Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  Amazon Kindle (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-05-11 12:53:49

LOGOUT.hu

Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9801) kenguru99 válasza Degeczi (#9800) üzenetére


kenguru99
aktív tag

Nem reklámos a tescos Kindle.

(#9802) Efreet válasza totyak (#9799) üzenetére


Efreet
senior tag

A reklám a képernyővédőn jelenik meg (tehát amikor nem olvasol), és a könyvek közötti böngészéskor az oldal alján (tehát amikor két könyv olvasása között vagy). Olvasás közben nem jelenik meg.
Alkalmanként wifi kapcsolatot igényel, hogy frissíthesse az ajánlatokat.

Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)

(#9803) Degeczi válasza kenguru99 (#9801) üzenetére


Degeczi
nagyúr

dehogynem, még a dobozán is ott áll hátul, h "special offers"

(#9804) ultio válasza Efreet (#9802) üzenetére


ultio
senior tag

Alkalmanként wifi kapcsolatot igényel, hogy frissíthesse az ajánlatokat.

Nekem nagyon tetszik, hogy reklámos verzióm van, mert szerintem igényes, szép reklámok vannak. Az utóbbi időben azonban kevés reklám fut egyszerre, így sokszor kell a wifi a frissítéshez és unalmas, hogy állandóan 2 képet cserélget.

rasti rusti

(#9805) Degeczi válasza ultio (#9804) üzenetére


Degeczi
nagyúr

+aki olvas angolul, az hasznos ajánlatokat is kap pl. Amazonnál olcsón kapható könyvekre
(végülis a "special offer" akciós ajánlatot jelent, nem pusztán csak olyan reklámot, ami bárhol látható)

másrészt a jelen állás szerint akár ingyen is eltávolítja az Amazon ügyfélszolgálat, ha vkit mégis zavar

(#9806) Roley_05


Roley_05
csendes tag

Sziasztok!

A múlt héten vettem egy új kindle paperwhitot és azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan lehet benne a könyveknek / pdf-eknek könyvtárszerkezetet létrehozni. Eddig csak olyan könyvtárat tudtam csinálni, amibe nem sikerült újabbat elhelyeznem, azaz a mappán belül már nem ajánlja fel az add collection lehetőséget a menőben. Van erre vmilyen megoldás.

köszi,
Roley

(#9807) hpeti2 válasza Roley_05 (#9806) üzenetére


hpeti2
aktív tag

Sajnos alapból csak a collection-ök vannak. Ha további extrákat is szeretnél, akkor ajánlott a duokan használata. Egyéb infók:
duokan

Hirdetéseim --> http://tinyurl.com/mx5cpn3

(#9808) adodaniel válasza kenguru99 (#9801) üzenetére


adodaniel
őstag

Ez a tesco-s kindle hogy van? Csak kiválasztott áruházakban? Honlapon nem látom.

(#9809) Degeczi válasza adodaniel (#9808) üzenetére


Degeczi
nagyúr

a neten valóban nem hirdették a dinnyék, csak a Prestigiot, szintén 25-ért

de többen írták itt, h vettek, és tegnapelőtt pl. Szegeden mindkét nagyobbik áruházban bőven volt még, valszeg máshol sem kapkodták el - talán pont a reklámozás hiánya miatt (viszont mégegyszer: maga az eszköz természetesen a reklámos változat)

(#9810) adodaniel válasza Degeczi (#9809) üzenetére


adodaniel
őstag

Nyílván SO-s, nekem is az van és szerintem egyáltalán nem zavaró. Barátnőmnek szeretnék egyet és akkor nem "vergődnék" pl. az ebay-jel. Köszi a választ!

(#9811) DeusHun


DeusHun
őstag

Sziasztok!

Azt tudja valaki, hogy a Kindle honnét szedi ki a könyv címét az olvasáskor felül lévő sávba (amikor menügombot nyomsz nyitott könyvnél). Szimplán a címet veszi ki, vagy a feldolgozott HTML-lapok TITLE részéből olvassa ki?
Azért kérdem, mert gondoltam beleteszem a fejezetek jelölését, így mikor az ember egy hosszabb könyvben megnyomja a menüt látszik a cím és az, hogy melyik fejezetet olvassa.

