Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3173) King Unique válasza adika4444 (#3170) üzenetére


King Unique
titán

Nekem van ilyen IB-250StU3+BH15, a fórumtársnak meg az IB-250StU3+BH változat [link]. Igaz ő elsőre kifogott egy selejteset, de a cseredarab már ok. Ha nem zavar az erős kék LED a tetején, akkor mondhatni jó külső rack mindkettő. Kívülről valóban (8 db) csavarral kell összefogatni, de belül csak egy sima műanyag beépítőkeret van, amibe a merevlemezt kell belehelyezni. Szerintem jobb lett volna fémből készíteni, de azon már spóroltak... A vezérlő ASMedia ASM1053 / ASM1153E lehet, amik jónak mondhatóak. Windows alatt általában jól szoktak működni ezek is, nem csupán a JMicron JMS567 lehet ok ilyen terén. Illetve előbbi további előnye, hogy a PID: 55AA azonosítónak köszönhetően frissíthető a firmware. Ha pl. az adott operációs rendszerrel valami működési, vagy más probléma lenne, akkor egy ilyen frissítés sokat javíthat a helyzeten. Továbbá, ha ezt a típust választod, akkor figyelni kell a modellszámokra, mert vegyesen fordulnak elő. Néhol alig van a kettő között árkülönbség [link].

Egy IB-253U3 nekem is van amúgy, de szerintem a műanyag keretet beletolni az alumínium zártszelvénybe, majd a 2 patentos műanyag füllel rögzíteni, valahogy nem az igazi. :N Jobb lett volna, ha a keret fémből készül és a patentos megoldás helyett rendes furat és csavaros rögzítés van a két végén. Ezt leszámítva más problémám nincs vele, max a nyúlfarknyi USB kábele kis kontra.

Van 9,5 mm-es merevlemezt kezelő változat is belőle IB-254U3 modelszámmall, ami vsz a méretét leszámítva kb. ugyanaz, mint a vékonyabb meghajtókat kezelő társa. Továbbá ugyanilyen belső mérettel nemrég megjelent az IB-254U3+C, igaz jelenleg még nem nagyon kapható. Ezen már USB-C / Type-C aljzat van, illetve adnak hozzá valami adaptert, aminek a másik vége Type-A. Ez lehet valamivel strapabíróbb, mint a standard Micro-B, illetve ilyen téren a Mini-B | Type-A is előnyös. Tehát, ha ez fontos szempont, akkor az utóbbi típusú aljzatok valamelyikével szerelt külső házat célszerű választani. A korábbi ajánlásban volt azokra is példa.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.