Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:43:03

LOGOUT.hu

Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#48061) jmarcell válasza Ctrl+Alt~Del (#48059) üzenetére


jmarcell
csendes tag

Lehet érdemes húrokat is próbálgatni. Tudom, nem régen tette helyre a PRS-ed a hangszerész, de húr és húr típus között is van különbség. Gondolom rádobott egy "átlag" Ernie Ball 10-es szettet, LP-re vékonyabbat barbárság rakni, de anyagában sem mindegy, hogy keményebb vagy puhább a szerkezete. A fentebbi Kóródi Tomis videó talán nyújt hasznos infókat élőben próbálgatás nélkül is.
Adott esetben simán vághatja is az ember ujját, ha nincs rajta elég bőrkeményedés vagy ha nyomja, mint süket a csengőt és marha kemény a húr.

Ui.: Azért raktam off-ba, mert inkább a jövőre nézve tartogathat információt/tanácsot, hogy ha véletlen cserélni kell húrt a gitáron, akkor figyelj arra, hogy nem mindegyik egyforma, attól, hogy méretre állítólag igen. Mindenki találhat magának kényelmeset és kevésbé azt.

Ui2.: Kíváncsiságból ránéztem erre a "köröm fehéredős dologra", nekem is fehéredik, akárhogy nyomom. :D Inkább azt figyeld meg, hogy ha a lehető leglazábban fogod le a megszólaláshoz, akkor milyen a hangja és ha jól lenyomod, akkor milyen. Akár egy csiptetős hangolóval is nézheted hol tiszta a hang.

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.