Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5351) King Unique válasza aix (#5346) üzenetére


King Unique
titán

Tehát az "A" és "C" 4Kn szektorméretet használ USB-n, ellenben ha a "B", "D" és "E" tárolóeszköz csak 512n és 512e típusút támogat, akkor az utóbbiakban nyilván nem lesz közvetlenül hozzáférhető az előbbiekben inicializált és particionált 2 TB+ HDD. Illetve itt az is lényeges, hogy az említett probléma általában > 2 TB | GPT felállásnál jellemző, ellenben ≤ 2 TB | MBR lemezek esetében nem (példa). Az a régi Samsung HDD pedig ugye csak 1,5 TB-os és vélhetően MBR séma szerint lett particionálva, meg az még nem 512e Advanced Format, hanem 512n típusú lehet. Vagyis a most leírtak értelmében vélhetően ezért nem kezeli megfelelően pl. a "B" külső ház az "A" és "C" tárolóegységben particionált 3 TB-os és 4 TB-os HDD-ket, ellenben a 1,5 TB-osat igen.

A kézenfekvő megoldás továbbra is az lenne, ami az előző válaszban már említve volt. Vagyis USB-n egységes szektormérettel (pl. 512 bájt logikai) rendelkező külső házakat/dokkolókat használni, szükség esetén beállítani a megfelelőt a firmware-ben. Vagy másik megoldásként nem variálni összevissza a HDD-ket az adott külső házakban/dokkolókban, hanem mindegyiket azzal használni, amelyiknél nem jelentkezik az említett probléma. Vagyis ha pl. az egyik külső ház/dokkoló 4Kn-es, akkor az abban inicializált és particionált 2 TB+ HDD-t nyilván nem rakjuk át egy másik olyanba, ami 512e alapon kezeli, mivel akkor az utóbbiban nem lesz közvetlenül hozzáférhető és használható a HDD, max. csak törlés és újraparticionálás után.

Ha a médialejátszó kezeli USB-n a 2 TB+ HDD-ket, valamint a GPT partíciós sémát és/vagy az MBR 4Kn megoldást, akkor nyilván kellene a 3 TB-osat és a 4 TB-osat egyaránt. Ha egyazon külső házban/dokkolóban, vagy ugyanolyan szektorméretet használó modellben lettek inicializálva és particionálva a HDD-k, akkor meg szintén. Ha nem, ellenben PC-n gond nélkül működnek, akkor az már egyértelműen a médialejátszó hibája, korlátja lehet. De ez az ilyen készülékeknél mondjuk annyira nem meglepő, már az jónak számít, ha kezelik egyáltalán a 2 TB+ és a GPT partíciós séma szerinti lemezeket.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.