Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#36951) harry válasza Dyno (#36934) üzenetére


harry
veterán

A sípolást pont azért furcsállom, mert akkor is jelentkezik, ha csk a táp van áram alatt (és azt nem csatlakoztatom semmihez). Amúgy még a VGA vétel előtt jelentkezett, amikor új lapot vettem. De mindegy is. Amúgy, ahogy belenéztem, 1-2 kondi kicsit púposabbnak tűnik a kelleténél. Hát, most már kihajtom szegényt (van legalább 5 éves), de azért elkezdek nézelődni új táp ügyében is.
Arról egyelőre nem kérdezek, majd megnézem jobban az első postot (első körben ár és hang fontos).

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#36952) D@ni88


D@ni88
addikt

ma vettem meg a 460as superb-t erre belenézve, hát nemtudom, nem tűnik valami nagyfiúnak, Chieftec(400W) az komolyabbnak néz ki, igaz az már 3 éves. csak hangos :(

[ Szerkesztve ]

(#36953) dokiph


dokiph
csendes tag

Sziasztok!

Új vagyok errefelé, s örülök, hogy ráleltem erre a fórumra, igen komoly témák/eszmecserék vannak itt, ahogy elnézem. A segítségeteket szeretném kérni tápegység probléma okán. Ahogy tudtam átfutottam az első hozzászólást, egy két dolog még ugyan nem tiszta, de a lényeget már kivettem belőle remélhetőleg. Így tudtam meg, hogy bár pontosan nem tudom az okát, hogy miért, de az általam használt tápegység nem igazán ajánlott vétel. El is keseredtem kicsit, mert körülbelül másfél éve, amikor megvettem, akkor jó vételnek tűnt (bár olcsónak nem mondanám, mivel körülbelül 8000Ft volt akkor), de mint kiderült, valamiért nem ajánlatos, legalább is itt így van megemlítve egy listán. A tápegység típusa Eurocase PFC 500W. Elvileg ez lenne pontosabban: [link] de itt 550W-ot írnak valamiért, pedig ennek kell lennie, legalább is kép, s tulajdonságok alapján is, igaz több mindent nem írnak le. Példának okán a dobozon rá vannak írva még a következők: 4 levels protection (Over voltage;over current;over loading;output short circuit), s ami még fontos lehet, hogy High Efficiency (Energy star/Green power).

Mivel pár napja sajnos tönkrement a videokártyám, ezért korrekt áron ráleltem egy MSI HD 3870x2-őt, melynek mint utánanéztem fontos a jó minőségű/hatásfokú tápegység (persze melyiknek nem :) ), de titeket kérdeznélek, hogy szerintetek az imént említett vga egybekötve az én konfigurációmmal (Melyet ki is írtam az adatlapomra, s melyhez jelenleg tán erős is ez a videókártya, de a közeljövőben újítani is fogom várhatóan.), s az előbb említett tápegységgel úgymond "életképes" tudna-e lenni? Amúgy én mindeddig meg voltam elégedve ezzel a tápegységgel, de most elbizonytalanodtam, viszont mindenáron nem akarnám lecserélni. Mit tanácsolnátok?

Előre is köszönöm a válaszotokat! :) (S elnézést, ha egy két helyen zavaros lennék, kicsit már fáradt vagyok.)

[ Szerkesztve ]

Szívesen! Köszönöm!

(#36954) milbo


milbo
aktív tag

Sajnos nekem csak passzív jöhet számításba a szünetmentes miatt, így csak kettő táp közül válogathatok.
Melyik legyen a kettő közül?

GIGABYTE Superb 550W PPFC 12.623 Ft
THERMALTAKE W0093 500W 16.249 Ft

(#36955) Dyno válasza Reaper04 (#36950) üzenetére


Dyno
veterán

Enermax pro82+ 425... "Két golyós csapágya azt sugallja, hogy viszonylag hangos,

Addig örülj ameddig duplagolyócsapágyas, lehet zajosabb de hosszabb élettartamú mint a csuszó avgy folyadékcsapágy vagy kerámiacsapágy főleg vizszintesen használva....

ezres és 125w különbség, ráadásul a drágábbik (enermax) még hangos is.

Figyelj mi mindent megtettünk érted, szóval ugy igazán első hsz. plusz tesztek elolvasása utána szerintem ne írogass ilyeneket össze, Enermax halkabb a Corsairnél, és ott nem megy az élettartamra annyira a halkság.

Ha VX 450 -nél maradnék, és jáccogatnék azért a gépen, akkor az állandó 80%os terhelés meglenne gondolom ... az meg nem tesz jót a tápnak....