Rainforest Alliance Certified signature

(#9812) wardemi válasza DeusHun (#9811) üzenetére


wardemi
senior tag

Valószínűleg a könyhez tartozó meta adatokat olvassa ki szerintem. Ezzel az a gond hogy ez akkor statikus nem változik így fejezetekre se lehet bontani ugyan ez a helyzet a title taggel is (bár ezt lehet eseményekre változtatni de ahhoz már programozni kell, vagy sok lapból áll )

de ez csak egy tipp aki jobban érti a Prc , mobi szabványt majd rám cáfol :-)

[ Szerkesztve ]

iphone 5c | Nexus 7 (2013) | Samsung Galaxy Nexus | PW3

(#9813) DeusHun válasza wardemi (#9812) üzenetére


DeusHun
őstag

Amikor átkonvertálok valamit ePUB-ba és Calibreben a finomhangolásra nyomok akkor fejezetenként kapok egy HTML lapot, ezt simán lehet szerkeszteni, annyira nem nagy munka, kérdés, hogy innét veszi e a könyvolvasó a felső sávban megjelenő infót.

Rainforest Alliance Certified signature

(#9814) Degeczi válasza DeusHun (#9813) üzenetére


Degeczi
nagyúr

na ja, mert az EPUB nem is más, mint fejezetenkénti HTML, majd a végén bezippelve

a MOBI/PRC viszont bináris formátum, bár azt hiszem, szintén némi (szűkebb) HTML alappal - de fene tudja, hogyan kezeli belül a fejezeteket

gyanítom, hogy nem onnan veszi a fejlécsort, hanem a metaadatokból - de egy próbát végülis megérhet

(#9815) totyak


totyak
aktív tag

Egy pár napja már érdeklődtem Kindle-lel kapcsolatban itt a fórumon. Most lenne még néhány kérdésem.

Először is arra lennék kíváncsi, hogy ezeknek hogy működik a garanciáztatása? Ha rendesen az Amazonról rendelek, akkor kapok számlát, vagy valami papírt, amire hivatkozni tudok? Olvasgattam a témában és több helyen is írták, hogy regisztrálni kell a gépet az Amazonnál. Ennek nem igazán látom a lényegét, ha valaki elmagyarázná, azt megköszönném. Mert mi van akkor, ha teszem azt veszek egy gépet, használom fél évig, aztán regisztrálom csak. Akkor onnan indul a garanciaidő? Biztosan rosszul gondolom, de tényleg nem értem.

Másodsorban azt kérdezném, hogy mi van akkor, ha itt az aprón, vagy mondjuk a Tesco-ban veszek egy reklámos kiadást? Elvileg ugye hozzánk ilyet nem küldenek USA-ból, de attól függetlenül a környező országokból hozhatok be, tehát lehet magyar személy tulajdonában ilyen készülék. Ha ez meghibásodik, akkor küldenek helyette másikat, vagy azt mondják, hogy sajnáljuk, de hozzátok nem küldünk?

Illetve a Tesco-s gépre hogy van a garancia. Nem kell vacakolni semmivel, elég a Tesco számlás garancia?

De tegyük fel, hogy itt veszek az aprón, mert kicsivel olcsóbb. Ekkor mi az eljárás? Az eladó biztosan nem fog nekem számlát adni (bár lehet, hogy az Amazon sem ad, mondom tök hülye vagyok a dologhoz). Ilyenkor csak szóbeli megegyezés alapján megy a garancia, vagy itt is érvényes (az általam nem feldolgozott) Amazonos regisztráció?

És végül, de nem utolsó sorban. Ha ne adj Isten meghibásodik a készülék, nekem azt drága pénzért vissza kell küldenem, vagy bemondásra elhiszik, hogy meghalt a gép? Csak mert akkor könnyen vissza lehet élni a dologgal.

Köszönöm

(#9816) Diocles válasza totyak (#9815) üzenetére


Diocles
aktív tag

Ha az Amazontól veszed a készüléket akkor a garanciáztatás tiszta sor. Az Amazonnak, lévén internetes bolt, a számítógépes rendszere révén tudomása van arról, hogy te mikor és mit vettél tőlük. Ez nem a készülék "regisztrációjához" kapcsolódik, az egy ettől független dolog, nem kell belekeverni. Ha gond van beszélsz velük, elmondod mi a probléma és ők küldenek is egy új készüléket, aminek tudtommal levonják az árát. A hibás készülék szállítási költségét ők állják, ehhez küldenek neked egy kinyomtatandó vonalkódot, aminek felhasználásával a futár ingyen elviszi tőled a csomagot. Ha az Amazon megkapta a hibás készüléket, akkor visszautalják neked a pénzt.

Ha a Tescóban veszed, akkor a magyar jogszabályok szerint a Tesconak kell biztosítania az 1 éves garanciát, tehát náluk kell intézni ha gond van.

