Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  Amazon Kindle (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-05-11 12:53:49

LOGOUT.hu

Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19351) Maximum1 válasza Gabás (#19348) üzenetére


Maximum1
őstag

Csatlakozva van fél órája de semmi.
G090 a sorozatszáma mint a linkelt listádon minden PW-nak, de azt sehol nem írja hogy 6-os vagy 7-es szériába tartozik.
Ebben a listában is 2 van, de nem jövök rá melyik, melyik.

[ Szerkesztve ]

(#19352) bb0t válasza kovisoft (#19350) üzenetére


bb0t
senior tag
LOGOUT blog (1)

Próbáltam, de ugyanaz. :(

Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.

(#19353) Gabás válasza Maximum1 (#19351) üzenetére


Gabás
addikt

a linkelt listában csak egyetlen olvasónak van G090-val kezdődő száma, és az a PW3 (vagy 7. gen)

(#19354) Maximum1 válasza Gabás (#19353) üzenetére


Maximum1
őstag

Igazad van, benéztem, tehát az enyémre a 7th kell.

(#19355) cocka válasza Maximum1 (#19351) üzenetére


cocka
veterán

Ezt a wikipédián is megnézhetted volna.

[link]

(#19356) Maximum1 válasza cocka (#19355) üzenetére


Maximum1
őstag

Wiki-re nem adok, azt Te is szerkesztheted.... ;]

(#19357) Maximum1 válasza Gabás (#19353) üzenetére


Maximum1
őstag

Most volt 2 percem, lefrissítette magát, simán ment minden, köszi a segítséget.

(#19358) cocka


cocka
veterán

Azt vágjátok, hogy az Amazonról vásárolható képregényeken nincs másolásvédelem? LOL

Ma vettem észre, kíváncsi voltam milyen formátum. Letöltöttem egy Rózsaszín Párduc sample-t (párducminta lol) és sima azw3, de simán átkonvertálható pdffé. Ami a dologban meglehetősen furcsa, hogy gyakorlatilag maga a képregény színes, viszont kompatibilis az ebook olvasókkal is. Ez eléggé levon az értékéből, főleg hogy a képregénynek pont a színes képek adják a lényegét.

Íme a párducminta:

[link]

Mielőtt lehurrognátok, nem warez, mivel bárki letöltheti közvetlenül az Amazontól azw3-ban!

(#19359) ollie válasza cocka (#19358) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Oké, de ez csak sample. Lehet hogy a teljes képregény már védett.

***

(#19360) koncsik válasza cocka (#19358) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Lehet hogy csak a sample-ön nincs másolásvédelem? :F

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#19361) hegyimorc válasza cocka (#19358) üzenetére


hegyimorc
senior tag

Abból amit írtál, számomra csak annyi látszik, hogy a samplen nincs, de az nem következik belőle, hogy a teljes is védelem nélküli.

Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA

(#19362) cocka válasza hegyimorc (#19361) üzenetére


cocka
veterán

Hát ez mondjuk könnyen kiderülhet, ha letöltesz egy nem képregényes sample-t.

Na ezt esetleg ki is próbálom mindjárt. Természetesen olyan cuccból, amit korábban meg is vettem.

(#19363) cocka


cocka
veterán

Hát sajnos nem képregények esetén a sample-ön is van másolásvédelem! Ráadásul amit próbáltam, az egy kfx, ami úgy kb. semmivel nem kompatibilis. Vagy ismer valaki egyáltalán bármilyen kfx olvasót?

Azt mondjuk aláírom, hogy ebből nem következik, hogy a teljes sincs másolásvédve. Csak kissé furcsa.

(#19364) Efreet válasza cocka (#19363) üzenetére


Efreet
senior tag

Régen is sok olyan könyv is volt (lehet most is van), amiből az Amazontól megvásárolt teljes változaton nem volt semmilyen DRM (egy ingyenesen letölthető könyvön pedig volt). Még a Kindle Keyboardok idején egy weboldalra is emlékszem, ahol gyűjtötték a címeket, nem lehetett semmilyen rendszert találni benne.
Előfordulhat ma is ilyesmi, de igazából nem számít - aki megveszi, annak mindegy, aki pedig le akarja kalózkodni valahonnan, annak is.

Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)

(#19365) littledon


littledon
tag

Azt az infót kaptam, hogy az Oxford, a NewAmerican, és a Merriam Webster szótárak ingyenesek Kindlere... na most én egy ingyenes szótárat sem találok a gyárin kívül... mi az igazság? Vagy van amikor promócióban ingyenes némelyik esetleg időnként le vannak árazva?