Én ránem beszéllek a vx450-re mert az én gépem alatt is meleg volt, igaz most annyira nem, de messze nem használnád 80%-ban korábban is leírtam, hogy 250-280W körül kajálna a géped, most az hogy egy TDP-ből mit számoltál ki mellékes, mert minden gyártó másféleképpen adja meg a TDP-t.
Mi leírtunk mindent csak ismételni tudom magamat, azt már neked kell eldöntened hogy mit veszel.

(#36951) harry : Ha ismételten jó hosszúélettartamú tápot akarsz és halkat esetleg modulárisat akkor egy Enermax Modu82+ 425W-t ajánlok ha modularitás nem fontos akkor ECO80+ 400W megteszi.De szerintem majd ugyis megtalálod magadtól a megfeelőt. :)

(#36953) dokiph: El is keseredtem kicsit, mert körülbelül másfél éve, amikor megvettem, akkor jó vételnek tűnt (bár olcsónak nem mondanám, mivel körülbelül 8000Ft volt akkor), de mint kiderült, valamiért nem ajánlatos, legalább is itt így van megemlítve egy listán.

Hát egy fos tápért valóban sok, de ha esetleg inkább valami FSP-t vettél volna akkor mindjárt nem sok, továbbá miért is van a nem ajánlott tápok listáján, mert védelmet nyomokban sem tartalmaz, avgy külön egy vezérlőegységen ami kábé ha túlfesz van elöbb elég mint maga a táp, továbbá ha jót akarsz veszel egy rendes tápot, ami egy hd3870x2-vel jóban lesz huzamos ideig is, továbbá megjegyezném nem árt ha tuningolod a 3870x2 mellett a cpu-d mert körülbelül semi teljesítmény növekedést nem fgsz érzékelni a jó kis G80-as Geforce után.....

Tanácsom, cseréld le a tápot és segítünk mire, csak írj egy árat.

(#36952) D@ni88: Igen elég gánynak tűnika belseje köszönhetően a magas hatásfoknak nem voltak szükségek otromba angy bordákra, Csifinél jó 8-10%-al jobb hatásfoka van ami 200W-os terhelésnél már 20W-al kevesebb elhűtendő hőt jelent.

(#36954) milbo: LEgtöbb szünetmentes megy Aktív PFC-s táppal, kérdezz utána a szünetmentes topikba, mert a legtöbbnek csaka Deltás Csifikkel van baja.

[ Szerkesztve ]

(#36956) aram01 válasza D@ni88 (#36952) üzenetére


aram01
nagyúr

mesélj a superb-ről milyen? hangja,stb szemezgetek azzal is
köszi előre is az infókat

Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...

(#36957) milbo válasza Dyno (#36955) üzenetére


milbo
aktív tag

Ahhh, köszönöm :R , ez jó hír. Érdeklődni fogok.
Ha szerencsém van akkor nem lesz gond vele. Így mindjárt nagyobb lesz a lista amiből válogathatok.

(#36958) D@ni88 válasza aram01 (#36956) üzenetére


D@ni88
addikt

hali, jó, halk, előbb ráküldtem a furmarkot és akkor se ment fel a hangja :) tényleg csendes. előbb vizsgáltam végig hogy mi a leghangosabb a gépemben, és egy 12venti, azután meg már tényleg csak a vinyó az ami zavarhat... hallani lehet hogy ha keres rajta valamit :DDD

(#36959) dokiph válasza Dyno (#36955) üzenetére


dokiph
csendes tag

Köszönöm a gyors válaszod! :-) Akkor kénytelen leszek venni egyet, bár lehet, hogy akkor inkább már várok a gépfejlesztéssel, mert épp most fognak feljebb menni az árak sajnos (karácsony közeledte,stb...).

Amúgy milyen tápegységet ajánlanál nekem? Belevéve akár azt is, hogy jövő nyár felé(május/június) tervezek egy AMD-s rendszerbe befektetni. Alaplapot kell cserélnem majd, és 3/4 magos phenom processzorral tervezem, s 2 vagy 4 Gb DDR3-as memóriával (ártól függően). Tuningolást nem igazán tervezek, mert nem vagyok szakértő ebben a témában, igaz próbálkoztam már vele, de a jelenlegi alaplapom sem igazán alkalmas erre. S akkor ez lenne hozzá a vga-m, mármint a 3870x2. Tehát most egy olyan tápegységre lenne szükségem, ami a jövőbeni konfigurációmat is kiszolgálná (természetesen több alkatrészt azért nem említettem, mert azok egyenlőre maradnának, ezzel is csökkentve a kiadás mértékét). S nagyon fontos lenne az ára is, tehát például a kinézete (pl.: hogy világítson, meg ilyesfélék...), nekem nem szükségesek, maximum a hangereje, de annál is inkább, hogy traktor hangja azért ne legyen, bár gondolom a megfelelő márkájú tápoknál ez már nem kihívás.

