Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14751) patomi válasza ViZion (#14749) üzenetére


patomi
őstag

Nekem corsair ramom,ssd-m,tápom, és a vizesblokkon ventim van.. mind kifogástalan... a venti 700-as fordulaton produkálja ugyan azt a hőmérsékletet, mint a CM gyári venti 1000 körül.

(#14747) Glaz-dozfhut
"Nem voltak sose ilyen márkájú ventilátoraim, mert nekem inkább a teljesítmény számít, de abban nem jeleskednek, így nem tudom milyen halk lenne minimumon, de nem hiszem, hogy zavarna."

Némi ellentmondást érzek itt, ha nem volt és nem próbáltad ezeket a ventiket akkor honnan tudod,h. kevés a teljesítményük?

[ Szerkesztve ]

Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)

(#14752) ViZion válasza patomi (#14751) üzenetére


ViZion
félisten

ram, SSD címkéznek, tápot is, de ott a minőségi belekről valahol a cx-builder után váltottak a gagyibbra...

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#14753) Glaz-dozfhut válasza patomi (#14751) üzenetére


Glaz-dozfhut
őstag

A gyárilag megadott légszállítási adatokból, ami feltételezem felfele kerekít + azért is írtam oda, hogy nem közvetlen tapasztalat. A tápom nekem is Corsoà.

szerk.: hozzá tenném, hogy az árához, meg a "nevéhez" képest gyenge. Mert 3k Ft alatt nem kapni.

[ Szerkesztve ]

- Glaz-doz-fhut -

(#14754) patomi válasza ViZion (#14752) üzenetére


patomi
őstag

Igen pont cx széria van :K viszont ott a venti is amiben nagyon pozitívan csalódtam. Több helyen olvastam én is, hogy hangosak meg gyengék(kicsit féltem is tőle), de nem .. Nekem ilyen van és hatékonyabb, csendesebb(még nagy fordulaton is) mint a CM gyári ventije, pedig ezt sem tartom rossznak.

(#14753) Glaz-dozfhut igen, gyári adatok alapján nem túl acélosak...

[ Szerkesztve ]

Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)

(#14755) Glaz-dozfhut válasza patomi (#14754) üzenetére


Glaz-dozfhut
őstag

A CM alap gyári ventilátorai - saccolva- 2k körüli értéket képviselnek forintban. http://www.cmstore.eu/fans/

- Glaz-doz-fhut -

(#14756) patomi válasza Glaz-dozfhut (#14755) üzenetére


patomi
őstag

Mondjuk inkább,hogy olyan 2,6E az induló ára idehaza. De tök mindegy mennyibe fáj. No meg egyel korábban írtam, hogy vizes blokkon van.

Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)

(#14757) Glaz-dozfhut válasza patomi (#14756) üzenetére


Glaz-dozfhut
őstag

Ez a Blade mester nem az a klasszikus alap gyári venti, mert ez erősebb is lenne C- nél a maga 77 CFM-vel. Vagy Te ilyennel kaptad a házat? De mindegy, eddig sose beszéltem le senkit a Corsair ventikről. Most is csak megjegyeztem.

[ Szerkesztve ]

- Glaz-doz-fhut -

(#14758) patomi


patomi
őstag

Találtam egy komolyabb venti tesztet lehet olvasgatni.[link] (nyilván már többen olvastátok és ha esetleg volt linkelve akkor sorry)

Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)

(#14759) ViZion válasza patomi (#14758) üzenetére


ViZion
félisten

Köszi! Átfutottam. Beteg teszt, az biztos. Rögtön az elején pár venti 40-75 dBA között... Namost nekem van itt egy szobai, elvileg max. 75 dBA éa nem hallani tüle a TV-t már... szal. ezek ilyen elméleti ventik, normális ember ilyet WC elszívóba rak csak... ;] :DDD
Másik kiesők az 5 W felettiek... az milyen már, ennyit egy ventinek? :U

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#14760) patomi válasza ViZion (#14759) üzenetére


patomi
őstag

Igen a cikk végén szét választja csoportokra és az egyik csoport a "semmi nem számit csak erős legyen" kategória. Ráadásul elég sok venti szerepel benne.