"Whether you think you can or whether you think you can't, you are right!" - Henry Ford

(#19366) cocka válasza littledon (#19365) üzenetére


cocka
veterán

Ott kezdődik, hogy pontosan melyik Kindle-re. Ott folytatódik, hogy belépsz az accountodba [link] ezután a Your Content alatti első lenyíló menüből kiválasztod a Dictionaries & User Guides részt. Ott lesznek az ingyenes és egyúttal letörölhetetlen szótáraid. De egyébként ezek az újabb Kindle-ökön gyárilag is látszanak. Az All vagy Cloud részben kilistázza azt, amit fentebb is írtam. Vagy ha közvetlenül ott nem akkor azon belül a Dictionaries rész alatt. Onnantól kezdve meg csak annyi a dolgod hogy vagy a fenti linkre lépve kiválasztod az adott könyvet és letöltöd a Kindle-re vagy a Kindle-ön választod ki az All vagy Cloud listából az adott szótárat és automatikusan letöltődik.

(#19367) littledon válasza cocka (#19366) üzenetére


littledon
tag

Így sikerült, köszönöm szépen!
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy az accountom az amazon.co.uk nyitottam és innen is vettem az olvasót (paperwhite) mégis ha könyvet szeretnék venni közvetlen az olvasóról, dollárban írja ki az árat... Igazából nem zavar csak furcsa, ez normális vagy valahol át lehet állítani?
Ó és még egy dolog... figyelmetlen voltam amikor vettem az olvasót és nem állítottam ki a special offerst, hogyan tudom kikapcsolni? (beszéltem az amazon ügyfélszolgálatával cheten és ott azt mondták, hogy kikapcsolták, na ebből én semmit nem tapasztaltam...egyébként nem a világ vége ez a legkevesebb de ha mód van rá inkább enélkül használnám) :R

[ Szerkesztve ]

"Whether you think you can or whether you think you can't, you are right!" - Henry Ford

(#19368) cocka válasza littledon (#19367) üzenetére


cocka
veterán

paperwhite

De melyik, mert van három bakker :D

ha könyvet szeretnék venni közvetlen az olvasóról, dollárban írja ki az árat...

Nézd meg a store settingsben, hogy milyen ország lett megadva. Ez ugyanaz a rész, ahol a bankkártya adatokat is meg lehet adni, akár az olvasón, akár az amazon accountban.

figyelmetlen voltam amikor vettem az olvasót és nem állítottam ki a special offerst, hogyan tudom kikapcsolni?

Ha csinálsz egy kamu amerikai accountot és az alá beregeled a Kindle-ödet, akkor ott a Your devices résznél lesz egy Special Offers rész is elvileg az Email alatt, ott kell kikapcsolni. De ha alapból reklámosként vetted, akkor nem fogja engedni ingyen kikapcsolni sajnos, ellenkező esetben ingyen engedni fogja.

(#19369) littledon válasza cocka (#19368) üzenetére


littledon
tag

Paperwhite 3 (2016)

Köszi így megtaláltam ezt is... még annyi, hogy van jelentősge, hogy az Amazon.com vagy az Amazon.co.uk storet használom? Ha az egyikben veszek egy könyvet majd átváltok a másikra akkor a másikban látni fogom, hogy az egyikben már megvettem vagy teljesen külön működik a kettő? Melyiket ajánljátok?

Marad így akkor majd ha nagyon megunom akkor kifizetem azt a 10£-ot... (azt írta legalábbis az ügyfélszolgálatos, hogy ennyi az ára annak, hogy kikapcsolják...)

"Whether you think you can or whether you think you can't, you are right!" - Henry Ford

(#19370) cocka válasza littledon (#19369) üzenetére


cocka
veterán

Van jelentősége, méghozzá nagyon is!

Miután a Kindle ebook olvasók szempontjából leginkább a Kindle Store a lényeg, nagyon nem mindegy, hogy a store settingsnél USA van-e megadva vagy más. Ha kamu USA accountod van (még esetleg USA cím is kellhet vagy vpn, de szerintem annyira egyik se fontos), akkor sokkal több ebookot ajánl fel, mintha mondjuk Magyarország van beállítva. És nemcsak, hogy sokkal többet, de általában olcsóbban is.