[ Szerkesztve ]

Szívesen! Köszönöm!

(#36960) Dyno válasza dokiph (#36959) üzenetére


Dyno
veterán

Ez a Gigabyte a minimum amit ajánlanék, de hogy a 3870X2 melett se legyen hangos és hogysokáig bírja szuflával kicsit mélyebbre kell nyúlni a pénztálcába, viszont cseréb elég hosszú távon hűtársad lehet.

Ő lenne az.

Mielőtt kétséged támadnának a Gigabyteba egy 400-as FSP bél van, ami 348W-t tud a 12V ágán, Enermax ezzel ellentétbe már 432W-t.

[ Szerkesztve ]

(#36961) Reaper04 válasza Dyno (#36955) üzenetére


Reaper04
aktív tag

Szia!
Ezeket azért írtam le mert írtátok nekem... + olvastam róla és onnan idéztem.
Ezeket nem én találtam ki :O
Azt hogy "viszonylag hangos" azt itt PH teszten írták róla, + írták is itt topicba nemrég tapaztalatként.

Én örültem a kommenteknek és sokat segítettetek vele. Mind a 2 jó. ( TX650 + Enermax ...) Corsair helyett enermaxot ,montak ,de arra meg egyből hogy hangosabb...
elbizonytalanított az egész. Ezért kérdezgettem.
Az meg hogy a gyakorlatban mit jelent a "hangos" szó, én nem tudom. Mivel még egyik táp se volt a kezembe és nem is hallgattam őket. De pl írtad hogy az enermax halkabb mint a Corsair ,már ismét egy jókora lépéssel előbbre vagyok... és tudom hová tenni a "hangos" szót.

Bocsánat. :R Köszi : Dave :R

[ Szerkesztve ]

(#36962) dokiph válasza Dyno (#36960) üzenetére


dokiph
csendes tag

Köszönöm ismét, hogy segítesz nekem! :)

Megmondom őszintén, hogy igen fontos tényező nálam az ár, s úgy látom elég korrekt ez a Gigabyte, de még megfontolom a dolgot természetesen.

Mindenesetre te hogyan látod, mert azt látom, hogy igen csak értesz ezekhez a dolgokhoz. Tehát szerinted olyan "éppen hogy csak" elég lenne a leendő konfigurációm a Gigabyte alatt, mármint úgy értem, hogy bővíteni már nem nagyon ajánlatos mellé egyéb dolgokat (értem ezalatt például még egy merevlemez esetlegesen a jövőben, ilyesmi(k) ), avagy azért jó szolgálatot tehetne ez is. Mert azt már látom, hogy ár/teljesítményben igen csak jó választásnak tűnik.

[ Szerkesztve ]

Szívesen! Köszönöm!

(#36963) Dyno válasza Reaper04 (#36961) üzenetére


Dyno
veterán

Az egy köztudott tény hogy az Enermax a leghalkabb, főleg azok között amiket itt nálunk a piacon belehet szerezni ventilátoros tápok között.

PH-n meg azt írták hogy erős motor van a ventijében, nem azt hogy hangos.

Bekapcsolva a két Enermaxot semmilyen ventilátorzajt nem hallottunk felőlük, be kellett dugni fejünket a számítógépházba, hogy lássuk járni a lapátkerekeket. Az alaplapi érzékelő szerint ekkor percenként 4-500 fordulatot tettek. Hangban lepipálták a különösen csendes Cooler Mastert, persze annak neszeit is lazán elnyomta a többi hardver hűtése.

Meghajtva az Enermaxok eleinte alig lettek hangosabbak. Komoly tesztgépünk 350 watt körüli fogyasztása csak jó 20 perc elteltével tudta magasabb pörgésre kényszeríteni a lapátkereket, ami így is csak 1200-as percenkénti fordulatszámig gyorsult, és végig csendesebb volt a jó Cooler Masternél. Eközben fogyasztásban fej-fej mellett haladtak.

Ebből nem tudom azt levonni hogy hangosak főleg hogy annál a CM-nél is halkabbak amik voltak tesztelve itt PH-n is a Silent Prok, azok bezony a Corsair szintjét ütik meg hangban, szvsz Enermax, ha sajnálod rá a pénzt vegyél Corsairt.

