Hirdetés

2024. június 8., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-25 08:15:08

LOGOUT.hu



TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ

Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#173566) SyMbioTe

(rögzített hsz)

Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás. :)

„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”

Hozzászólások

(#64542) geckowize válasza MurdR (#64522) üzenetére


geckowize
őstag

Proci
Közben lehet nővérem besegít több pénzzel, a lényeg, hogy pöccre menjen minden, mivel pont azért lesz cserélve, mert már nagyon rottyon van mindkét gép, 2005 november óta nem volt még újrarakva se az XP, gondolhatjátok mi van ott.
A gyengébb procis gépen egyszer régen egy "szaki" próbált valamit egyszer beállítani, mert a Win98ról való áttérés is nyűg volt, és olyan szinten belemókolt a rendszerbe, hogy azon a gépen nem lehet képernyőfelbontást, képernyőfrissítési frekvenciát állítani, némely programoknál töltéskor villog a kép, meg ilyenek. Persze mondhatjátok, hogy win reinstall azt kész, csakhogy érthető okokból édesanyám félti mindenét, amivel keresi a kenyérrevalót.

A krónikus lassúságtól mindkét gép szenved, 2-3 perc mire bekapcsolás után lehet használni. Ezért gondoltam SSD-t, mert a saját gépemen megirígyelte mutter, és az a cél, hogy neki is olyan pöccre menjen minden, mint nekem.

Biztos, hogy ezek a Haswell architektúrájú Pentiumok elegek lesznek sokáig? Azért akarok minél erősebbet, mert ahogy ezeket a gépeket is, nem nagyon fogjuk cserélni, módosítgatni jóideig... Aztán lehet 5 év múlva már kevés lesz a Haswelles Pentium...
Bár ahogy nézem, G3420 vs i3-4130-nál, az utóbb 2x annyiba kerül, mégse tud annyival többet. De még a 3x annyiba kerülő i5-4430-nál sem látom, hogy lényegesen többet profitálna.

Tudom, hogy blődség olyan céllal kérni ajánlatot, hogy újabb 8 évig gond nélkül szolgáljon egy hardver, de talán irodai felhasználásnál könnyebb megfelelni ennek a kritériumnak, mint játékos gépnél, így a kérdésem, hogy mi lenne az a proci, ami szerintetek még nem csillagászati árú, de pl nem lesz olyan használhatatlan, mint most a p4 3ghz? Mert arra akkor mindenképpen áldoznánk pénzt.

Lehet hülyén hangzik, hogy lehet i5 kéne könyvelésre, de 2005ben is szerintem jópáran röhögtünk volna, ha valaki azt mondja, a p4 3ghz és az 512 mb ram (ami később lett 1gb-ra ápgrédelve) nem lesz elég valamire, amire anyám használja és lám, nem elég, mivel tetűlassú minden, böngészni alig lehet rajta.
A céges gépemen, ami egy Dell Latitude E6410 már sírva téptem a hajam, hogy Skype, Thunderbird, Chrome 3-4 lappal megnyitva összeszarja magát, aztán ki kellett sírnom egy 2->3GB ram upgrade-et, így már tűrhetőbb, de nem mondanám szélvésznek... PEdig i5-520m "dübörög" benne, jó nyilván a 2 GB ram volt a baj, de 3 gigával is volt, hogy összeszarta magát.

És ez egy alap gép, ami alá nemigazán lehet menni, mert oké hogy normális, de low end
Milyen lenne egy középkategóriás gép, és mennyibe fájna? Csak a kíváncsiság kedvéért, aztán felvetem az ötletet a családi körökben. :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.