Spórolás végett én úgy szoktam, hogy megveszem az amerikain, de mivel másolásvédett átregisztrálom a paperwhite-ot az amerikaiba és ott vagy közvetlenül letöltöm a paperwhite-ra vagy inkább letöltöm fájlba és a visszaregisztráláskor sideloadolom usbn a Kindle-re.

Hát ugye egy accountba regisztrálható két Kindle, de egy Kindle-ön nem használható EGYSZERRE több account.

Ezt a dolgot lényegében SEMMI sem tiltja. Állítólag szerzői jogi okok miatt nem lehet bizonyos ebookokat Európában elérhetővé tenni vagy olcsóbban adni. Ennek a valódi okát majd kifejthetné valaki bővebben, mert továbbra se értem, hogy ha kifizetsz egy ebookot, aminek elvileg pont az lenne a lényege, hogy nem kell postázni, tehát globálisan elérhető KÉNE legyen mindenhol, akkor miért kell az elérhetőséget korlátozni?!
Ráadásul az Amazonnak valójában qrva mindegy, hogy az amcsi accounthoz regisztrált kártya melyik országban lett kibocsátva, nekik csak az a lényeg, hogy meglegyen a bevétel. Viszont a nemzetközi vásárlók kvázi kizárásával az Amazon is jelentős bevételtől esik el. Ráadásul állítólag nem nagyon megy az ebook biznisz még Amerikában sem.

(#19371) cocka válasza littledon (#19369) üzenetére


cocka
veterán

Ja még valami. Az hogy .com vagy .co.uk pl. azt is meghatározza, hogy a .co.uk-n csak UK-nak elérhető cuccok is vannak, amik viszont nem jelennek meg sem az amerikain, sem a nemzetközin.

Azaz a kínálatot kb. mindig aszerint alakítja, hogy milyen domainnel keresel és a store settingsben melyik ország lett beállítva.

Korábban írtam is már erről. Tehát ha te Magyarországgal regisztráltál, akkor a .com domain nemzetköziként fog funkcionálni, mivel nincs külön magyar Amazon.

Ha USA-val, akkor a .com amerikaiként fog funkcionálni, ezt úgy tudod összehasonlítani, ha pl. két különböző accountot csinálsz az egyik mondjuk magyar, a másik USA és összehasonlítod, hogy adott keresőszavakra miket talál egyik és miket talál a másik. A több találat általában az USA accountban lesz. (ezt szigorúan a Kindle Store-ra értem)

Ugyanez van akkor is, ha mondjuk nem csak Amerikában elérhető, hanem mondjuk csak UK-ban elérhető ebookot akarsz. Ahhoz kell egy kamu UK account, ahol UK van megadva a store settingsnél és akkor a csak UK-nak szánt ebookokat is megveheted.

Ha viszont magyar accounttal próbálsz .co.uk-ról venni csak UK-nak szánt ebookot, akkor meg kiírja, hogy keress a nemzetközin, amit persze vagy megtalálsz vagy nem, ez utóbbi esetben meg valami olyasmi rizsa szokott a cucc mellé írva lenni, hogy this item is not currently available for purchase.

Szóval kb. három dologtól függ a kínálat:

1. Mit állítasz be a store settingsben országként
2. Van-e a beállított országnak megfelelő domainű Amazon oldal
3. Melyik domainű oldalról nézed a kínálatot.

4. ráadásként még azt is vizsgálja, hogy a wan IP-d földrajzilag melyik helyhez köthető, mert néha bekérdez vpn használatkor ilyet is, hogy elköltöztél. (Hát hogyne)

(#19372) littledon válasza cocka (#19371) üzenetére


littledon
tag

Köszönöm szépen így már érthető... :R

"Whether you think you can or whether you think you can't, you are right!" - Henry Ford

(#19373) Freddy76


Freddy76
addikt

Sziasztok,

Nos, köszönöm a tanácsokat, vettem egy Kindle Paperwhite III-at. Újabb tanácsot kérnék:
- Milyen tokot ajánlanátok hozzá? Az olvasó fekete, és mivel nőnek lesz, jó lenne valami színes tok. Mondjuk piros.
- Nem titkolt célom, hogy a feleségem angolul tanuljon általa, ezért veszek is pár olyan könyvet, amit magyarul ismer (Harry Potter sorozat mindenekelőtt...), és ezekkel kapja meg. Szótárat milyet ajánlanátok, melyiket jó használni?