Én nem beszéllek rá semmire mert amire rábeszlnélek nem néznék itt ph-n jó szemmel, pedig sajnos nekem is a tapasztalatomból szól az egész, és jobban megvizsgálva és és föld az egész, azt hiszem tudod mire gondolok, nem mondom azt hogy rossz a Corsair, jó nagyon is jó, de azt hiszem ha már valaki ennyit költ tápra Enermaxot vegyen, az itteni műszerészek szervízesek, mind az Enermaxról vannak jó véleménnyel, ezek a vélemények pedig azt hiszem 100X-or többet érnek mint az enyémek.Röviden és tömören ennyi, a döntés a tied, kiemelem újra nehogy valaki lecsesszen engem, de a Corsairral sem jársz rosszul, sőőt.... :)

(#36962) dokiph: Én a Gigára egy Phenomll X3/4 plusz 3870x2 és több vinyót, hosszabb huzamosabb ideig nem bíznék, nem a quaddal van baj hanem a 3870x2-vel, de bírná a táp nagyon is mert van benne tartalék, de eléggé használva lenne, szvsz én azt mondom ha még nincs meg a 3870x2 nézz helyette mást 4850....erősebb is nála, vagy GTS250 ez is erősebb nála, jó persze ahol kitudod használni a 3870x2-t ott veri mind a két említett kártyát, de ez szerintem nézőpont kérdése.....
Én a 3870x2 alá az ajánlott Enermaxot tenném, de a Giga is elviné, sőt ha még vennél vinyót az sem lenne baj mert az kőkemény 6-10W-t dob a fogyasztáson, szóval szerintem fontold meg az x2-t ha még nincs meg.

[ Szerkesztve ]

(#36964) Landon


Landon
őstag

Sziasztok!

Azt szeretném megtudni, hogy szerintetek létezik az, hogy a mostani FSP 500W 80PLUS-os tápom amiről itt sokan kb ódákat zengtek ne bírná el teljes mértékben a jelenlegi cfg-om? :F A jelenség ami miatt ezt kérdezem a következő: ameddig uez a cfg-om volt csak 4890 OC-vel és egy ősrégi 80GB-s samsung sata winyóval addig a POST (gigabyte logo) előtt kb ~5msp "szünet" volt. Most mióta az új VGA van benn azóta ez az érték a következő módon változik: 80GB-s régi samsung winyóval ~6msp, 640GB WD CB-el ~11mp és az 1TB-s Samsung F1-el pont 15sec delay van a POST előtt. Senkit ne tévesszen meg ez NEM HDD Delay! Ugyanis azt már énis néztem és az a POST ALATT várna x msp-et. De ez a POST előtt van... le is mértem jópárszor stopperrel. Gép bekapcs fekete képernyő 11mp-ig aztán VGA "beep" POST és minden megy mint a karikacsapás. Gond igazából nincs semmivel csak a POST előtti delay... Namost felmerült bennem hogy esetleg a táp a kevés bár ha azokhoz viszonyítok amiket itt írtak róla akkor ez képtelenség. :) De azért muszáj vagyok rákérdezni sosem lehet tudni. :) A cfg-om az aláírásomban látjátok, annyi különbséggel, hogy jelenleg egy 640GB-s WD CaviarBlack társult még bár az a maga kis 10+W-val nem tudom mennyit számít. Ill még vmennyit húztam a cpu-n így ~1.3V-on megy de ez se számít semmit mert tuning visszaállítása után semmit nem változik ez a "delay".

Válaszaitokat előre is köszi! :)

[ Szerkesztve ]

There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//

(#36965) calvin20


calvin20
tag

Sziasztok!

Remélem tudtok segíteni. Vásároltam nem olyan régen egy AMD konfigot.
Phenom II X4 955 BE
4Gb Geil DDR3 1333
750+500Gb Samung
MSI 4890 Cylone
és a táp egy Corsair VX450

A gép nincs és nem is lesz tuningolva. A probléma, h újraindításkor nem reagál semmire a gép (de csak újraindításkor). A VGA ventije folyamatosan fel akar pörögni de nem tud. A tápegységre gyanakszom, h kevés ennek a konfignak. Szerintetek?

(#36966) Dyno válasza Landon (#36964) üzenetére


Dyno
veterán

Ez egyszerű alaplap lassúság, a tápod biztosan nem kevés, továbbá ha furmark+prime95 blend teszt alatt nem instabil a gép, akkor nincs ott probléma.Konfigod 300W-nál semmiféleképpen nem fogyaszttöbbet, akárhány vinyót számolko bele, 500W-os Everest 456W-t tud a 12V ágán, ez 150%-al több mint amire szükséged lehetne.

(#36964) Landon: Elégnek kell lennie!Ott valami más vans zerintem.