Szerintem ez a kép a legjobb összehasonlítás egy adott hangerőn az összes tesztelt venti légszállítása. Kár, hogy ebből nincs alacsonyabb zajszint mellett.(hozzá tartozó fordulat is ki van írva a márkanév után)

[ Szerkesztve ]

Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)

(#14761) bajzal válasza Glaz-dozfhut (#14747) üzenetére


bajzal
őstag

Igen, rossz volt a link, mert iPad-ról linkeltem és valamiért nem sikerült. Quiet edition-re gondoltam és csak alapon járatnám dísznek, bár ha maxon nem hangos akkor néha feltolnám egy kicsit, hogy ne melegedjen annyira a vga. Mert nézni szeretnék mellé valami fordulatszám szabályzót, de a legolcsóbbat, elég ha csak 2-3 ventit tud kezelni. Sharkoon T5 Economy házam van és az oldalára lehet rakni 2 darab 12-es ventit a vga elé és akkor szívná ki í meleget vagy fújná? Hogy jobb? CORSAIR Air Series AF120 LED Red Quiet Edition High Airflow 120mm Twin Pack és ilyen 2 darabos kiszerelésben, mert így olcsóbb.

(#14762) Glaz-dozfhut válasza bajzal (#14761) üzenetére


Glaz-dozfhut
őstag

Az oldalra berakott venti hasznossága változó, de többnyire nem oszt, nem szoroz, vagy ront a ház egyenletes légáramlásán (elölről- hátulra). Csak próba alapján lehet megítélni, hogy a jobb. Én személy szerint le is fedem az oldalsó nyílásokat.
Viszont alap venti-szabályzót tudok ajánlani, ami annyira alap, hogy a szállítás is majdnem többe kerül mint maga a termék. (jó, csak az 50%-a) Én is ezt használom Akasa. 3 csatornás, 4 pinnel csatlakozik és van rajta 2 USB port ami szintén hasznosnak bizonyult. Ugyanitt lehet 4 pines Y-Kábel 4-pin PWM-es kábelt kapni, szinte a legolcsóbb az országban és máris megdupláztad a (kézzel) szabályozható ventilátoraid számát (legalább is, ha 3-at veszel). Ezzel kapcsolatban megjegyezném, hogy jobbnak bizonyultak a Noctua Y elosztójánál. Mert amit az nem tudott, ez igen. Vagy csak hibásat fogtam ki.
Másik ventiszabályzó ugyanebben az árban SCYTHE KAZE Q Fan Controller 3.5" ,egyel több csatornával össz. 4.

[ Szerkesztve ]

- Glaz-doz-fhut -

(#14763) Glaz-dozfhut válasza bajzal (#14761) üzenetére


Glaz-dozfhut
őstag

Úgy látom a házadon nincs USB 3 -as kimenet, az alaplapodon viszont igen. Akkor a másik ventiszabályzót ajánlanám ugyanattól, USB 3-as porttal Akasa 3,5 Zoll FC06 V2

- Glaz-doz-fhut -

(#14764) bajzal válasza Glaz-dozfhut (#14763) üzenetére


bajzal
őstag

Igen, én is arra gondoltam, hogy akkor már kéne usb3 is, de ez már drágább jóval. Vagy valahova kéne 1 vagy 2 12-es venti, mert most a melegben kicsit lejjebb akarom nyomni a °C-okoat. CPU ha fent van az oldallap akkor max 67 gpu meg 66 olyan 60 jó lenne. Legelsőnek a corsairt néztem, mert ledes és akarok még valami dizájnt-t, de ha meg jó teljesítményt szeretnék akkor meg Noctua kéne, nem? Csak azon meg nincsen led.

Ja és ezt: "Én is ezt használom Akasa. 3 csatornás, 4 pinnel csatlakozik és van rajta 2 USB port ami szintén hasznosnak bizonyult" a szabályzót be tudnád légyszi még egyszer linkelni, mert hibás a link.

[ Szerkesztve ]

(#14765) Glaz-dozfhut válasza bajzal (#14764) üzenetére


Glaz-dozfhut
őstag

Igen fan controller.
A Noctuára nem az acélos teljesítmény a jellemző, hanem a halk, megbízható üzem, hosszú ideig - elvileg.
A 66 fokos Gpu hőmérséklet az normális üzemi hőfok. Még 90 fokon is biztonsággal használható, mert és ezt magyarázza meg más, én nem tudom , hosszú napom volt A 67 C fok CPU hőmérséklet se rossz 32 fokos szobában gyári hűtővel.
A Corsair venti ellátná azt a feladatot, csak ne oldalra rakd, mert az semmit nem hűt a videojártyán, hanem előre, hátra. Szerintem nüansznyi különbségek vannak ventilátorok között.