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#19374) Efreet válasza Freddy76 (#19373) üzenetére


Efreet
senior tag

Ha már van valamilyen szintű nyelvtudása, akkor közvetlenül az olvasón van egynyelvű szótár (= értelmező szótár), azt. Tokból pedig olyat, ami kemény fedelű, jól védi a képernyőt - az a legsérülékenyebb része az eszköznek.

Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)

(#19375) lez68


lez68
csendes tag

Sziasztok!

A német Amazon mennyi idő alatt szállít Mo.-ra? A lányomnak vennék egy PW-t Karácsonyra és fontos lenne, hogy ide is érjen.
Melyik futárcég hozza egyébként?

(#19376) cech19960320 válasza lez68 (#19375) üzenetére


cech19960320
tag

mai rendelés esetén 18. körülre még ide kell érjen.

(#19377) Ragnar95 válasza lez68 (#19375) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Változó, Black Fridayen rendeltem dolgokat, ezek hétfőn érkeztek meg, a november 29-i rendelésem pedig csütörtökön.
Sajnos a magyar posta szállítja Magyarországon belül már, a BF-es rendelés miattuk késett 4-5 napot, mert az egyik postán várakozott a csomag ennyi időt, mielőtt kiszállították volna.

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#19378) lez68 válasza cech19960320 (#19376) üzenetére


lez68
csendes tag

Köszi, meg is rendeltem gyorsan, dec. 17-21 közötti érkezést becsül a rendszer. A tokra már azt írta, hogy dec 23-30. így azt majd később kap a leányzó.

Ragnar95: neked is köszi :R

(#19379) csuf válasza Freddy76 (#19373) üzenetére


csuf
tag

Üdv!

Én itt vettem.
Tökéletes kemény tok, passzol és jól véd :-) ajánlom.

csuf

(#19380) cocka


cocka
veterán

Sziasztok!

Azt esetleg tudja valaki, hogy szoftverét tekintve mennyit fejlődött a régi Kindle 4 vagy 5 (a négygombos + navi verziók) a Kindle Keyboardhoz képest?

(#19381) hampidampi válasza cocka (#19380) üzenetére


hampidampi
senior tag

Semennyit.

(#19382) bencze


bencze
senior tag

Paperwhite-hoz való olcsó tokot boltokban kapni, nem tudjátok? 2 napon belül kellene és a webshopok + posta eléggé le van terhelve / megbízhatatlan, legszívesebben bemennék valahová érte. Ha elég olcsó akkor mindegy milyen csak karácsonykor utazom és jó lenne ha nem pucéran hordoznám hátizsákban.

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#19383) fravik válasza bencze (#19382) üzenetére


fravik
tag

Nem tudom mi számít olcsónak, de:
Kindleshop Link (személyesen átvehető)
1138 Budapest Esztergomi út 66
Nekem is innen van, adnak némi ajándékot is mellé. :)

"Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else."

(#19384) bencze válasza fravik (#19383) üzenetére


bencze
senior tag

Köszi, gugliztam egy jót és ma délután innen vettem végül, a teljes Rejtőt meg pár klasszikust adtak hozzá :) annyira nem olcsó mint netes opciók de azért elfogadható és át is vehettem ma. Igaz a legolcsóbb mind ronda volt és így egy hello kittysem lett :) azt gondolom ez van annyira extrém, hogy nem köt bele senki csak röhögnek rajta.

Más: fólia - használ valaki ilyet? Hamar rájöttem, hogy a füstölt szalonnás (vagy bármilyen) kézzel nem szívesen lapozok. Nedves törlővel le lehet törölni de félek, hogy akár kárt tesz benne. Érdemes ilyen megfontolásból fóliát tenni rá? Van ebből jó / rossz vagy mindegy? (az érdekes mennyire jól tapad / feljön vagy sem, mennyire könnyen felrakható buborék nélkül, mennyire működik jól a tapogatás rajta keresztül)...

[ Szerkesztve ]

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#19385) pjen válasza bencze (#19384) üzenetére


pjen
félisten

Ne tegyél rá fóliát,én clin-ablak tísztítóval szoktam lefújni aztán papír törlővel letörlöm.Nem bántják egymást.A popsi törlő is kiváló.