(#36967) Elite Master


Elite Master
tag

2db 9800GX2 höz milyen tápot vegyek??? hogy minden teszt és game fusson azért hogy ne kapcsoljon le mint a cm 620 as :C :C :C :C

(#36968) tilbury


tilbury
csendes tag

Sziasztok!
gépvásárlás előtt állok, és azt kérdezném az alábbi konfigot elbírná-e egy FSP Everest 400W táp? Kis tuning lehet lesz majd később.

core i5, 2 hdd, 1 dvd, 2*2 gb 1600 RAM, 22" monitor,
vga meg 1 GIGABYTE GV-N26SO-896I GTX260 896MB PCIE

Nézegettem fórumokat, teszteket én úgy gondolom el kell, hogy bírja a cuccot a táp.
De azért gondoltam megkérdem a hozzáértők véleményét is.

Előre is thx.

(#36969) d@minator válasza calvin20 (#36965) üzenetére


d@minator
addikt

Próbálkozz az alaplapod topikjában. CMOS clear, többféle bios kipróbálása, hatszor egymás utáni bios frissítés, RAM fesz emelés isteni csoda stb.
"A gép nincs és nem is lesz tuningolva." - 3,8 GHz :F

Elite Master: PÜ ment

[ Szerkesztve ]

(#36970) Dyno válasza Elite Master (#36967) üzenetére


Dyno
veterán

Már korábban is leírtuk TX850-es Corsai elég lesz.De minek ennyi szmájli :F

(#36968) tilbury: Elbírja és a tuning is belefér.

[ Szerkesztve ]

(#36971) tilbury válasza Dyno (#36970) üzenetére


tilbury
csendes tag

köszi az infót

(#36972) dokiph válasza Dyno (#36963) üzenetére


dokiph
csendes tag

Szia Dyno!

Na most kicsit még mélyebben bele ástam magamat a témába, s elképzelhető, hogy találtam egy köztes megoldást, mely mégis olcsóbb, pár ezerrel, s elvileg még jobb teljesítményre képes. Természetesen kikérném ismét a véleményedet erről a 2 típusról, hogy ha te is megfelelőnek találod őket, akkor is melyiket ajánlanád esetlegesen.

Tehát akkor a két Gigabyte termék:

Az egyik: GIGABYTE Superb 550W PPFC --> Hivatalos oldalán (Azt látom, hogy ez passzív PFC-s, de ezt megmondom őszintén, hogy bár azt tán le is van írva az első hozzászólásnál, azonban nem értem teljesen.) Idéznék is az 1hsz.-ból: "A passzív változat nem használ vezérlést és egy vasmaggal korrigálja az áramhullámot. Ennek megfelelően kisebb a meghibásodási esély, képes kváziszinusz jelet is feldolgozni és talán egy nagyon picit stabilabbá teszi a tápot az aktívval szemben. Hátránya, hogy fix bemeneti feszültségen működnek, ez lehet 115V, 230V illetve lehetséges mindkettő támogatása, de ehhez a tápok kapnak a hátlapon egy 115V/230V-os kapcsolót, hogy a használt hálózathoz igazíthassuk (megjegyzem nehogy átkapcsolja valaki 115V-ra, mert kis hazánkban ennek nem lesz jó vége)." !! Itt lényegében mi is lenne az a kvázi-szinusz jel? Továbbá a hátrányánál megemlítve a "fix bemeneti feszültség", avagy ez csak azt a kapcsolót takarja, mely lényegében megoldja ezt az úgymond "hátrány"-t?
A másik: GIGABYTE Superb 550W --> Hivatalos oldalán

Tehát ezek majdnem ugyanannyiba kerülnek, pár forint az eltérés, s ha ezek közül valamelyik megfelelő lenne, annak nagyon örülnék, mert akkor tán meglenne az időt/pénzt állóbb megoldás.
S megmondom őszintén, hogy a 3870x2-hez ragaszkodnék, mert már le van fixálva, s bár tán nem mai gyermek, de számomra nagyon kedves ez a kártya, s az ára is most igen korrekt, melyen be tudnám szerezni, nem is beszélve a teljesítményéről.

Köszönöm előre is a válaszod, s a sok hasznos tanácsod! :)

[ Szerkesztve ]

Szívesen! Köszönöm!

(#36973) Dyno válasza dokiph (#36972) üzenetére


Dyno
veterán

Nem hátrány a passzív pfc, továbbá ez a táp rohadt szar egy választás főleg hogy cska egy 450W AcBel elektronika van benne szóval a 460W-os gigánál kőkemény 12V erősebb a 12V ágán.

Szóval elég felejtős.....