- Glaz-doz-fhut -

(#14766) smiti


smiti
addikt

Sziasztok!

Szerintetek normális, hogy a ma érkezett Nanoxia Deep Silence 140 PWM ventik az alaplapra kötve kerepelő hangot adnak ?
Olyan, mintha a PWM szabályzás hallatszódna....
A másik, hogy most a 2 darab venti egy y elosztóval van az alaplapra kötve és olyan mintha csak az egyik szélkavarót szabályozná, a másik pedig teljes fordulaton tekerne. :F

De mindjárt kipróbálom egyesével bekötve. :U

(#14767) Speed® válasza smiti (#14766) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Nem normális, de a mértékétől függ a megítélés.
Az első PWMes Noctuak is "kattogtak" sajnos..
Szabályozás akkor van, ha közös a control/kék.

[ Szerkesztve ]

(#14768) smiti válasza Speed® (#14767) üzenetére


smiti
addikt

Kivettem a rendszerből az elosztót, most csak 1 darab venti van az alaplapra kötve. Most a szabályzás jó, a " kattogás " lényegesen halkabb lett.
Az elosztómat most nézve nem a jó fajta, sajna az egyik csatlakozóba csak a piros és fekete kábel megy.
Ha vennék előlapi panelt vajon azzal is kattognának a ventik?

A megitélés pedig ? Ennyi pénzért piszkosul hibátlannak kellene lennie.

(#14769) Speed® válasza smiti (#14768) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Közösítsd a kék szálat is valahogy..a kattogás vezérlésfüggő, nem lehet megtippelni, másik vezérlőn mi lenne..de szvsz ugyanez. Noctua kezdeti PWMes modelljei is kattogtak leszabályozva :S

Alapból nem vennék ennyiért ventit :B Ott van a sokat bizonyított Tr TY olcsón..

(#14770) smiti válasza Speed® (#14769) üzenetére


smiti
addikt

Én is a TR-t kerestem, de boltban sem találtam és használtat sem árult senki. Ezért lett a Nanoxia, ezt is istenítették.

(#14771) Henk válasza smiti (#14768) üzenetére


Henk
veterán

Ha az elosztó egyik ágában csak 2 vezeték van bekötve akkor ott nincs pwm vezérlés azért megy maxon. Milyen elosztót vettél? Ha a lapod az adott csatin tud fesz. változtatással is vezérelni akkor nem gond úgy is működnie kell. Ha veszel előlapi szabályzót az egyszerre tudja ezzel az elosztóval vezérelni mindkettőt mert ott megint nem pwm alapú a vezérlés. A kattogás sem biztos, hogy a pwm miatt van, találkoztam már olyan ventivel aminek volt egy ilyen alap kattogó hangja vezérlőre kötve is. Sőt volt amelyik javult némi használat után.

(#14772) Speed® válasza Henk (#14771) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Előlapi szabályzóból is van PWMes, pl. MFC3 1. csatija az.

(#14773) smiti válasza Henk (#14771) üzenetére


smiti
addikt

Az elosztó kérdését már kitárgyaltuk lentebb, már rájöttem hogy ez nem arra való amire én szerettem volna. :R
Még nem néztem az UEFI beállításokat, először az Asrock A-Tuningal állítgattam a szabályzást.Ha veszek előlapi panelt akkor már nem használnám az elosztót, mivel csak 4 darab ventit használok. Most is csak azért akartam egy csatlakozóra tenni a 2 db ventit, mert sajnos csak egy csati van 4 pines a CPU hűtőén kívül.

(#14774) Henk válasza Speed® (#14772) üzenetére


Henk
veterán

Tudom, hogy létezik, de mivel nem ez az általános feltételeztem, hogy egy sima vezérlőre gondolt.

smiti: lehet jobban járnál egy ilyennel. Olcsóbb mint egy szabályzó és 1 db csatiról tud 5 ventit szabályozni pwm-el.

