Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#27011) SRII


SRII
őstag

Hali mindenki!
A kíváncsiság hajtott...

Rendeltem egy BitFenix Spectre Pro 230 ventilátort, igaz nincs benne az ajánlott ventilátorok között, és sok negatív vélemény után úgy véltem kipróbálom (olcsón jutottam hozzá egy darabhoz) gondoltam elől 4 ventit leválthatna egy nagyobb jó légszállítással rendelkező monstrum, és kiprobálom, mit is veszitek vele....

HÁT...

Véleményem:
Szar anyagból van a borítás, kicsit megmozgatod recseg a műanyag keret, ugyanis egy külön borítás található a ventilátoron...gondolom senki nem fogdosni veszi a ventilátort így ez nem fontos tényező, beépítve ez nem okoz problémát.

A következő amit észrevettem, hogy NEM 23 cm-es ventilátorról van szó hanem lemérve pont 18 cm, a többi borítás. (I)Felesleges többet kiadni érte, butítás a 230mm szöveg. Ez helyett egy 20 cm venti olcsóbban ugyan azt fogja nyújtani!(/I)

Beszerelve ,elindítva egy kisebb feszültség adás után nem mozdul meg a monstrum, csak sípol, nagyobb feszültség adás követően viszont szépen halkan elindul...(pontos adatot nem tudok írni, nem kijelzős szabályzom van)

Észrevehetően erősebb s nagyobb légtömeget képes megmozgatni mint 4 darab 12cm venti.
Azt is lehet tapasztani, hogy kisebb fordulaton szépen elmuzsikál, nincs nagy hangja, teszi a dolgát, de mikor egy kicsit több feszültséget adunk neki szépen megjön a hang DE vele a szellő is, senki nem ijedjen meg, semmi csapágy és egyéb rossz hang nem kíséri.
Számomra mint laikus, ez a nagy hang annak tudható be, hogy vastag merevítők vannak a ventin elhelyezve és a légáramlat útjában van..
Mikor még több feszültséget adunk neki, megjön hangja de tolja is a levegőt, átfújja az egész házat.
Nem rossz venti, de nem is jó.
Laikusként aki soha nem foglakozott ventilátorokkal csak olvasta a fórumokat ,számomra ezen negatív és pozitív értéket fogalmazódtak meg.

+nagy légszállítás
+alacsony fordulaton halk
+több ,kisebb alacsony kategóriás ventilátort képes helyettesíteni(ha van hely)
+a keretnek köszönhetően szinte bármilyen méretű helyre felszerethető

-gyenge műanyag borítás
-közepes feszültségnél már van hangja
-nem 23 hanem csak 18 cm ventilátorról van szó(ami a legnagyobb átb.....s)

Egy szó mint száz, számomra jó próba volt, 4 alacsony kategóriás ventilátort váltott le elől, és 3 felesleges kábellal van kevesebb a gépben és a szabályzón, hangja annyira nem zavaró számomra, de nem vagyunk egyformák..

Egyet viszont leszögeznék, ha valaki ilyenen töri a fejét vagy ehhez hasonló méretű ventin az mindenképp gondolkozzon el egy ventilátor szabályzón, mivel egyszerűen rákötve a tápra iszonyatosan hangos tud lenni max fordulaton.
Nem tesztelni szerettem volna, és nem is másoknak megírni a tutit, laikusként megírtam a véleményem.

[ Szerkesztve ]

Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.