(#36974) dokiph válasza Dyno (#36973) üzenetére


dokiph
csendes tag

Értem, hát kár, de mindenesetre az látszik, hogy nem nagyon értek ehhez, s jól át lehetne rázni. Akkor vagy marad a 460W-s, vagy esetlegesen az általad ajánlott Enermax, ha az hatékonyabb lenne, csak ott már nálam az ár igencsak közbeszól sajnos. Mindenesetre az azért kicsit földhöz vágja az embert, amikor tudatosul benne, hogy eddig valószínűleg mindig rosszul választottam ki ezt az alkatrészt (amely biztosan hozzá is járult a gép, s tán jelenleg az anno sajnos igen drága videokártyám elhalálozásához), ami pedig igen fontos, na meg persze az sem semmi, hogy tízezernyi gyártó közül csak egy kettő képes rendes terméket előállítani korrekt, s elfogadható áron. :(

Mindenesetre hálás vagyok, hogy felnyitottad a szemem! Még megpróbálok valahol másol is körülnézni boltokban/árlistákban, hátha találok valamilyen kompromisszumos megoldást, mert igazából attól félek, hogy ha a 460W-s mégsem lenne elegendő a jövőben, akkor ugyanott állok, ahol most is.

Szívesen! Köszönöm!

(#36975) Dyno válasza dokiph (#36974) üzenetére


Dyno
veterán

Elégnek biztos hogy eég lesz, de hosszabb távon elég nagy terhelést fog kapni.

(#36976) Reaper04 válasza Dyno (#36963) üzenetére


Reaper04
aktív tag

Szia!
Köszi az infót, sokat segítettél! Nekem a Te véleményed is hasznos volt ... (100X hasznosabb mint a "gépboltos haver" tanácsa, illetve véleménye. ) :DDD

Enermaxnál maradok.

Nagyon szépen köszönöm a segítséget mindenkinek !
Üdv: Dave :R

(#36977) radírfej


radírfej
senior tag

sziasztok!

elsősorban a hang alapján döntök...

melyiket vegyem?

corsair 450vx

fsp bluestorm II 450w

esetleg van e még húsz alatt ami igen halk minimál terhelésnél?

confog: PII 905, giga 770-es lap, 2x2 giga kingston 1066, hd4770 1giga, egy vinyó, egy odd.

Másolat másolatának a másolata, de eredetileg is ilyen volt.

(#36978) Landon válasza Dyno (#36966) üzenetére


Landon
őstag

300W-nál tuti többet fogyaszt mert a tesztekben a 5870 400W körül fogyaszt minden mással együtt. :) Legalább is megnéztem kb 20 tesztet és ott mindbe e körül volt bár ugye ott i7-el párosították. Bár még a 401-nek se kéne problémának lennie. Pontosan hogyan tudnám lemérni, hogy nincs e vmi táp probléma? Prime95 blend az most megy 24óráig OC miatt. Majd utána csináljak olyat, hogy blend+Furmark-ot indítsak egyszerre? Mennyi ideig és ha vmi instabilitás van azt miből lehet meglátni? :)

Köszönöm!

There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//

(#36979) harry válasza Pompi (#1) üzenetére


harry
veterán

Jól sejtem, hogy halk, jó hatásfokú (mi számít annak, 85 fölött?), 400W+ táp nem nagyon van 10e körül? Már csak az első post halk tápjait elnézve gondolom.

Ha mondjuk eggyel magasabb árkategóriába lépek (10-20e között) mi felelne meg leginkább a feltételnek, Corsair 450VX? Azért a 17k-s árával nem vagyok kibékülve... De igazából nem tudok engedni semmiből, jó hatásfok szerintem alap, mindenképp legyen csendes, és ne okozzon gondot a jelenlegi/későbbi konfig (tehát 420-470w körül, több szerintem fölös, idővel lehet ati 5000-es karira váltok, amiknek meg elvileg kisebb is a fogyasztása - ami most van: Athlon II 240, ATI 4850, 2*1gb ddr3 1600mhz, 2-3 vinyó, 1-2 optikai).

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#36980) lsc válasza Landon (#36978) üzenetére


lsc
nagyúr

Valamit nagyon elnéztél, nézd meg itt a ph-en az 5870 tesztet 255 W-ot evett egy 4 gigára húzott i7 procival .

Az élet kegyetlen .

(#36981) harry válasza radírfej (#36977) üzenetére


harry
veterán

Hol láttál ilyet: fsp bluestorm II 450w ?
Úgy tudom csak 400/500w van. Előbbi 3-4e-rel olcsóbb a Corsair tápnál. Amúgy milyen különbségek vannak?