(#14775) Speed® válasza Henk (#14774) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Feltételezem ő sem laikus, nem tenné a PWMes ventiket fesz.szabályzóra :)
Az az elosztó nem oldaná meg a problémáját, ha a vezérlés miatt kattog, hisz az továbbra is a lapról jönne. De tippre a ventikkel van gond inkább :o

[ Szerkesztve ]

(#14776) Henk válasza Speed® (#14775) üzenetére


Henk
veterán

A kattogást nem oldaná meg, de az szerintem sem a vezérlés miatt van. Viszont az elosztó problémát igen, mehetne az összes ventije 1 csatiról nem kéne neki külön tekergetni őket egy szabályzóval. Amúgy nekem az összes ventim pwm-es és előlapi szabályzóról mennek, de ennek csak annyi oka van, hogy ezeknek a paraméterei voltak szimpatikusak. Illetve a pwm-es ventik szerintem tágabb tartományban szabályozhatók.

(#14777) Speed® válasza Henk (#14776) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Valóban, eloszóként jó dolog, ha nem PSTs ventije van az embernek. És nincs fogyasztáslimit sem a külön táp okán. PWMes venti ha gyengébb motorral szerelt, sokszor be sem indul 5Von, legalábbis ezt tapasztaltam..ha meg éppen elég lenne a fordulat, megfelelő vezérlő nélkül, ami 12vel indít, ciki van.

(#14778) JohnK válasza smiti (#14768) üzenetére


JohnK
aktív tag

Tuti jól vannak beszerelve és nem ér az egyik ventilátor bizonyos időközönként valamihez? (Csak ötlet.)

(#14779) Juliuska válasza JohnK (#14778) üzenetére


Juliuska
senior tag

én ezt most kizárnám, mivel ebben a hozzászólásában azt írta, h a bekötést követően, mind a 2 venti kerepel neki...

Élj úgy minden nap, mintha az lenne az utolsó, mert egyszer TÉNYLEG az lesz...

(#14780) banderasz77


banderasz77
addikt

Sziasztok!

Keresek egy igazán jó ventit 12 cm méretben, ami best buy mostanában. Igazából egy forrófejű házimozi erősítő tetejére lesz, hogy húzza ki belőle a meleget. Ennek fényében nem lehet semmi csilicsáré ledes cucc...

Köszönöm!

mod.: nem bánnám, ha járna hozzá gumi felfogató, hogy azon ülne...

[ Szerkesztve ]

(#14781) Glaz-dozfhut válasza banderasz77 (#14780) üzenetére


Glaz-dozfhut
őstag

Scythe Grand Flex 2000 RPM. 130m³/h 34,5 dBA. Teljesen zárt pormentes csapágyazás, 120k meghibásodás mentes üzemóra. A dobozban gumis felfogató. Gyártói oldal. Nem azért mert mindenki ezt veszi, viszont jó lenne rendeltetési helyére. bolt

[ Szerkesztve ]

- Glaz-doz-fhut -

(#14782) Speed® válasza banderasz77 (#14780) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Én NF-S12-800 Noctuát raknék oda, ha nem kell nagy cug, hangja semmi.

(#14783) banderasz77 válasza Speed® (#14782) üzenetére


banderasz77
addikt

Hát, mivel 2 db kellene rá, így már azért tudna 120 m3/órát aminek elégnek kellene lennie....szerintem....

(#14784) #31600896


#31600896
törölt tag

Sziasztok! Van egy InWin Dragon Slayer gépházam, aminek a tetején és az elején van 1-1 venti. 2 eres kábelekkel (fekete-piros). Vettem egy molex-venticsati átalakítót és mindkettő rá van dugva az alaplapi csatira. Bekapcsoláskor halkan üzemelnek, amikor betölt a Windows akkor meg full kakaón. AI Suite program nem észleli őket, (N/A). Nem lehetne mégis szabályozni őket valahogy??

(#14785) pcgamer01 válasza #31600896 (#14784) üzenetére


pcgamer01
senior tag

Nemlehet szabályozni sajna :(
Maximum úgy ha molexre kötöd 7 vagy 5v-ra,alaplapon nemlehet :(

Samsung Galaxy S10+

(#14786) Speed® válasza #31600896 (#14784) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Mivel nem lát fordulatot a progi, nincs mit szabályozzon. Kösd őket 5Vra vagy valami potis szabályzóra. 7Vot a kollégával ellentétben nem javaslok, baj lehet belőle, ha valamelyik venti meghalja magát és 12V kerül az 5V ágra :U

(#14787) Pete55555 válasza #31600896 (#14784) üzenetére


Pete55555
addikt

Ha bekapcsoláskor halkan mennek, akkor az alaplap képes szabályozni a ventit.
Win betöltéskor elindul a progi, és utána lesz hangos(abb) akkor a progival lesz gond.
Probáld ki, hogy kiveszed a win-el együtti indítást a progiból, és nézd meg úgy.