(#19386) Degeczi válasza bencze (#19384) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Alaposan rontja a képminőséget a fólia, ezért senki nem használ olyat.
Megtörlöd a kezed (hiszen papírkönyvet sem zsíros ujjakkal lapozol, de fizikai gombot sem úgy nyomogatsz), nedves törlővel pedig nyugodtan tiszítható, nem tesz kárt benne.
Ahol pedig elkerülhetetlen a kosz (pl. strandon), ott bezacskózva érdemes használni.

(#19387) alexw801 válasza fravik (#19383) üzenetére


alexw801
senior tag

Jó izmos árak.

Xiaomi Mi A3; Xiaomi POCO X3, 70mai Cam PRO; 70mai Cam 1S; FIMI PALM camera, EKEN H8 Pro; Amazfit Bip; Likebook Ares note, Xiaomi Mi Pad 4 Plus, Mi Band 7 Pro

(#19388) cocka válasza Degeczi (#19386) üzenetére


cocka
veterán

A különbség az, hogy egy zsíros (nem effektíve vmilyen zsírra, hanem a bőr alapzsiradékára gondolok itt) ujjnyom papíron nem igazán látszik, ezzel szemben a Kindül képernyőjén meglátszik, különösen ha a fény felé fordítod. Az megint más kérdés, hogy csak akkor látszik a képernyőn is, ha direkt keresed, egyébként nem.

Nekem pl. alapból zsíros a bőröm, szóval nem tudom akkor minden érintés előtt kezet kéne mosnom?! :DD

(#19389) Ereshkigal válasza cocka (#19388) üzenetére


Ereshkigal
őstag


:DDD

(#19390) pjen válasza cocka (#19388) üzenetére


pjen
félisten

Tényleg az a fontos,hogy milyen a képernyő?Esetleg zsiros egy kicsit,na és ,időnként letörlöm.A lényeg amit olvasol.Ez egy használati tárgy.

(#19391) Degeczi válasza cocka (#19388) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Itt azonban nem a bőr természetes zsírosságáról, hanem konkrétan szalonnától zsíros kézről volt szó...
Előbbi ellen bőven elég annyi, h a képernyő a becsillanások elkerülésére matt kivitelű, ezért valóban csak keresve láthatóak rajta ujjnyomok, egyáltalán nem zavaróan. Ételtől zsíros ujjakkal pedig tán csak nem tapizza össze senki.

(#19392) cocka válasza Degeczi (#19391) üzenetére


cocka
veterán

Hát ja, arról nem beszélve, hogy a valóban masszív zsírmennyiséget hordozó ujj, mondjuk úgy, hogy maradandó nyomot hagy akár papíron is.

Az előtt meg fejet hajtok, aki papírról képes a papír elszakítása, meggyűrődése, áztatása és nyom nélkül eltüntetni egy zsírfoltot. :D

[ Szerkesztve ]

(#19393) pjen válasza cocka (#19392) üzenetére


pjen
félisten

Látod ezért találták ki.Ha rá csöppen a paradicsomos káposzta le lehet törölni. ;]

(#19394) Core2duo6600


Core2duo6600
veterán

Hello

Milyen alkalmazással tudok a kindle által is emészthető formátumta konvertálni egyéb file okat ?

Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430

(#19395) cocka válasza Core2duo6600 (#19394) üzenetére


cocka
veterán

(#19396) Ragnar95 válasza Core2duo6600 (#19394) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Calibre

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#19397) nauro


nauro
aktív tag

Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy lehetséges a saját magam által (kindle email) felküldött könyveknél elérni, hogy ne a doc részhez kerüljenek, hanem a books mappába? Formátumtól függ?

(#19398) Kövezett válasza nauro (#19397) üzenetére


Kövezett
tag

Könyv az, amit az Amazontól vettél. Neked csak dokumentumaid vannak. :)

(#19399) nauro válasza Kövezett (#19398) üzenetére


nauro
aktív tag

Hmm értem. Az lehetséges, hogy a Word wise funkció csak akkor működik, ha amazontól vettem a könyvet? :)

(#19400) Kövezett válasza nauro (#19399) üzenetére


Kövezett
tag

Én csak olvasni szoktam rajta. Viszont ezt 1 perc alatt kigugliztam:

Word Wise is only available in books in English and is not enabled on all Kindle books. You can verify whether the feature is available by checking for "Word Wise: Enabled" or "Word Wise: Not Enabled" on Kindle book product detail pages.

:)

(Most látom, hogy a PW1-en nincs ilyen. Akkor nem csoda, hogy nem használom.) :)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  Amazon Kindle (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.