Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3250) King Unique válasza J.J. András (#3247) üzenetére


King Unique
titán

Helló!

Az "ASMT 2115 USB Device" teljesen normális, ez az eszköz egyedi azonosítója. Mivel úgy tudom, hogy ez a rack nem UASP képes, így más Windows alatt is így fog megjelenni. Ha támogatná, akkor az aláhúzott azonosító után "SCSI Disk Device" lenne Win8.1/10 alatt az eszközkezelőben.

Az SSD-k gondolom jók és SATA interfészen keresztül hozzák, amit kell. Az én tesztemben is benne van, hogy USB 3.0-án nem működik a TRIM és ez idővel okozhat (komolyabb) lassulást. Viszont már több hónapja nyúzom az enyémet, operációs rendszereket (Windows + Linux) futtatok róla, de nem tapasztaltam ilyesmit. Illetve a szintetikus méréseknél most is hozza azt, amit a korábbi tesztben. Esetedben is inkább sanszosabb a driveres probléma, mivel kb. csak USB 2.0 sebességértékeket produkál.

A Windows 7 USB 3.0 driverét jó lenne pontosan lecsekkolni, hogy nincs-e mégis újabb hozzá az alaplap gyártójának, illetve az Intel oldalán. Az is előfordulhat még, hogy összekuszálódott valami a rendszerben és érdemes lenne akár a driver újratelepítését is megfontolni. Egy másik topikban az egyik fórumtársnak is volt hasonló problémája [link].

Aztán van néhány speciális tool, amivel le lehet csekkolni, hogy az adott USB-port / USB-eszköz milyen módban működik. Erre való pl. az USB Device Tree Viewer. A program megjelöli és megkülönbözteti a portot, illetve rácsatlakoztatott eszközt kétféle módon:
H —► Hi-Speed (USB 2.0)
S —► SuperSpeed (USB 3.0)

A külső háznál max. a firmware frissítését lehetne megpróbálni, mivel ASMedia chipes. Viszont úgy tudom, hogy ennek a modellnek a PID azonosítója 1153, ami sajnos nem frissíthető [link].

Továbbá még a korábban javasolt dolgokat kéne megnézni, nem véletlenül említettem meg őket! Azok alapján kapásból ki lehetne zárni ezt-azt és utána már legalább azt tudnánk, hogy hol keressük a hibát. Ha valakinek valóban fontos a dolog, akkor ennyi időt csak tud rá áldozni.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.