(#14786) Speed(R) baj lehet belőle, ha valamelyik venti meghalja magát és 12V kerül az 5V ágra :U

:F

[ Szerkesztve ]

...Szeretem leracsniztatni...

(#14788) tornas válasza Pete55555 (#14787) üzenetére


tornas
őstag

Ha a 12 V rákerül az 5V-ra, akkor abból komoly gondod is lehet. Ha szerencséd van, akkor a táp védelme megfoghatja. Hitvány tápnál garantált a teljes pusztulás...

"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."

(#14789) JohnK válasza #31600896 (#14784) üzenetére


JohnK
aktív tag

BIOS?

(#14790) Grózi válasza Speed® (#14786) üzenetére


Grózi
Topikgazda

Vannak már halló ventik is?Biztos "vízbűvesziazoxígénytis"!!!! :DD

Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív

(#14791) Killer01 válasza Grózi (#14790) üzenetére


Killer01
őstag

egy l-el írta, helyesen :U

(#14792) tornas válasza Grózi (#14790) üzenetére


tornas
őstag

Arra gondolt, hogy "ha meghal(ja) a venti"... :)

"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."

(#14793) Grózi válasza tornas (#14792) üzenetére


Grózi
Topikgazda

Ezt nagyon benéztem Urak...kár pedig jó poén volt.Bocsi!!

Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív

(#14794) Pete55555 válasza tornas (#14788) üzenetére


Pete55555
addikt

Ez teljesen nyilvánvaló, kérdés az, hogy hogy kerül rá a 12V az 5V-ra, attól hogy meghal a venti?

...Szeretem leracsniztatni...

(#14795) Speed® válasza Pete55555 (#14794) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Ha zárlatos lesz a venti bármilyen oknál fogva, netán valahogy összeér a föld az 5Val, lesz baj, nem kevés. Sokadszorra, nem ajánlott megoldás, aki ilyet csinál, nem felelős gondolkodású ember. Spórol párszáz forintot egy potin vagy egy normális feszszab ICn, miközben egyéb, drága alkatrészek épségét kockáztatja. Mai napig sikítok, mikor ezzel találkozok :o

(#14796) pcgamer01 válasza Speed® (#14786) üzenetére


pcgamer01
senior tag

Akrtam megjegyezni hogy a 7V nem biztonságod de lemaradt valahogy :F

Samsung Galaxy S10+

(#14797) tornas válasza Pete55555 (#14794) üzenetére


tornas
őstag

Úgy, hogy a zárlatos venti átvezeti a 12 V-ot az 5 V-ra, és ennyi...

"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."

(#14798) khorvat


khorvat
senior tag

Hi!

CPU hűtőbordára ( Arctic-Cooling Freezer 64 sima) keresek 80mm-es ventilátort, fontos hogy halk legyen és jó ár-érték arányú, szerintem a házhűtések között is tudtok ilyen ventit mondani.
Ami még lényeges hogy lehessen kapni is, ha a pcx.hu-n elérhető az egyenesen tökéletes lenne!

Xilence RedWing nagyon szimpatikus eddig, csak nem nagyon találok elérhető készletet belőle, főleg nem a fenti boltban!

[ Szerkesztve ]

(#14799) Pete55555 válasza Speed® (#14795) üzenetére


Pete55555
addikt

Zárlatos lesz akkor egyértelmű, hogy olyan mintha összekötnéd a sárgát a pirossal. Ez tiszta. De hirtelen csak úgy zárlatosodnak a ventik? Tisztában vagyok az elektromos motor működésével is, leég róla a lakk, és kész a zárlat is.
Csak ez mennyire gyakori jelenség? Pláne, ha egy eredetileg 12V-os ventit 7V-al terhelsz?

(#14798) khorvat Erre ha jól tudom 90-es venti "való" legalábbis eredetileg az van rajta. A sajátomra én is keresnék valami jót, de nem ajánlott senki anno, mikor kérdeztem :(

[ Szerkesztve ]

...Szeretem leracsniztatni...

(#14800) ViZion válasza khorvat (#14798) üzenetére


ViZion
félisten

PC X-től vettem minap, 900 Ft körül. Nem tudom, h van-e még.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.