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#36982) Dyno válasza lsc (#36980) üzenetére


Dyno
veterán

Szerintem is.

(#36979) harry: Giga Superb 460W, de ha igazán halkat akarsz akkor az általad leírt Corsair vagy Enermaxok, vagy CX400-as Corsair, vagy a nagyon jó árú moduláris FSP Everest 400W-osa.

(#36983) vzsryl válasza radírfej (#36977) üzenetére


vzsryl
nagyúr

Sziasztok!

Ettől a konfigtól elvileg minden 300W feletti kb. 80%-os hatásfokú táp teljesen csöndbe marad. De 20k alatt pl az Arctic Cooling Fusion 550R talán a leghalkabb táp.

megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖

(#36984) Landon válasza lsc (#36980) üzenetére


Landon
őstag

Ez érdekes mert nagyon megosztott: ITT van egy rakat teszt ha megnézed átlagba az i7-esekkel a fogyasztás 350-400W köeül van ezen tesztek szerint. :F

Dyno@ A teszteléssel kapcs válaszolnál kérlek amit az előző hsz-embe írtam? :) Köszönöm előre is!

There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//

(#36985) SpongyaBob


SpongyaBob
veterán

Sziasztok! Büszke tulaja lettem egy Chicony Hipro 430W-os tápnak :D Bevallom, hogy az itt letesztelt 350W-os példány nagyon megfogott. Kézhezvétel után nem is csalódtam benne, iszonyat minőségien hat a cucc, súlya is van rendesen. (A stability power madjnem fele annyi) A hangja nagyon tetszik, mármit az, hogy szinte nincs :DD Annyi kérdésem lenne ezzel kapcsolatban, hogy hátul nem találtam főkapcsolót rajta. Ez jár valamilyen hátránnyal? vagy tökmindegy? Még annyi, hogy gondolom nem fog gondot okozni neki egy Phenom II X4 955 igaz?(Az alábbi konfigban) Köszönöm:)

i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7

(#36986) dokiph válasza Dyno (#36975) üzenetére


dokiph
csendes tag

Szia!

Köszönöm a válaszod, még kicsit "megrágom" a dolgot, de nagy valószínűséggel ez a Gigabyte lesz a befutó, mivel mégsem biztos, hogy 3870x2 lesz, s úgy tudom az újabb szériásak már tán kíméletesebbek is e téren.

Még egyszer köszönöm a kitartó segítségnyújtásodat! :-)

Szívesen! Köszönöm!

(#36987) harry válasza Landon (#36984) üzenetére


harry
veterán

Hmm, ha azt mérték, amennyit a hálózatból felvesz (konnektorbúl :-P), akkor stimmelhet, mondjuk egy 80%os hatásfokú tápnál a 343W fogyasztás ~= 267W teljestmény leadásával, ha jól számolom, ha nem, majd kijavítanak.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#36988) d@minator válasza Landon (#36984) üzenetére


d@minator
addikt

Igazad van. A PH-s teszt game alatt tesztel ami nem igazán terheli ki a konfigot ellenben reális.
Ez [link] a teszt elég komolynak tűnik. Konnektorból mérik.

410W - egy HDD, DVD és plusz ventik, monitor nélkül.
85% hatásfokkal számolva az kb. 350W.

[ Szerkesztve ]

(#36989) Dyno válasza Landon (#36984) üzenetére


Dyno
veterán

Lényeg hogy 350W-nál ahogy elötem írta kolléga nem fogyaszt, ez annyit tesz, hogy a tápodnak bírnia kéne bőven.

(#36990) Landon válasza Dyno (#36989) üzenetére


Landon
őstag

Ezt értem, de írtad, hogy ezt ugye akár le is lehet tesztelni (csak a teljes kizárhatóság érdekében). Na most a kérdésem az lenne, hogy pontosan hogyan, mennyi ideig, és ha vmi csoda folytán a táp mégis kevés lenne (pl. hibás vagy akármi) akkor milyen problémák léphetnek fel a teszt közben? Futtassak Prime95 Blend(ilyen esetben nem tudom a large FFT nem jobb e...) + furmark-ot egyszerre?

There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//

(#36991) d@minator válasza Landon (#36990) üzenetére


d@minator
addikt

Nem ártana egy CMOS clear. Ha így sem jó akkor csatlakoztass le mindent a tápról az alaplap kivételével és úgy kapcsold be. Utána rakd rá a VGA-t és úgy próbáld. Majd egyenként a vincsiket akár más-más sorrendben.
Egyébként a tápot ki tudod próbálni ha valakitől kérsz egyet akár 300W-ost IDLE-ben elég lesz, bármilyen márkájú megteszi.