A legproblémásabb az, ha valaki mástól veszed. Ekkor az tudja a legkönnyebben intézni a garanciát, aki rendelte az Amazontól.

(#9817) totyak válasza Diocles (#9816) üzenetére


totyak
aktív tag

Ok, köszönöm szépen.

Tehát Amazonos vásárlásnál sincs semmi garancia papír, vagy számla, egyszerűen az elektronikus rendelés miatt a rendszerükbe kerülök és ha gondom van, ott jelezhetek is nekik. Feltételezem, hogy a garanciaidő (1év) a kézhezvételtől kezdődik, amiről gondolom a futárcég értesíti az Amazont.

És akkor mi ez a regisztráció az Amazonra, ha semmi köze nincs a garanciához? Az feltételen szükséges, illetve bonyolult művelet, vagy anélkül is lehet élni?

Nem tudom, lehet én vagyok maradi, de nekem ez a Tesco-s vásárlás lehet jobban bejön, pedig rendeltem már külföldről, eBay-t is használom. De itt legalább ha gondom van, nem nekem kell babrálnom vele, hanem intézik helyettem. Igaz, hogy a Tesco reklámos kiadást ad, viszont olcsóbb, mint ha USA-ból hozatnám.

Viszont akkor gondolom használt készülék vásárlása meg még neccesebb, mint az, ha fórumról, több ember által megbízhatónak tartott eladótól veszek új készüléket. Használt cuccra csak az eredeti tulaja tudná érvényesíteni a garanciát, ha van még rá.

Bocs a sok kérdésért, de így tanul az ember.

(#9818) Degeczi válasza totyak (#9817) üzenetére


Degeczi
nagyúr

tökmindegy hol veszed, mindenképpen érdemes regisztrálnod az Amazonnál, mert bizonyos hasznos szolgáltatásokat csak úgy kapsz meg! (saját emailfiók, felhő - de még a cucc órája sem állítható amíg nem regisztrálod)

(#9819) Bucsek


Bucsek
tag

Sziasztok, tudom olyan dolgokat fogok kérdezni amit már nagyon sokan kérdeztek, de muszáj, mert sürget az idő, és nemtudok visszakeresni annyit.

Szeretnék venni egy E-book olvasót, Olvasót, nem ilyen LCD-s "ebook"-ot. Tehát E-ink-eset.

Árban arra jutottam, hogy mind ilyen 30 körül van, ami nekem már jó. De mi a jó? Nekem nem kell érintőképernyő, wifi se nagyon... semmi... csak olvasni tudjak rajta. Amazonok közül melyik a jó?

Nekem annyi kell, hogy letöltök valami PDF -et vagy könyvet, vagy tanulnivalót és rátudjam egyszerüen (lehetőleg konvertálás nélkül) tölteni a kütyüre. Létezik ilyen masina? Mi az amit legkönnyebben kezel? PDF? vagy valami másfajta ebook formátum?

Köszönöm előre is.

Egyébként ezt a Kindle nemtudom hányast láttam 34ért edigitálban, meg a hülye azért nem vagyok boltban... Ez jó féle fajta?

Köszi, boldog Valentin napot :)

Bucsek közlegény északi futár jelentkezik, uram!

(#9820) exacum válasza Bucsek (#9819) üzenetére


exacum
tag

Szia!
Olvasd el legalább az első hozzászólást, a legtöbb kérdésedre megkapod a választ.
A legfontosabb mindenképp olyan olvasót válassz, amit kézbe tudtál venni, ki tudtál próbálni, mert ami másnak fantasztikus Neked nagy csalódás lehet. Feltétlenül nézd meg tudja-e a számodra fontos formátumokat (pl. Kindle gyárilag NEM tud pl. doc-ot, epub-ot stb., és pdf-re se idealis)
Ha Kindle-t választasz rendeld meg az Amazontól, még szállítással, vámmal, adóval együtt is olcsóbb, mint a "nagy" boltokban. A készüléket a száma lapján azonosítják, ha garanciális, szerintem nemcsak a vevő, hanem az aktuális tulajdonos is érvényesíteni tudja.
Nekem Paperwhite-om van, a mamámnak K4-e és mindketten imádjuk.(amazonról rendelt mindkettő). Olvasásra fantasztikus. Ha tanulnivalót akarsz rátenni valószínűleg nem úszod meg a konvertálást. Nem egy ördöngős dolog, igaz igényel némi gyakorlást, türelmet, energiát, de megéri.
Az edigitalos szemérmetlenül drága, ugyanezt ha jól tudom a Tescoban kb 25 ezerért adták (adják?) akciósan.
Ha konkrét kérdésed van a K4 vagy a Pw-ről szivesen válaszolok, ha tudok. A többi tipust nem ismerem, de mindegyiknek van rajongó tábora :)

