nem ot hoznad peldanak, hanem valaki mast, aki megfelel a sztereotipiaidnak.

Erted, itt van a vilag egyik legnagyobb megbizhatosagi statisztikaja:
[link]

Citroen Saxo a top 10-ben. Fos francia. Honda Civic a Peugeot 107 utan. Satobbi. Top 10 legrosszabb: Audi Q7, BMW M5. Persze ezeket lehet imadni, csak fos francia meg fos olasz ne legyen.

Persze ezek teged se erdekelnek, gondolom, mert x szazezer autos statisztika az biztos nem olyan megbizhato, mint a szomszedjoska meg a szerelo pista mesei. :)

De reszemrol orulok ezeknek, ezert lehet 2 eves C5-ot venni full extrasan felaron -- hiszen tuti szoporoller. :)

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Milyen autót vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.