(#36992) Dyno válasza Landon (#36990) üzenetére


Dyno
veterán

Amit írt a kolléga elötte probáld végig őket, de azt hogya vinyódat sokáig keresgéli a gép kétlem hogya táptól lenne, amúgy erszd rá a prime+furmarkot is, ha egy órát megy akkor tutira nicns gáz a táppal.

(#36993) Dyno válasza Landon (#36990) üzenetére


Dyno
veterán

dupla :(((

[ Szerkesztve ]

(#36994) harry válasza Dyno (#36992) üzenetére


harry
veterán

Hát, én most egy ilyen próbát tettem, és sikerült megfektetni, mert egyszer csak azt láttam, hogy fekete képernyő, és újraindult. Előtte prime+3dmark végigment, meg pár percig ez is futott, de aztán nem tetszett neki. Nem tudom nem túlmelegedésről van-e szó, a furmark szerint a vga 81-87°között mozog, (4850 és gyári sapphire hűtő). Na de falószínűleg nem. Azért talán lecserélem egy Zalmanra, úgyis van egy régebbről.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#36995) Dyno válasza harry (#36994) üzenetére


Dyno
veterán

Nem tudom nem túlmelegedésről van-e szó, a furmark szerint a vga 81-87°között mozog, (4850 és gyári sapphire hűtő). Na de falószínűleg nem.

Húzd fel fullra a hűtőjét, de vigyázz mert a vrm túlmelegedés is okozhat ilyet, nekem is volt hogy az x1900xt-m így fagyott ki emg újra indult.
De szerintem nálada tápkevéske, meg már öreg csórikám.

Ja ha VF700ALCU/CU zalmit akarsz rá pakolni az lehet kevés lesz, de ha még is kiprobálod, figyelj arra hogy a vrm-ekre is kerüljön hűtőborda.

(#36996) Landon válasza d@minator (#36991) üzenetére


Landon
őstag

Na ezt most nem teljesen értem. :) 1: CMOS clear már volt, semmit nem segített. 2: Lecsatlakoztatok mindent de ha nincs a VGA-n tápcsati akkor a gép else fog jutni a POST-ig mert ott fog sípolni meg figyelmezetni, hogy dugjam be a tápkábeleket. :) SZóval így nemigen tudom megnézni de nem is teljesen értem ez mire lenne jó...? Ill. hogy érted kapcsoljam be a gépet majd utána rakjam rá a VGA-t....? Winyóm csak egy van. :)

Dyno: Most tolok neki akkor egy egy órás Furmark xtra burning test-et 8xMSAA-val meg mindennel amivel csak lehet. :D Közbe megy Prime 95 Blend teszt is (már vagy 12 órája) de azt még1x megkérdeze hogy a prime95nél a blend teszt elég lesz mert blend-nél nem vesz fel a cpu max feszt mint pl a LargeFFTs-nél.

Egy 550W-os SuperFlower csodával ki tudom akár próbáni a gépet. Hogy azzal mennyit várna POST előtt.

There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//

(#36997) Landon


Landon
őstag

EDIT: Most olvastam vmi olyasmit h catalystban vmi Furmark elleni védelmet állítottak be vmiért?! :F Ennél fogva a Furmark soha nem fogja tudni teljesen megizzasztani a VGA-t. Bár ettől függetlenül nekem most lazán 88-85C° között mozog.

There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//

(#36998) harry válasza Dyno (#36992) üzenetére


harry
veterán

Hát, én most egy ilyen próbát tettem, és sikerült megfektetni, mert egyszer csak azt láttam, hogy fekete képernyő, és újraindult. Előtte prime+3dmark végigment, meg pár percig ez is futott, de aztán nem tetszett neki. Nem tudom nem túlmelegedésről van-e szó, a furmark szerint a vga 81-87°között mozog, (4850 és gyári sapphire hűtő). Na de falószínűleg nem. Azért talán lecserélem egy Zalmanra, úgyis van egy régebbről.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#36999) harry válasza harry (#36998) üzenetére


harry
veterán

Na ezt nem tudom, hogy sikerült elküldenem megint :D
Gyári hűtő automatán szabályzott, elvieg elégnek kéne lennie...
Pár helyen láttam Zalmant használnak, 45-65°között, ez elég lesz szerintem, de a vrm kérdéses valóban, azzal nem tudom mit kezdjek...

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#37000) Dyno válasza Landon (#36996) üzenetére


Dyno
veterán

Large-t engedd rá!

(#36999) harry: Ramsüni megteszi vrm hűtésnek.LEgalább is sok helyen láttam így oldották meg.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.