(#9821) Degeczi válasza Bucsek (#9819) üzenetére


Degeczi
nagyúr

+a PDF nem e-book formátum, ezért a szemkímélő, megfizethető e-inkes e-book olvasók egyike sem ideális arra, legföljebb némelyik elviselhetőbb a többinél - de a Kindle talán a leggyengébb ebből a szempontból, nagyon nem erre való

(Amazonok közül szerintem egy kevésbé harciasat, és nagymellűt érdemes választani :D)

(#9822) exacum válasza Degeczi (#9821) üzenetére


exacum
tag

(Amazonok közül szerintem egy kevésbé harciasat, és nagymellűt érdemes választani :D)

:)

[ Szerkesztve ]

(#9823) smilecat


smilecat
aktív tag

No, az én Kindlem is feldobta a talpát minden előzetes figyelmeztetés nélkül.
Hazafelé villamoson olvasva egyet villant a kép, majd a képernyő felső negyede már nem váltott mikor lapoztam... Aztán később meg függőleges csíkok jöttek létre.
Azért érdekes, hogy se nem ütődött se megnyomva nem lett, tokban tartottam, ráadásul a szemem láttára dobott egy hátast a készülék. Mintha előre be lenne programozva, hogy 3 évnél tovább nem müxik.
Most így néz ki:


[link]

Diocles olvtárs adott egy linket ahonnan "olcsón" be lehet rendelni a képernyőt.
Külön köszönet neki a gyors segítségért! [Kindle 3 képernyő]

[ Szerkesztve ]

(#9824) wardemi válasza smilecat (#9823) üzenetére


wardemi
senior tag

Szomorúan hallom :\ :( .
Enyém is 2,5 éves remélem azért tovább szolgál majd. De amúgy alapból simán eltudom képzelni és tény is, hogy szinte biztos van tervezet hibásodás bekalkulálva. :\

[ Szerkesztve ]

iphone 5c | Nexus 7 (2013) | Samsung Galaxy Nexus | PW3

(#9825) Degeczi válasza smilecat (#9823) üzenetére


Degeczi
nagyúr

ugyan nyilván nem nyugtat meg, de van, akinek pár hét alatt történt ugyanez...

nem tűnik teljesen kiforrottnak az e-ink kijelző sajnos

bár érdekes, hogy gyakori a hasonló csíkozódás, ami inkább meghajtási problémára, vagy vezetékszakadásra utalna - de végülis a végeredmény szempontjából mindegy...

(az már kevésbé, hogy bolti példányok között is látható szórás a kijelzőminőséget tekintve, ezért lenne érdekes, az ilyen tartalékalkatrész hol helyezkedik el azokhoz képest)

(#9826) smilecat válasza Degeczi (#9825) üzenetére


smilecat
aktív tag

Ez már egy összerakott Kindle, mert az első, az eredeti készülék az meg abba az újraindításos szoftver-hardver hibába halt bele. Ekkor vettem egy képernyőhibás készüléket mivel az meg az enyémben jó volt. Átszereltem, ment egy fél évet és most ez is meghalt. Most képernyő kell :D

A hibás Kindlet szétszedve lehetett látni, hogy a képernyő alatti réteg sérül valamiért. De hogy mitől azt senki se tudja, mert ha leejtem okés, de így olvasás közben már fura...

(#9827) worxland válasza smilecat (#9826) üzenetére


worxland
addikt

A hideg tehetett be neki.

''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q

(#9828) Kobudera válasza Bucsek (#9819) üzenetére


Kobudera
tag

Szia!

Neked a Nook simple touch olvasót tudom javasolni. Bár a DuoKan kindle-ön nagyon szépen rendezi a PDF-t, a Nook android rendszerű, ha rootolod, azt írják egyszerű, utána egy csomó alkalmazást rátehetsz ami tudja a word, txt, pdf stb kezelést.
PDF-ben ha sok a képalapú azaz a scannelt akkor érdemes 9.7 colos e-inkes ebook olvasóba gondolkodni. A kindle DX már régebbi model (van egy eladó ha érdekel, privátban megbeszélhetjük), de a pocketbook pro 912 78 ezer ft újan. Remélem segítettem! Üdv! :)

[ Szerkesztve ]

https://duokanhun.blogspot.com/ https://magyarkonzol.blogspot.com/

(#9829) smilecat válasza worxland (#9827) üzenetére


smilecat
aktív tag

Milyen hideg? Táskában volt, puha bőrtokban, villamoson vettem elő és egyébként is plusz 6 fok volt...
De bármi lehet, én most már semmiben nem merek kételkedni... :D

(#9830) worxland válasza smilecat (#9829) üzenetére


worxland
addikt

A hirtelen hőmérsékletváltozást nehezen bírják, fórumokon írták, hogy attól is tönkrement már jópár.

''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q

(#9831) Degeczi válasza worxland (#9830) üzenetére


Degeczi
nagyúr

és egy másik tipp a hirtelen nyomásváltozás, mert sokaknál egy repülőút tett be (és bár többeknél ez biztosan hanyag kezeléssel is párosult, biztosan nem mindenkinél: azt hiszem, még itteni topikra is írt olyan, akinek elővigyázatos használattal is megtörtént egy repülés során - márpedig itt minek füllentene)

bár smilecat-nél tényleg most nem valószínű egyik lehetőség sem - de lehet, h korábbi behatás indít el vmit, ami csak idővel jelentkezik, fene tudja

(#9832) DeusHun válasza Degeczi (#9831) üzenetére


DeusHun
őstag

10 repülőutat élt túl nálam az olvasó, semmi baja. Egyébként.

Rainforest Alliance Certified signature

(#9833) Degeczi válasza DeusHun (#9832) üzenetére


Degeczi
nagyúr

És rengetegen élnek meg tisztes öregkort annak ellenére, h végig bagóztak: mégsem lenne túl bölcs ez alapján kétségbe vonni az egészségkárosító hatást...
A Kindle-nél is annyira sok panasz kapcsolódik a repüléshez, hogy hiba lenne szőnyeg alá söpörni a kérdést.

(#9834) Degeczi


Degeczi
nagyúr

Vége a 25e-es Tesco K5 akciónak - és máris itt van helyette egy "még kedvezőbb": a megmaradt (itt nem kapkodták el) példányok elé kitettek egy nagy "30% Akció, 50eFt helyett, 15e megtakarítás" táblát, és a szokásos 35e-ért próbálják elsózni - ehhez már pofa kell... :W

(az életben nem lehetett 50e a reklámos, $69 Kindle, amiért a 35e is veszett sok)

[ Szerkesztve ]

(#9835) smilecat válasza smilecat (#9826) üzenetére


smilecat
aktív tag

Közben sikerült itthon lőnöm egy kijelzőt, és már kész is a Kindle v1.3 :D
Most már nyugodt vagyok, olvashatok tovább :)
huh... kezdtem idegbeteg lenni hogy olvasnivaló nélkül maradok...

(#9836) ratobi


ratobi
senior tag

Sziasztok!
Szeretnék rendelni az amazon.com-ról egy kindle paperwhite-ot. úgy tűnik már lehet ?!
Rendelt valaki mostanában? Milyen járulékos költségei vannak?

(#9837) Diocles válasza smilecat (#9835) üzenetére


Diocles
aktív tag

Mennyiért sikerült venni? Én vagy három hónapig a mobiltelefonommal helyettesítettem, hát nem kis megkönnyebbülés volt, mikor megjött a képernyő.

(#9836) ratobi: a rendszerrel nagyjából tisztában vagyok. Itthon csak reklámtalan verziót rendelhetsz ($139), erre jön 27% áfa és 7% vám, valamint kb. $20 szállítási költség.

Mielőtt rányomnál a fizetés gombra egyébként kiírja az összes költséget, még akkor is meggondolhatod magad.

[ Szerkesztve ]

(#9838) ratobi válasza Diocles (#9837) üzenetére


ratobi
senior tag

Köszi,
Ha jól számolom akkor olyan 45~47körül van itthon. Hmmm..

(#9839) smilecat válasza Diocles (#9837) üzenetére


smilecat
aktív tag

9000ft volt akku nélkül a komplett készülék... szerintem megérte :D
Akinek az kellene 3000ft-ért adja a tulaj.

@Ratobi!

miért nem üzletelsz vele? a reklámos most 37-ért van...

[link]

[ Szerkesztve ]

(#9840) hampidampi válasza kenguru99 (#9801) üzenetére


hampidampi
senior tag

strono

[ Szerkesztve ]

(#9841) ratobi válasza smilecat (#9839) üzenetére


ratobi
senior tag

Nem probléma a gariztatás ha nem én veszem az amazon-tól ?!
Valaki csinálta már?

(#9842) ultio


ultio
senior tag

A K4 frissítette magát. Nem vettem észre változást.
Más is tapasztalta ezt?

rasti rusti

(#9843) Elemental


Elemental
addikt

Sziasztok!
PW-hez szeretnék töltőt venni.
Jelenleg pc-ről töltöm usbvel.
Milyet érdemes venni/ ki milyet használ?

(#9844) smilecat válasza ratobi (#9841) üzenetére


smilecat
aktív tag

Szerintem nem, de az ilyen kérdéseket jobb ha neki teszed fel, már járatos ebben.
Ezzel foglalkozik évek óta, megbízható ember, nem fog átverni.

(#9845) Degeczi válasza ultio (#9842) üzenetére


Degeczi
nagyúr

elméletben apró javítások (bár az "includes optimisations for your Kindle's performance" lehet szokásos blabla minden verzióhoz), és egy angol üzletlánc szolgáltatásának támogatása

(#9846) curtis2 válasza Elemental (#9843) üzenetére


curtis2
tag

Én telotöltőről szoktam tölteni..

curtis

(#9847) Gravity1234


Gravity1234
tag

Sziasztok!

Mielott valaki bekapja a fejem, probaltam utanaolvasni, meg beleolvasni a temakba, de iszonyu sok es hosszuak.

A kerdesem pedig amiert hozzatok fordulok, szeretnek venni egy ebook olvasot, a legfontosabb hogy a sok-sok PDF konyvemet tudjam olvasni, illetve txt es doc.

Nem tiszta par dolog, miszerint:

- az "ebookok" PDF ben (is) vannak, vagy csak azokban a forum elejen is irt specialis, neha markatol fuggo formatumokban? A sok PDF konyvem ami van, netrol letoltogetve, ismerosoktol kapva most akkor ebbok, vagy csak valamilyen uton modon PDF-be rakott irott anyag?

- A fentiekbol kovetkezik hogy celszeruen amit szeretnek, rakotni a laptopra, atmasolni a PDF-eket es olvasni oket. Letolteni, fizetos konyveket csak ritkan, nagyon ritkan vennek.

Itt ahol lakunk (Szingapur), a kovetkezo verziokat talaltuk, mind 6 colos, nagyobb nincs, mert az emberek itt nem olvasnak....
halas lennek ha tunatok kommentelni ezeket, erdemes megvenni oket a fenti celokra, vagy esetleg repteren (ha mast akkor mit?

1) Kindle Paper White (299 SGD + tok 99 SGD)
2) Kindle 5 (199 SGD + tok 99 SGD)
3) Sony PRS T1 (299 SGD + tok 99 SGD)
4) Iriver Story HD (199 SGD)

A valaszokat, otleteket, tanacsokat elore is koszonom!
G.

Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8

(#9848) Diocles


Diocles
aktív tag

A txt-vel és doc-kal nem lesz baj. A pdf egy fix megjelenésre kihegyezett formátum, semmi garancia nincs arra, hogy át lehet tördelni. A legtöbb pdf-et jelentősen nagyobb méretre tervezik 6 collnál, ezeket kényelmetlen lesz Kindle-ön olvasni.

(#9849) hpeti2 válasza Gravity1234 (#9847) üzenetére


hpeti2
aktív tag

Hivatalos csatornák nem használnak pdf-et, mert a formátum nem támogatja a szövegek újratördelését, mikor betűméretet váltanál. Ezért olvashatsz mindenütt .prc, .epub, .mobi stb formátumokról. Ha nincs rá módod, hogy más formátumba töltsd le a könyveidet 3 lehetőséged van:
- nagyításnál vállalod, hogy sokat fogsz lépegetni oldalra is
- átkonvertálod te magad (időigényes, nehéz) és megbarátkozol a végeredménnyel
- próbálod az olvasóból kihozni a maximumot

Állítólag a Sony olvasója kezeli alapból a legjobban a pdf-eket (elég hatékonyan tördeli újra a szöveget a gyári szoftver), vagy a kindle-re kapásból felrakod a duokan-t.

Hirdetéseim --> http://tinyurl.com/mx5cpn3

(#9850) ratobi válasza smilecat (#9844) üzenetére


ratobi
senior tag

Köszi a tájékoztatást:-)

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  Amazon Kindle (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.